Main Menu

Final Fantasy VII

Started by .Attila, 2004-01-14, 21:44:40

Previous topic - Next topic

Shadowolf

Quote from: PhoeneixMidgar kulcsat hol keressem?

Bone village ásatás. A munkásokkal kell elõásatnod.

QuoteA shinra repulo meg nem semmi hely, meg szerencse hogy csak 1 szorny jon, mert ha tobb jonne tuti ott pusztulnanak a karaktereim.

Épp ezért olyan jó tápolóhely.

QuoteA morph materiat azt hogy kell hasznalni, mert nekem meg 1 NMY-t sem sikerult atmorpholni.

Azzal kell hogy megöljed az ellenfeled. Ilyenkor nem eltûnik mint normál esetben, hanem átalakul egy tárgyá. Rakd be a Conformerbe (Yuffie legjobb fegyvere ami szintén a repülõben található), mivel az az egyetlen fegyver aminek a támadóértékét nem csökkenti.  

QuoteAz Elemental es Added Effekt materiak mire jok(olyanok mint 8-ban a Magic junction?)?

Elemental + fire/ice/lightning/stb: fegyverben az adott elemet adja a támadásodhoz, míg a páncélokban azoktól véd.

Added effect + bármilyen status materia: ugyanaz mint az elemental, csak itt státuszváltoztató hatást ad illet véd attól. Magyarán ha pl egy poisonnal társítod, akkor a támadásaid egyben mérgezést is okozhatnak.

Phoeneix

Kosz az infot:D
Bar ujra kell kezdenem az egeszet:( Nem tudtam hogy ha megolom sephirotot vege az egesznek, es nincs korabbi mentesem...
Mellesleg azt a limitet hogyan lehet megszerezni, amivel Cloud a vegen megoli sephirotot, mert en 4es limiteket nem is kaptam, es a tobbibol is csak 2-2 volt.
Talaltam olyan materiat, ami elvileg hp-t ad a hozza tarsitott materia tamadasakor, de ezt vhogy nem sikerult osszehoznom hogy mukodjon is...

EDIT: De bonevillage-ban csak a lunar harpot tudom veluk eloasatni...
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Shadowolf

Quote from: PhoeneixNem tudtam hogy ha megolom sephirotot vege az egesznek...

Már bocs, de ez az egész játék lényege. :hehe:

QuoteMellesleg azt a limitet hogyan lehet megszerezni, amivel Cloud a vegen megoli sephirotot, mert en 4es limiteket nem is kaptam, es a tobbibol is csak 2-2 volt.

Limitek: minden 80 szörnyért amit lemészárolsz megkapod az elsõ három szint 1. limitjét. Miután azokat 8-szor használtad, megkapod az adott szint második limitjét. A 4. szintû limitet viszont csak spéci utakon kaphatod meg: Cloudé pl a Gold Saucer Battle Arenájában az egyik díj, Red XIII-ét a Shin-ra mansion széfjébõl kerítheted elõ, Cidé a Gelnikában van...stb. Miután az elsõ három szint mindkét limitje megvan, a tárgy menübõl tudod a negyediket az adott karakteren használni.  

QuoteTalaltam olyan materiat, ami elvileg hp-t ad a hozza tarsitott materia tamadasakor, de ezt vhogy nem sikerult osszehoznom hogy mukodjon is...

Hp plusra gondolsz? Azt nem kell semmihez sem társítani, minden szintlépésnél több életet kapsz ha rajtad van.

QuoteDe bonevillage-ban csak a lunar harpot tudom veluk eloasatni...

Márpedig akkor is ott van. Asszem good treasure vagymi.

Phoeneix

nem a maxhp materia, ez kek volt, es azt irta, hogy a parositott materiaval a tamadasnal hp-t nyerek vissza. Lenn talaltam a kraterben
EDIT: a GS-ben a battlearenaban csak GP-ert lehet jelentkezni, azt hogy szerezhetek?? Ha chocoboval versenyzem, azert kapok??
Ja es tifa miert nem kapta meg a 3-as limitjeit, mert azt mondtad, hogy minden 80 szorny utan, es az boven megvolt...
(Anonymus)

Shadowolf

Quote from: Phoeneixnem a maxhp materia, ez kek volt, es azt irta, hogy a parositott materiaval a tamadasnal hp-t nyerek vissza. Lenn talaltam a kraterben

Nagy hirtelen nem rémlik hogy melyik az. Majd utánanézek valamikor.

Quotea GS-ben a battlearenaban csak GP-ert lehet jelentkezni, azt hogy szerezhetek??

A játéktermi gépekkel kell játszanod. Legkönnyebb a moogle house (bár azért csak egyszer kapsz gp-t). Illetve a GS bejáratánál néha áll egy fickó, aki átváltja a gil-ed gp-re.

QuoteHa chocoboval versenyzem, azert kapok??

Nem, ott csak tárgyakat kapsz (és azt is csak akkor ha jól tippeled meg a verseny gyõztesét).

QuoteJa es tifa miert nem kapta meg a 3-as limitjeit, mert azt mondtad, hogy minden 80 szorny utan, es az boven megvolt...

Passz. Elvileg minden 80 leölt szörny után megkapod a következõ szint 1. limitjét. Ölj még pár tucatot hátha akkor megkapod õket (menj olyan helyekre tápolni ahol egyszerre sok szörny támad, mint pl a Mideel melletti erdõben).

Edit: ja igen, a legkönnyebb módszer arra hogy 8-szor használd az 1. limiteket az, ha keresel egy black dragont a kráterban. Az ugyanis ismeri a laser enemy skillt, ami eléggé felgyorsítja a procedúrát. Használj rajta manipulate-et, majd használd vele a lasert valamelyik karakereden. Használd a limitet rajta majd megint a manipulate-et. Közben gyógyítsd a 3. karakterrel hogy minél késõbb pusztuljon el. Én anno egy csata alatt összehoztam így a 8 limitet. :D

Phoeneix

Aham...
Ki tudtam jonni a kraterbol, es nekiestem Ultima-nak, de az elfutott es most nem talalom...
Meg ruby-t se talalom, pedig kene az aranychocobo:(
(Anonymus)

.Attila

Quote from: PhoeneixAham...
Ki tudtam jonni a kraterbol, es nekiestem Ultima-nak, de az elfutott es most nem talalom...
Meg ruby-t se talalom, pedig kene az aranychocobo:(
Az aranychocobo, amit kapnál, az roppant béna, versenyen nem érsz vele semmit. Nevelj egyet, az olyan gyors lesz, hogy csak na :) Persze a pályáknál nagyon ismerni kell, hogy mi a legrövidebb út, itt is, mint autóversenyeknél, külsõ ívrõl rá kell húzni a kanyarra.
Egyébként gõzöm nincs, hova tûnhettek a weapon-ok, bár Ultima-val harcolnod kellett már, nem?

Shadowolf

Quote from: PhoeneixKi tudtam jonni a kraterbol, es nekiestem Ultima-nak, de az elfutott es most nem talalom...

Vagy valamelyik település fölött kell lennie, vagy még repül valamerre. Tegyél pár kört a Highwinddel és biztos elõkerül.

QuoteMeg ruby-t se talalom, pedig kene az aranychocobo:(

Mint mondtam a GS elõtti sivatagból lóg ki a feje. Repülj neki a Highwinddel hogy elkezdõdjön a csata.

Trivi: tény hogy nem versenyre találták ki, de a KotR megszerzésére bõven elég. ;)

Pandóra

Helló!

Megint elakadtam :lame: . Meg tudja valaki mondani, hol van az árvaház a 3. CD elején, ahova Edea hívat? Kell ott lennie valami tengerpartnak meg világítótoronynak - legalábbis az emlékek szerint, amik még a 2. CD közepén voltak.

:merci:
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Phoeneix

Sikerult legyozni ultimat, miutan vagy 6x elfutott, es utana megjeletnt a sivatagban ruby feje is, addig nem volt ott.
Amit nyerek a Battle Arenaban itemet, azzal mit csinaljak, mert nem tom hasznalni, es gepnel is csak pontot tudom bevaltani.
(Anonymus)

Shadowolf

Quote from: PhoeneixAmit nyerek a Battle Arenaban itemet, azzal mit csinaljak, mert nem tom hasznalni, es gepnel is csak pontot tudom bevaltani.

Azok a tárgyak csak poénból vannak (Sephiroth kardját is meg lehet szerezni), semmi hasznuk nincs. A gépbõl szerezhetõ meg az Omnislash ami Cloud legjobb limitje (asszem 64000 BP). :)

Arénába amúgy érdemes a karira egy ribbont adni, mivel az egy csomó státuszváltozató hatástól megvédi. Ajánlott még a master materiák használata is. ;)

Phoeneix

Aham, a gepben amit mutatott legnagyobb az 6k bp volt, de ezekszerint ra kell gyurni a csatara, bar azok a handicap-ek eleg durvak a vegefele...
A Platinum Heart az hol van, mert en most a GOD's Hand-et hasznalom, de annak alig van slotja.
Meg voltam a kovacsnal a hazikoba, de az mindig azt mondja, hogy nincs materiaja itemet csinalni, meg beszelni se lehet vele
(Anonymus)

.Attila

Quote from: PandóraHelló!

Megint elakadtam :lame: . Meg tudja valaki mondani, hol van az árvaház a 3. CD elején, ahova Edea hívat? Kell ott lennie valami tengerpartnak meg világítótoronynak - legalábbis az emlékek szerint, amik még a 2. CD közepén voltak.

Délen, Dél-nyugaton keresd.
Quote from: PhoeneixAham, a gepben amit mutatott legnagyobb az 6k bp volt, de ezekszerint ra kell gyurni a csatara, bar azok a handicap-ek eleg durvak a vegefele...
A Platinum Heart az hol van, mert en most a GOD's Hand-et hasznalom, de annak alig van slotja.
Most erre ugyan nem emlékszem pontosan, de Nibelheim-ban, Tifa házában az emeleten van egy zongora, amin lehet játszani. Játszd el az FFVII egyik tipikus dallamát (ami az FFVII AC trailer-e elején is van) a zongorán, és megkapod vagy a fegyvert, vagy Tifa 4. limitjét (ha jól emlékszem, az utóbbit). Hogy a másikat hogyan kell megszerezni, arra már nem emlékszem.

.Attila

Quote from: PhoeneixAham, a gepben amit mutatott legnagyobb az 6k bp volt, de ezekszerint ra kell gyurni a csatara, bar azok a handicap-ek eleg durvak a vegefele...
Most erre ugyan nem emlékszem pontosan, de Nibelheim-ban, Tifa házában az emeleten van egy zongora, amin lehet játszani. Játszd el az FFVII egyik tipikus dallamát (ami az FFVII AC trailer-e elején is van) a zongorán, és megkapod vagy a fegyvert, vagy Tifa 4. limitjét (ha jól emlékszem, az utóbbit). Hogy a másikat hogyan kell megszerezni, arra már nem emlékszem.

Bruce

Quote from: PandóraHelló!

Egen, egy sziget csücskében van egy világítótorony tövében, lenn Délen, egész a térkép alján.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Shadowolf

A gépben lehet lapozni, az arénában meg mondom használj ribbont (az kb a handicapek 55%-tól megvéd). ;)

QuoteMeg voltam a kovacsnal a hazikoba, de az mindig azt mondja, hogy nincs materiaja itemet csinalni, meg beszelni se lehet vele

Mithril kell neki amit a barlangban alvó embertõl kapsz (de csak akkor ha még Aeris életben van). Akkor kell vele beszélni amikor a vívott csaták számának utolsó két számjegye ugyanaz (ha jól emlékszem).

Pandóra

I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Pandóra

I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Phoeneix

Na most hogy sikerult vegigjatszanom ff7-et, es segitsegetekkel sikerult tobbe-kevesbe megtalalnom minden fontos dolgot, nekiallok ff8-nak vagy Legend of Dragoon-nak:D
(Anonymus)

.Attila

Quote from: PhoeneixLegend of Dragoon
Az is jó játék :jee: Egy hibája van: nem lehet a térképen szabadon mozogni. A csatarendszere elég jó, nem lehet csak úgy nyomogatni az attack gombot, hanem oda kell figyelni a kombókra. A története is elég érdekes, és habár a zenéje számomra az elején elég furcsa volt, késõbb nagyon megtetszett.

Pandóra

Quote from: PhoeneixNa most hogy sikerult vegigjatszanom ff7-et, es segitsegetekkel sikerult tobbe-kevesbe megtalalnom minden fontos dolgot, nekiallok ff8-nak vagy Legend of Dragoon-nak:D
Valahol azt olvastam, hogy a FF7-ben te választod ki, kivel jössz össze a végén. Ez igaz? Annak mi az alaptörténete? (Mármint nem a játék története, hanem kik a szereplõk, mit csinálnak...)
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Shadowolf

Quote from: PandóraValahol azt olvastam, hogy a FF7-ben te választod ki, kivel jössz össze a végén. Ez igaz?

Nem. A játékban csak azzal variálhatsz hogy kivel fogsz randizni majd a GS-ben. Ha Aeris-t szeretnéd a randira vinni akkor mindig neki adj igazat a párbeszédekben, csak õt vidd magaddal csatákba...stb. Tifánál ugyanez. Yuffienál szintúgy (bár õvele még sosem sikerült összehoznom a dolgot), bár ott még vannak spéci dolgok is amivel befolyásolhatod (pl lopd el a kincset a madárfészekbõl (Barret szülõvárosának közelében) miközben a csapatodban van). Elvileg Barret-el is lehet randizni (ha minden igaz, akkor amikor elõször Kalm townba értek) bár ezt én még annyira se tudtam összehozni mint Yuffieval. :D

Phoeneix

Mit ertesz randizas alatt a GS-ben, amikor felultok Aeris-szel a korhintara meg ilyesmi?? Azt nekem anelkul csinalta hogy mindig a csapatomba lett volna, vagyis amikor nem volt muszaj, nem volt a partyban...
De Aeris-nek meg a legelejen megigertel 1 randit, amikor talalkoztatok, es a testore lettel:D
(Anonymus)

.Attila

Quote from: ShadowolfElvileg Barret-el is lehet randizni (ha minden igaz, akkor amikor elõször Kalm townba értek) bár ezt én még annyira se tudtam összehozni mint Yuffieval. :D
Nekem sikerült, meg ne kérdezd, hogy hogyan, de sikerült :D

Fazék

nem tudtok valamit egy Ultima Edtion-rõl? mert most szedtem le és állítólag ez egy felpatch-elt, stb változat, és csak 1GB, vagyis 2cd és egy setup file mellékelve, de még nem volt lehetõségem kipróbálni, mert jelenleg nincs helyem hozzá  :rolleyes: , de ti hátha találkoztatok már vele...

edit: kipróbáltam. mint írtam össz-vissz 2db bin file és egy setup.exe, nem kell semmiféle daemon tools-al stb szórakozni, simán fölinstallálható, és magától fölrakja a videók lejátszásához szükséges codec-et (persze rákérdez, hogy kell-e neked egyáltalán) és az esetleges xp stb patch-eket, tehát nem kell külön szórakoznod ezekkel és cd-cserélgetéssel se, stb. a játék elsõre indult egy XP SP1-en ati radeon kártyával sofware renderer módban és az elsõ save point-ig gond nélkül eljátszottam, pedig emlékszem, hogy az alapverzió nekem még az XP patch után is kilépett idõnként valamiért így az elsõ helyszínek valamelyikén. szóval még tesztelgetnem kell, de nagyon úgy néz ki, hogy jól összetömörítették az eredeti játékot és semmi sem veszett el belõle (sõt! állítólag ebben a videók is föllettek egy picit javítva - bár ezt most hirtelen nem tudom megítélni) - persze ilyet csak a teljes végigjátszás után jelenthetek ki csak biztosra :)

edit2: és tök rendes a program, mert direct3D gyorsítással is mûködik nvidia - tnt beállításon, az ATI radeon kártya ellenére, és tényleg jobban is néz ki egy picit, nem sokkal, de ez is valami :)

Pandóra

Quote from: ShadowolfNem. A játékban csak azzal variálhatsz hogy kivel fogsz randizni majd a GS-ben. Ha Aeris-t szeretnéd a randira vinni akkor mindig neki adj igazat a párbeszédekben, csak õt vidd magaddal csatákba...stb. Tifánál ugyanez. Yuffienál szintúgy (bár õvele még sosem sikerült összehoznom a dolgot), bár ott még vannak spéci dolgok is amivel befolyásolhatod (pl lopd el a kincset a madárfészekbõl (Barret szülõvárosának közelében) miközben a csapatodban van). Elvileg Barret-el is lehet randizni (ha minden igaz, akkor amikor elõször Kalm townba értek) bár ezt én még annyira se tudtam összehozni mint Yuffieval. :D
Ez tök jó. A 8-ban csak az az antipatikus Rinoa van, aki már akkor nyomul, amikor még Seiferrel, a legfõbb ellenséggel jár...
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Phoeneix

Quote from: PandóraEz tök jó. A 8-ban csak az az antipatikus Rinoa van, aki már akkor nyomul, amikor még Seiferrel, a legfõbb ellenséggel jár...
Ott van meg a szoszi csaj is, aki az instructorod volt, most nem jut eszembe a neve...
Amugy meg ff8-at nem tudtam vegigjatszani, mert annal a jelenetnel, mikor a garden felszall es kimentek az erkejre mindig kiallt a progi, erre letezik vmi patch vagy csak ugy egyszeruen pc-n nem lehet vegigtolni?
Mar vagy 3 kulonbozo forrasu cd-vel probaltam, de 1ikkel se ment.
(Anonymus)

ArchElf

Quote from: PhoeneixOtt van meg a szoszi csaj is, aki az instructorod volt, most nem jut eszembe a neve...
Amugy meg ff8-at nem tudtam vegigjatszani, mert annal a jelenetnel, mikor a garden felszall es kimentek az erkejre mindig kiallt a progi, erre letezik vmi patch vagy csak ugy egyszeruen pc-n nem lehet vegigtolni?
Nekem megvan a 8, majd megnézem milyen peccseim vannak hozzá... PM me, oks?

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Pandóra

Quote from: PhoeneixOtt van meg a szoszi csaj is, aki az instructorod volt, most nem jut eszembe a neve...
Quistis, igen, õ szerelmet is vall 2-szer (még a 3. CD elején járok, szóval eddig 2-szer), de egyszer sem válaszolhatsz neki, Squall, a fõhõs mindkétszer elküldi a fenébe, és az is gyanús, hogy úgy kezdõdik, hogy Rinoa és Squall megölelik egymást. Nem jöhetsz össze mással, csak vele.
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Vikunya

Quote from: PhoeneixAmugy meg ff8-at nem tudtam vegigjatszani, mert annal a jelenetnel, mikor a garden felszall es kimentek az erkejre mindig kiallt a progi, erre letezik vmi patch vagy csak ugy egyszeruen pc-n nem lehet vegigtolni?

Végig lehet, nekem patch nélkül sem fagyott soha. Bezzeg a 7... Mire sikerült patchelnem hogy egyáltalán menjen, a random fagyásai néha igencsak idegesítettek.
I'm the Black Mage! I solve my problems through violence.