Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Mattanja

Quote from: bpka000Nembaj, srácok, már nem kell sokat várni.....
Vatdöfák?! Hívõ lettél?
Quote from: RouninTrue. Meg sem említettem, mivel sejtettem(reméltem), hogy más is úgy vélekedik róla mint én
:tezsvir:
Quote from: RouninMondjuk jópáran tudatosan használják ezt a szót, mert pontosan tudják, többnek nevezni túlzás lenne
És amúgy is olyan "laza" ezt mondani...
Quote from: RouninLife's good.
Ezt kitõl hallottad? Hazudik! Na jó, nem is... ;)
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Dragon

Quote from: ShiroiVatdöfák?! Hívõ lettél?
Én mindig is hívõ voltam, de nem mindegy miben ;)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Rounin

Hehe^^ Nekem most jó az élet :p  :whoah:

És LG UI Shield gyártása során ez a mantra tartotta bennem a lelket, és hogy ne mondjak fel^^

"Laza"... az. Én meg nem tehetek róla, de ilyenkor laza undor derül fel arcomon^^ És nem értik miért, ami még jobban "^^"

katz

Tudtam, h a Biblia elitéli a buziságot, de eddig csak közvetett bizonyítékot találtam (csak 1 férfi és 1 nõ egy pár, nincs "egyéb" variáció), némi kutatómunkával megtaláltam a közvetlen bizonyíték is:

"Ezért Isten átadta õket gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik ugyanis elcserélték a természet szerint való szokást azzal, amely a természet ellen van. Hasonlóképpen a férfiak is, elhagyva a természet szerint szerint való együtélést az asszonnyal, egymás iránt gerjedtek vágyra, férfiak férfiakkal ocsmányságot mûveltek; el is vették eltévelyedésük megfelelõ bérét. Ahogy õk törekedtek arra, hogy ragaszkodjanak Isten ismeretéhez, úgy Isten is ráhagyta õket romlott értelmükre, hadd tegyék azt, ami nem való; hiszen telve vannak mindenféle igazságtalansággal, romlottsággal, telve irigységgel, gyilkossággal, viszálykodással; árulkodók õk, és rágalmazók, Isten elõtt gyûlöletesek, gyalázkodók, kevélyek, kérkedõk, fortélyos gazok, a szülökkel szemben engedetlenek, ostobák, megbizhatatlanok, szívtelenk, szószegõk, könyörtelenek. Jóllehet megismerték Isten törvényét, hogy akik ilyeneket tesznek, méltók a halálra, mégis, nemcsak megteszik, hanem az így cselekvõkkel egyet is értenek" Róm 1,26-32

"Vagy nem tudjátok, hogy az igazságtalanok nem részesülnek Isten országában? Ne ejtsétek tévedésbe önmagatokat; sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörõk, sem kéjencek, sem férfiakkal paráználkodó férfiak, sem tolvajok, sem kapzsik, sem iszákosok, sem átkozódók, sem rablók nem részesülnek Isten országában." 1Kor 6,9-10


Az Ószövetség vmennyire jobban tetszett eddig a keménysége miatt, hogy sokkal komolyabban fogalmaz az erkölcsi kérdésekben, de  most már kezdek rájönni az Újszövetség igazára is és ez jó érzéssel tölt el.

Rounin

Quote from: katzAz Ószövetség vmennyire jobban tetszett eddig a keménysége miatt, hogy sokkal komolyabban fogalmaz az erkölcsi kérdésekben, de  most már kezdek rájönni az Újszövetség igazára is és ez jó érzéssel tölt el.

Ne haragudj, de ez egy kicsit úgy hangzik, mintha akkor értenél egyet az Újszövetséggel, ha az egyetért Veled o.O

Xipe

imadom a Bibliat.
mint propaganda gyujtemenyt.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: katza szülökkel szemben engedetlenek,
Hogy más példát ne ragadjak ki.
Szükséges ehhez magyarázatot adnom, vagy elég, ha csak kiemelem?

Továbbra is fenntartom, hogy a Biblia csak erkölcsi útmutató, és nem tökéletes.

Emarsharae

#11347
A barátnõm/barátom problémájának felvetõjéhez csak annyit tudok szólni: igazad van, én is utálom hogy úton útfélen vagy havernak kell hívnom valakit (és ezzel az értéke is csökkenni látszik egy igazi barátnak), vagy félreértenek. Amit mégjobban utálok.

A különbözõ elnevezésekre csak annyit tudok mondani, hogy a párom, szivem, drágám, pasim és egyéb kifejezésektõl égnek áll a hajam. Ezért általában a tartózkodó "szívem virágoskertjének egyetlen zöldsége" kifejezést részesítettem elõnyben, amúgy meg aki látja, úgyis rájön hogy barát-e vagy *barát* az illetõ, írásban is észre lehet venni ha valaki eléggé odafigyel (avagy kiszúrja a szemét), ha pedig valaki meggyanúsít hogy "járok" egy nõvel, körülröhögöm.  :rolleyes:  :lul:

Kvikveg: tom hogy nem ér, de borzalmas egyenesen. (mutatnék róla képet, de senki se ismerne fel a képen) De most úgy döntöttem, megkockáztatom. Hátha úgy dönt magától, mégis marad göndör... nem én lennék az elsõ akinek a haja hirtelen úgy döntött, most göndörré változik. :) Vagy esetleg kénytelen leszek egy szombaton hónom alá csapni egy marék békát meg egy rozsdás fazekat, felmászni valami magas és baljós helyre és...  :__devil:  :lul:

PS: a Biblia csodás fantasy regény, csak az a probléma, hogy az apokrif iratok kimaradtak, pedig azok között sokkal több az érdekes olvasmány.
(Ha valaki kitalálja, a Biblia melyik részét is szoktam sûrûbben olvasgatni, annak adok egy piros pontot. :D)
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Kvikveg

En raszoktam az "egyik baratom" kifejezesre. Ha valaki ezt felreerti, es feltetelezi, hogy haremet tartok, az szerintem egyszeruen nem normalis.... De tenyleg hulye helyzet. (A parom meg "a baratom".)

"szívem virágoskertjének egyetlen zöldsége"  :lul: :lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Quote from: bpka000Azt észrevettétek, hogy manapság teljesen átértékelõdtek a "barátnõm" "barátom" kifejezések?
Hát igen. Sajna tényleg hajlamosak az embert buzinak nézni, ha fiúként "a barátom"-két emleget valakit. :(
Én a félreértések elkerülése végett inkább a haver szót használom, de csak kényszerûgébõl. A "haver" azért sokkal kevesebbet jelent. Mert egy igazi barát mindig az ember mellett áll, nem hagyja ott a sz*rban. A haverok fogalma meg kb annyi, hogy "akikkel együtt szoktam lógni/kocsmázni/stb". Szóval egész más, ha valaki csak haver vagy pedig barát. Dehát sajna más szót nem igazán lehet használni. Nálam meg ráadásul az a helyzet, hogy csak pár barátom van, de azok viszont régi barátok, és tényleg minden helyzetben számíthatok rájuk. Éppen ezért nem jó õket szimplán havernak nevezni... :(
A barátnõ terén nem igazán tudok nyilatkozni. Igazán lány barátom nem volt. Bár, hát én voltam a mulya... :rolleyes: Barátnõm is csak egy volt eddig, 10 hónapig, éshát a klasszikus "de azért barátok maradunk" formulával lett vége. :( Mindenesetre a "csajom" tényleg elég semmitmondó kifejezés, a "párom" meg szintén nem igazán tetszik. A kedvesem még elmegy, de nálam annak meg kicst "házaspári" szaga van...
De hát ilyen a magyar nyelv: káromkodni azt tudunk széles tárházzal, de jópár fontos dologra nincs egy normális szavunk... :rolleyes:

Emarsharae

Quote from: MohaDe hát ilyen a magyar nyelv: káromkodni azt tudunk széles tárházzal, de jópár fontos dologra nincs egy normális szavunk... :rolleyes:
Ha nincs, hát csinálj magadnak.
Légy kreatív. A magyar ember ehhez elvileg ért. (Vagy én nem vagyok magyar... :D)
Engem amúgy a párom, kedvesem, szivem, oldalbordám és hasonló megnyilvánulások nem azért zavarnak, mert házastársi szaguk van, hanem mert egyszerûen a "két ember bámul egymás szemébe már vagy három órája és csöpögnek" szitukra emlékeztetnek.  :rolleyes:
A legtöbb amit tõlem egy hímnemû egyed, akit tolerálok annyira hogy komolyabban idõt szánok rá, ergo közelebbi kapcsolatba keveredünk elvárhat, az a "cica". Megjegyzem, a macskámat és a csincsillámat is így hívom, szóval nálam ez univerzális becézési forma - ha esetleg valami fura okból rámjön a nagy becézgetési hóbort.
Aki többre vágyik ennél, és csöpögésre is, az nagy ívben elkerülhet. :D

Kvikveg: majd veszek csincsinemnek pórázt, mert csak a lakásban szoktam sétáltatni (ugráltatni, mert pattog mint egy szõrös gumilabda), zárt ajtók között, mert annyi esze van, hogy a legapróbb helyekre bemászik, elbújik és nyüszög utána hogy nem tud kijönni. nem tudod te, hány alkalommal kaptam majd szívbajt hogy az állat megdöglik a beépített szekrény mögött, és még a hulláját se lehet majd kivakarni onnan...
(Viszont a fokhagyma héjának igéretére eddig még mindig elõ tudta vakarni magát a legszûkebb helyekrõl is. :D)
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Itachi

Quote from: EmarsharaeA barátnõm/barátom problémájának felvetõjéhez csak annyit tudok szólni: igazad van, én is utálom hogy úton útfélen vagy havernak kell hívnom valakit (és ezzel az értéke is csökkenni látszik egy igazi barátnak), vagy félreértenek. Amit mégjobban utálok.

A különbözõ elnevezésekre csak annyit tudok mondani, hogy a párom, szivem, drágám, pasim és egyéb kifejezésektõl égnek áll a hajam. Ezért általában a tartózkodó "szívem virágoskertjének egyetlen zöldsége" kifejezést részesítettem elõnyben, amúgy meg aki látja, úgyis rájön hogy barát-e vagy *barát* az illetõ, írásban is észre lehet venni ha valaki eléggé odafigyel (avagy kiszúrja a szemét), ha pedig valaki meggyanúsít hogy "járok" egy nõvel, körülröhögöm.  :rolleyes:  :lul:

Kvikveg: tom hogy nem ér, de borzalmas egyenesen. (mutatnék róla képet, de senki se ismerne fel a képen) De most úgy döntöttem, megkockáztatom. Hátha úgy dönt magától, mégis marad göndör... nem én lennék az elsõ akinek a haja hirtelen úgy döntött, most göndörré változik. :) Vagy esetleg kénytelen leszek egy szombaton hónom alá csapni egy marék békát meg egy rozsdás fazekat, felmászni valami magas és baljós helyre és...  :__devil:  :lul:

PS: a Biblia csodás fantasy regény, csak az a probléma, hogy az apokrif iratok kimaradtak, pedig azok között sokkal több az érdekes olvasmány.
(Ha valaki kitalálja, a Biblia melyik részét is szoktam sûrûbben olvasgatni, annak adok egy piros pontot. :D)
Jelenések Könyve??? :rolleyes:  :__devil: Á..nem ,...tudom ,hogy te az evngéliumokat olvasod. :lul:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Emarsharae

Quote from: ItachiJelenések Könyve??? :rolleyes:  :__devil: Á..nem ,...tudom ,hogy te az evngéliumokat olvasod. :lul:
:D Ott a pont.
Evangéliumok?  :lol: Not bloody likely.
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Tyrael

Quote from: EmarsharaeA barátnõm/barátom problémájának felvetõjéhez csak annyit tudok szólni: igazad van, én is utálom hogy úton útfélen vagy havernak kell hívnom valakit (és ezzel az értéke is csökkenni látszik egy igazi barátnak), vagy félreértenek. Amit mégjobban utálok.

A különbözõ elnevezésekre csak annyit tudok mondani, hogy a párom, szivem, drágám, pasim és egyéb kifejezésektõl égnek áll a hajam. Ezért általában a tartózkodó "szívem virágoskertjének egyetlen zöldsége" kifejezést részesítettem elõnyben, amúgy meg aki látja, úgyis rájön hogy barát-e vagy *barát* az illetõ, írásban is észre lehet venni ha valaki eléggé odafigyel (avagy kiszúrja a szemét), ha pedig valaki meggyanúsít hogy "járok" egy nõvel, körülröhögöm.  :rolleyes:  :lul:

Kvikveg: tom hogy nem ér, de borzalmas egyenesen. (mutatnék róla képet, de senki se ismerne fel a képen) De most úgy döntöttem, megkockáztatom. Hátha úgy dönt magától, mégis marad göndör... nem én lennék az elsõ akinek a haja hirtelen úgy döntött, most göndörré változik. :) Vagy esetleg kénytelen leszek egy szombaton hónom alá csapni egy marék békát meg egy rozsdás fazekat, felmászni valami magas és baljós helyre és...  :__devil:  :lul:

PS: a Biblia csodás fantasy regény, csak az a probléma, hogy az apokrif iratok kimaradtak, pedig azok között sokkal több az érdekes olvasmány.
(Ha valaki kitalálja, a Biblia melyik részét is szoktam sûrûbben olvasgatni, annak adok egy piros pontot. :D)


Leslie L. Lawrence-nek is volt egy jo apokrif-es regenye.
Abban az volt a kihagyott tanitas, hogy az embereknek nincs szuksege templomra, meg egyhazra... :)

Tyrael

Emarsharae

Quote from: TyraelLeslie L. Lawrence-nek is volt egy jo apokrif-es regenye.
Abban az volt a kihagyott tanitas, hogy az embereknek nincs szuksege templomra, meg egyhazra... :)

Tyrael
Az melyik volt? Már elég rég olvastam tõle, mert a régieken már több éve keresztülrágtam magam, az újakat meg nagyon unom (ha egy kettõ esetlegesen a kezembe keveredik), mert mindig ugyanaz a mese... Plusz, csak találgatni lehet, ki a jó és ki a rossz, mert sosem oszt meg velünk elég infót. Szóval az újakat csak akkor olvasom, ha az õseim nem emlékeznek hogy ki a kedvenc íróm, és karácsonyra rossz könyvet kapok.  :rolleyes:  (Ami nem ritka, pedig már hat éve leragadtam Rice-nál.)
Ja, az írországi vérfarkasos borzalmat végig kellett olvasnom, mert csak azt tudtam venni pár nyárral ezelõtt a mandulamûtét után a kórházban (szóval vagy az volt, vagy az unalom) :p , de nem mondhatnám hogy tetszett.
Leslie L. Laticel bácsi kezd nagyon nagyon unalmas lenni. Bezzeg A kõ fiai meg a Kegyetlen csillagok még milyen jók voltak... Na jó, A kéz a sziklán és A kicsik is emészthetõek voltak, de már a Harry Potter is sokkal érdekesebb náluk.
És persze várok Anne Rice újabb könyveire. :D
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Djinn

#11355
Quote from: White SeeDTök jó. villámlik és szakad az esõ....->
Nincs esernyõm, és netezek..->
Szarrá fokok ázni és ha mázlim van becsap valahova a villám és kiég a gép:)
Villám? Esõ? Hol élsz te meber, itt aszály van  :eeek:
És egyébként is, az udvaron netezel? Vagy mindek az esernyõ?  :3x3:
Miért van olyan érzésem, hogy valamit nagyon nem fogtam fel és tudatom is mindenkivel, milyen hülye vagyok...??
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

HVp213

Quote from: DjinnVillám? Esõ? Hol élsz te meber, itt aszály van  :eeek:
És egyébként is, az udvaron netezel? Vagy mindek az esernyõ?  :3x3:
Hagyd már szegényt! Napszúrást kapott s most álmodozik :p
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

HVp213

A mákos falusija! :p (ezt lehetett volna másképp is irnom de abból sértõdés lenne :__devil: :hehe: )
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Djinn

Quote from: White SeeDTapolca:D
Ez ottan van a Hungary->dunántúl->veszprém megye->Tapolcai medence, ami keszthelytõl kicsit keletre van a balatontól kicsit északra.
És folyamatosan szakad:p ne-ne-nene-ne. Jó ropogósra sülést  :hehe:
Esernyõ kell, mert haza akarok menni.
A gép miatt meg rájöttem, hogy nem kell aggódni mivelk nem az enyém:p
Hû de messzi laksz te! Azért az esõt nem irígylem és én spec szeretem a napot és a meleget! :D
Mondjuk egy rövid zivatar nem ártana, ami megtisztítja a levegõt.  Már baromi nagy por van... :(
Egyébként nyáron nem kell esernyõ!! Ilyenkor tök jó megázni!! Persze nem szabad sokáig az esõn lenni, mert megfázik az ember, de akkor is jó buli!!   :haha:

edit: mintha kezdene beborulni itt is. Úgy látszik csak kérni kell...:rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

sirtomi

Quote from: White SeeDTök jó. villámlik és szakad az esõ....->
Nincs esernyõm, és netezek..->
Szarrá fokok ázni és ha mázlim van becsap valahova a villám és kiég a gép:)
Hol szakad az esõ?

Nálunk kb 30 fok van az irodában és tûz a nap. Örülnék ha egy kicsit beborulna legalább.

HVp213

Quote from: White SeeDTee, nagyvárosi /+%!%"+!/!%=/%!!+"/+[]%2"+DFdfshð+!5321°|^Ä  :mad:
Nem nem! Én kérem Pösti bunkó vagyok! :lazza:
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Djinn

Quote from: White SeeDhja, csak kb 2 órájja mostam hajat.
+nekem hosszú hajam van és vagy 1 órás tortúra megmosni/lekezelni/megszárítani. Szal ehhez nincsen kedvem újra:)
Na ezt ismerem én is. De hát ez a hosszú haj ára. Egyébként meg könnyebb kezelni, mint a rövidet, pl. én nem szoktam elaludni... :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

HVp213

Quote from: White SeeD+Én is azt mondtam.
Pöst talán nem nagyváros?:)
Az lehet! De ezt a tájszólást nem értem: /+%!%"+!/!%=/%!!+"/+[]%2"+DFdfshð+!5321°|^Ä++ :p ;)
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Darkstar

Ha nagyon zavar az az esõ, küldd ide Pestre (meg Dunakeszire) Ebben a rothadt hõségben kiszáradok/szétégek/napszúrást kapok/meghalok! :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

A falusi én (is) vagyok 'gyerekek'^^

Amúgy az a nagy 3 órás csöpögés tök jó tud lenni ;) Néha, levezetõnek :D Kell egy kis rózsaszín takony a gépszürke világba :D

Rin

Quote from: White SeeDHát sajnos elfogyott az esõ.
Király. 25C-nél nincs több. harmatos hûvös szellõ fúj. tökéletes tavaszias idõ.
Vonattal mennyi idõ Tapolca? (már indulok is :) )

sirtomi

Nálunk is beborult már. Remélem lesz egy kis esõ is, hogy lehûljön a levegõ.

Pár fokkal mintha máris hûvösebb lenne :)

sirtomi

Quote from: White SeeDMondtam én, hogy dél fele megy az esõ ezerrel. Mindjárt szakadni fog ott is. Kiv, ha elfogy addigra :rolleyes:
Remélem nem fogy el, de azért várja meg még hazaérek, elázni nem szeretnék :)

Rin

#11368
Quote from: White SeeDPestrõl magyar vasúttal csak 4-4,5 óra:p
Persze csak ha minden jól megy. Múltkor mikor mentem pestre röpke 5:32 volt az út... gyorsvonattal.....
Fene, akkor inkább megvárom, hátha ide is elér...
A vonatokról meg annyit, hogy osz.kir-en 1 óra alatt kellett volna odaérni mittoménhova, a tetü meg 4 óra alatt le is szállított minket...

Emarsharae

Az esõt és a villámokat ide Budára! Ember, mit nem adnék egy jó villámos-dörgõs zivatarért! (Mondjuk a lelkem... :D)
Amúgy meg nekem is egy óra a hajnyúzás, mert kikérem, nekem is hosszú hajam van, nem csak egyeseknek... Mellesleg olyan meleg van, hogy hiába ázol meg, úgy is megsülsz. hajad meg megszárad amint elállt az esõ. Én most hajmosás után elmentem itthonról, fél óra múlva már meg is száradt a hajam, és elõkerült a legyezõm... (Ha valaki megjegyzi, hogy nem lenne oly melegem, ha nem lennék feketében, elsõkézbõl tudja meg mi a "mit mondasz egy dühödt boszorkánynak?" vicc kérdésére a választ. :hehe:)
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)