Main Menu

Final Fantasy VII

Started by .Attila, 2004-01-14, 21:44:40

Previous topic - Next topic

Pandóra

Helló!

Újabb gond a FF8-ban.  :( Edea háza körül egy szigeten van egy bazi nagy idétlen kaktusz, ami el-eltûnik. Kíváncsi voltam, mi az, így megtámadtam, de kb. 30 percen keresztül nem halt meg, aztán meg jól megölt.  :beken: Most õ ilyen erõs, egyáltalán nem lehet megölni, én vagyok béna, vagy még nem jött el az ideje, hogy találkozzam vele, és még nem enged gyõzni. :confused:
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Shadowolf

Quote from: PandóraHelló!

Újabb gond a FF8-ban.  :( Edea háza körül egy szigeten van egy bazi nagy idétlen kaktusz, ami el-eltûnik. Kíváncsi voltam, mi az, így megtámadtam, de kb. 30 percen keresztül nem halt meg, aztán meg jól megölt.  :beken: Most õ ilyen erõs, egyáltalán nem lehet megölni, én vagyok béna, vagy még nem jött el az ideje, hogy találkozzam vele, és még nem enged gyõzni. :confused:

Cactuar King egy GF. Én azért addig várnék mig nem szerzed meg a Lionheart limitet. Amúgy a víz alapú támadások felettébb effektívek ellene. :)

Bruce

Quote from: ShadowolfCactuar King egy GF. Én azért addig várnék mig nem szerzed meg a Lionheart limitet. Amúgy a víz alapú támadások felettébb effektívek ellene. :)
Én a végéig nem szereztem meg asszem a lionherat-ot... És Cactuar Kinggel is elég hamar összefutottam... Végülis legyûrtem, de tartott kb. 3 órán keresztül. Egy csata. És vagy negyedszerre feküdt meg :rolleyes: Szóval nem lehetetlen, csak kitartás kell hozzá. Sok kitartás. Ja, és igen, Leviatán télleg sokat segíthet ;)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

.Attila

Quote from: ShadowolfCactuar King egy GF. Én azért addig várnék mig nem szerzed meg a Lionheart limitet. Amúgy a víz alapú támadások felettébb effektívek ellene. :)
Nekem sosem volt Lionheart-om, nélküle sem olyan bonyolult legyõzni :)
Vizet neki (Leviathan ;)) + elõtte nyomj bele meltdown-t, az nagyon hatásos rá.

Shadowolf

Quote from: TriviNekem sosem volt Lionheart-om, nélküle sem olyan bonyolult legyõzni :)

Tény hogy nem bonyolult, de jóval tovább tart. ;) Meltdownt pedig nem éri meg rá pazarolni (jobb az junctionként), inkább nyomjon rá egy Doomtraint (ugyanaz az effekt). :)

.Attila

Quote from: ShadowolfTény hogy nem bonyolult, de jóval tovább tart. ;) Meltdownt pedig nem éri meg rá pazarolni (jobb az junctionként), inkább nyomjon rá egy Doomtraint (ugyanaz az effekt). :)
A Doomtraint össze is kell szedni, én az elõtt szereztem meg Cactuart :)
És van egy lény a havas részen, amitõl szedni lehet a meltdown, úgyhogy van elég a raktáron ;)

Bruce

Quote from: ShadowolfNa hogy egy kicsit visszatérjünk a FFVII-hez:
Így kell lecsapni Emerald Weapon-t. ;)
:eeek: Ez... ez... ez valami...  :eek:
Ügyes. Kár hogy semmit nem értettem belõle :rolleyes:

Pandóra

KÖSZI! :merci:
Bár most épp ki vagyok ábrándulva a játékból, mert folyton megöl valami... Eddig tényleg nagyon kevésszer haltam meg, de most egy "mezei" ellenfél úgy küld rám Death-et- hármat egymás után, hogy még fel sem töltõdtem, az én varázslataim meg egyszerûen nem mûködnek. Fõleg a fontosabbak (death, silence...) Quistis elmondta még az elején, hogy lehet beállítani, hogy nekem kevesebb, az ellenfélnek meg több legyen varázslatnál a "miss", de nem nagyon fogtam.
Épp Kiros akar minket alkalmazni (nemrég mentettem meg -újra- Rinoát), és ha jól értettem, Estharba kell mennünk. De a repülõgéppel csak Esthar mellett tudok leszállni, és amíg bejutnék a városba azokon a kis folyosókon, minden lépésnél rámtámadnak. (Mintha valahol olvastam volna, hogy valahogy el lehet érni, hogy ne legyen annyi ellenfél, akár teljesen ki is lehet õket iktatni. Errõl tudtok valamit?)
 :merci:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

.Attila

Van 2 GF-nek (nemtom, melyeknek) olyan tulajdonságaik, hogy Status-J, azaz Status-Junction. Ha rárakod a GF-et vkire, akkor annál bizonyos varázslatokat be lehet rakni a státusz részbe ugyanúgy, mint a statoknál ill. az elementáloknál. Az említett esetben fogj 100 death-et és junction-öld (jujj de ronda szó lett :)). Lehet, hogy nem fog 100%-ban védeni, de vmennyire mégiscsak növeli a védelmet ellene ;) Ha van ultima varázslatot, érdemes azt berakni, mert iszonyat sok státusztól véd ráadásul igen nagy százalékban.
Quote from: ShadowolfNa hogy egy kicsit visszatérjünk a FFVII-hez:
Így kell lecsapni Emerald Weapon-t. ;)
Ez egy állat :rotflol:
Najó, fullra tuningolt lvl 99-es karakterekkel meg a legjobb fegyverekkel nem nehéz :) Bár azt nem értem, hogy Barret támadása miért sebez ennyiszer :confused: Én akkor is büszke vagyok rá, hogy mindenféle help és tuningolás nélkül legyaktam a fénymásológépet :hopp:, igaz, hogy nem 1 perc 18 másodperc alatt :)

Bruce

Quote from: PandóraKÖSZI! :merci:
Bár most épp ki vagyok ábrándulva a játékból, mert folyton megöl valami... Eddig tényleg nagyon kevésszer haltam meg, de most egy "mezei" ellenfél úgy küld rám Death-et- hármat egymás után, hogy még fel sem töltõdtem, az én varázslataim meg egyszerûen nem mûködnek. Fõleg a fontosabbak (death, silence...) Quistis elmondta még az elején, hogy lehet beállítani, hogy nekem kevesebb, az ellenfélnek meg több legyen varázslatnál a "miss", de nem nagyon fogtam.
Épp Kiros akar minket alkalmazni (nemrég mentettem meg -újra- Rinoát), és ha jól értettem, Estharba kell mennünk. De a repülõgéppel csak Esthar mellett tudok leszállni, és amíg bejutnék a városba azokon a kis folyosókon, minden lépésnél rámtámadnak. (Mintha valahol olvastam volna, hogy valahogy el lehet érni, hogy ne legyen annyi ellenfél, akár teljesen ki is lehet õket iktatni. Errõl tudtok valamit?)
Az elsõ kérdésre Trivi elég kimerítõen válaszolt, de a tutorialok, amit Quistis magyarázott a menüben valahol még mindig elérhetõk... :)
A szörnyek kiiktatása pedig szintén GF tulajdonság, ha jól emléxem akkor Diablos Enc-half és enc-none névre hallgató képességérõl van szó... Szerintem bõven elég a half-ot megtanulni, valahol ugye fejlõdni is kell ;)

Shadowolf

Quote from: TriviEz egy állat :rotflol:
Najó, fullra tuningolt lvl 99-es karakterekkel meg a legjobb fegyverekkel nem nehéz :) Én akkor is büszke vagyok rá, hogy mindenféle help és tuningolás nélkül legyaktam a fénymásológépet :hopp:, igaz, hogy nem 1 perc 18 másodperc alatt :)

A srác épp arra ment, hogy a lehetö leggyorsabban kinyírja (speed challenge) és rekordot állítson fel. Ehhez pedig kellenek a kimaxolt karakterek. :)

QuoteBár azt nem értem, hogy Barret támadása miért sebez ennyiszer :confused:

Ungarmax limit alapból többször sebez. Ezt kombinálta egy Counter + Mime párossal (mint mutatták a fegyvere és a páncélja is ezzel volt tele). A dolog lényege az hogy Cloud elöször védõ tárgyakat használjon Barretten, majd az használja a limitet Emeraldon. Emerald ezután megtámadja azt a karit amelyik õt megsebezte. Na és itt jön a trükk: Clouddal passzol a srác majd Barrett a Counter + Mime miatt folyamatosan elkezdi az Ungarmaxot használni míg Emerald meg nem hal. Gondolom ugyanez a trükk végrehajtható Cloud Omnislashével is. :)

Pandóra: death ellen Status-J + Death. A junction asszem valamelyik tárgyból is megtanítható, szóval nem csak pár GF tudja használni. Ultimát pedig én Element Def-J (vagy valami hasonló nevû) hez javaslom mert tényleg sok minden ellen véd. Amúgy az Enc-half és Enc-none abilityket Diablos tudja megtanulni. ;)

Itachi

Quote from: TriviVan 2 GF-nek (nemtom, melyeknek) olyan tulajdonságaik, hogy Status-J, azaz Status-Junction. Ha rárakod a GF-et vkire, akkor annál bizonyos varázslatokat be lehet rakni a státusz részbe ugyanúgy, mint a statoknál ill. az elementáloknál. Az említett esetben fogj 100 death-et és junction-öld (jujj de ronda szó lett :)). Lehet, hogy nem fog 100%-ban védeni, de vmennyire mégiscsak növeli a védelmet ellene ;) Ha van ultima varázslatot, érdemes azt berakni, mert iszonyat sok státusztól véd ráadásul igen nagy százalékban.

Ez egy állat :rotflol:
Najó, fullra tuningolt lvl 99-es karakterekkel meg a legjobb fegyverekkel nem nehéz :) Bár azt nem értem, hogy Barret támadása miért sebez ennyiszer :confused: Én akkor is büszke vagyok rá, hogy mindenféle help és tuningolás nélkül legyaktam a fénymásológépet :hopp:, igaz, hogy nem 1 perc 18 másodperc alatt :)
Én ha jól emléxem az ultima csak elemntálok ellen védett jól be...Status ra nem vonatkozott.Persze lehet, hogy a nádhás memóriám szórakozik velem.betegség sux. :uzi:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Shadowolf

Quote from: ItachiÉn ha jól emléxem az ultima csak elemntálok ellen védett jól be...

Ja ezért írtam én is hogy Elemental Def-Jnak rakja be. Amúgy jobbulást! :)

Itachi

Quote from: ShadowolfJa ezért írtam én is hogy Elemental Def-Jnak rakja be. Amúgy jobbulást! :)
Uh..Bocsi..Ma mek doki hoz , szal no para.Sima nádha.Ami viszont xar ,hogy emiatt aludtam kb 2 órát, és így nem tudom teljesíteni a napi Lineage 2 lvl adagomat. :grrr:

.Attila

Hmm... lehet hogy az ultima a státuszoknál tényleg nem ad semmit, valami viszont biztos, hogy ad. Lehet, hogy a Holy ad akkor, de nem emlékszem rá.
Barretrõl: nem ismertem az a limitjét, sõt, az elsõkön kívül asszem egyet sem, mert utáltam Barret-et, és nem használtam, csak amikor muszáj volt.

Itachi

Quote from: TriviHmm... lehet hogy az ultima a státuszoknál tényleg nem ad semmit, valami viszont biztos, hogy ad. Lehet, hogy a Holy ad akkor, de nem emlékszem rá.
Barretrõl: nem ismertem az a limitjét, sõt, az elsõkön kívül asszem egyet sem, mert utáltam Barret-et, és nem használtam, csak amikor muszáj volt.
ha jól emléxem az a 4 es limitje.Amúgy én se voltam nagy Barret fan. :rolleyes:

Shadowolf

Quote from: Itachiha jól emléxem az a 4 es limitje.Amúgy én se voltam nagy Barret fan. :rolleyes:

A 3-as limitjei közül valamelyik. A 4-es limitje a Catastrophe. ;)

Itachi

Quote from: ShadowolfA 3-as limitjei közül valamelyik. A 4-es limitje a Catastrophe. ;)
Öh...Igen rémlett, hogy van Catastrophe is csak arra meg úgy emlékeztem, hogy az az ultimate w.ÁÁÁÁ most jutott eszembe, hogy az u.w. je nekei a Missing Score!!!!Hiába no van annak már vagy 10 éve hogy ff7 eztem. :rolleyes:

Pandóra

Bocsi, már én is unom magam, hogy nem tudom egyedül végigjátszani ezt a rohadt ff8-at (de már igazából nincs is nagyon kedvem napokig próbálkozni egy-egy feladaton). Hogy jutok be a Lunáris Pandórába? (Laguna küldött oda, hogy megöljem álmában Adelt. Leszálltam mellette, bementem, megvan a Solomon Ring, próbáltam a szobrokkal mindenfélét csinálni, de semmire nem reagáltak. A Pandóra tetejére nem tudok leszállni, mert a gépem nem tud olyan magasra felszállni. Próbáltam oldalról nekimenni, mert egy klipben láttam, hogy majd valahogy oldalról töri át, de az sem mûködött. Aztán inkább elkezdtem harcolni a kaktusszal, de az is inkább elmenekült.)
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Itachi

Quote from: PandóraBocsi, már én is unom magam, hogy nem tudom egyedül végigjátszani ezt a rohadt ff8-at (de már igazából nincs is nagyon kedvem napokig próbálkozni egy-egy feladaton). Hogy jutok be a Lunáris Pandórába? (Laguna küldött oda, hogy megöljem álmában Adelt. Leszálltam mellette, bementem, megvan a Solomon Ring, próbáltam a szobrokkal mindenfélét csinálni, de semmire nem reagáltak. A Pandóra tetejére nem tudok leszállni, mert a gépem nem tud olyan magasra felszállni. Próbáltam oldalról nekimenni, mert egy klipben láttam, hogy majd valahogy oldalról töri át, de az sem mûködött. Aztán inkább elkezdtem harcolni a kaktusszal, de az is inkább elmenekült.)
Pedig most azt kell csinálnod ,hogy oldalról neki mész a Ragnarok al.Ha nem mûködik, akkor más se segíthet.Bizots, hogy beszéltél Lagunával, és tsa val.Eleget?Mert ha nem jön cgi automatikusan mikor neki mész oldalról a Lunatic Pandora nak akkor  lehet, hogy nem beszéltél mindenkivel.

.Attila

Quote from: PandóraSolomon Ring
Ennek nem sok köze van a Lunatic Pandora-hoz. Ez a Doomtrain nevû GF-hez kell, de sok más alapanyag kell még.

Pandóra

Quote from: ItachiPedig most azt kell csinálnod ,hogy oldalról neki mész a Ragnarok al.Ha nem mûködik, akkor más se segíthet.Bizots, hogy beszéltél Lagunával, és tsa val.Eleget?Mert ha nem jön cgi automatikusan mikor neki mész oldalról a Lunatic Pandora nak akkor  lehet, hogy nem beszéltél mindenkivel.
Hát ezt nem tudom, én sorba vettem minden kérdést, még azt is, hogy hogy lett elnök, pedig mondta, hogy hosszú lesz, szóval fontoljam meg, elmondja-e. Akkor menjek vissza Lagunához? (Úgyis csak hétvégén leszek otthon, hogy játsszak vele.)
Milyen GF, Bonci?
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Itachi

Quote from: PandóraHát ezt nem tudom, én sorba vettem minden kérdést, még azt is, hogy hogy lett elnök, pedig mondta, hogy hosszú lesz, szóval fontoljam meg, elmondja-e. Akkor menjek vissza Lagunához? (Úgyis csak hétvégén leszek otthon, hogy játsszak vele.)
Milyen GF, Bonci?
Szerintem, próbálj meg megint neki menni oldalról..próbáld meg minden oldalról.Ha nem sikerül, akkor menny vissza.Mivel Bonci nem válaszolt ezért válaszolok én.A Solomon Ring egy Doomtrain nevû GF hez kell.Persze csak a Rin g nem elég.Felsorolom még mik kellenek;6 Steel Pipe,6 Remedy+,6 Marlboro Tentacles.A Steel Pipe okat Wendigo k tól kapod, a Remedy+ t Alexander med Lvl UP ability jével tudod elõállítani,és a Marlboro Tentacle okat Marlboro k adnak, ha harcolsz velük és legyõzõd õket.Ha ezek megvannak akkor már csak rá kell kattints a Solomon Ring re és tiéd Doomtrain. :)

Pandóra

Quote from: ItachiSzerintem, próbálj meg megint neki menni oldalról..próbáld meg minden oldalról.Ha nem sikerül, akkor menny vissza.Mivel Bonci nem válaszolt ezért válaszolok én.A Solomon Ring egy Doomtrain nevû GF hez kell.Persze csak a Rin g nem elég.Felsorolom még mik kellenek;6 Steel Pipe,6 Remedy+,6 Marlboro Tentacles.A Steel Pipe okat Wendigo k tól kapod, a Remedy+ t Alexander med Lvl UP ability jével tudod elõállítani,és a Marlboro Tentacle okat Marlboro k adnak, ha harcolsz velük és legyõzõd õket.Ha ezek megvannak akkor már csak rá kell kattints a Solomon Ring re és tiéd Doomtrain. :)
Köszi!

...De kik azok a Marlborok?
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Bruce

Quote from: PandóraKöszi!

Csúnya, nagy monszták, akik dögivel küldik a különbözõ szivatásokat (poison, confusion, slow, silent, és a többi ilyen aranyosság), és az Esthar környéki terepen élnek, egész addig, amíg ki nem lõnek a holdra. Miután visszatérsz, már egyet sem találni, legalábbis én nem futottam össze eggyel sem. Pedig kerestem, mert már minden más megvolt Doomtrainhez, csak Tentaclek hiányoztak... Hiába, én is késõn szereztem meg ezt az infót.

Itachi

Quote from: PandóraKöszi!

Ezt pedig tudnod kéne.. :rolleyes:  Azok a zöldszínû sok csápú fogas rondaságok amik egy Bad Breath nevû támadással mindenkit lebénítanak, elaltatnak stb.

Shadowolf

Quote from: ItachiAzok a zöldszínû sok csápú fogas rondaságok amik

a keményebb hentaik-ban vannak? :D

Bruce: ha jól emlékszem az Esthartól keletre levõ szigetek egyikén vannak (a Holdas kirándulás után). Mindenesetre biztos vagyok benne hogy nem tünnek el végleg. ;)

Pandóra

Quote from: BruceCsúnya, nagy monszták, akik dögivel küldik a különbözõ szivatásokat (poison, confusion, slow, silent, és a többi ilyen aranyosság), és az Esthar környéki terepen élnek, egész addig, amíg ki nem lõnek a holdra. Miután visszatérsz, már egyet sem találni, legalábbis én nem futottam össze eggyel sem. Pedig kerestem, mert már minden más megvolt Doomtrainhez, csak Tentaclek hiányoztak... Hiába, én is késõn szereztem meg ezt az infót.
Hát akkor ezt már én is buktam. Nem baj, majd egyszer végigjátszom úgy, hogy már tudom, mit kell csinálni, és akkor figyelek az ilyen részletekre is, és biztos sokkal élvezetesebb is lesz, mint most, amikor sosem tudom, mi hol van, meg mi mire jó (bevallom Carbuncle-t soha nem használom, mert nem tudok bánni vele, így egy csatában többet árt, mint használ, ugyanígy a reflect varázslat....).
Ja, csináltam képeket játék közben. Linkeljek be? (És ha van olyan, aki még nem játszott vele, és szeretné kipróbálni, annak máris belinkelek egy térképet... hasznos.)
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

ArchElf

Quote from: PandóraHát akkor ezt már én is buktam. Nem baj, majd egyszer végigjátszom úgy, hogy már tudom, mit kell csinálni, és akkor figyelek az ilyen részletekre is, és biztos sokkal élvezetesebb is lesz, mint most, amikor sosem tudom, mi hol van, meg mi mire jó (bevallom Carbuncle-t soha nem használom, mert nem tudok bánni vele, így egy csatában többet árt, mint használ, ugyanígy a reflect varázslat....).
Ja, csináltam képeket játék közben. Linkeljek be? (És ha van olyan, aki még nem játszott vele, és szeretné kipróbálni, annak máris belinkelek egy térképet... hasznos.)
Ezeket az anyagokat kártyázás + CardMod ability-vel simán össze lehet szedni, akár már a játék elején is ha gyorsan megtaníttatod a Quezacotl-lal (vagy valahogy így) a CARD command-ot... Ha érdekel bõvebben is leírom.

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3