Main Menu

Dragon BaLL

Started by [BouNCE], 2004-01-15, 12:11:21

Previous topic - Next topic

Catrin

Quote from: szpeter on 2015-08-09, 19:48:53
Adalék a remek 5. rész grafikai csillogásához. Szinte vetekszik a Naruto Shippuudenes mélypontokkal. Vicc...
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
Ne is mondd, borzasztó volt látni! Fuck yourself Toei! Eddig a movie jobb, csak örülhetek az itteni pár fanservice betoldásnak... :) Mindegy, legyünk túl ezen a langyi széthúzott szakaszon, aztán reménykedjünk, hogy javul majd a dolog. :D (naiv és optimista és szerelmes  :P )

Quote from: szpeter on 2015-08-09, 17:31:29
A másik meg, ami rég óta idegesít, Kaionak nagyon gyenge a szinkronhangja. Még sosem panaszkodtam szinkronhang miatt egy animében, de nekik sikerült összehozni, hogy a megjelenített kép és a hang két külön világ legyen. Gratula.
Na ez dettó, így még engem se zavart egy japán szinkron sem. Nem is értem ezt a zombiságát hogy a fenébe gondolhatják?? Vicc.

blackronin

A másik meg, ami rég óta idegesít, Kaionak nagyon gyenge a szinkronhangja. Még sosem panaszkodtam szinkronhang miatt egy animében, de nekik sikerült összehozni, hogy a megjelenített kép és a hang két külön világ legyen. Gratula.
Megjegyezném, hogy Kaio eredeti hangja (aki végigszinkronizálta őt az egész sorozatban) Takeshi Aono volt, aki a One Piece-ben Dracule Mihawk hangját is adta.
Egy igazi legenda volt a maga nemében, szóval egyértelmű hogy az új a közelébe se érhet.

Kraivan

Quote from: blackronin on 2015-08-09, 21:31:04
Megjegyezném, hogy Kaio eredeti hangja (aki végigszinkronizálta őt az egész sorozatban) Takeshi Aono volt, aki a One Piece-ben Dracule Mihawk hangját is adta.
Egy igazi legenda volt a maga nemében, szóval egyértelmű hogy az új a közelébe se érhet.
Itt nem az elúadűsmóddal van gond, hanem az h a hang feltűnően nem passzol az ajakanimációhóz.

Liquid Snake

Quote from: Kraivan on 2015-08-09, 21:36:04
Itt nem az elúadűsmóddal van gond, hanem az h a hang feltűnően nem passzol az ajakanimációhóz.

Én is észrevettem, olyan mintha túlnyújtaná a szöveget és tényleg nem passzol a "lip-sync"...

Más: Egyértelműen örülök az új DB sorozatnak, de tényleg az lesz, hogy leadják részekre bontva is amit már a Battle of Gods movie-ban látni lehetett?

Kraivan

[spoiler][/spoiler]

Liquid Snake

Quote from: Kraivan on 2015-08-11, 01:22:10
[spoiler][/spoiler]

:lol: Az utolsó kép  :lol: Pont, pont, vesszőcske, készen van a fejecske xD De komolyan, olyan mint valami 10 éves gyerek fanartja...

LuckyDingo

Az utsón kiköptem amit ittam.. xD

Kraivan

9gag nagyon pörög most ezen:
[spoiler=Next episode of DBS][/spoiler]

Catrin

Jaja, akkor már én is osztok egyet...
A készítők példát vehetnének Salvamakoto fanartjáról :rotfl: :
[spoiler][/spoiler]

SaiyaGin

Sajnos kénytelen vagyok csatlakozni a fanyalgók tömegéhez: már a 4. rész grafikájáért se rajongtam (mi az, hogy a jelenetek felében a szereplőket a szokásosnál vastagabb kontúrral rajzolták meg?), de az 5. még azt is alulmúlta.

Kraivan

Cloud

Dragon Ball Super 6. rész

A grafika megint gyér volt, főleg amikor Bulma megjelent, de amúgy simán jó rész volt. A főzős jelenetnél visítottam a röhögéstől, meg ahogy látom kaptunk új jeleneteket is.

szpeter

Következetlen a grafika, még mindig. Egyébként tényleg okés rész volt, a főzős jelenetben a legjobb, amikor Vegeta mosolygósan elkussoltatja az asszonyt. :D Mikor jön már ki a manga 3. része?!

Catrin

Quote from: szpeter on 2015-08-17, 00:27:18
a főzős jelenetben a legjobb, amikor Vegeta mosolygósan elkussoltatja az asszonyt. :D
Igen!  :cool: Eddig egyik best moment! Imádom!

Manga fejezet úgy rémlik aug 21-én jön, valahol mintha ezt olvastam volna, de most hirtelen nem találom, hol. XD

Catrin

Ááá, kint a manga 3. fejezete!!! Annyira jó, ezt a részt a movie-ban is imádtam, itt ilyen kapkodósan még talán jobb is! És természetesen megelőzte a vasárnapi részt. :D

Itt egy gyorsfordítás is, de hamarosan úgyis fönt lesz több helyen is:
Part 1
Part 2

szpeter

Jaja, ez király volt így felpörgetve. Érdekes, hogy a duci Beerus-sama még csak meg se jelent az animében...Lehet, hogy ő hozza vissza Freezát? Csak találgatok. Egyébként én azt is díjazom, hogy Gohan nem volt idióta ruhában, hanem a rendes edzős gíjében harcolt. Miért akarnak az animáció készítői pojácát csinálni Gohanból? Whateva. Vegeta most megközelítette a menőséget, amit rég óta hiányolt az életéből:D "Megütötted a Bulmámat!" Az új sorozat legjobb szövege még mindig :D

LuckyDingo

Hát  manga lényegesen jobb, mint az anime. Ez csöppet gáz, de istenem... legalább az egyik jó.

Cloud

Dragon Ball Super 7.rész

A grafika úgy ahogy tűrhető volt, de a sztorit már nagyon kezdik nyújtani. És még hol van a DB-k ellopása  :ejj:

szpeter

A filmben jobb megoldások voltak, pl a Bulmán elcsattanó pofont nagyon túldramatizálták/húzták.(háromszor, három "kameraállásból", ezaz!) Most ez vagy tényleg fanservice, vagy Toriyama nagyon magas fordulatszámon pörgő mangáit csak így lehet feldolgozni - ha nyújtjuk mint a rétestésztát, meg teletűzdeljük fillerekkel. Tegyük hozzá, a régi sorozatokra jellemző, kínosan rossz töltelék nem volt még annyira, sőt, mint az előző részben Vegeta szakácskodása, időnként egészen jól sülnek el ezek a dolgok. De megint kb szóra se érdemes, oké, menjünk tovább rész, nem is értem, minek ragadtam klaviatúrát :D (talán mert szívügyem a DB) Inkább szüneteltetnem kéne a dolgot, kipörgetni a mangát, aztán az animét ha nagyon ráérek.

Inkább a 2. filmet várom:)

SaiyaGin

Ti melyik fansubot ajánljátok? Eleinte a DragonSuper munkáját néztem, de az egyik résznél rájöttem, hogy néha a fordításuknak köze nincs a valódi szöveghez, és átálltam a DragonTeam munkájára, de ők viszont nagyon lassúak.  :mittomen:

balu01

Én is a DragonTeam-féle felirattal nézem. Eddig hétfőre mindig készen voltak, viszont most a 7. rész még mindig nem jött ki tőlük.  ^^"

szpeter

Szvsz a kérdésben benne volt a válasz :D Vagy vársz a minőségi feliratért, vagy a gyorsaság mellett voksolsz, de akkor nyilván lesznek bakik. Mindegy milyen csapatról van szó, jó munkához mindig idő kell.

szerk: Nem tudom, hogy lehet de már van subos verzió. (lol) Hát. A Vegeta x Beerus csetepaténál voltak elég bénán megrajzolt jelenetek, a kő-papír-ollózással meg megtörték azt a feszültséget, ami a mangában illetve a filmben is megvan Beerus bepöccenésénél és a Földet megsemmisítő szándékánál. Attól függetlenül, hogy egész aranyos jelenet (talán), történetvezetés-ügyileg én ezt problémásnak találtam.
No kecmec,  Manga >/= Movie > > > Anime :D

chilip

[spoiler][/spoiler]

SaiyaGin

Úgy éreztem, ideje lenne folytatnom a DBS-t, úgyhogy megnéztem a 9. részt. Észrevételeim:
- a sorozat még mindig elképesztően lassú
- SSJ Videl!  :lol:
- ezzel a jelenettel egy egészen különleges mélypontot ért el az anime

Szerk.: a 10. rész már nem volt olyan rossz, ez már egész Dragon Ball-szerű volt, de Whis "a halandó emberek nem képesek az istenek kijének az érzékelésére" mondása a DB és és a DBZ különféle istenei után minimum sajátságosan hangzik.

SaiyaGin

Kijött a Fukkatsu no F angol felirattal.

szpeter

Szedem is  :cool:

más: Dragon Ball Super G -[ DBS Parody ]

szerk: Időközben megnéztem, bár elég hulladék egy felirattal, még várok egy jót. Hát őőőhhhmmm...ezt majd megnézem kevésbé fáradtan, first impressions: a fanservice jó volt (pl a Krillint csodáló C18, way to go, Krillin!, vagy Piccolo, mint bébicsősz  :rotfl:), a csatát meg már elspoilereztem magamnak, szóval a felétől kb uncsi volt. Gohan még mindig wtf, főleg a Buu-sagas ultimate powerup után, na de Roshi mester meg egészen elképesztő, amit leművelt, Yamcha-t meg gondolom azért hagyták otthon, hogy ne legyen halott a pozitív oldalról. Bulma kezd milfesedni... :D Azon röhögök, hogy Goku bármikor ráhozna egy végkipusztulással felérő bajt a Földre, ha cserébe erősebb ellenféllel küzdhetne meg (ami motiválná). Kicsit már komikus. A CGI fos, a végén meg lehetett volna még valami faxkodás, kicsit túl hamar vége lett a harc után. Trunks és Goten meg sem jelennek, ez is egy kihagyott ziccer. És mi van a Namek bolygóval, mi az, h nem találják? Höm, erre vagy a DBS ad magyarázatot, vagy bullshit.
Mindegy, összességében kb 1x nézős valami, de 1x mindenképp, mert vannak jópofa jelenetek.

Catrin

Nem t'om, ki hogy áll a Superrel, de jó túl lenni a kami to kamin, a 15 -ös rész pedig egyszerre volt poén és fájdalom. A kövi részt pedig várom a Vegeta-Whis interakciók miatt.

A manga 5. fejeztét pedig konkrétan imádom. Eddig is ütős volt a tempója, de most konkrétan telibe röhögte az animét és átugrotta a Frieza fightot! Eeez aaaz! Végre haladunk valamerre. Gokuék viccesek és cukik, szóval örülök.

szpeter

Ez az 5 vs 5 jónak hangzik. Nem tudtam volna kitalálni, merre megy majd a sztori Freeza után, de ez szórakoztatónak ígérkezik. Csak azt nem értem, mi a fenét csinált eddig Champa a 7. univerzumban?

SaiyaGin

Fukkatsu no F
Sajnos erre még a Supernél is tökéletesebben illik egy barátom megfogalmazása: "olyan, mintha nem nézték volna újra a régi sorozatot és mára sok mindent elfelejtettek." Az erőszintek arányait alapjaiban baltázták el: amikor Frieza viszonylag gyenge ellenfélből SSG-szintű harcossá edzi magát négy hónap alatt, Shisami pedig Dodoria szintjéről Piccolo szintjéig tornássza fel magát, amikor Zseniális Teknős és Gohan együtt harcolnak a támadóik ellen és még az öreg fikázza Gohan erejét (pedig a DBZ végére Gohan volt az egyik legerősebb nem fúzió által létrejött szereplő, Teki bá' pedig már évekkel Gohan születése előtt felhagyott a harccal), akkor már nem tudok mit mondani. (Vegetából meg a rituálé nélkül hogy lett SSGSS?) Sokszor tényleg olyan érzésem volt, mintha a forgatókönyvíró nem látta volna a DBZ második felét - ami elég gáz, mert a forgatókönyvet elvileg maga Toriyama írta.
(Azért valamelyest mégis tudtam szórakozni a filmen, volt pár vicces jelenet [Krillin a DB világának az első kompetens rendőre :D], és a harcok is látványosak voltak.)

szpeter

Szerintem maga Toriyama felejtkezett meg róla... :) Emlékszem az első istenes filmnél újra kellett olvasnia a mangát, mert elfelejtette, hogy létezik SSJ2, azt hitte csak a basic forma és a hosszú hajú van.
Gohannal tényleg nagyon kilóg a lóláb, akkora powerupot kapott, hogy ha még baconbe csomagolt snicersen élt volna a tv előtt tespedve évekig, akkor is egy fingással le kellett volna vernie azt a sereget. Pasztmek, Gotenks szintje fölött volt egy kicsivel.
Zseniális Teknős szerintem jópofa volt, oké, wtf, de nem annyira zavart h kicsit visszahozták. Végül is edzhetett, meg az a kamehame-s szteroidbomba csak dob rajta. Tenshinhannál gyengébb kell legyen, az biztos.
Ja, és Freeza. Végül is, egy olyan lény, amelyik 0 edzéssel volt ilyen erős, igazából tényleg csak rá kellett volna vegye magát hogy elkezdje feszegetni a határait, amik ki tudja hol vannak igazából, mert magasról tojik rá, nem erőlteti meg magát ha nem muszáj.
Vegeta pedig a két film között simán élhetett a rituálé lehetőségével, a DBS-ben majd kiderül...gondolom, a DBS manga szépen átugorta az egész Freezas dolgot  :P