Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Meske

Quote from: Blimpnem akarlak fölöslegesen tovább ijesztgetni, de én is pont ilyen voltam, ugyanis én se éreztem tanulásnak, hogy szépen végigoldottam a 'zöld könyvet' :) egyszerûen kikapcsolódás, szórakozás volt végigmenni a matek feladatgyûjteményeken :D  de, ha tudsz rendesen tanulni akkor vszleg nem fog gondot okozni az egyetem, csak föl kell készülni rá, hogy ott csak ledarálják neked az anyagot pár példával szemléltetve és minden más rádmarad otthon, vagy tanulókörben... nekem az utóbbi részek miatt megy ilyen "nehézkesen"... :)

ELTE progmaton voltam másfél évet, ott is csak a matekkal volt gond, majd kisebb kitérõ után átmentem infó-matek tanárra szintén az ELTE-n. a könyvbõl matek tanulás nekem egyszerûen nem megy. nekem mindenképpen hallanom kell az anyagot és a magyarázatot is, szinte csak úgy képes rögzülni a témakör...
A matek tanárunk viszont iszonyat jó, és már iratott dogát a KöMaL-ból, ahol nem néztük meg a feladatokat, mert a következõ havi számban úgyis benne vannak a megoldások. És ezt is azért tette, hogy gyakorlojuk a könyvbõl tanulást. Természetesen 5-ös is lett nekem ez a dolgozat. Szóval szerintem nekem nem lesz gonodm a könyvbõl tanulással, máskor is tanultam már könyvbõl, szóval részemrõl ez a probléma is megoldva.:)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Moha

Quote from: Blimpaz életbe nem lesz egyetemi végzettségem a matek tárgyak miatt... egyszerûen megáll az agyam a gimis szint után :ejj: még ma sem tudom túltenni magam ezen az önmagamban csalódásomon... gondolom a szüleim se...
[...]
a könyvbõl matek tanulás nekem egyszerûen nem megy. nekem mindenképpen hallanom kell az anyagot és a magyarázatot is, szinte csak úgy képes rögzülni a témakör...
Nyugi, nem csak te vagy így ezzel. Én már 4. éve nyomatom a 3 éves progmat szakot. Szintén a matek miatt. Egyszerûen képtelen vagyok felfogni ezt a sok hülyeséget. És egyszerûen már az egésztõl elvették a kedvem. Én most inkább a melót hajszolom, és "papíron" még egyetemista vagyok. De, hogy progmat szakon nem fogok végezni, az hótzicher.
Szüleim engem is hajszolnak, hogy meg kell csinálni, de... :ejj:
Már a legelején elvesztem a fonalat, és utána nem lehet behozni. Könyvbõl sosem tudtam igazán tanulni. Ha valaki rendesen megmutatta az alapokat, és nekiálltam gyakorolni, akkor elég gyorsan megértettem valamit, de így... Az a baj, hogy fél év alatt adnak le egy hatalmas anyagrészt és nincs ideje megérteni az embernek. Én meg még segítséget se nagyon tudok kérni, mert az egész egyetemen össz-vissz ismerek vagy 5 embert...
És ugye ahhoz, hogy az ember tudjon tovább haladni, mindenképpen kell a matek, viszont már teljesen elment a kedvem a többi tantárgytól is.
Én valszleg majd átmegyek valami "lightos" szakra, vagy levelezõre. Ezt a félévet még kihúzom itt, de õsszel én nem akarok 45ezret perkálni a tandíjra...

Kvikveg

Quote from: BlimpTRAGEDY ON
nekem is az volt... egészen az egyetemig... ott sikerült kiírtaniuk belõlem a tantárgy irán érzett szeretetet :ejj:  ma a matekot gyûlölöm a lehetõ legjobban.
...
TRAGEDY OFF
...
Detto. Matekszak. De mar csak egy diplomavizsga es dobhatom el mindet a padlas melyere.
Meg kezdhetek gondolkozni, hogy utana mi lesz.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kalibur

Quote from: MeskeÉn viszont nem csak úgy járok matek órára, és megértem az órán az anyagot, mert megértem, hanem, amint hazaérek ált. az az elsõ, hogy megcsinálom a matek házit, mert az mindig feldob. Na meg, a tanár megvetette velünk a KöMaL-t is, ami havonta jön, s különbözõ feladatok vannak benne. Azokat is mindig át szoktam nézni, s amit meg tudok csinálni meg is csinálom. Az igaz, hogyha nem tanulnék rá semmit pluszba, azaz nem csinálnám meg a házikat, úgy is lazán 5-ös lennék, de én egyszerûen élvezem, ha jó kis matek példákat oldhatok meg. Persze, amikor nem tudok valamit megoldani, akkor pedig teljesen fel vagyok dúlva... Na mind1.
Tehát valóban léteznek ilyen emberek is... Sokkoló...
Én anno matek alatt sem voltam max csak a testem üzemmódban (rejtvényt fejtettünk a leghátsó sorban meg agyatlan tréfákkal bosszantottuk azt a szerencsétlen libát, akit egyébként matektanárnak neveztek...), ha pedig hazaértem olyan mélyre ástam el a matekcuccomat, hogy az csak na! Micsoda szorgalmas mókus vatte!
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

Moha

Quote from: KaliburMicsoda szorgalmas mókus vatte!
Én is mondom mindig neki, hogy minek tanul annyit. :p Na persze azért olyan se legyen, mint én voltam (pl. fizikából és töreszbõl kettesekkel vittem végig a 4 évet) - Na jó, töreszbõl kaptam néha jó jegyet is, mert tudtam, hogy én felelek és jól megtanultam azt az 1 anyagrészt. :hehe:
De, ha valamibõl megvolt a kettesem, utána magas ívbõl... Meske viszont bír hajtani. :) Sokszor még a 4-es is kevés neki... :rolleyes:

.Attila

Quote from: MeskeA matek tanárunk viszont iszonyat jó, és már iratott dogát a KöMaL-ból, ahol nem néztük meg a feladatokat, mert a következõ havi számban úgyis benne vannak a megoldások. És ezt is azért tette, hogy gyakorlojuk a könyvbõl tanulást. Természetesen 5-ös is lett nekem ez a dolgozat. Szóval szerintem nekem nem lesz gonodm a könyvbõl tanulással, máskor is tanultam már könyvbõl, szóval részemrõl ez a probléma is megoldva.:)
Egyetemen nincs jó matektanár. Még ha vkinek jó tanári képességei is lennének, nincs elég idejük azt leadni, amit elõírnak nekik, csak ha hajtanak.
Egyetemi elõadás nagyon más, mint a gimi. Én 4.-ben 2. voltam az iskolai matekversenyen, és elsõ félévben be voltam tojva, hogy "úristen, hogy fogok én átmenni ebbõl?". Nem akarom megtörni a lelkesedésed, de ha vmilyen természettudományi vagy mûszaki irányba mész, akkor készülj fel lelkileg, mert nem olyan lesz, mint a gimi.

Moha

Tanítóképzõbe fog menni. Majd meglátjuk, milyen lesz neki. :hehe:
De az biztos, hogy az egyetemi rendszer totálisan más, mint a gimi. Szerintem az egyik legrosszabb, hogy nincs úgy meg az az összeszokott társaság, mint egy gimis osztályban.

Animal

Quote from: BonciEgyetemen nincs jó matektanár.

Én ezzel egy picit vitatkoznék. Nekünk volt egy (BME-Közlekkar), de Õ a 4-bõl 3 félévben csak elõadásokat tartott, ami ugye inkább csak az elméletrõl szól. Egy félévben (tanárhiány miatt) tartott gyak-ot is. Na az elég kellemes volt.
Amúgy gimibõl én is lelkesen mentem az egyetemre, mert elég volt órán odafigyelnem és jöttek az ötösök ezerrel. Aztán az elsõ ZH-k után kezdtem gyanakodni, hogy valami nem stimmel. Az egyik évfolyamtársam, akivel gimiben osztálytársak voltunk, fel is adta még akkor. Én végigcsináltam, de plusz 2 és fél év alatt (az elején még zenélgettem egy csomót, meg dolgoztam, a végén meg nem akartam elmenni katonabácsinak  :) )
Szvsz az egyetemen az elsõ 2-3 év a húzósabb, aztán a szakosodás után, amikor már olyat tanulsz, ami elvileg jobban érdekel, könnyeben veszed az akadályokat és a tanárok sem szívatnak ANNYIRA... :hehe:

Dragon

Nekünk fõsulin jó volt a matektanárunk.
Rohanás nélkül, pontosan tudva, hogy mit kell leadnia, az elõadás utolsó másodpercében az utolsó táblára az utolsó pár négyzetcentis helyre az utolsó betût véste fel. Hajszálpontosan. Még akkor is, ha közben belekérdeztünk néha.
Gyakon pedig jól elmagyarázta a dolgokat, és olyat gyakoroltatott, amire szükség volt.
Mindazonáltal abban egyetértek, hogy felsõoktatási matekhoz ez nem elég.
A könyvet el kell olvasni, és ami nagyon fontos: meg kell érteni.
Mindazonáltal én sosem törtem magam, hogy tanuljak, ami meg is látszott a jegyeimen. (technikumban pölö nyíltan hanyagoltam szinte mindenféle otthoni tevékenységet, - természetesen a kedvenc irodalom házidogákat kivéve :D - , és érdekes módon nem is baszogattak érte)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Djinn

Quote from: XipeOff: Animal, Catanban majd elverjuk Djinn-t egyszer.
legkozelebb megteszunk mindent a gyozelemert.
Azt majd meglátjuk.  :hehe:
Ma is játszottunk és természetesen én nyertem. Esélyük sem volt a többieknek.  :hopp:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Xipe

Quote from: DjinnAzt majd meglátjuk.  :hehe:
Ma is játszottunk és természetesen én nyertem. Esélyük sem volt a többieknek.  :hopp:

Djinn, tudom,hogy valamilyen modon csalsz.
ezert fogunk mi a feketepiaccal is jatszani es a bankrablo kiegeszitovel.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: XipeDjinn, tudom,hogy valamilyen modon csalsz.
ezert fogunk mi a feketepiaccal is jatszani es a bankrablo kiegeszitovel.
Aljas rágalom!  :hehe:  
Becsületsértés  :uzi:  
Amíg nincs bizonyítékod egyébként is ártatlan vagyok mindenféleképpen. :beeee:

Xipe

Quote from: DjinnAljas rágalom!  :hehe:  
Becsületsértés  :uzi:  
Amíg nincs bizonyítékod egyébként is ártatlan vagyok mindenféleképpen. :beeee:

mondtam hogy nincs bizonyitekunk?
tartogatjuk egy esos napra, meg joljohet.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Xipemondtam hogy nincs bizonyitekunk?
tartogatjuk egy esos napra, meg joljohet.
Akkor az hamis bizonyíték! Mert én ártatlan vagyok.  :angyali:

Moha

Quote from: ShiroiDe ha kiderül, hogy kamuzik, akkor  :uzi: lesz!  :D
És ezt hogy fogod kideríteni? :rolleyes:

katz

Quote from: ShiroiKivallatom az ismerõseit.  :rolleyes: Sehogy. Ez vicc akart lenni. Ha...ha...ha... De most már mindegy. Egyébként sem adott okot bizalmatlanságra.
Majd a következõ írásom után amiben már te is benne leszel meglátjuk :D Persze csak a neved...
Ezeket én tényleg ezeket álmodom, csak éppen írásban sokkal nehezebb ezeket a dolgokat elmondani. Egyébként lenne mindegyik történet vagy 100-200 oldal :eeek:

Fazék

látom a jövõt... látok egy... Feldin-t!... és sok... nagyon sok post-ot! Isten irgalmazzon nekünk!

edit: tudom már uncsi a téma, de nekem akkor is nagyon tetszik ez az idõnkénti "rászabadulása" a fórumra :D

Feldin

Quote from: KvikvegDetto. Matekszak. De mar csak egy diplomavizsga es dobhatom el mindet a padlas melyere.
Meg kezdhetek gondolkozni, hogy utana mi lesz.
Ma volt matekom és semmit se értek belõle...
Év végén szigorlat...
Quote from: Blimplátom a jövõt... látok egy... Feldin-t!... és sok... nagyon sok post-ot! Isten irgalmazzon nekünk!

edit: tudom már uncsi a téma, de nekem akkor is nagyon tetszik ez az idõnkénti "rászabadulása" a fórumra :D
És még kb 1 óráig boldogítlak titeket :)
De ha meglesz a 2 szigorlatom év végén akkor lesz net otthon és akkor nem lesznek Feldin floodok :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: Blimplátom a jövõt... látok egy... Feldin-t!... és sok... nagyon sok post-ot! Isten irgalmazzon nekünk!

És még kb 1 óráig boldogítlak titeket :)
De ha meglesz a 2 szigorlatom év végén akkor lesz net otthon és akkor nem lesznek Feldin floodok :)

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Xipe

Quote from: FeldinÉs még kb 1 óráig boldogítlak titeket :)

Xipe Flood.
ilyen meg nem volt.
de lesz.
_(๏̯͡๏)_

Feldin

Quote from: XipeXipe Flood.
ilyen meg nem volt.
de lesz.
Xipe te folyamatosan adagolsz. Így nem vesszük észre hogy milyen sok. Trükkös!!!!

topok:

Djinn

:eeek: Kezdem érteni, mire gondolsz.
Eddig ilyet csak Xipe-tól láttam. Lehengerlõ  :rotflol:

Xipe

Quote from: Djinn:eeek: Kezdem érteni, mire gondolsz.
Eddig ilyet csak Xipe-tól láttam. Lehengerlõ  :rotflol:

I will rule you ALL!

Feldin, gyakorolj, es akkor te is eszrevetlenul tudsz majd postolni.
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: FeldinDe ha meglesz a 2 szigorlatom év végén akkor lesz net otthon és akkor nem lesznek Feldin floodok :)
Nem Feldin flood lesz, hanem Fórum owned by Feldin felirat :rolleyes:

Pirula

Quote from: MohaTanítóképzõbe fog menni. Majd meglátjuk, milyen lesz neki. :hehe:
De az biztos, hogy az egyetemi rendszer totálisan más, mint a gimi. Szerintem az egyik legrosszabb, hogy nincs úgy meg az az összeszokott társaság, mint egy gimis osztályban.
Tanítóképzõk jó helyek, én is oda járok - igaz nem tanárbácsi leszek, hanem szocpedes, de egykutya - csak vigyázzon mert nagyon sok a buli, és ha elkapja az embert a gépszíj a végén még elfelejt tanulni. :D Debrecenben meg pláne...
A társaság meg olyan dolog hogy vagy kifogod jól, vagy se. El kell menni gólyatáborba és ott könnyen ráakadsz majd azokra akikkel együtt lóghatsz. Meg ehetsz mustáros-kecsapos spagettit leendõ évfolyamtársnõidrõl meg ilyesmik... :hopp:

Damnatus

Hali!

Aki akar, az tud magának társaságot találni! A választék elég nagy a tanárképzõn, a kreténtõl a sportoLón és mûvéslelken át egészen a könyvmolyig. + sok lány kevés fiú de minden csajnak pasija van :(

Pirula

Quote from: Damnatus+ sok lány kevés fiú de minden csajnak pasija van :(
Aha, egészen a 3.-4. tequiláig. Mivel heti sok elõadás van az etika és az erkölcs témakörébõl a lányok a bulikon is szemináriumot tartanak ezen fogalmak laza értelmezésébõl. :D

Animal

Tisztelt fórumozók (különösen Xipe  :) ) !

Jelentem, Djinn nem megverhetetlen Catan-ban! Ma sikerült véghezvinnem ezt a bravúrt !!!  :beeee:

Kár, hogy pont ma van a születésnapja  :rolleyes:

Djinn

Quote from: Moha(Nomeg valentin napot... engem nem érint a dolog... :rolleyes: )
A Valentin-nap mindenkit érint.  :)
Nem csak a szerelem ünnepe, hanem a szereteté is! És mivel (sajnos) nem lehet ezeket ünnepelni egész évben ez jó alkalom rá.  :rolleyes:

Moha

Quote from: DamnatusAki akar, az tud magának társaságot találni!
Lehet srácok. Én sajna pl alig ismerek valakit az egyetemrõl. :( Nem igazán volt olyan, akivel összeverõdtem volna. Pedig a jó bulikban benne lennék, csak az a baj, hogy leginkább olyan emberkékkel akadtam össze, akiknek a buli annyit jelent, hogy matt részegre isszák magukat...
Én nem vagyok ugyan antialkoholista, de elég ritkán iszom. Nyáron dögmelegben egy sör jólesik, vagy buliban valami "serkentõ", de az se mindig. Szóval annyira nem vagyok oda érte. Persze egyszer sikerült síkrészegre innom magam... pár okból kifolyólag: 1. Nálam volt a 40%-os Hubertus 2. Elõtte vesztem össze a barátnõmmel 3. Kínáltam, nem kellett, "igyál te!" - én hülye meg szót fogadtam.... aztán másnap néztem, hogy mikor jöttem én be aludni... :rolleyes: