Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Djinn

Quote from: BaldyNem tudom, hogy a magar változatban is szerepel-e a történelmi összegzése Középföldének, de az eredetiben ez létezik. Sajna már én is rég olvastam, ugyhogy most emlékfoszlányok alapján irom le, amit tudok, de majd nemsokára részletesen leirom egy külön topicban.
Na szóval: Tudni kell, hogy a Tündék életük során választás elé kerülnek: halandó életet élnek, ami hosszabb, mint egy átlagos emberi élet, és még sok hasonló jobb tulajdonsággal jár, vagy a halhatatlanságot választja, és Tündeként éli le életét. Hogy mi a különbség a kettõ között? A Tündék élete sokkal kötöttebb, elég komoly szabályokkal megáldva, mig a másik faj (sanja elfelejtetetm a nevüket), szabad életet élhetnek. Amugy ilyen döntésnek a tanui lehettünk akkor is, amikor Arwen a halandóságot választotta Aragorn kedvéért, hogy együtt élhessenek. Amelyik Tünde persze a halandóságot választja, annak gyermekei is halandók lesznek, nekik a választás nem adatik meg az életben. Aragorn is egy ilyen volt, az õ egyik õse egy ilyen betelepülõ Tünde volt, aki a halandóságot választotta.
Na de közben jut eszembe: Gandalf egy Tünde és egy tündébõl átvedlett halandó gyermeke. Ezért is van az, hogy ért az állatok nyelvén is, és hogy a történet idején már több, mint 300 éves... hajól emlékszem... Na egyelõre ennyi, mert mondom: ezek halvány emlékfoszlányok, és nem akarok túl sok hülyeséget összehordani. De pár nap mulva leirom a pontos "történelmi eseményeket" :D
Naa! Ez már valami!!! Ezt már szeretem.  :rolleyes:
De Ganadalf-ról vitatkoznék. Elvileg egy kéziratból sem derül ki az õ eredete rendesen. Azt gyanítjék, hogy õ egy maia. (Szauron is egy maia eredetileg, csak õ Melkorral szövetkezett)
És a zafír gyûrût pedig Círdan adta Gandalfnak.  :)

edit: Gandalf egy Istar az ötbõl akit azért küldtek a valák, hogy "rendet csináljanak". (de attól még lehet maia)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

roderick

Quote from: Xipevan olyan valtozat.

OMFG... tényleg van 3 órás... ezért az információért egy hatalmas piros pont jár neked!!!!! csak angol oldalakon kellet volna keresni:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Baldy

Quote from: DjinnNaa! Ez már valami!!! Ezt már szeretem.  :rolleyes:
De Ganadalf-ról vitatkoznék. Elvileg egy kéziratból sem derül ki az õ eredete rendesen. Azt gyanítjék, hogy õ egy maia. (Szauron is egy maia eredetileg, csak õ Melkorral szövetkezett)
És a zafír gyûrût pedig Círdan adta Gandalfnak.  :)

edit: Gandalf egy Istar az ötbõl akit azért küldtek a valák, hogy "rendet csináljanak". (de attól még lehet maia)

Az igazság az, hogy Gandalfról az infót egy ismerõstõl hallottam, a könyvben tényleg nem emlékszem ilyenre. De most a könyv it van mellettem, és eddig amit Gandlafról hirtelen találtam, az egy 2063-s évszámban történt dolog... a Gyûrû szövetsége amugy 3018-ban játszódik eszerint az idõszámitás szerint...
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Djinn

Quote from: BaldyAz igazság az, hogy Gandalfról az infót egy ismerõstõl hallottam, a könyvben tényleg nem emlékszem ilyenre. De most a könyv it van mellettem, és eddig amit Gandlafról hirtelen találtam, az egy 2063-s évszámban történt dolog... a Gyûrû szövetsége amugy 3018-ban játszódik eszerint az idõszámitás szerint...
Gandalf nagyjából HK 1000. körül kerül be a képbe.  :)

Xipe

Quote from: roderickOMFG... tényleg van 3 órás... ezért az információért egy hatalmas piros pont jár neked!!!!! csak angol oldalakon kellet volna keresni:)

ha szerencsed van az ebay-en meg lehet hogy talasz is vagy esetleg az amazon.com-on.
sajnos en is mar evek ota probalok hozzajutni sikertelenul.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Xipeha szerencsed van az ebay-en meg lehet hogy talasz is vagy esetleg az amazon.com-on.
sajnos en is mar evek ota probalok hozzajutni sikertelenul.
Kár! Ez engem is érdekel!! Majd én is utánnanézek, hátha..

Xipe

Quote from: DjinnKár! Ez engem is érdekel!! Majd én is utánnanézek, hátha..

remelem valamelyikunk sikerrel jar.
The Spice must flow.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Na megvan a rész, ami mindent megmagyaráz! :D
És megpróbálom nektek még le is forditani :hehe:

Szóval eredetileg a 3 tündegyûrû a 3 legnagyobb Eldarnál volt: Gil-galad, galadriel és Círdan. Gil-galad a halála elõtt adta át gyûrûjét Elrondnak, Círdan pedig önszántából adta át Gandalfnak, akit akkoriban Mithrandir néven ismertek. Amugy ez a Tûz gyûrûje volt, és Gandalf visszaadta Círdannak, mikor megérkeztek Tündeföldre, mert mikor megkapta a gyûrût Círdantól, Círdan megmondta neki, hogy várni fogja Gandalfot és a gyûrût segítségképp adta neki. Hogy pontosabb legyek, valami ilyesmit mondott: Ez a Tûz gyûrûje, ezzel felmelegitheted a rideg sziveket...
Na remélem ez választ ad a kérdésre :)
Szóval gandalf származása érdektelen, a lényeg: a gyûrût kölcsönkapta :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Djinn

Quote from: BaldyNa megvan a rész, ami mindent megmagyaráz! :D
És megpróbálom nektek még le is forditani :hehe:

Szóval eredetileg a 3 tündegyûrû a 3 legnagyobb Eldarnál volt: Gil-galad, galadriel és Círdan. Gil-galad a halála elõtt adta át gyûrûjét Elrondnak, Círdan pedig önszántából adta át Gandalfnak, akit akkoriban Mithrandir néven ismertek. Amugy ez a Tûz gyûrûje volt, és Gandalf visszaadta Círdannak, mikor megérkeztek Tündeföldre, mert mikor megkapta a gyûrût Círdantól, Círdan megmondta neki, hogy várni fogja Gandalfot és a gyûrût segítségképp adta neki. Hogy pontosabb legyek, valami ilyesmit mondott: Ez a Tûz gyûrûje, ezzel felmelegitheted a rideg sziveket...
Na remélem ez választ ad a kérdésre :)
Szóval gandalf származása érdektelen, a lényeg: a gyûrût kölcsönkapta :D
:appl:
Szóval én arra céloztam a filmmen kapcsolatban, hogy ezeket sokan nem tudják/nem értik és ez csökkenti a film értékét. Szerintem.
Bevallom erre a kölcsön dologra nem emléxem. De Círdant már írtam korábban.  :)
De örülök, hogy más is foglalkozik ilyesmivel nem csak én!!! Mondjuk én egy kicsit jobban bele vagyok zúgva a háttérsztoriba, mint kéne, de szerintem nagyon jó!!!  :D

Baldy

Quote from: Djinn:appl:
Szóval én arra céloztam a filmmen kapcsolatban, hogy ezeket sokan nem tudják/nem értik és ez csökkenti a film értékét. Szerintem.
Bevallom erre a kölcsön dologra nem emléxem. De Círdant már írtam korábban.  :)
De örülök, hogy más is foglalkozik ilyesmivel nem csak én!!! Mondjuk én egy kicsit jobban bele vagyok zúgva a háttérsztoriba, mint kéne, de szerintem nagyon jó!!!  :D

Azért arra is gondolj, hogy a ma embere az esetek többségében csak felszines. És ez a moziba járókra még inkább igaz. A nézõk több mint fele szerintem addig nem is hallott sem a Gyûrûk uráról, sem Tolkienrõl (én is közéjük tartoztam...). A többségnek igy is tucatfilm maradt, amit jó volt megnézni, és jó lesz még a jövõben néha megnézni, de csak ennyi. És sajna õk vannak többségben.

Djinn

Quote from: BaldyAzért arra is gondolj, hogy a ma embere az esetek többségében csak felszines. És ez a moziba járókra még inkább igaz. A nézõk több mint fele szerintem addig nem is hallott sem a Gyûrûk uráról, sem Tolkienrõl (én is közéjük tartoztam...). A többségnek igy is tucatfilm maradt, amit jó volt megnézni, és jó lesz még a jövõben néha megnézni, de csak ennyi. És sajna õk vannak többségben.
Na igen! Pont ez a bajom!!! Ahogy már írtam is korábban.

Eszembe jutott, hogy egy ismerõssel beszélgettünk a filmrõl. Örültem, hogy tetszett neki és még a könyvet is olvasta. Ajánlottam neki a többi kapcsolódó könyvet is. "Háát! Talán majd egyszer... " mondja õ.  :(
Aztán még  bizonygatta mekkora rajongó, mert rendelt magának külföldrõl (60E-ért kb) egy Egy gyûrût.  :eek: Gondoltam, mekkora poén, a földön egy csomó embernek van Egy gyûrûje. Milyen egyedi :uzi:
Nem mintha bajom lenne a dologgal, csak ha már rajongó, akkor ne csak külsõségekben lagyen az....
Mind1! Ez néha kibukik belõlem. Egyszerûen bûnnek tartom, ha valaki nem látja ennek a mûnek az igazi értékeit.

Baldy

Quote from: DjinnNa igen! Pont ez a bajom!!! Ahogy már írtam is korábban.

Eszembe jutott, hogy egy ismerõssel beszélgettünk a filmrõl. Örültem, hogy tetszett neki és még a könyvet is olvasta. Ajánlottam neki a többi kapcsolódó könyvet is. "Háát! Talán majd egyszer... " mondja õ.  :(
Aztán még  bizonygatta mekkora rajongó, mert rendelt magának külföldrõl (60E-ért kb) egy Egy gyûrût.  :eek: Gondoltam, mekkora poén, a földön egy csomó embernek van Egy gyûrûje. Milyen egyedi :uzi:
Nem mintha bajom lenne a dologgal, csak ha már rajongó, akkor ne csak külsõségekben lagyen az....
Mind1! Ez néha kibukik belõlem. Egyszerûen bûnnek tartom, ha valaki nem látja ennek a mûnek az igazi értékeit.

Ilyet már sajna én is tapasztaltam...
"Vegyél titániumból készül Egy gyûrût, és akkor nagy rajongó vagy"... No comment. Az ilyennek semmi értelme.

Xipe

Quote from: BaldyIlyet már sajna én is tapasztaltam...
"Vegyél titániumból készül Egy gyûrût, és akkor nagy rajongó vagy"... No comment. Az ilyennek semmi értelme.

akkor most kuldhetem vissza a gyurumet.
pedig azt mondtak csak egyett csinaltak belole.
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Quote from: Xipeakkor most kuldhetem vissza a gyurumet.
pedig azt mondtak csak egyett csinaltak belole.

Hát végülis igazuk van...
Neked egyet, neki egyet, mindenkinek csak egyet :hopp:

roderick

Mind jól tudjuk, kinél is van az eredeti:
Nála

Djinn

Quote from: roderickMind jól tudjuk, kinél is van az eredeti:
Nála
:lol:

Baldy

Quote from: Djinn:lol:

Egyetértek :lol:

Fazék

Quote from: roderickMind jól tudjuk, kinél is van az eredeti:
Nála
ez jóóó, ezt még nem láttam, ez naddjon jóóó! :D  :lol:

roderick

Hogy örültök a rossz híreknek:)

Xipe

Quote from: roderickHogy örültök a rossz híreknek:)

csak az a poen, hogy o is ugyanonnan rendelte ahonnan en.
_(๏̯͡๏)_

Marfy

A Vissza a jövõbe nem teccik senkinek? Nekem ez az egyik kedvencem az Indiana Jones mellett. Ja Harry Potter teccik valakinek? Lehet gyerekes de nekem nagyon bejön.
Nézzétek meg a LOTR kibõvített változatatit és sokkal öszetettebb lesz a film vagy én így éreztem fõleg a 3 esetén, mondjuk még így sem lesz annyira jó mint a könyv.
Xipe: a Commandó az nagyon nagy :), és az Emlékmást láttad?

Djinn

Quote from: NokiA Vissza a jövõbe nem teccik senkinek? Nekem ez az egyik kedvencem az Indiana Jones mellett. Ja Harry Potter teccik valakinek? Lehet gyerekes de nekem nagyon bejön.
Nézzétek meg a LOTR kibõvített változatatit és sokkal öszetettebb lesz a film vagy én így éreztem fõleg a 3 esetén, mondjuk még így sem lesz annyira jó mint a könyv.
Dehogynem!! Vissza a jövõbe  :kiraly: Szerintem a 2. rész a legjobb!!
Harry Potter-t is szeretem. De inkább csak a könyveket. Azok nagyon jók  :jee: A filmek már nem annyira, bár az utolsó már egész jóra sikeredett!!!
Emlékmás a szemkidülledõs ugye? Abból ennyi maradt meg.

Fazék

Quote from: NokiA Vissza a jövõbe nem teccik senkinek? Nekem ez az egyik kedvencem az Indiana Jones mellett. Ja Harry Potter teccik valakinek? Lehet gyerekes de nekem nagyon bejön.
az összes ilyen régi Arnold Schwarzenegger film klasszikus a számomra :D The Running Man, Predator, Conan a babár, Vörös Szonja, Commando, Terminator... :) ezeken nõttem fel :D és aki tegnap este kihagyta az Utolsó akcióhõst, az bûnt követett el! :)
Természetesen a Vissza a jövõbe filmek is nagyon jók, másik abszolút kedvenc gyerekkori színészem Michael J. Fox-al a fõszerepben, fluxus-kondenzátorral és minden más hülyeséggel együtt :D
A Harry Potter könyveket még nem olvastam (valamiért nagyon ódzkodtam tõlük a hype miatt), de a filmeket mindet láttam, és bár nekem az elsõ film túl gyerekesre sikeredett már, még valamennyire a 2. is, de a harmadik sztem nagyon jóra sikerült, és abszolút kedvet kaptam tõle, hogy végre elolvassam a könyveket is.

katz

Quote from: Blimpaz összes ilyen régi Arnold Schwarzenegger film klasszikus a számomra :D The Running Man, Predator, Conan a babár, Vörös Szonja, Commando, Terminator... :) ezeken nõttem fel :D és aki tegnap este kihagyta az Utolsó akcióhõst, az bûnt követett el! :)
:whoah:
Quote from: BlimpPredator
:hail:

Marfy

Quote from: DjinnEmlékmás a szemkidülledõs ugye? Abból ennyi maradt meg.
Igen az, mondjuk bennem a 3 mellû csaj maradt meg :D.

.Attila

Quote from: Blimpés aki tegnap este kihagyta az Utolsó akcióhõst, az bûnt követett el! :)
Na bûnözõ lett belõlem :rolleyes: Mentségemre szóljon legalább 3szor láttam már. Tegnap este Photoshop-oztam, egy tündér pillangószerû szárnyait készítgettem. Szárny meg is van, csak vmi miatt szürke a render gomb, pedig kéne a flare effekt. Kell hozzá külön plug-in?

roderick

Quote from: TriviNa bûnözõ lett belõlem :rolleyes: Mentségemre szóljon legalább 3szor láttam már. Tegnap este Photoshop-oztam, egy tündér pillangószerû szárnyait készítgettem. Szárny meg is van, csak vmi miatt szürke a render gomb, pedig kéne a flare effekt. Kell hozzá külön plug-in?

Elvileg nem és ilyennel még nem találkoztam, kivéve ha indexed color-ra van állítva, de akkor a töbi filter sem lenne elérhetö...

Meske

Quote from: Blimpés aki tegnap este kihagyta az Utolsó akcióhõst, az bûnt követett el! :)
Én megnéztem. Ráadásul angolul! :hehe:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Kvikveg

Quote from: Blimpaz összes ilyen régi Arnold Schwarzenegger film klasszikus a számomra :D The Running Man, Predator, Conan a babár, Vörös Szonja, Commando, Terminator... :) ezeken nõttem fel :D és aki tegnap este kihagyta az Utolsó akcióhõst, az bûnt követett el! :)
Természetesen a Vissza a jövõbe filmek is nagyon jók, másik abszolút kedvenc gyerekkori színészem Michael J. Fox-al a fõszerepben, fluxus-kondenzátorral és minden más hülyeséggel együtt :D
A Harry Potter könyveket még nem olvastam (valamiért nagyon ódzkodtam tõlük a hype miatt), de a filmeket mindet láttam, és bár nekem az elsõ film túl gyerekesre sikeredett már, még valamennyire a 2. is, de a harmadik sztem nagyon jóra sikerült, és abszolút kedvet kaptam tõle, hogy végre elolvassam a könyveket is.
:whoah:  - kiveve HP filmek, maradok a konyveknel. A filmek sem rosszak, de nem az esetem...
Edit: ja, bunt kovettem el, de mivel mar parszor lattam, es vizsgazni is fogok...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xipe

Quote from: Kvikveg:whoah:  - kiveve HP filmek, maradok a konyveknel. A filmek sem rosszak, de nem az esetem...
Edit: ja, bunt kovettem el, de mivel mar parszor lattam, es vizsgazni is fogok...

nekem HP-bol, se a konyv se a film nem tetszett.
viszont ajanlom mindenkinek a Le Pacte de Loups cimu fimet(Farkasok Szovetsege) mert szerintem ez egy fantasztikus film.

de ha jo klasszikus filmet szeretnetek nezni akkor ott van a Krull(Tamadas a Krull Bolygo Ellen).
_(๏̯͡๏)_