Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: SquitoÉrettségi:
Matek: 5
Fizika: 4
 :lul:  :lul:  :lul:  :lul:  :jee:  :jee:  :jee:
Akkor meg minek kell ilyenekkel ijesztegetni a jónépet, hogy mindenfélét összeszorozva, meg gyökötvonva megkapod azt, hogy miért nem üti át a golyó a golyóállómellényt?? ( :) )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Dragon

Quote from: Kvikveg55 kozponti :D Jooo regen.
Hát, igen, a régi szép idõk....
Habár gondolom most sem lett sokkal nehezebb, emelt szint ide vagy oda.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Squito

Quote from: bpka000Hát, igen, a régi szép idõk....
Habár gondolom most sem lett sokkal nehezebb, emelt szint ide vagy oda.
Én még a régit írtam...

Squito

Quote from: Raggie GordonAkkor meg minek kell ilyenekkel ijesztegetni a jónépet, hogy mindenfélét összeszorozva, meg gyökötvonva megkapod azt, hogy miért nem üti át a golyó a golyóállómellényt?? ( :) )
Mert olyan sûrû szövésû a golyóálló mellény anyaga, hogy a golyókat megállítja (legalábbis a maroklõfegyverekét...)

Tyrael

es ha a lovedek gombasodik, akkor konyebbet, mivel a csokkeno ereju lovedek egyre nagyobb feluleten erintkezik a melleny anyagaval :)
viszont a full metal jacket konyebben atviheti :)

Tyrael

Raggie

Quote from: Tyraelviszont a full metal jacket konyebben atviheti :)
:D Kubrick papa RULZ! :jee:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Tyrael


FMJ (Full Metal Jacket)
Lead core is enclosed by a strong metal jacket on this non-expanding, deep-penetrating, general-purpose bullet. Provides smooth, reliable feeding in all types of semi-auto handguns.

En erre gondoltam, nem a filmre :)

Tyrael

Freyja

Mivel nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik topicba való a téma, ide írom...
Egyik haver szeretne beindítani egy kártyaklubszerû dolgot, ahol jó lenne, ha minél többen lennénk, mert kártyáztni úgy jó! :)
A Texas Hold'em nevû játékot népszerûsítõ klubnak indul. (Ez egy pókerfajta, nekem tetszett, könnyû belejönni. Természetesen csak jelképes tétekkel.) De ezen kívül persze akármilyen játék szóba jöhet.
Van kedve valakinek hozzá? :)

katz

#9998
Quote from: RamizFújja a szél hátulról. Na meg vonzza a célpont gravitációs tere.
:lol: Ramiz, te debil
Quote from: KvikvegEn azt nem ertem, miert gyorsul??!
A csõbõl kiáramló lõporgázok gyorsítják, még néhány méteren keresztül
Quote from: Tyraelhat nemtudom pl nyilpuskat nekiszegeznem egy falecnek meghuznam a ravaszt, lehet nem utne at, viszont ha 20 meterrol ralonek ugyanarra a falecre, lehet atvinne :)
A nyíl ereje (kb) akkor a legnagyobb, amikor megszünik a rá ható gyorsító hatás, ez nyílpuskánál ott van amikor a nyíl vége már nem ér hozzá a kilövõszerkezethez. ott van a legnagyobb ereje és nem 20 méterre.
Quote from: Tyraelnem akarok vitatkozni egy cikkbol ideztem, viszont lolozas helyett volnal szives megmagyarazni, hogy hogyan is mukodik a dolog?
csak mert tenyleg erdekel, es abszolut elfogulatlan vagyok :)
Konkrétan mi érdekel?
Quote from: SquitoA légellenállás szerintem a puskagolyó és a nyilvesszõ esetében elhanyagolható (a puskagolyóál a hegyes fajtára gondoltam...)
Ez nem így van! Ez és a gravitáció hat egyedül lesításként a lövedékre. Ha nem lenne légellenálása, nem csökkene a sebessége annyira.
Quote from: bpka000Namost nekem van egy tippem a "gyorsulásra".
De hangsúlyozom, hogy ez csak tipp, nem értek hozzá.
Szóval azt gondolom, hogy nem tényleges gyorsulásról van szó, hanem arról, hogy a röppályáján haladva a lövedék mozgása stabilizálódik, és az említett 90 fokos szöghöz kerül közelebb. Ha össze-vissza oldariányú kilengései vannak a golyónak, akkor területen fog roncsolni, és nem átüt egy egyenes lukat.
Tudtomal ezt az effektust használják a vadászpuskák golyóiban, amik úgy vannak kialakítva, hogy a levegõben a mozgásirány, mint tengely körül perdületet vesz a golyó, és giroszkópként stabilizálódik a mozgása. Ezt használják a huzalozott ágyúcsövekben pl. tankoknál, aminek az az egy hátránya van, hogy kopik a csõ a sok lövéstõl, ezért van pl. az M1A2 Abrams-nek ún. smoothbore csöve, és nem huzalozott, mivel gáz lenne Irak közepén a háborúban többszáz tankon ágyúcsövet cserélni. És tudtommal pont ennek az effektusnak az ellenkezõjét használták annó pl. a kalas lõszereken, amikor a gyárilag sima magot megvágták, és ez repülés közben instabillá tette, ami által komoly sérülést okozott, pl. végtagokat le tudott tépni.
Na most lehet, hogy egy oldal marhaságot hordtam össze, de nekem logikusnak hangzik.

katz

Most olvasom az uccsó fél oldalt. Úr Isten, ennyi baromságot összehordani :eeek:
Kérlek benneteket, a találgatások helyett álljatok má le. Majd írok nektek egy ballisztikai ciket ma vagy holnap, csak ezt fejezzétek be!!!!

katz

Quote from: Tyrael"Elõvezetés: a kézi lõfegyverek szinte kizárólag huzagolt csõvel rendelkeznek, ami annyit tesz, hogy a csõben lévõ (általában 6, arányosan elhelyezett) órmózat van, amelyek adott csõhosszon bizonyos számú menettel rendelkeznek (tehát mondjuk 500mm-en egy teljes fordulatot végeznek az órmózat által megvezett lövedékek), amelyekbe a lövedék belepréselõdik, így azt megvezetve forgó mozgásra kényszeríti. Ezt hívják forgásstabilizált lövedéknek. A lövedék a csövet elhagyva forgó mozgást végez hossztengelye körül, így röppályája stabilizált, ha nem így lenne a lövedék orra elfordulna, bukdácsolni kezdene, amely nemcsak a lõpontosságra van káros hatással, de a hatásos lõtávolságot is jelentõsen csökketni."
http://breakdown.agria.hu/bop/ht.php?id=ht_ammo

Tyrael
Nem linkeltem be korábban? :eeek: Sorry!

Kvikveg

Quote from: katzA csõbõl kiáramló lõporgázok gyorsítják, még néhány méteren keresztül
Ok, erre gondoltam, de nem hittem volna, hogy szamottevo hatasa van.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

katz

Quote from: KvikvegOk, erre gondoltam, de nem hittem volna, hogy szamottevo hatasa van.
5-10 méteren keresztül gyorsít. Mivel a csõ után oldalirányban is terjed, így hatása folyamatosan enyészik el. Kaliber és lõportöltetfüggõ, de 10 méternél nem szokott hosszabb lenni ez a szakasz...

katz

Mivel elég sok ilyen jellegû post született mostanában, de én nem szeretnék fölösleges topicot ami 50 post után elhal, ezért felteszem szavazásra az alábbi kérdét:
Legyen e haditechnikai/fegyverbuzi topic?
Válaszokat PM-ban kérem. Mondjuk legyen a határidõ hétfõ dél, és 10 igenlõ pmnek kell összegyûlnie.

Quote from: bpka000... Ezt használják a huzalozott ágyúcsövekben pl. tankoknál, aminek az az egy hátránya van, hogy kopik a csõ a sok lövéstõl, ezért van pl. az M1A2 Abrams-nek ún. smoothbore csöve, és nem huzalozott, mivel gáz lenne Irak közepén a háborúban többszáz tankon ágyúcsövet cserélni.
Az elsõ M1-eket az M60-as 105-ös csövével szerelték. A gyártása 79-85-ig folyt. A legyártottakat mára mind átépítették M1A1-A2-nek, vagy leselejtezték. Az M1 az A1-es változattól fogva már a német Rheinmetal 120 milis, simacsövû lövegével készült (a Leo2-nek is ez van). Ilyesmi lövege van ma már a legtöbb modern tanknak, még a T-80-as 125 milis lövege is simacsövû.
A huzalozott csõ valóban jobban kopik, de nem olyan drasztikusan ahogy te írtad. Egy csõ kibír jó pár 1000 lövést!!!

Miért is van sima csõ a tankokban?
A leváló köpenyes, szárnystabilizált lövedékek miatt. APDS, APFSDS (ma már ez utobbi a jellmezõ páncéltörõ lõszer a tankokban)
Az olaszok kezték ezt alkalmazni ezt a 60-70-es években és a 70-80-as évek tankjaiban lett általános használt páncéltörõ lõszer.
Ma már nincs kedvem nagyon irogatni, ezért csak linkelek Az oldal közepén van
Ha vki nem ért ebbõl vmit, írjon, majd megválaszolom meeten, vagy holnap este itt.
Quote from: bpka000És tudtommal pont ennek az effektusnak az ellenkezõjét használták annó pl. a kalas lõszereken, amikor a gyárilag sima magot megvágták, és ez repülés közben instabillá tette, ami által komoly sérülést okozott, pl. végtagokat le tudott tépni.
:wtf: Ezt most hogy?
Az AK-74 5,45-ös lõvedékében van egy excentrikus lunker, egy üreg. Az oroszok gyártási hibának mondják, de ez kamu. Azért van ott, h a testbe érve elõbb boruljon fel a lövedék és nagyobbat sebezzen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a papiron gyengébb lövedék (kisebb töltény és kevesebb lõpor van benne) kb 1 cm-el nagyobb "sebet" ejt kimenetkor (nagyságrendileg 15-18 cm a hatászóna, embervastagságtól függ)

A többit majd holnap este...

Dragon

Hát ezek olyan szedett-vedett információk voltak nekem, amiket mindenféle újságokból, ismeretterjesztõ filmekbõl, meg ilyesmikbõl vettem, de úgy látszik te szakabb értõ vagy.  :lul:
A lõszermegvagdalásosat meg valakitõl hallottam sok évvel ezelõtt.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Mattanja

Quote from: katzMivel elég sok ilyen jellegû post született mostanában, de én nem szeretnék fölösleges topicot ami 50 post után elhal, ezért felteszem szavazásra az alábbi kérdét:
Legyen e haditechnikai/fegyverbuzi topic?
Válaszokat PM-ban kérem. Mondjuk legyen a határidõ hétfõ dél, és 10 igenlõ pmnek kell összegyûlnie.
Valahogy így kell thread-et nyitni. :jee: Nem 2-3 embernek, akik majd talán írnak is oda. Ez már pontot ér.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Raggie

Quote from: TyraelEn erre gondoltam, nem a filmre :)

Tyrael
Pedig ottis átviszi a csóka fejét és közvetlen közelrõl(sõt két centivel beljebbrõl)! :D  :__devil:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Tyrael

Quote from: Raggie GordonPedig ottis átviszi a csóka fejét és közvetlen közelrõl(sõt két centivel beljebbrõl)! :D  :__devil:
jo, lebuktam, nem lattam a filmet :)

Tyrael

Raggie

Quote from: Tyraeljo, lebuktam, nem lattam a filmet :)

Tyrael
Akkor sürgösen pótold be! Ramiz szerint az utolsó öt perc nem jó, de szvsz az egész film jó úgy ahogy van, és az Apokalipszis Most után ez a legjobb Vietnámos film!!(ráadásul szapulja az amcsikat rendesen! :) )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

HVp213

Quote from: Raggie GordonAkkor sürgösen pótold be! Ramiz szerint az utolsó öt perc nem jó, de szvsz az egész film jó úgy ahogy van, és az Apokalipszis Most után ez a legjobb Vietnámos film!!(ráadásul szapulja az amcsikat rendesen! :) )
Ezt a végére oda kellett tenned mi...  :jee:  :lul:
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Ramiz

Quote from: ShiroiValahogy így kell thread-et nyitni. :jee: Nem 2-3 embernek, akik majd talán írnak is oda. Ez már pontot ér.
Ez célzás?
Amúgy én is felvetettem a fegyvermániás topicot, de csak nem nyitom meg, ha már nem nagoyn írnék oda...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Dragon

Quote from: RamizEz célzás?
Amúgy én is felvetettem a fegyvermániás topicot, de csak nem nyitom meg, ha már nem nagoyn írnék oda...
Hát írni én se, de biztos lehetne tanulni pár dolgot a professzor úr elõadásaiból. ;) :haha:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Mattanja

Quote from: RamizEz célzás?
Csak ha annak akarod venni. Egyébként nem.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Quote from: ShiroiCsak ha annak akarod venni. Egyébként nem.
Akkor célozz pontosabban, mert rosszul látok. Topikcím? :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizEz célzás?
Amúgy én is felvetettem a fegyvermániás topicot, de csak nem nyitom meg, ha már nem nagoyn írnék oda...
Hát, eleddig egyetlen egy szavazat érkezett arra, h legyen...

Ma sem tudtam megírni a ballisztikai cikket. Most, 11 órakkor van végre szabadidõm, de nincs kedvem most 2-3 órát eltölteni ilyesmivel, talán mjad holnap több idõm lesz. Sry. Ha esetleg lesz haditechnikai topic akkor majd oda megírom és berakom oda, ha nem akkor majd ide...

.Attila

#10015
Quote from: SquitoAz erõ:
Fgolyó=gyök alatt: ((mlövedék*vlövedék-Flégellenállás)^2)+((mlövedék*g)^2)
a depresszió-szög cosinusa pedig:(mlövedék*g)/Fgolyó
Impulzusból kivontad az erõt...
Quote from: HVp213edit: bár most nézem, hogynekem ezzel még lenne problémám! inkább így: ((mlövedék*vlövedék^2)\2)-F
de lehet keverem 1 másik képlettel
Ez is mértékegység hibás.
Newton = kg*m/(s^2)
m*v^2 mértékegysége pedig = kg*m^2/(s^2), ami a munka mértékegysége.

Mattanja

Quote from: RamizAkkor célozz pontosabban, mert rosszul látok.
Quote from: ShiroiCsak ha annak akarod venni. Egyébként nem.
Melyik szót nem látod? :rolleyes:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

A szavakat mint jeleket látom, csak azt a topicot mint jelöletet nem veti ki magából erõlködõ agyam, ami annyira lefulladt volna hamar.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Quote from: RamizA szavakat mint jeleket látom, csak azt a topicot mint jelöletet nem veti ki magából erõlködõ agyam, ami annyira lefulladt volna hamar.
Most mit szenvedsz? Nem célzás, nem látod? Nem gondoltam konkrét thread-re, :teccik:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Ööö... akkor félreértettem... de nem szenvedek. Amúgy nem akartam annak venni. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!