Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: ShiroiEjnye, hát szabad ilyet mondani, amikor nem is igaz? :(

Melyik része? :confused: Vagy cakkumpakk? :hehe:

.Attila

Quote from: RamizNem tudom, mi az... de én egy "szappanos fürdõbe" fogom elküldeni élménybeszámolót és képeket várva... :D :D :D
DDR = Dance Dance Revolution, azaz taposd a nyilakat, ahogy a képernyõn jönnek (lehetõleg ne a képernyõn taposd :)).
DDR van itthon is egyébként.

sirtomi

Quote from: BonciDDR = Dance Dance Revolution, azaz taposd a nyilakat, ahogy a képernyõn jönnek (lehetõleg ne a képernyõn taposd :)).
DDR van itthon is egyébként.
Láttam ilyet Siófokon, hát elég nagy hülyeségnek tûnt :)

.Attila

Quote from: sirtomiLáttam ilyet Siófokon, hát elég nagy hülyeségnek tûnt :)
Ha megnézel vkit, aki nagyon tud, akkor le fogsz döbbenni, és nem fog hülyeségnek tûnni. Csak ilyen profik Japánban vannak ;)

Xipe

Quote from: BonciHa megnézel vkit, aki nagyon tud, akkor le fogsz döbbenni, és nem fog hülyeségnek tûnni. Csak ilyen profik Japánban vannak ;)

meg meg sok helyen.
meg anno nemetorszagban lattam ordogi jo DDR-ket.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

sirtomi

Quote from: BonciHa megnézel vkit, aki nagyon tud, akkor le fogsz döbbenni, és nem fog hülyeségnek tûnni. Csak ilyen profik Japánban vannak ;)
Lehet. Amit én láttam ott is volt két csaj, akik nagyon jól csinálták, de azok német túristák voltak. Két srácon viszont nagyon jókat szórakoztunk :)

Mattanja

Quote from: RouninMelyik része? :confused: Vagy cakkumpakk? :hehe:
A baka még ok, de az farkas-irányítós rész nem egészen.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

.Attila

Hát ez nagyon klafa.
Ma derült ki, hogy Japánban nem mûködnek a GSM alapú mobiltelefonok (magyarul az enyém sem). Az itthon beszerezhetõ mobilok közül csak a 3G mobilok mûködnek kint. Utolsó nap van, és most lóhalálában mobilt keresünk, miközben a pénzt már nagyrészt elköltöttük...

Lythis

Ehh... javíts ki, ha tévedek, de meetekkel ezelõtt már mondtad, hogy valszeg az itthoni teló nem mûxik kint, és vagy újat kell venned, vagy bérelni ottanit...

Nemmintha fel akarnék róni bármit, általábban én is mindent az utolsó utáni pillanatra hagyok:D

.Attila

Quote from: LythisEhh... javíts ki, ha tévedek, de meetekkel ezelõtt már mondtad, hogy valszeg az itthoni teló nem mûxik kint, és vagy újat kell venned, vagy bérelni ottanit...

Nemmintha fel akarnék róni bármit, általábban én is mindent az utolsó utáni pillanatra hagyok:D
Nem, régebben arról beszéltem, hogy a számítógépet és a mobiltelefon töltõjét nem tudom bedugni a japán elektromos hálózatba. Azt tegnap megoldottam.
Ma viszont kiderült, hogy a japán mobilhálózatnak más a technológiája, és nem fogadja be a GSM alapú mobilokat. 3G-s (3. generációs) mobilokat viszont igen. Azt megyünk most venni, nagyon nem hiányzott ez a plusz kiadás :S

sirtomi

Gondolom ez nem kis plusz kiadás. Mennyibe kerülnek a 3G telefonok?

Ramiz

Profi hülyeség. A japánok precízek; ha hülyeséget csinálnak, akkor abban profik. :D (Ld még cosplay.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Necrid^

Quote from: White SeeDOkké egy abszolúte off topic:

Újj gépeta akrok és 12000-ból ki kell jönnie monitorostúl. Ki milyet ajánl.

Én egy cel 2400-asra 512 ramra, dvd olvasó egyebek, viszont milyen videókártyát vegyek?

Ati kontra geforce.
irányár 15-20K max.
Meg ati ból is van egy rakat melyikret érdeme ezek környékén?
Sztem min egy Ati 9660 vegyél.az h jól tom olyan 18-20 között van. de Celeron? :ejj:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Fazék

Quote from: White SeeDOkké egy abszolúte off topic:

Újj gépeta akrok és 12000-ból ki kell jönnie monitorostúl. Ki milyet ajánl.

Én egy cel 2400-asra 512 ramra, dvd olvasó egyebek, viszont milyen videókártyát vegyek?

Ati kontra geforce.
irányár 15-20K max.
Meg ati ból is van egy rakat melyikret érdeme ezek környékén?
gondolom elírtad a keretösszeget egy 0-val :haha:

és sztem fontos kérdés: komplett gép kell, vagy rendelkezel pár alkatrésszel? csak mert egy egér+bill kombó is lazán dob egy 10-est a témán, ha normálisat akarsz venni, továbbá házikót se mindegy, milyet veszel. (én pl garantáltan használtat vagy sérültet fogok venni, mert úgy kijön 5K-ból is (táp nélkül, mert az persze egy +12-15e mindenképpen, ezen nem érdemes spórolni...)) és így tovább és így tovább. :)

további kérdés: AMD vagy Intel? mert ha játékra lesz minimum 50%-ban, akkor egyértelmûen AMD inkább...

régiekbõl az ATI a jobb, mostanában a 40-50K-s kategóriában már az nvidia is van olyan jó (ha nem jobb). szóval sztem az álatalad írt árkategóriában inkább ATi.

Kb 2 héttel ezelõtt állítottam össze 100K-ból egy gépet, de sztem nem érik meg az olcsó kártyák az árukat (hacsak nem futsz bele egy használtba olcsón), én pl inkább egyelõre csak vmi integrált videó-vezérlõs 128MB-os ATi Xpress200-as alaplapot néztem ki, ami bõven megfelel az én közepes játékigényeimnek és így legalább belefér az 1 GB normális 2-2-2-5 ös RAM az árba, ami nem árt a mai gépekbe sztem már...

persze én nem igazán értek a témához, csak mostanában néztem körbe, saját gépvásárlás ürügyén, szóval jobb ha megvárod, míg mások igazolnak, neadjisten megcáfolnak engem :D

Ramiz

Quote from: Fazékgondolom elírtad a keretösszeget egy 0-val  :haha:
Én 1200-ért vennék ugyanilyet, ha lehet. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: sirtomiGondolom ez nem kis plusz kiadás. Mennyibe kerülnek a 3G telefonok?
Már megvettük. Apám aranykártyás, egyik telszámon lejárt a 2 éves szerzõdés, arra vettünk egy Samgung ZM-60-at. Összesen 50k, 20k kedõ (-aranykártya pontok kb 5k értékben), és 12 hónapig havi 2416 Ft, egész jó.

edit: ugyan kényszerbõl vettem a telefont, de most teljesen odavagyok érte :hopp:
Tudok vele rövid videofelvételeket készíteni, igaz, kis méretû, és a hirtelen mozgásokat nem nagyon tudja rögzíteni rendesen, de egy mobilhoz képest :eeek:
Úgyhogy lesznek kisebb videofelvételek is majd. + A kamerája is nagyobb felbontású, mint a régi telefonom, leteszteltem, és egész korrekt képet tud készíteni, úgyhogy fényképek is lesznek, amíg meg nem lesz a kamera.

.Attila

Quote from: White SeeD(Ebbõl én csak az FSB533-mat nem értem.)
Front Side Bus: ilyen sebességgel kommunikál az alaplappal. 533 az jó (ugyan a mai nagy gépek 800-zal mennek, de jó az az 533).
Celeronnal alapvetõen az a baj, hogy sokkal kisebb az utasításkészlete + kisebb a másodlagos gyorsító tár, így akármennyire is magas az órajele, lassú proci. Nekem is celeron 2,4 GHz FSB400 L2 128kB volt, lecseréltem egy P4 2,66 GHz FSB 533 L2 512 kB-ra, és összehasonlíthatatlanul gyorsabb, pedig az órajele csak 0,26 GHz-vel nagyobb.

sirtomi

Quote from: White SeeDJah, és fulltotál semmibõl kelll a gép, szal se ház se semmi.
Én is most spórolok egy új gépre. Monitor és dvd író kivételével minden kell nekem is. Én AMD párti vagyok úgyhogy valamilyen A64 lesz. Csak hát a lovém most még elég kevés hozzá, de karácsonyig összeszedek egy géprevalót, legfeljebb lefogyok egy kicsit a koplalástól :)

Fazék

Quote from: White SeeDAmúgy mi ez a nagy hümmögés a celeron-ra? annyira azért nem rosz...
Ugyanannyi mint az amd, csak alaplap hozzá olcsóbb.
Nem hiszem, hogy annyival olcsóbb lenne a Celeron-os alaplap, de te tudod. Hümmögés pedig azért van, mert tesztekben rendre alulmarad a Celeron az éppen aktuális AMD-s megfelelõjétõl (legalábbis játékokat illetõen biztosan, tömörítésnél, stb lehet egy kis elõnye az Intel-nek, de én AMD-párti lettem teszteket átolvasva)

.Attila

Quote from: Fazék(legalábbis játékokat illetõen biztosan, tömörítésnél, stb lehet egy kis elõnye az Intel-nek, de én AMD-párti lettem teszteket átolvasva)
Celeron mindenben alul marad szerintem. Pentium meg veri az AMD-t (most a 64-et és riválisait hagyjuk, úgysem ebbe az árkategóriába tartoznak).

zsozso

Quote from: BonciCeleron mindenben alul marad szerintem. Pentium meg veri az AMD-t (most a 64-et és riválisait hagyjuk, úgysem ebbe az árkategóriába tartoznak).
Miert nem? nf3 as gigabyte alaplap 12.8+fa 3000+ venice 20.9+fa.
Death is the only redemption

.Attila

Quote from: zsozsoMiert nem? nf3 as gigabyte alaplap 12.8+fa 3000+ venice 20.9+fa.
Hát ha ez belefér a 120k-s keretbe...

Moha

Quote from: YakumoFõleg, hogy ha nem, akkor úgy látom kisvirag széjjel tép
Nem tép szét, csak nekiugrik a nyakadnak (hiszen vámpír) :haha:
Vagy, hogy egy idézettel hadd éljek:
"Mi nem enni, bátor egérke. Nem. Mi csak kiszívjuk szép piros vére." - Macskafogó :)

Rounin

Quote from: sirtomiGondolom ez nem kis plusz kiadás. Mennyibe kerülnek a 3G telefonok?

Sokba. Bár... a józsefvárosi piacon lehet röhejesen alacsony áron (40ezer) 3G-s Lg-t venni :] Na ebbõl már kitalálhatod mennyibe kerül hivatalosan egy nokia pölö :D

Moha

Quote from: BonciMa viszont kiderült, hogy a japán mobilhálózatnak más a technológiája, és nem fogadja be a GSM alapú mobilokat.
Ez hogy lehet? Elvileg a GSM egy világméretû szabvány, azon kívül itthon is bõven árultak japán gyártmányú telefonokat, akkor az ottani verzióhoz képest mind át lett alakítva? Mi a különbség egyáltalán?
Quote from: White SeeDEz a geforce2 elég szmar. viszont az alaplapom csak 4 szeresig fogad be, szal egy geforce4 MX még belemenne.
DE nem lehet kapni.....
Nem tudom, nálunk a nagykerben elvileg még van.
De amúgy kompatibilis, tehát a 8x-os kártyának is mennie kell a 4x-es slotban, de természetesen csak 4x-essel.
QuoteAmúgy mi ez a nagy hümmögés a celeron-ra? annyira azért nem rosz...
Attól függ, mire használod. Nekem is egy régi celóm van (meg egy 32MB-os gef2 MX :haha: ), és egyelõre megvagyok vele. A D Celeronok amúgy már viszonylag gyorsak, csak baromira melegszenek.
Manapság igazából a játékokhoz kell a teljesítmény. Ha netezel, filmet nézel, stb, akkor elég a kisebb konfig is.
Amúgy, ha XP-t raksz rá, a memóriával ne spórolj. Megfelelõ mennyiségû memóriával egy kisebb gépen is jól szuperál, de ha nincs neki elég, egy erõmûn is csak cammog.
Tápegységgel kapcsolatban pedig egyetértek Fazékkal: vegyél egy jó minõségû tápot (Chieftec, Enermax esetleg Dtk, ha találsz valahol) - a gagyi (vargánya) tápok képesek az egész gépet hazavágni.

sirtomi

Quote from: zsozsoMiert nem? nf3 as gigabyte alaplap 12.8+fa 3000+ venice 20.9+fa.
Na valami ilyesmire spórolok. Az alaplapnál a 20K a max nálam, a proci tetszik. Márcsak mem-et meg vidókait kell keresnem.

sirtomi

Quote from: MohaEz hogy lehet? Elvileg a GSM egy világméretû szabvány, azon kívül itthon is bõven árultak japán gyártmányú telefonokat, akkor az ottani verzióhoz képest mind át lett alakítva? Mi a különbség egyáltalán?Nem tudom, nálunk a nagykerben elvileg még van.
Azt nem tudom mi a különbség, de én is mintha azt tanultam volna, hogy USA-ban és Japánban más szabványvan, nem ua. mint az Európai GSM szabvány.

Cobra

Olcsó videókártyából egy Ati 9550-est érdemes, de csak komolyabb verziót (Gamer, Extreme, stb). Vigyázni kell, mert van nagyon gyenge verzió is. Esetleg használt 9600pro.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: CobraOlcsó videókártyából egy Ati 9550-est érdemes, de csak komolyabb verziót (Gamer, Extreme, stb). Vigyázni kell, mert van nagyon gyenge verzió is. Esetleg használt 9600pro.
Igen, nagyon oda kell figyelni, hogy nehogy 64 bit-es memória sávszéle legyen, mert a butított kártyákra sajnos ez a jellemzõ, SE névvel egyet sem szabad venni!

Kuroi Tenshi

Quote from: sirtomiAzt nem tudom mi a különbség, de én is mintha azt tanultam volna, hogy USA-ban és Japánban más szabványvan, nem ua. mint az Európai GSM szabvány.
Európában 900-as (ld régen Westel900 volt), Amerikában és Japánban pedig 1800 és asszem 800 vagy 700, de nem vagyok benne biztos.

Azonban léteznek többnormás telefonok: olyan, ami nem csak 900 MHz-en, hanem a másik kettõn is megy, ha átállítják. Szóval nem csak a 3G-s, egy kicsit asszem ott csõbe húztak, Bonci. Bár a többnormások mintha ritkák lettek volna manapság (vagy csak nem hallok róluk, különben se vagyok annyira benne a mobilokban, aminek ékes bizonyítéka az a siemens c55 névre hallgató õslelet, ami a zsebemben szokott lapulni, jó öreg monokróm pontmátrix kijelzõjével :p )