Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Baldy

Quote from: bpka000Hát már a leírás alapján is kedvet kaptam, elég gusztán hangzanak a kaják, de az áruk kissé masszív, szal inkább kihagynám amíg nem nyerek a lottón.

Én sem voltam még ott ugyan, de sok jót hallottam a helyrõl, mindenekelõtt azt, hogy akkora mennyiségû kaját adnak, hogy az 2 embernek is elegendõ, ugyhogy képzeld azt oda, hogy ez 2 személyre van, és máris kellemesebbnek néz ki az ára az ételnek. De én valami olyasmire is emlékszem, hogy nagyon keresett a hely, és ezért jó elõre le kell foglalni helyet...
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Damnatus

Hali!
Quote from: DjinnNem úgy értettem, hogy én disznóztam. Én ahhoz túl jólnevelt vagyok  :rotflol:
Más asztaloknál láttam.
Na persze!  :_piszka:  :hopp:

Djinn

Quote from: BaldyNekem is, csak az a kár, hogy egy ismerõsömnek sincs meg DVD ripben, pedig azt nem bánnám, ha meglenne. Amugy Natalie Portmant én is ebben a filmben kedveltem meg nagyon, és annak is csak örülni tudtam, hogy õ alakitja Padme Amidala-t a Star Wars I-III epizódokban. Ja amugy kéretik a Star Warst nem szidni, bármelyik részrõl is legyen szó, mert nekem az a szivem csücske :hehe: Augy még annyit Natalie Portman színésznõrõl, hogy elnyerte az idei  gálán a Golden Globe díját a Closer c. filmben nyujtott alakitásáért, gratula neki ezuton is :D
Hát meg kell mondjam, hogy a Star Wars nekem is nagy kedvencem, de attól még nem voltam elragadtatva mikor láttam az elsõ részt... Sõt!!!
Ez nem szidás csak a személyes véleményem.  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Djinn

Quote from: DamnatusHali!

Na persze!  :_piszka:  :hopp:
:hehe: Igenis jólnevelt vagyok  :hehe:

Baldy

Quote from: DjinnHát meg kell mondjam, hogy a Star Wars nekem is nagy kedvencem, de attól még nem voltam elragadtatva mikor láttam az elsõ részt... Sõt!!!
Ez nem szidás csak a személyes véleményem.  :)

Mondjuk van benne valami, hogy a IV-VI epizódokkal elég magasra helyezte a lécet Lucas bácsi, és az uj epizódok csak az árnyékába érhetnek azoknak, de ha azoktól elvonatkoztatsz, akkor meglátod, hogy jók ezek a részek is. De az tény, hogy nem ütik meg a régi epizódok szintjét...
Amugy nagyon örülök neki, hogy te is ennyire szereted a Star Wars-t :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Pirula

Quote from: BaldyNem valószinû, hogy erre a közeljövõben sor kerülne, de amint megtörténik, rögtön szólunk :D
Szavadon foglak! :D
QuoteAmugy ez a szombati meeten elhangzott 1-2 aranyköpés :)
Valahogy sejtettem. :) Hol volt most a meet, átvonultatok valahova?

Marfy

Quote from: BaldyMondjuk van benne valami, hogy a IV-VI epizódokkal elég magasra helyezte a lécet Lucas bácsi, és az uj epizódok csak az árnyékába érhetnek azoknak, de ha azoktól elvonatkoztatsz, akkor meglátod, hogy jók ezek a részek is. De az tény, hogy nem ütik meg a régi epizódok szintjét...
Amugy nagyon örülök neki, hogy te is ennyire szereted a Star Wars-t :)
Én is nagyon szeretem a SW-t és szerintem is az új részek iszonyat gagyik lettek, hiába az új filmgyártási technológia akkor is jóval alul marad a régiektõl.
Engem még a szereplõk is idegesítenek pl:dzsardzsar vagy ki a sz*r és a felnõtt Anakin valami iszonyat csikcsa gyermek végén örültem is mikor licsippentették a kezét :D.
Kiváncsi vagyok a III-ra de szerintem abban is csalódni fogok :(.

katz

Quote from: NokiÉn is nagyon szeretem a SW-t és szerintem is az új részek iszonyat gagyik lettek, hiába az új filmgyártási technológia akkor is jóval alul marad a régiektõl.
Engem még a szereplõk is idegesítenek pl:dzsardzsar vagy ki a sz*r és a felnõtt Anakin valami iszonyat csikcsa gyermek végén örültem is mikor licsippentették a kezét :D.
Ém is így vagyok vele, de úgy hallottam a 3. rész már nagyon hentelõs lesz :uzi: Már alig várom. Mint ahogy a SW: Republic Commando-t is. Über lesz majd klon katonával Wookie-kat meg droidokat vadászni.  :__devil: :uzi:

Fazék

Quote from: NokiÉn is nagyon szeretem a SW-t és szerintem is az új részek iszonyat gagyik lettek, hiába az új filmgyártási technológia akkor is jóval alul marad a régiektõl.
bocsi, de ezek a tipikus átgondolatlan "csak az eredeti az igazi" nyivákolások...
szvsz az eredeti trilógia csak annyiban különbözik az új részektõl, hogy a kor színvonalához mérten rettentõen jól sikerült a kinézete. manapság a nem igazán tudnak olyan szinten felvételeket készíteni, amit ne lehetne ugyanolyan szinten más filmben is megcsinálni. lehet hogy tényleg csak az ötlet hiányzik, de jelenleg a számítógépes trükkök korszakát éljük, és azokat pedig akár fél éven belül bárki más is letudja másolni... ez van és ez sztem vitathatatlan. sztem manapság nem lehet az eredeti trilógia szintû kiugró képi világot nyújtani.
de hogy alátámasszam véleményemet, az általad említett dolgokkal kapcsolatosan: Jar-Jar - ott volt az eredeti trilógiában is, csak C3PO-nak álcázva és késõbb ewok-szörnyetegekként... ugyanaz a kis aranyoskodós idióta stílus sugárzik belõlük, és erre akkor jöttem rá, amikor újranéztem a trilógiát, pedig  eleinte én is szídtam Jar-Jar-t, de sajnos tökéletesen odaillik a képbe. az "új" Anakin tökéletes a szerepre, nagyon jól hozza az arrogáns, meggondolatlan, beképzelt ifjú jedi-t, vagyis sztem ebbe se lehet belekötni. bár egy picit szemtelen stílusú a komment-em, de remélem nem lesz belõle sértõdés... itt offtopic-ban akár egy hosszabb érvelgetõs vitába is belevághatunk :D

Xipe

Quote from: Blimpbocsi, de ezek a tipikus átgondolatlan "csak az eredeti az igazi" nyivákolások...
szvsz az eredeti trilógia csak annyiban különbözik az új részektõl, hogy a kor színvonalához mérten rettentõen jól sikerült a kinézete. manapság a nem igazán tudnak olyan szinten felvételeket készíteni, amit ne lehetne ugyanolyan szinten más filmben is megcsinálni. lehet hogy tényleg csak az ötlet hiányzik, de jelenleg a számítógépes trükkök korszakát éljük, és azokat pedig akár fél éven belül bárki más is letudja másolni... ez van és ez sztem vitathatatlan. sztem manapság nem lehet az eredeti trilógia szintû kiugró képi világot nyújtani.
de hogy alátámasszam véleményemet, az általad említett dolgokkal kapcsolatosan: Jar-Jar - ott volt az eredeti trilógiában is, csak C3PO-nak álcázva és késõbb ewok-szörnyetegekként... ugyanaz a kis aranyoskodós idióta stílus sugárzik belõlük, és erre akkor jöttem rá, amikor újranéztem a trilógiát, pedig  eleinte én is szídtam Jar-Jar-t, de sajnos tökéletesen odaillik a képbe. az "új" Anakin tökéletes a szerepre, nagyon jól hozza az arrogáns, meggondolatlan, beképzelt ifjú jedi-t, vagyis sztem ebbe se lehet belekötni. bár egy picit szemtelen stílusú a komment-em, de remélem nem lesz belõle sértõdés... itt offtopic-ban akár egy hosszabb érvelgetõs vitába is belevághatunk :D

Star Wars-rol annyit, hogy az uj reszek se sztori se kinezetben nem erik utol az eredetiket.
az elso resz nagyon vontatott volt, tul sokmindent probalt megmagyarazni amire igazabol nem volt kivancsi a kozonseg.
a masodiknak annyira nem volt sztorija,hogy mindent CG-vel csinaltak meg.
a mai napig szivesebben nezem meg az eredeti filmeket,mert azokrol meg el lehet hinni hogy igazi a makettek miatt.
a tul sok CG tonkreteszi a filmet.
de hat ez IMHO.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Na a harmadik epizód sztorija nagyrészt abból fog állni, hogy látjuk majd Anakin végsõ átalakulását Darth Vader-é, és a várt legnagyobb fénykard párbajt láthatjuk lezajlani, mégpedig az Obi Wan Kenobi és Anakin Skywalker közti párviadalalt, amit az igazi rajongó már tudnak is, hogyan fog zajlani ;)
Amugy egyetértek nagyrészt Blimppel, hogy az eredeti trilógia a filmkészités mérföldkövének számitott akkoriban, sok ujitást hozott, ezért lett igazából kultuszfilm (pont ugy, mint a Mátrix véleményem szerint), de a történetét tekintve az uj epizódok nem rosszabbak (talán csak minimálisan marad el az eredetitõl). Amugy az idõs Anakinról nekem mindössze annyi a véleményem, hogy jó a figura, bár szerintem kicsit kidolgozatlan az átalakulásának a bemutatása a filmben. És ami a legfontosabb: az uj epizódok is akkor alkotnak teljes egészet, ha a III. epizód is elkészült. Addig szerintem nem lehet igazán objektiv véleményt alkotni, hiszen a film, mint olyan "nincs készen"...
De részemrõl bevallom, a leginkább azt remélem, hogy a 3. hivatalos trilógiát is elkészitik, pontosabban a Timothy Zahn féle trilógiát, mert az nagyon ütõsre sikeredett :)

Fazék

Quote from: Xipea tul sok CG tonkreteszi a filmet.
na ebben, már lehet valami, de azt gondolom te is elismered, hogy ma nem készülhettek el másképp ezek az új részek... ez a CG dívik, és amíg nem tudják úgy megcsinálni, hogy észre se vegyük, addig bizony ezt kell elviselni, és ha lehet akkora talán megszeretni :)

Baldy

Quote from: Blimpna ebben, már lehet valami, de azt gondolom te is elismered, hogy ma nem készülhettek el másképp ezek az új részek... ez a CG dívik, és amíg nem tudják úgy megcsinálni, hogy észre se vegyük, addig bizony ezt kell elviselni, és ha lehet akkora talán megszeretni :)

Tanuld meg elviselni, és próbáld meg megszeretni, mert sosem fog az bekövetkezni, hogy ne legyen észrevehetõ, hogy CGrõl van szó...

Xipe

Quote from: Blimpna ebben, már lehet valami, de azt gondolom te is elismered, hogy ma nem készülhettek el másképp ezek az új részek... ez a CG dívik, és amíg nem tudják úgy megcsinálni, hogy észre se vegyük, addig bizony ezt kell elviselni, és ha lehet akkora talán megszeretni :)

jo, azt en is belatom hogy sukseg van a CG-re.
de ne minden szeket bokrot es falevelet csinaljanak meg belole ilyen modon.
R2D2 es C3PO nem CG-vel voltak csinalva eredetileg es megis milyen jol eztek ki.

szerintem Lucasnak jobb lett volna megcsinalni egy masik filmet, mint peldaul Han Solo Legendajat vagy esetleg a Tales of the Bounty Hunters-t.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Quote from: BaldyTanuld meg elviselni, és próbáld meg megszeretni, mert sosem fog az bekövetkezni, hogy ne legyen észrevehetõ, hogy CGrõl van szó...

lassan ezert se nezek mar filmeket se.
semmi sztori, cak az effektek.
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Quote from: Xipelassan ezert se nezek mar filmeket se.
semmi sztori, cak az effektek.

Szerencsére még akadnak jó filmek...
Valszeg nem a te stilusod, de nagyon tudom ajánlani a "Csodás álmok jönnek" c. filmet. Az egyik kedvencem. Már elsõre nagyon megszerettem, és elég komolyan meghatott, és elgondolkodtatott, ami már nem kis teljesitménynálam :D

Xipe

Quote from: BaldySzerencsére még akadnak jó filmek...
Valszeg nem a te stilusod, de nagyon tudom ajánlani a "Csodás álmok jönnek" c. filmet. Az egyik kedvencem. Már elsõre nagyon megszerettem, és elég komolyan meghatott, és elgondolkodtatott, ami már nem kis teljesitménynálam :D

majd utananezek.
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Quote from: Xipemajd utananezek.

Rendben, de szólok: nagyon romantikus filmrõl van szó :)

Xipe

Quote from: BaldyRendben, de szólok: nagyon romantikus filmrõl van szó :)

van hanyos zacsim.
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: BaldyDe részemrõl bevallom, a leginkább azt remélem, hogy a 3. hivatalos trilógiát is elkészitik, pontosabban a Timothy Zahn féle trilógiát, mert az nagyon ütõsre sikeredett :)
Úgy halottam, hogy abból nem lesz semmi. Majd aki kapja marja alapon max. megrendezi valaki. A Zahn trilógia tényleg :kiraly: (Az utolsó parancs-os az ugye?) De szerintem még azt is el tudják rontani.  :(
Nem nagyon tudok rá példát, hogy a film, jobb lenne, mint a könyv...

Fazék

Quote from: BaldySzerencsére még akadnak jó filmek...
az tényleg egy gyönyörû film, én is csak ajánlani tudom mindenkinek, persze csak annak, aki bírja az ilyen "nagyon romantikus filmeket", ahogy már Baldy is mondta :)

Fazék

én úgy hallottam, hogy élõszereplõs tv-sorozat készül majd SW-bõl, ami az eredeti trilógia után fog játszódni, bár azt nem tudom, hogy melyik alternatíva lesz benne (nem is igazán ismerem õket). de ha gondoljátok jobban utánanézek... :)

Baldy

Quote from: DjinnÚgy halottam, hogy abból nem lesz semmi. Majd aki kapja marja alapon max. megrendezi valaki. A Zahn trilógia tényleg :kiraly: (Az utolsó parancs-os az ugye?) De szerintem még azt is el tudják rontani.  :(
Nem nagyon tudok rá példát, hogy a film, jobb lenne, mint a könyv...

Igen, az Utolsó parancs annak a trilógiának a harmadik része.
Blimp: egy linket szurj majd be... Amugy a rajzfilmsorozatról már tudok, amit a CN-n nyomtak egy darabig, de az nagyon gyér volt...

Djinn

Quote from: Blimpbocsi, de ezek a tipikus átgondolatlan "csak az eredeti az igazi" nyivákolások...
Bocs, de nem értek egyet! Itt nem is eredeti másolatról van szó szerintem.
Felõlem lehet párhuzamot vonni a szereplõk között meg elemezgetni a dolgot, de ezt nem számít semmit! Engem csak az érdelel, hoggy mikor végnéztem a filmet, akkor utánna (és közben), milyen érzéseim voltak. És milyen volt az egésznek a hangulata. stb, stb. Az 4-5-6. részt annyiszor láttam, hogy meg sem tudnám mondani a számát, és mindíg élveztem. Az elsõ két részt kb 2x láttam és ha nem lettek volna bizonyos reményeim, akkor az "elmegy" kategóriába sorolnám õket.
Azt viszont el kell ismernem, hogy ha a 3. rész csak annyival lesz jobb, mint a 2. az 1.-nél, akkor már egész jó ki filmet láthatunk. De bennem akkor is egy világ omlott össze, mikor az 1. részt elõször láttam...  :beken:
És ezt azért is volt nehéz elismernem mert elég nagy Star Wars fan voltam akkoriban.
De ha már a filmeknél tartunk. A LOTR az egyik kedvenc könyvem. Én szeretem a filmet, de az idegeimen táncolnak néha a változtatások!!
Én azt vallom, hogy a könyv mindíg jobb. mint a belõle készített film.
bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült

Xipe

Quote from: DjinnBocs, de nem értek egyet! Itt nem is eredeti másolatról van szó szerintem.
Felõlem lehet párhuzamot vonni a szereplõk között meg elemezgetni a dolgot, de ezt nem számít semmit! Engem csak az érdelel, hoggy mikor végnéztem a filmet, akkor utánna (és közben), milyen érzéseim voltak. És milyen volt az egésznek a hangulata. stb, stb. Az 4-5-6. részt annyiszor láttam, hogy meg sem tudnám mondani a számát, és mindíg élveztem. Az elsõ két részt kb 2x láttam és ha nem lettek volna bizonyos reményeim, akkor az "elmegy" kategóriába sorolnám õket.
Azt viszont el kell ismernem, hogy ha a 3. rész csak annyival lesz jobb, mint a 2. az 1.-nél, akkor már egész jó ki filmet láthatunk. De bennem akkor is egy világ omlott össze, mikor az 1. részt elõször láttam...  :beken:
És ezt azért is volt nehéz elismernem mert elég nagy Star Wars fan voltam akkoriban.
De ha már a filmeknél tartunk. A LOTR az egyik kedvenc könyvem. Én szeretem a filmet, de az idegeimen táncolnak néha a változtatások!!

speciel a LOTR konyveket csak feloletesen olvastam el, de a film emellett nagyon nem jott be.
a konyv valahogy teljesen mas elmenyt nyujtott meg igy is.

na mindegy meg maradok annyiban hogy a Commandos a legjobb film a vilagon.
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Quote from: DjinnBocs, de nem értek egyet! Itt nem is eredeti másolatról van szó szerintem.

Az igazi Star Wars fant nem fogja befolyásolni az uj epizódok minõsége, hû marad az eredeti trilógiához (lásd pl.: Engem :D)
A LOTR nekem is könyvben tetszett jobban, fõleg miután eredeti nyelven olvastam (mert ha már az ember olvas, vagy filmet néz, és van rá lehetõsége, hoogy azt erdetiben tegye, akkor tegye meg azt, ne pedig forditásokkal kinlódjon), bár tény, az elsõ rész késztetett arra, hogy a könyvet elolvassam.

Djinn

Quote from: Xipespeciel a LOTR konyveket csak feloletesen olvastam el, de a film emellett nagyon nem jott be.
a konyv valahogy teljesen mas elmenyt nyujtott meg igy is.
Pedig azt el kell olvasni rendesen. És a többi könyvet is  ami hozzátartozik!!!  :jee:
Quote from: Xipena mindegy meg maradok annyiban hogy a Commandos a legjobb film a vilagon.
Az milyen film? (azt hittem egy játék  :o )

Baldy

Quote from: DjinnPedig azt el kell olvasni rendesen. És a többi könyvet is  ami hozzátartozik!!!  :jee:

Az milyen film? (azt hittem egy játék  :o )

Van egy Commando c. film Schwarzenegger fõszereplésével, de nem hiszem, hogy Xipe erre gondolt volna :)

Xipe

Quote from: BaldyVan egy Commando c. film Schwarzenegger fõszereplésével, de nem hiszem, hogy Xipe erre gondolt volna :)

de, arra gondoltam.
gyonyoru sztori, izgalmas es sokat lehet tanulni belole.
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: BaldyAz igazi Star Wars fant nem fogja befolyásolni az uj epizódok minõsége, hû marad az eredeti trilógiához (lásd pl.: Engem :D)
A LOTR nekem is könyvben tetszett jobban, fõleg miután eredeti nyelven olvastam (mert ha már az ember olvas, vagy filmet néz, és van rá lehetõsége, hoogy azt erdetiben tegye, akkor tegye meg azt, ne pedig forditásokkal kinlódjon), bár tény, az elsõ rész késztetett arra, hogy a könyvet elolvassam.
Na persze azokat én is imádom még mindíg!!  :)

LOTR: Szerintem a filmet nem is lehetett érteni, úgy hogy a könyvet nem olvastad elõtte!! Én már marha régen olvastam elõször. A film után megint elolvastam, mert olyan érzésem volt, hogy ez se stimmel meg az se....