Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Cloud

KHB rosszabb mint az OTP??

"Raiffeisen-ről hallottam a legjobbakat."

Erről a bankról pár munkatárs csak úgy beszél hogy Ráfázol Bank...

Kuroi Tenshi

Quote from: Dreamcleaver on 2012-04-15, 14:43:20

Raiffeisennél vagyok már jópár éve.

WS: van ingyenes számla is (Bázis számla), viszont itt minden kp-felvétért,
utalásért fizetsz (engem ez nem zavar, amilyen ritkán használom), s evvel
kimaradsz sokféle betét-akcióból is. De ehhez is lehet dombornyomott kártya,
nekem is az van.

Korrekt internetes részleg, ahol bankbetét-lekötéseket és -feltöréseket is
lehet intézni, értékpapírokat is nyomon lehet követni.

CIBnél engem már húztak le, volt régen ott egy betétem, ami lejárt, kivettem,
de a betétszámlám ezután nem szüntették meg. Pár évre rá egy kétértelmű
levél, hogy a betétszámlák fizetősek lesznek, de ezt kiküldik minden ügyfélnek,
így volt ügyfeleknek is (azt hittem, az vagyok), azoknak nincs teendőjük. Aztán
egy évig semmi, majd egy vagy másfél év múlva a levél, hogy mekkora tartozásom
halmozódott fel a betétszámlámon, amire azt hittem, hogy már rég nem él, és
amit nem is jelezték (nem küldték azokat a negyedéves jelentéseket, amiket addig
küldtek, amíg élt). Akurvaannyukat, hozzájuk se megyek többet.

Quote from: Cloud on 2012-04-15, 18:42:51

Hadd találjam ki, hiteles munkatársak?

S az OTP-nél tényleg nincs rosszabb. Mit keresel még ott?

Fazék

Quote from: Cloud on 2012-04-15, 18:42:51
KHB rosszabb mint az OTP??
bocsánat, OTP-ről megfeledkeztem, annyira evidens, hogy az a legrosszabb :D

KHB-nél amúgy gyorsak az utalások, rendben van az ügyintézés, de kb másfélszer annyiba kerül minden náluk, mint a többieknél

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-04-15, 18:44:57
Hadd találjam ki, hiteles munkatársak?

S az OTP-nél tényleg nincs rosszabb. Mit keresel még ott?

Nem, postán egy két munkatárs náluk van.

Mit keresek ott? Jó kérdés. Vészhelyzetben családnak vettem fel hitelt, amíg az nincs kifizetve maradok ott. :(  Még kb. 4év 5 hónap. ::) :frown:

Egyébként tudom hogy politika off itt, meg nem is nagyon szoktam dumálni róla, de hallottátok hogy jövőre már azt is megadoztatják hogy ha pénzt veszel ki ATM-ből? Vagy a cégnek is adóznia kell ha utalja a fizetésed?  :zomg:

Nakedape

http://www.magnetbank.hu/

én ide szeretnék már átmenni majd, ha a kondíciók rendben vannak és lesz rendszeres jövedelmem  bele
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

Quote from: Nakedape on 2012-04-15, 20:16:21
http://www.magnetbank.hu/

én ide szeretnék már átmenni majd, ha a kondíciók rendben vannak és lesz rendszeres jövedelmem  bele
azóta már van normális neten használható bankkártyájuk? (visa vagy mastercard-ra gondolok, mert a többi electro és társairól még egyikről se hallottam, hogy 100%-osan mindenhol megfeleltek volna net-en - persze lehet, hogy azóta már ezek is szélesebb körben fölhasználhatóak)

továbbá én főleg külföldön vásárolok bankkártyával és gyorsan átfutva a lakossági tájékoztatójukat, azt kell hogy mondjam, nagyon durván nyerészkednek deviza tranzakciónál a középárfolyamtól való eltéréssel (2-3%-ot). még K&H-nál is csak az EUR-nál van 2% eltérés, a többi pénznemnél 1% alatt többnyire, Raiffeisen is olyan 1-1,2% körüli eltérést mutat, Budapest Bankon most meglepődtem egy kicsit, mert ott szinte minden 1% alatt van. (természetesen a jelenleg használt vállati bankunknál, a Volksbanknál is 2%-os eltérés van a középtől devizánál...- mihamarabb váltanunk kéne*)

(*pl csodás érzés volt, amikor kedves NAV éppen inkasszóval terpeszkedett a számlánkon, másfél hónap késés után egy ügyfél utalt nekünk 2200 Euro-t, de persze pechünkre, mert ezt a bank automatikusan átkonvertálta Ft-ra, és úgy elvitte a NAV, szóval most igazán késhetett volna még a fizetéssel pár napot, míg Ft beérkező tételek futtatják ki az inkasszót :haha: utána természetesen nekünk pont az Euro kellett volna, mert azt utaltuk volna tovább a partnerünknek, szóval 1x 2% veszteség mikor elvitte, még1x 2% veszteség, amikor ezután a később beérkezett Ft-unkból kellett euro-t vennünk, tehát kapásból buktunk 50000 Ft-ot csak a konverzión az inkasszó miatt... YEEEAAH!)

Lythis

Nekem KHB van jelenleg.
Általában utalok vele, és néha veszek ki kp-t, ha elkerülhetetlen. Azthiszem havi 1-2 kivétel ingyenes.
Utalni nem drága, azzal nincs bajom. Visa Electron-om van hozzá, dombornyomottat nem váltottam ki, mert "nem érné meg" - az éves kártyadíj magasabb, és a legtöbb helyen röhögve jó az electron/unembossed is, úgyhogy egyelőre minek?
Az ügyfélszolgálatuk általában kedves, bár nyilván csak néhány fiókban voltam eddig, ugyanakkor teszem azt a honlapjuktól a sikítófrász kerülget, és annyira nem vagyok utilitarista, hogy ezt figyelmen kívül tudjam hagyni.

MKB-m volt - illetve van, csak nem használom. Igazság szerint meg akarom szüntetni, mert semmit nem csinál, csak van. Eddig lusta voltam megszüntetni.

A CIB-et néztem még, ha váltani kéne, akkor lehet, hogy oda másznék át, de az igazat megvallva nem akarok vesződni a papírmunkával, ami ezzel jár.

Dreamcleaver

Kösz az infót mindenkinek.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kvikveg

Bicilki: most huztam ki a hatso kerekbol egy parcentis nagy szoget.  :grrr:
Tudom, hogy melyik 10cm-s szakaszon van a luk, de nem latok semmit. Pedig meg hallom is - legalabbis szerintem azt.
Kerdes: milyen modszerrel lehet megnezni hogy hol van a luk, anelkul, hogy
a) vizbe kelljen martani
b) tobb belsot kellene kimassziroznom a kulso alol.

Suru mosogatoszeres/szappanos viz -> buborek volt az egyetlen otletem.

Ja: es csak celluxom van. Kb le tudom tisztitani a kereket es az adott helyen korbecelluxozni szepen, hogy passzoljon a gumira. Aztan remenykedni, hogy kitart a munkahelyig, utana meg kitart a biciklimuhelyig.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

hirtelen jött vad ötletem a dohányfüsttel való próba
[reserved]

Lythis

Wasser, és azt mondom, hogy márpedig a belsőt maszírozd ki. Tortúra, de legalább "beletanulsz".
Ha mondjuk tényleg bazi nagy volt a szög, akkor elvben hagyott nyomot a kölsőn, és az alapján a belsőn is ott van :D

Ha van rá időd, akkor érdemes elmenni a helyi kerékpárüzletbe is, hátha hozzád tudnak vágni egy pöpec célszerszámot a külsővel való vesződéshez :)

Kvikveg

Quote from: Lythis on 2012-04-19, 00:38:19
Wasser, és azt mondom, hogy márpedig a belsőt maszírozd ki. Tortúra, de legalább "beletanulsz".
Ha mondjuk tényleg bazi nagy volt a szög, akkor elvben hagyott nyomot a kölsőn, és az alapján a belsőn is ott van :D

Ha van rá időd, akkor érdemes elmenni a helyi kerékpárüzletbe is, hátha hozzád tudnak vágni egy pöpec célszerszámot a külsővel való vesződéshez :)
Igen, egy gond van az uzlettel, hogy innen egy ora gyalog. XD
Marad a kanalnyel es villanyel addig is.
Btw mar csinaltam ilyet, csak akkor volt alternativ kozlekedesi eszkoz es nem dolgoztam minden nap. Ja es volt keznel minden szerszam, es foltozokeszlet is.
Mondjuk jo esellyel az lesz, hogy ma besetalok a cegbe, felveszem a masik biciklit, aztan azzal ugyintezek tovabb.
Csak addig is meg akarom talalni hol van es mekkora a luk... XD A szog merete alapjan arra szamitottam, hogy azonnal meglesz, de nem.

Ja: belso meretet valahonnan le lehet olvasni a gumirol? Egyelore arra emlekszem, hogy made in Indonesia. :lul:

Eppen a biciklis kalandozo alapfelszerelesen gondolkodom, ugysmint 13as villaskulcs x 2, potbelso, belsofoltozo keszlet, ez a gumira valo celszerszam, kullocsavargato es egyeb josagok...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Lythis on 2012-04-19, 00:38:19
Tortúra, de legalább "beletanulsz".

Kviki? Többet barkácsol, mint mi :hehe: :haha:

Quote from: Kvikveg
Eppen a biciklis kalandozo alapfelszerelesen gondolkodom, ugysmint 13as villaskulcs x 2, potbelso, belsofoltozo keszlet, ez a gumira valo celszerszam, kullocsavargato es egyeb josagok...

Ha már viszel pótbelsőt, meg belsőfoltozót, meg gumikiszedő célszerszámot, akkor
már javasolnám a pumpát is :p

Kvikveg

Pumpat mar vettem.  :hehe:

A biciklim a homalyzonabol jott.  :eek:

A szeleptol kb 15cmre talaltam egy 3.5 cm-s vastag rozsdas szogmaradvanyt. Fel centi allhatott ki belole max.
Na itt a gumibelso tokeletesen rendben volt.

A szeleptol ugyanilyen iranyban kb 30cmre talaltam ket lukat, raadasul olyan mintha a tengely iranyabol, vagy oldalrol kapott volna egy minipisztolygolyot, erre szimmetrikusan a masik oldalon egy mini soretes puskabol egy lovest. De egyik sem ugy nez ki, mintha a talaj felol lett volna. Megneztem a kereken azt a muanyagcsikot ami lefedi a kulloket es ott volt egy hiba, de semmi nem volt alatta es nem kullovegnel volt. Mintha a soreteslyukas reszen valami a kulso es a belso koze ment volna.

Szoval nem ertem. Persze lehet, hogy hasznalt es ezert voltak hibak rajta es eppen most adta meg magat, es a szoggel meg allati mazlim volt.

Szoval  :wtf:

Ja, vegul vizproban ment keresztul, de nem kellett leszednem hozza a hatso kereket, amiert most halaimat rebegek.
Sot kollega kozeleben van biciklisbolt, es vesz foltozokitet, igy nem kell holnap reggel a szomszed varoskaba elturaznom.
Addig meg hasznalom a masik biciklit. :)

Kuroi Tenshi

Ha már bringa, még bringa

U-lakatot jó áron merre érdemes Bp-en nézni?
Biztos vagyok benne, hogy a neten lévő áraknál vannak jobbak is
(igaz, még annyira nem mélyültem bele a témába).

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-05-08, 11:07:01
Ha már bringa, még bringa

U-lakatot jó áron merre érdemes Bp-en nézni?
Biztos vagyok benne, hogy a neten lévő áraknál vannak jobbak is
(igaz, még annyira nem mélyültem bele a témába).
UP

hirtelen nem rémlik hol, de olvastam egy cikket, hogy mik azok az U-lakatok, amiket feltétlenül kerüljünk, ugyanis nagyon fontos, hogy milyen kulccsal záródik, az a leggyengébb pontja, sajnos az olcsóbb U-lakatok szinte csak kozmetikai célt szolgálnak ebből a szempontból

Kuroi Tenshi

Remek...
egy tizenéves bringára, ami már akkor se volt drága, végül többet
kell költsek védelemre, mint amennyit a bringa ér :D

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-05-08, 16:07:45
Remek...
azt hiszem 4 évvel ezelőtt ugyanezzel a problémával szembesültem és végül le is mondtam az u-lakatról, vettem egy sima vastag láncos biztonsági zárat, amit megbízhatónak írtak

itt le van írva pár alap dolog: http://www.cyrex.hu/bringalakat/

szerk: most meg azt olvasom az általam használtról, hogy simán elvágható ez is, és max tesco-s bringára jó :haha:
tök jó ez az ország már csak ebből a szempontból is
tényleg csak abban bízhatok, hogy 15 éves kopott city-bike, 27-es kerékkel, talán nem a legnépszerűbb típusok közé tartozik és már ennyi védelem is elég rá

Nakedape

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-05-08, 16:07:45
Remek...
annyit nem kell,  :D de közelíteni.

u-lakatból a kör kulcsosokat szidták, azaz legjobb a szögletes, oké a sima is.
mid van? montikat jobban viszik, pláne ha teleszkópos
olcsó bicajra egy u lakat és mellé egy lánc, akármilyen, tuti megvédi, keres ezer másik könnyebb prédát.
jó 3 hétig sikátorban nem, de amúgy igen

puchom kb 3000 ftos u lakat, meg vastag lánc barkács boltből 60 cmkb, egy 6-800 ft-os lakat és sose volt baja.
mondjuk ezt az udvarról se vitték el lezárás nélkül a betörők :angyali:

Nakedape

HALP!

pl az itt is látható http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=66553 apróhirdetést keresem vaterán, tineye nem segített vatera kereső se egyelőre, google fu-m is akad tudna valaki segíteni? jól jönne!!

mondjuk tippre mivel van januári hirdetésen is, tuti régebbi, mint 90 nap így vatera nem tartja meg.. ehh

Cloud

2011-09-07-én lett a hírdetés feladva. Azóta ha fennt is volt vaterán valszeg törölték. A képet meg lehet hogy csak simán lenyúlta vateráról az eladó. De írj neki mailt hogy fennt van-e vakerán?

Nakedape

jó igen, ez elég esélytelen kör volt. mail meg egyéb, egyéb okok miatt kizárva

Puru²

Lemaradtam valamiről ,mikor ment fel a dollár árfolyama 250-re ????Mostanában akartam rendelni egy Kindle-t ,1 hónapja még egy 20-ért dobták utánam most majd 8K-val drágább!!!!  :uzi:

Cobra

A hét eleje óta folyamatosan gyengül a Forint. Ha nem sietsz, akkor lassan meglesz a 300-as Dollár is :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Csak 357+ euro ne legyen.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Tudtok ajánlani valami jó pizzériát, ami kiszállít a XIII kerületbe? :)
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2012-07-24, 18:15:54
pizza forte?

NLZ

Quote from: Fazék on 2012-07-24, 18:47:11
pizza forte?
Jah őket tudom most egyedül, gondoltam hátha van más.
A HappyHotPizzát szerettem régen, csak ők már nem szállítanak ide.
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2012-07-24, 18:58:57
Quote from: Fazék on 2012-07-24, 18:47:11
pizza forte?
Jah őket tudom most egyedül, gondoltam hátha van más.
A HappyHotPizzát szerettem régen, csak ők már nem szállítanak ide.
MixR pizza? irodánk utcájában van egy pizzériájuk, elégedett vagyok velük maximálisan, sztem szállítanak a XIII-ba is