Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: White SeeDNincsen dombornyomott kártyám, csak ilyen szütyok tanulós otp-s gagyi amivel pénzt tudsz felvennei, meg a tescóban kártyával fizetni. Azon kívûl semmire sem jó.
Én pont ezért csináltattam a K&H banknál egy internetes kártyát: ez rendes visa kártya, de csak interneten használható, nincs rajta mágnescsík sem. Ugyan az OTP-nél is van hasonló, csak az rohadt drága. A junior kártyával meg (mivel az electron) csak itthoni cégnél tudsz neten fizetni.
QuoteMeg nem tudom, nem érzem a garanciát mögötte, hogy elõre kifizteme a pénzt, aztán mi van ha elsûlyed a hajó vagy kiég a kamion a cuccaimmal:)
Erre való a biztosítás. ;) Általában egy kicsi plusz összegért biztosított csomagban küldik, és akkor nincs gáz, ha elvész. Nekem pl. a multkor eltûnt a postán egy csomag, amiben a Chobits-os kulcstartóim lettek volna, de mivel biztosítással kértem, az eladó újraküldte, másodjára meg rendben (és gyorsan) megérkezett.

.Attila

Quote from: RamizSegítségkérés: a bátyám most végez a BME-n, ergo ismeri a Neptunt, és ezekben õ sem tudott segíteni.
Ezt eddig nem mondtad ;)
Nahát-nahát, VIK-n így megy? GTK a beiratkozáskor meg kell mondanod, melyik köt.vál. tárgyra akarsz menni, és elintézik helyetted a neptunon. Nyelvre sem neptunon kell jelentkezni. 3 évvel ezelõtt legalábbis nálunk így volt, de szerintem nem változott meg közben.
Hát akkor részvétem. Milyen nyelvet akarsz felvenni?

Kuroi Tenshi

Quote from: MohaÉn pont ezért csináltattam a K&H banknál egy internetes kártyát: ez rendes visa kártya, de csak interneten használható, nincs rajta mágnescsík sem. Ugyan az OTP-nél is van hasonló, csak az rohadt drága.
Egy fél éve én is ezért készíttettem új kártyát. Az a gyökér junior kártya arra még elég, hogy gyûljön rajta az ösztöndíj meg ha kell, lehet vele boltban fizetni, de azon kívûl...

Viszont akkor, amikor néztem, az internet kártyák kondíciói rosszabbak voltak, mint a visa Classic-é, ami dombornyomott és használható interneten, de normálisan boltban vagy bankautomatánál is. Én végül a Raiffeisennél váltottam ki Visa Classicot Alap csomaggal, akkor éppen annak voltak a legjobb kondíciói. Talán a figyelõneten (asszem fn.hu, sajna mivel nem otthon vagyok, nincsenek itt a linkek között; ha nem az, akkor google) volt bankösszehasonlító, amivel a kártyákat és számlacsomagokat össze lehetett hasonlítani. Évi több ezret lehet vele megspórolni (sõt, ha nagyon melléfogsz, akkor akár havonta többet fizethetsz, mint egy másikkal egész évben...), érdemes utánanézni.

Moha

Mostanában nem tudom, mi a helyzet, de mikor én keresgéltem (2 éve), akkor dombornyomott kártyához minden banknál vagy 100e ft körüli letétet, vagy havi 50-80e ft rendszeres átutalást kértek. :(
Nem igazán tetszik a K&H, mert nem tudom nyomon követni a számlámat a neten. (Azaz lenne rá lehetõség, de agyon van bonyolítva, ráadásul drága is) Viszont itt csak havi 200 ft számlavezetés + évi 500 ft kártyadíj van, amit még kibírok.
OTP-nél az a jó, hogy a neten keresztül minden pénzügyi dolgot le tudok rendezni (jó másfél éve nem voltam bent a banknál) és ráadásul ingyenes a szolgáltatás és nem kell hozzá semmilyen speciális program vagy eszköz. Viszont az OTP 1500 ft körül adná a netes kártyát havonta :( igaz, pár más szolgáltatással együtt, de akkor is...

Raifaxomnál milyen díjak vannak? Van rendes internetes rendszere?

.Attila

Quote from: MohaMostanában nem tudom, mi a helyzet, de mikor én keresgéltem (2 éve), akkor dombornyomott kártyához minden banknál vagy 100e ft körüli letétet, vagy havi 50-80e ft rendszeres átutalást kértek. :(
Variációk:
1. Vannak bankok, ahol 50e Ft óvadék kell (pénz, aminek bent kell lennie, és nem nyúlhatsz hozzá; nem tudom, hogy kamatozik-e, és ha igen, milyen %-kal, de ha nem, akkor nagy szemétség, mert ugyebár a pénzed közben elinflálódik). Vagy rendszeres havi jövedelem (talán 60e Ft, asszem).
2. OTP Bank: rendszeres havi jövedelem, vagy (és itt jön a lényeg, amiért írom):
a: 180e Ft igényléskor a számlán, hamár legalább 6 hónapja rendelkezel az OTP-nél számlával.
b: 360e Ft igényléskor a számlán, ha kevesebb mint 6 hónapja van számlád az OTP-nél.
Igénylés után a keret 100%-ig szabadon felhasználható (nem árt megvárni, míg a kezedben a kártya, nem azonnal igénylés után levenni :)).
Sok pénz kell egyszerre, de az utána teljesen felhasználható (ill. ha kp-ban veszed fel, akkor veszíted a tranzakciós díjat, de asszem az elhanyagolható viszonylag).

edit: Ha internetbank kell, ajánlom a CIB Bankot, mert a classic (alap) számlához ingyen internetbank és kártyás tranzakciókról ingyen sms küldés jár.

Kuroi Tenshi

Quote from: MohaRaifaxomnál milyen díjak vannak? Van rendes internetes rendszere?
Ööö...  :confused: már nem tudom pontosan...
Alap csomag: számlavezetési díj 0; Visa Classic kártya 3000 két/három évre vagy valami ilyesmi... Internetes rendszer asszem van, de nem használtam egyszer se.

Nézz körül:
http://www.fn.hu/index.php?id=215 itt folyószámla

http://www.privatbankar.hu/html/bank/5_1.php

Kuroi Tenshi

Quote from: BonciVariációk:
1.
2.

Hát.. ahány bank, annyi szokás... Az alaptípusok:
 - letét
 - havi rendszeres átutalás
 - minimális nyitóösszeg
 - ezek kombinációja
Hogy kinél mennyi, az viszont változó

Moha

Quote from: Bonci2. OTP Bank: rendszeres havi jövedelem
Mindegy, mekkora összegû? Mert a fizum egy része oda megy minden hónapban.
Quotea: 180e Ft igényléskor a számlán, hamár legalább 6 hónapja rendelkezel az OTP-nél számlával.
Hmm... kb 7 éve van OTP számlám, a 180-at meg éppen el tudom valahogy intézni... :D
Quoteedit: Ha internetbank kell, ajánlom a CIB Bankot, mert a classic (alap) számlához ingyen internetbank és kártyás tranzakciókról ingyen sms küldés jár.
OTP-nél is ingyen van, az SMS-es szolgáltatást meg eddig sem használtam, szóval ha ott el tudom intézni a kártyát, akkor inkább maradok.

Ramiz

Quote from: BonciHát akkor részvétem. Milyen nyelvet akarsz felvenni?
Német kommunikatív (középfok felett csak ez és mûszaki van).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Ez sirály...
Most, hogy nem vagyok otthon, több év adsl után újra modem elõtt vagyok..
Már el is felejtettem, milyen volt a sötét középkor a 33.6-ossal...
Fél órája fagy a hálózat, meg újratárcsáz.
És mit eszek?  :haha: Most semmit, de már kezdek éhes lenni.
Na mindegy. Legalább leeresztettem egy kis gõzt.
Milyen jó néha a passziánsz. az legalább még mûködik, ha lassú a net.

.Attila

Quote from: Mohakb 7 éve van OTP számlám, a 180-at meg éppen el tudom valahogy intézni... :D
Akkor ezt preferálnám a helyedben, mert ezt egyszer kell összeszedni, és akkor nem lesz gond a havi fizetéssel.
Quote from: RamizNémet kommunikatív (középfok felett csak ez és mûszaki van).
Német kommunikációs készségfejlesztés?
Az elsõ felét megcsináltam.
És mi a probléma ott? Megnéztem, és vannak még helyek.

katz

Quote from: MohaMindegy, mekkora összegû? Mert a fizum egy része oda megy minden hónapban.Hmm...
havi 60k vagy egyszeri 180k...

Elektronikus számlacsomag meg havi 1200 nekem, de legalább ingyé van az utalás és havi 4 kp felvétel + egyszerre 3 számlám van. Netes biztonsági, alap, megtakarítási.

katz

Quote from: NecridNincs mit ,csak ne maradjón senki semmiból. föleg Master fõvámpir :)
:lol: Majd szurunk egy fakarót a szivébe és kivonszoljuk a napra ;)

Új aláírásnak berakhatád a bádogembervacsorás képedet elrettentésül, hamár vámpirfogas nincsen :)

Necrid^

Quote from: katz:lol: Majd szurunk egy fakarót a szivébe és kivonszoljuk a napra ;)

Új aláírásnak berakhatád a bádogembervacsorás képedet elrettentésül, hamár vámpirfogas nincsen :)
hehe :haha:  :lul:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Kvikveg

Quote from: katz:lol: Majd szurunk egy fakarót a szivébe és kivonszoljuk a napra ;)

He-he. Kis szadista. Engem is kinozna, forumitakat is... :hehe:
Ugyan nem ezt akartam eredetileg alairasul, de nincs idom, szoval:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

katz

Quote from: KvikvegHe-he. Kis szadista. Engem is kinozna, forumitakat is... :hehe:
1. Már látták szegények :D
2. Az én vámpirom legalább vámpirnak látszik és nem bádogemberevõnek ;)
Quote from: KvikvegUgyan nem ezt akartam eredetileg alairasul, de nincs idom, szoval:
Mibõl van?

Kvikveg

Quote from: katz1. Már látták szegények :D
2. Az én vámpirom legalább vámpirnak látszik és nem bádogemberevõnek ;)

Mibõl van?
2.: Na varj csak, amikor vege lesz a szabalyozasnak /meg a neninek is.../  :__devil:

Az idezet egeszen meglepo helyrol van: Millenium c sorozatot neztem nemet adon, es ennek a nemet nyelvezete teljesen elbuvolt. Es a szoveg is. A "honnan"-t szivesen kerdeztem volna toled. :D Amugy forras: Hl. Theresia von Avila. Szovegkornyezetet ertelemszeruen nem tudom. :(
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

katz

Quote from: KvikvegAz idezet egeszen meglepo helyrol van: Millenium c sorozatot neztem nemet adon, es ennek a nemet nyelvezete teljesen elbuvolt. Es a szoveg is.
Miért is? Elég egyszerû mondat...
Quote from: KvikvegA "honnan"-t szivesen kerdeztem volna toled. :D
Miért is? :confused: Mostanában nem nézek TV-t, így német adót sem...

kisvirag

valakit az egyszerûség bûvöl el :hehe:
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Kvikveg

Quote from: katzMiért is? Elég egyszerû mondat...

Miért is? :confused: Mostanában nem nézek TV-t, így német adót sem...
Valoszinuleg azert, mert teljesen meglepetesszeruen ert ez. A tobbi idezet tokmas volt. Ez nagyon rovid, es megis van egy hangulata. Lehet, hogy hl Theresa is kell utana ehhez a hatashoz. Es szep a nemetsege. Valahogy dallama van. Mindegy. Ha nem ereztel ra, akkor nem kezdem el magyarazgatni...  :rolleyes:

1. te Bibliaban jaratos vagy, remelheto, hogy a kornyezeteben elhelyezkedo temakban is, jobban, mint en. 2. Szent Terez mondasa. Ennyi. Gondoltam van esetleg epszilonnyi eselye annak, hogy ismered. Nem a tvnezest vartam el.  :eeek: :D:D:D
Egyebkent evekkel ezelott ment a sorozat. Az eleje meg elment, de a vege fele total buggyant lett. :/

ui.: eddig ezenkivul tenyleg szep nemetet a Grimm-mesekben lattam. Gyonyoruen hasznalja a nyelvet.

Ramiz

Végre valaki, aki szereti a német nyelvet! :hopp: Mindenki szidja, hogy milyen ronda, pedig szerintem sokkal szebb az angolnál (az orosszal egyetemben).
Ha már filmhez kapcsolódó német nyelv, akkor Star Wars. :cool: Imádtam az ilyesféle gyöngyszemeket: "Lichtschwertkampf", "Sternzerstörer" stb.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizVégre valaki, aki szereti a német nyelvet! :hopp: Mindenki szidja, hogy milyen ronda, pedig szerintem sokkal szebb az angolnál (az orosszal egyetemben).
Detto. Már csak barátnõmmel kellene megszerettetni :D
Quote from: RamizHa már filmhez kapcsolódó német nyelv, akkor Star Wars. :cool: Imádtam az ilyesféle gyöngyszemeket: "Lichtschwertkampf", "Sternzerstörer" stb.
:lul:
A Zürhajó címû német "vígjátéban" ezek voltak az egyetlen, általam értékelhetõ poénok...
Quote from: Kvikveg1. te Bibliaban jaratos vagy, remelheto, hogy a kornyezeteben elhelyezkedo temakban is, jobban, mint en.
2. Szent Terez mondasa...
1. ööö többé-kevésbé igen, de a Jézus utáni dolgokban én sem vagyok (még) annyira otthon.
2. nem ismertem. Mondjuk a sorozatot sem.
Quote from: Kvikvegui.: eddig ezenkivul tenyleg szep nemetet a Grimm-mesekben lattam. Gyonyoruen hasznalja a nyelvet.
Sajnos túl sok német irodalamat még nem volt lehetõségem olvasni, kivéve szabványokat, egyetemi jegyzetet, mûszakik kézikönyveket...

kisvirag

Quote from: katzDetto. Már csak barátnõmmel kellene megszerettetni :D

sok sikert hozzá :hehe:

sirtomi

Quote from: RamizVégre valaki, aki szereti a német nyelvet! :hopp: Mindenki szidja, hogy milyen ronda, pedig szerintem sokkal szebb az angolnál (az orosszal egyetemben).
Az orosz és szláv nyelveket én is kedvelem, de a némettõl rosszul vagyok. Még azt se tudod szépen mondani, hogy szeretlek, az is úgy hangzik mint egy vezényszó.

kisvirag

mindenesetre, nekem tul kemény, olyan "köpködõs", és beletörik a nyelvem a sok mássalhangzótorlódásba, ráadásul nagyon nehezen tanulom a szavakat, fõleg, ha ilyen hosszúak.....
Nekem a lágy, rövid szavakat, nyílt szótagokat használó nyelvek tetszenek.
többek közt pl a japán.
szerintem csodálatos hangzása van.

Danhibiki

angol rulez;) srácok ezen a nyelven a legkönyebb énekelni :jee: A legkönyebb káromkodni:D Lehet hadarni-darálni a szavakat, de lehet lágyani hangsúlyozni is õket:D Szal' nekem ez jön be, a németet én sem kedvelem:(
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Ramiz

Quote from: sirtomiAz orosz és szláv nyelveket én is kedvelem, de a némettõl rosszul vagyok. Még azt se tudod szépen mondani, hogy szeretlek, az is úgy hangzik mint egy vezényszó.
Nekem meg az "ájlávjú"-tól van hányingerem. Olyan elcsépelt, lapos, hiába illik a hangzása a tartalmához jobban, mint a németben... olyan hazug! Semmi pénzért nem mondanám ki soha, még ha nem beszélünk más közös nyelvet a lánnyal, akkor sem. Inkább elmutogatom. :D
(Bezzeg az "Ich liebe dich"! Az szép kemény! Ha kimondtad, kimondtad, nincs félreértés, nincs félremagyarázás! (A "Já ljubjú tyibjá" az viszont tényleg durva. :__devil:  ))

sirtomi

Quote from: RamizA "Já ljubjú tyibjá" az viszont tényleg durva. :__devil:
Ez tényleg kemény  :haha:

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizA "Já ljubjú tyibjá" az viszont tényleg durva. :__devil:
Csak így hallásból azt hinném káromkodik, és mondanám 'A tiédet!"  :haha:
Milyen nyelv ez?
Én meg a franciában nem bírom a Je t'aime-et. Mindenki, aki egy kukkot sem tud franciául, evvel meg a croissant-nal és a rendez-vous-val próbálja nyelvtudását érzékeltetni...  :rolleyes:

Ramiz

Quote from: Kuro_TenshiMilyen nyelv ez?
Én meg a franciában nem bírom a Je t'aime-et. Mindenki, aki egy kukkot sem tud franciául, evvel meg a croissant-nal és a rendez-vous-val próbálja nyelvtudását érzékeltetni...  :rolleyes:
Ruszki. (Russzkíj jizík.)
Francia: na én meg az dis-szeretem (az olasz-spanyol mellett).