Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Djinn

Quote from: Xipede, arra gondoltam.
gyonyoru sztori, izgalmas es sokat lehet tanulni belole.
Azt ismerem, de annak nincs 's' a végén.
Amúgy szerintem is jó film.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Baldy

Quote from: DjinnNa persze azokat én is imádom még mindíg!!  :)

LOTR: Szerintem a filmet nem is lehetett érteni, úgy hogy a könyvet nem olvastad elõtte!! Én már marha régen olvastam elõször. A film után megint elolvastam, mert olyan érzésem volt, hogy ez se stimmel meg az se....

Én megértettem, nem volt vele semmi gondom... Pedig nem olvastam a könyvet akkor még...
Xipe: jó az a film, de a sztorija engem nem fogott meg annyira. Látványosnak viszont látványos, arra emlékszem :)
Részemrõl Star Wars, Indiana Jones, Blade Runner és még vagy 2 tucatnyi film a kedvencem :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Fazék

Quote from: Xipede, arra gondoltam.
gyonyoru sztori, izgalmas es sokat lehet tanulni belole.
ezt mehetett volna a 'nagyon lol' topic-ba is! :lul:  :lol:  :muhahah:
amúgy én is szeretem azt a filmet, ahogy A Kormányzó többi filmjét is általában :D

Fazék

szerintem az LOTR filmekkel nincs semmi baj, a lehetõ leghûbbek voltak a könyvekhez és nekem mind2 változatban tetszett a mû. a filmekbõl amúgy a kibõvített változatokat érdemes megtekinteni, jópár hõbörgésre okot adó hiányolt rész bennük van, amiket csak azért vettek ki, hogy moziban is végig lehessen nézni, ne kelljen wc-szünetet tartani :)

Djinn

Quote from: BaldyStar Wars, Indiana Jones, Blade Runner
:D
igen igen és még Ponyvaregény, Trainspotting, Õrület torkában, Amelie, Hõs , Részeges karatés...
Hûûû! Tényleg sok jó film van.  :)
Csak mostanában ilyen kevés a jó??

Djinn

Quote from: Blimpszerintem az LOTR filmekkel nincs semmi baj, a lehetõ leghûbbek voltak a könyvekhez és nekem mind2 változatban tetszett a mû. a filmekbõl amúgy a kibõvített változatokat érdemes megtekinteni, jópár hõbörgésre okot adó hiányolt rész bennük van, amiket csak azért vettek ki, hogy moziban is végig lehessen nézni, ne kelljen wc-szünetet tartani :)
Az összes ott van a polcon  ;) Nagyon szeretem!!!
De attól még zavar egy két változtatás! És továbbra is fenntartom, hogy a könyv nélkül nem teljesen érthetõ! Ez pár egyszerû kérdéssel bebizonyítható.

Fazék

Quote from: DjinnCsak mostanában ilyen kevés a jó??
Play it again, Sam... vagy kicsit másképp "same old record again..." - ne értsetek félre...

edit:
Quote from: DjinnDe attól még zavar egy két változtatás! És továbbra is fenntartom, hogy a könyv nélkül nem teljesen érthetõ! Ez pár egyszerû kérdéssel bebizonyítható.
ebben lehet valami, bár nekem egy se ugrott be közben, de felkeltetted az érdeklõdésemet, mondanál pár példát? :)

Xipe

en a Dune filmet imadom nagyon.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Blimpebben lehet valami, bár nekem egy se ugrott be közben, de felkeltetted az érdeklõdésemet, mondanál pár példát? :)
Pl. mikor Galadriel próbája van. Hát a legtöbben arra azt mondták, hogy "biztos a gyûrû csinált vele valamit". Pedig ennek komolyabb háttere van. Vagy a palantírok. (mondjuk a filmben nem is az égbõl jön az "áldás") Azoknak is elég nagy jelentõségük van. Vagy mikor elhajózank. Azt mégtöbben nem értették. És Frodó miért megy? Mivel kimaradta a megye megtisztítása stb. ezért ez is érdekes kissé. A tündékrõl is elég keveset volt szó...  Mi az a nemestünde?  :eeek:
Ne érts félre, én nagyon szeretem ezt a filmet!!! Értem, hogy idõ hiányában sok mindent ki kellett hagyni. És nem lehet mindent belesûríteni. De szerintem ha valaki olvasta a könyvet annak sokkal többet nyújt a film is (pláne ha a Babót, Szilmarilokat, Gyûrû keresését... is olvasta )!! Rengeteg olyan dolog volt benne, ami fölött elsiklanak a nézõk, de ha tudod mi az, akkor jelent valamit. Na ez a gyönyörû történet!!!

Ja és volta értelmetlen változtatások. Pl Arwen szerepe...
Hát ezt órákon keresztül lehetne elemezgetni az biztos!!! Képes vagyok rá  :rolleyes:
És még annyit, hogy szerintem az egészbõl az emberek 95%-a annyit fogott fel, hogy milyen látványos és LivTyler jól néz ki  :(  Nem szeretem, hogy divatot csináltak bekõle..

Djinn

Quote from: Xipeen a Dune filmet imadom nagyon.
Melyiket?  :)  Én a 3 részest nem láttam. Azt halottam, hogy jó!?

Xipe

Quote from: DjinnMelyiket?  :)  Én a 3 részest nem láttam. Azt halottam, hogy jó!?

en most az eredetire gondoltam.
viszont lattam a feldolgozasat is es a Dune Gyermekie cimu folytatast is(ha erdekel azt oda tudom adni).

a feldolgozas kulonben tenyleg nagyon jo lett.
Sok olyan dolgot beledolgoztak a filmbe ami hianyzott es a szineszek is nagyon megfeleloek voltak a szerepre.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Xipeen most az eredetire gondoltam.
viszont lattam a feldolgozasat is es a Dune Gyermekie cimu folytatast is(ha erdekel azt oda tudom adni).

a feldolgozas kulonben tenyleg nagyon jo lett.
Sok olyan dolgot beledolgoztak a filmbe ami hianyzott es a szineszek is nagyon megfeleloek voltak a szerepre.
Hûûû! Én nagyon le vagyok maradva!! Nem is tudtam, hogy van folytatás (mármint filmeben) :eeek:
Én a David Lynch-es filmet láttam és kész.
És igen, azt megköszönöm, ha oda tudod adni, majd valamikor! :)

Fazék

Quote from: Djinn...Ja és volta értelmetlen változtatások. Pl Arwen szerepe...
Hát ezt órákon keresztül lehetne elemezgetni az biztos!!! Képes vagyok rá  :rolleyes:
És még annyit, hogy szerintem az egészbõl az emberek 95%-a annyit fogott fel, hogy milyen látványos és LivTyler jól néz ki  :(  Nem szeretem, hogy divatot csináltak bekõle..
ja igen, nekem egyedül Liv Tyler nem tetszett a filmben :D (amúgy jó nõ, de minek kellett ide :rolleyes: ) pláne az elsõ részben, amikor a folyóparton nekiáll sírni Frodo felett... hát ott kellett volna a hányózacskó...
amúgy a többi általad leírt hibáról nem ugrik be, hogy mitõl hibásak :D lehet hogy ezért nem zavartak a filmben se? :D - bocsánat egy kicsit vacak a memóriám ilyen téren... a könyvekbõl a hangulat és érzések megmaradnak bennem, de a részletek... hát azok sajna nem az erõsségeim  :rolleyes:
QuoteVagy mikor elhajózank. Azt mégtöbben nem értették. És Frodó miért megy? Mivel kimaradta a megye megtisztítása stb. ezért ez is érdekes kissé.
sztem ez viszont a megyebeli rész nélkül is elfogadható. láthattuk miken ment keresztül, milyen megpróbáltatások érték, élete végéig fájni fog a sebe is, talán a tündék földjén nyugalmat, békét lel...

Xipe

Quote from: DjinnHûûû! Én nagyon le vagyok maradva!! Nem is tudtam, hogy van folytatás (mármint filmeben) :eeek:
Én a David Lynch-es filmet láttam és kész.
És igen, azt megköszönöm, ha oda tudod adni, majd valamikor! :)

Igen, nekem is a Lynch fele valtozat a kedvencem.
Mar persze a konyv mellett amit 9 evesen olvastam eloszor.
_(๏̯͡๏)_

Djinn

No problem, ha nincs bajod vele. És remélem minden dologró tudnál is információt szolgáltatni, amit írtam  ;)
Quote from: Blimpláthattuk miken ment keresztül, milyen megpróbáltatások érték, élete végéig fájni fog a sebe is, talán a tündék földjén nyugalmat, békét lel...
Hol derül ki a filmbõl, hogy ott békét találhat? Vagy hogy egyátalán miért voltak a tündék Középföldén? És miért mennek el? És miért talál ott (mi az az ott?) Frodó békét? A többiek miért nem mehetnek? És Samu? Gandalf miért megy? (És ha már itt tarunk hogy kerül hozzá az egyik tünde gyûrû?)...
Tõlem sokan kérdezetek ilyeneket. Õk nem olvasták a könyvet...

Egyébként ezek a dolgok engem sem zavartak a filmeben mert én olvastam elötte a könyveket.
Engem a változtatások zavartak néha. Ja és Gimli kifigurázása is sokszor irritáló volt...

Xipe

Quote from: DjinnNo problem, ha nincs bajod vele. És remélem minden dologró tudnál is információt szolgáltatni, amit írtam  ;)

Hol derül ki a filmbõl, hogy ott békét találhat? Vagy hogy egyátalán miért voltak a tündék Középföldén? És miért mennek el? És miért talál ott (mi az az ott?) Frodó békét? A többiek miért nem mehetnek? És Samu? Gandalf miért megy? (És ha már itt tarunk hogy kerül hozzá az egyik tünde gyûrû?)...

a gyurut a kis enyveskezu lenyulta.
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Xipea gyurut a kis enyveskezu lenyulta.
Nagy-nagy tévedés!!!  :hehe:

Baldy

A Lynch féle változatban szerepel Sting? Mert én azt a Dune filmet láttam eddig csak, az viszont nagyon jó volt... szerintem :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Fazék

Quote from: DjinnHol derül ki a filmbõl, hogy ott békét találhat? Vagy hogy egyátalán miért voltak a tündék Középföldén? És miért mennek el? És miért talál ott (mi az az ott?) Frodó békét? A többiek miért nem mehetnek? És Samu? Gandalf miért megy? (És ha már itt tarunk hogy kerül hozzá az egyik tünde gyûrû?)...

Egyébként ezek a dolgok engem sem zavartak a filmeben mert én olvastam elötte a könyveket.
Engem a változtatások zavartak néha. Ja és Gimli kifigurázása is sokszor irritáló volt...
ok, meggyõztél :) viszont azok, akik csak a látványért mentek, azokat úgyse zavarta, akiket meg érdekel, kérdezõsködnek, külön jó hogy arra ösztönzi õket a film, hogy elolvassák a könyvet is :D

Djinn

Quote from: BaldyA Lynch féle változatban szerepel Sting? Mert én azt a Dune filmet láttam eddig csak, az viszont nagyon jó volt... szerintem :)
Igen, az az!  :)
Szerintem is jó!

Baldy

Quote from: Xipea gyurut a kis enyveskezu lenyulta.

A tündegyûrû Gandlaf kezén vévig ott volt a kezén :)

roderick

Namost megmondom az nagy szvsz-t:
Dünéböl a 3 részes dolog az valami szentségtörés, denagyon, többet hatottak rá a játékok mint a könyvek... (gondolván pl. arra, hogy a Harkonnen ház kék az Atreides meg piros szineket visel a könyvben, de a dune 2-ben valamiért ezt felcserélték és a filmbe is így került bele) meg ráadásul filmileg se valami nagy izé, attól még nem lesz jobb, mint a régi, mert szorosabban követi a könyvet a cselekmény, söt... hisz két külön müfaj az írás és a látvány. Lynch filmnek csak az a nagy baja, van hogy hülyén vágta meg a kb 4-5 órás változatát és minél tovább halad a torténet, annál nagyobb ugrások vannak benne.

LotR pont az volt a jó, hogy próbálták adaptálni a történetet mind a film müfajhoz, mind a mai közönséghez (szegény Gimli), így az elsö rész valami zseniális lett, föleg az említett extra változatban még inkább... viszont arra nem igazán jöttek rá a nagy örömükben mr. Jacksonék, hogy hogyan kell 3 részre elosztani a filmet, így a 2. rész rettentöen unalmas és felesleges részekkel van tele csakhogy kijöjjön a 3 óra, a harmadikat meg az ölte, meg hogy semmi újjítást nem tudtak már belerakni, ami a székbe szögezi a nézöt, ellenben a szereplök és a diszletek, a rendezés is eléggé vesztettek minöségükböl és szintén nem volt jól megoldva az idöbeosztás... mégis ez kapott minden oszkárt, pedig csak annyiban volt jobb mint a 2. hogy itt 2x annyi ork volt... bahh...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Djinn

Quote from: Blimpok, meggyõztél  azok, akik csak a látványért mentek, azokat úgyse zavarta, akiket meg érdekel, kérdezõsködnek, külön jó hogy arra ösztönzi õket a film, hogy elolvassák a könyvet is
Ebben van valami. Bár a legtöbb ember feladja az elején, mondván, hogy "túl sok benne a név"  :(
Quote from: BaldyA tündegyûrû Gandlaf kezén vévig ott volt a kezén :)
:confused: Hát ezt nem teljesen értem.
Arra gondoltam, hogy Gandalf nem tünde. Miért van nála tünde gyûrû? Ezt tudod?

roderick

Quote from: DjinnEbben van valami. Bár a legtöbb ember feladja az elején, mondván, hogy "túl sok benne a név"  :(

Sztem csupán abból az akból, mert 3 gyürü 2 elf vezetöre kicsit hülyén jött ki, de Gandalfan úgyis kellet volna egy gyürü és megkapta... de történet szerint nemtom, talán le van írva a Szilmarilokban(vagyhogyisírják)

Xipe

Quote from: roderickNamost megmondom az nagy szvsz-t:
Dünéböl a 3 részes dolog az valami szentségtörés, denagyon, többet hatottak rá a játékok mint a könyvek... (gondolván pl. arra, hogy a Harkonnen ház kék az Atreides meg piros szineket visel a könyvben, de a dune 2-ben valamiért ezt felcserélték és a filmbe is így került bele) meg ráadásul filmileg se valami nagy izé, attól még nem lesz jobb, mint a régi, mert szorosabban követi a könyvet a cselekmény, söt... hisz két külön müfaj az írás és a látvány. Lynch filmnek csak az a nagy baja, van hogy hülyén vágta meg a kb 4-5 órás változatát és minél tovább halad a torténet, annál nagyobb ugrások vannak benne.

oke, de mondjuk Ordos haz egyaltalan nem is letezik ilyen szinten a konyvben vay akar a filmben.
a szineket meg a bolygo termeszeti adottsagai miatt csereltek fel.
izlesek es pofonok, de a Lynch fele film akkor is a legjobb.
es mar bocs, de a vagashoz Lynchnek mar semmi koze sincs mert ott csak nevileg van ott.
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Quote from: DjinnEbben van valami. Bár a legtöbb ember feladja az elején, mondván, hogy "túl sok benne a név"  :(

Nem tudom, hogy a magar változatban is szerepel-e a történelmi összegzése Középföldének, de az eredetiben ez létezik. Sajna már én is rég olvastam, ugyhogy most emlékfoszlányok alapján irom le, amit tudok, de majd nemsokára részletesen leirom egy külön topicban.
Na szóval: Tudni kell, hogy a Tündék életük során választás elé kerülnek: halandó életet élnek, ami hosszabb, mint egy átlagos emberi élet, és még sok hasonló jobb tulajdonsággal jár, vagy a halhatatlanságot választja, és Tündeként éli le életét. Hogy mi a különbség a kettõ között? A Tündék élete sokkal kötöttebb, elég komoly szabályokkal megáldva, mig a másik faj (sanja elfelejtetetm a nevüket), szabad életet élhetnek. Amugy ilyen döntésnek a tanui lehettünk akkor is, amikor Arwen a halandóságot választotta Aragorn kedvéért, hogy együtt élhessenek. Amelyik Tünde persze a halandóságot választja, annak gyermekei is halandók lesznek, nekik a választás nem adatik meg az életben. Aragorn is egy ilyen volt, az õ egyik õse egy ilyen betelepülõ Tünde volt, aki a halandóságot választotta.
Na de közben jut eszembe: Gandalf egy Tünde és egy tündébõl átvedlett halandó gyermeke. Ezért is van az, hogy ért az állatok nyelvén is, és hogy a történet idején már több, mint 300 éves... hajól emlékszem... Na egyelõre ennyi, mert mondom: ezek halvány emlékfoszlányok, és nem akarok túl sok hülyeséget összehordani. De pár nap mulva leirom a pontos "történelmi eseményeket" :D

roderick

Quote from: Xipeoke, de mondjuk Ordos haz egyaltalan nem is letezik ilyen szinten a konyvben vay akar a filmben.
a szineket meg a bolygo termeszeti adottsagai miatt csereltek fel.
izlesek es pofonok, de a Lynch fele film akkor is a legjobb.
es mar bocs, de a vagashoz Lynchnek mar semmi koze sincs mert ott csak nevileg van ott.

Úgy értettem a vágást, hogy ö döntötte el melyik jelenetek maradjanak ki a filmböl, mert az elsö változat valami 4 órás volt (az is már alaposan megritkított) és ez persze nem tetszett a kiadóknak, meg nézhetetlen is lett volna, így átrendezte 1.5 órára, ami azért nem lehetett kis mulatság, én biztos nem hoztam volna ki jobbat belöle, csak azért annak örülnék, ha születne egyszer egy rendezöi változat...

Fazék

Quote from: roderickLotR pont az volt a jó, hogy próbálták adaptálni a történetet mind a film müfajhoz, mind a mai közönséghez (szegény Gimli), így az elsö rész valami zseniális lett, föleg az említett extra változatban még inkább... viszont arra nem igazán jöttek rá a nagy örömükben mr. Jacksonék, hogy hogyan kell 3 részre elosztani a filmet, így a 2. rész rettentöen unalmas és felesleges részekkel van tele csakhogy kijöjjön a 3 óra, a harmadikat meg az ölte, meg hogy semmi újjítást nem tudtak már belerakni, ami a székbe szögezi a nézöt, ellenben a szereplök és a diszletek, a rendezés is eléggé vesztettek minöségükböl és szintén nem volt jól megoldva az idöbeosztás... mégis ez kapott minden oszkárt, pedig csak annyiban volt jobb mint a 2. hogy itt 2x annyi ork volt... bahh...
szinte biztos vagyok benne, hogy az Oscar-bizottság úgy gondolta, hogy milyen lenne már, ha évente kiosztanák az LotR filmnek az Oscar-t, inkább majd az utolsóért adnak jó sokat. és sztem ez így majdnem korrekt volt. amúgy én pl az elsõ filmet találtam unalmasnak, mikor másodszorra néztem, el is aludtam rajta, szóval az eléggé szubjektív, hogy mi az unalmas :D

roderick

Quote from: BaldyGandalf egy Tünde és egy tündébõl átvedlett halandó gyermeke.

Gandalf nem egy moia, vagymiafane a balrog jó változata én úgy halottam... aztán most lehet, hogy nagyon kontárkodom

Xipe

Quote from: roderickÚgy értettem a vágást, hogy ö döntötte el melyik jelenetek maradjanak ki a filmböl, mert az elsö változat valami 4 órás volt (az is már alaposan megritkított) és ez persze nem tetszett a kiadóknak, meg nézhetetlen is lett volna, így átrendezte 1.5 órára, ami azért nem lehetett kis mulatság, én biztos nem hoztam volna ki jobbat belöle, csak azért annak örülnék, ha születne egyszer egy rendezöi változat...

van olyan valtozat.
_(๏̯͡๏)_