Main Menu

Final Fantasy VII

Started by .Attila, 2004-01-14, 21:44:40

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: ShadowolfEquippeld valamelyik karira a Chocobo lure matériát, és kezdj el ott futkározni ahol Chocobo nyomok vannak (pl az istálló közelében). Elõbb-utóbb jön egy Chocobo pár szörny kíséretében. Minnél elõbb gyõzd le a szörnyeket (a madár egy idõ után elszalad) és voilá! Befogtál egy Chcobot. ;)
Hehe, csak a legfontosabbat felejtettem el leírni :D
Amit én írtam, az már a neveléshez kell.

.Attila

Quote from: ShadowolfTrivi te nagyon kavarod a játékokat. :D Arany chocobo csak a 9-ben tudott repülni, Omega weapon pedig nincs benne a FF7-ben. Az öregúr Kalm town egyik épületében van, a sziget pedig ÉK-en van (térképen nincs jelölve). Nagyjából csak ennyi. :D
Akkor hogy nevezték a fénymásolós weapont? Aki SPOILER a vízben császkál? SPOILER OFF
Igen, sejtettem, hogy keverek vmit. Ja tudom már! Valóban, az arany chocobo sem tud repülni a 7-ben, csak képes hegyeken és vizeken is futni, míg a többi csak az egyikre képes.

Shadowolf

Quote from: TriviHehe, csak a legfontosabbat felejtettem el leírni :D
Amit én írtam, az már a neveléshez kell.

Igen, de annál is fontos, hogy:
1. csak good illetve great chocobokkal érdemes a tenyésztést elkezdeni
2. a Golden Saucerban lehet velük versenyezni (kell is, mert minnél nagyobb a szintjük, annál valószínûbb hogy egy kék/zöld/fekete/arany utód születik). Persze ehhez a megfelelõ táplálékok is kellenek. Phoeneix: ha kell leírom hogy kell tenyészteni egy arany chocobot. Viszont készülj fel, nagyon hosszú procedúra. :)

Shadowolf

Quote from: TriviAkkor hogy nevezték a fénymásolós weapont? Aki SPOILER a vízben császkál? SPOILER OFF

Õ Emerald Weapon. ;)

QuoteIgen, sejtettem, hogy keverek vmit. Ja tudom már! Valóban, az arany chocobo sem tud repülni a 7-ben, csak képes hegyeken és vizeken is futni, míg a többi csak az egyikre képes.

A zöld csak hegyeken képes átmenni. A kék az alacsony vizen tud közlekedni. A fekete az elsõ kettõ ötvözete, míg az arany emellett még a mély vízen is át tud menni. :)

Itachi

Quote from: ShadowolfTrivi te nagyon kavarod a játékokat. :D Arany chocobo csak a 9-ben tudott repülni, Omega weapon pedig nincs benne a FF7-ben. Az öregúr Kalm town egyik épületében van, a sziget pedig ÉK-en van (térképen nincs jelölve). Nagyjából csak ennyi. :D
Ha te nem szólsz neki én reccsentem volna rá az tuti... :rolleyes:  Emerald weapon rulez:) Õ a kedvencem.Bár Diamond weapon is nagyon gizda. :lazza:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

.Attila

Quote from: ItachiHa te nem szólsz neki én reccsentem volna rá az tuti... :rolleyes:  Emerald weapon rulez:) Õ a kedvencem.Bár Diamond weapon is nagyon gizda. :lazza:
Na szálljatok le rólam :morci:
Én csak fontos dolgokat jegyzek meg a játékokból, mindent nem. A chocobo-s része meg nem volt számomra vmi fontos ;) És régen volt már :_piszka:

Shadowolf

Quote from: ItachiBár Diamond weapon is nagyon gizda. :lazza:

Nekem õ tetszik a legjobban. :) Emeraldot sose kedveltem (folyamatosan lemészárolt :D).

.Attila

Quote from: ShadowolfNekem õ tetszik a legjobban. :) Emeraldot sose kedveltem (folyamatosan lemészárolt :D).
Na a nehézsége miatt õ tetszett a legjobban. Csodákra volt képes a final + phoenix materia kombináció, és erre magam jöttem rá, sosem használtam guide-ot, csak az FFX-hez tápolási tippek miatt, de az FFX amúgy se érdekelt annyira, nem volt az olyan jó szvsz.

Itachi

Quote from: TriviNa a nehézsége miatt õ tetszett a legjobban. Csodákra volt képes a final + phoenix materia kombináció, és erre magam jöttem rá, sosem használtam guide-ot, csak az FFX-hez tápolási tippek miatt, de az FFX amúgy se érdekelt annyira, nem volt az olyan jó szvsz.
Igen aki okos az eccer végig nyomja azt dobja.A FFx 2 meg else kezdeje senki, mert egy nagy xar. :uzi:

Shadowolf

Quote from: TriviNa a nehézsége miatt õ tetszett a legjobban. Csodákra volt képes a final + phoenix materia kombináció, és erre magam jöttem rá, sosem használtam guide-ot, csak az FFX-hez tápolási tippek miatt, de az FFX amúgy se érdekelt annyira, nem volt az olyan jó szvsz.

Szerintem Emerald egyszerûen cheap volt. Rohadtul tápolnom kellett hogy le tudjam nyomni (nagyon gyorsan jönnek a körei). A final + phoenix tényleg hasznos, de ha elég gyors vagy ahhoz hogy mindenkivel mimiceld a Knights of the Roundot, akkor abszolút nincs rá szükség.

Fun fact: tudtátok hogy az ugrástámadása annyit sebez az adott karakteren amennyi materia van rajta? (alapsebzése 1111, és minden equippelt materia + 1111-et jelent)

Shadowolf

Quote from: ItachiIgen aki okos az eccer végig nyomja azt dobja.A FFx 2 meg else kezdeje senki, mert egy nagy xar. :uzi:

Szvsz inkább fanservice. :rolleyes:

.Attila

Quote from: ShadowolfSzerintem Emerald egyszerûen cheap volt. Rohadtul tápolnom kellett hogy le tudjam nyomni (nagyon gyorsan jönnek a körei). A final + phoenix tényleg hasznos, de ha elég gyors vagy ahhoz hogy mindenkivel mimiceld a Knights of the Roundot, akkor abszolút nincs rá szükség.
Anélkül, és fõleg tápolás nélkül öltem meg :bsd:

Shadowolf

Quote from: TriviAnélkül, és fõleg tápolás nélkül öltem meg :bsd:

:hail: You are a better man than me! :D

Phoeneix

Quote from: Shadowolfha kell leírom hogy kell tenyészteni egy arany chocobot. Viszont készülj fel, nagyon hosszú procedúra. :)
azt megkoszonnem, legalabb tudom mit kell csinalni(fogtam be chokobokat, de azok nagyon roszak voltak, szal azert nem tom hogyan kell csinalni), amugy talaltam 1 oregembert 1 barlangba, ahova csak a repulo tud leszalni, de az mindig alszik.
amugy a weaponok azok summonok lesznek? Jelenleg meg csak NeoBahmut-om es Phoenix-em van, a tobbit hasznalhatatlannak iteltem meg, ja meg van ultima spell, csak meg nem probaltam ki hogy milyen
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Shadowolf

Quote from: Phoeneixazt megkoszonnem, legalabb tudom mit kell csinalni(fogtam be chokobokat, de azok nagyon roszak voltak, szal azert nem tom hogyan kell csinalni)

Great chocobot Mideel közelében találsz. Egy fiú és egy lány kell (meglepõ módon :D). Az istállóban érdemes õket különbözõ "green"-ekkel etetni (legjobb a Sylkis) hogy növeld a tulajdonságaikat. Miután ezeket kimaxoltad érdemes velük a Golden Saucerben versenyezni, hogy a szintjük is nõjön (max az S szint). Ahhoz hogy szaporodjanak kell szerezned egy Carob nut nevû tárgyat (ezt a Vlakorados nevû szörnytõl lehet lopni, ami a Bone village közelében tanyázik). Válaszd ki a 2 chocobot és ha szerencséd van akkor vagy egy kék vagy egy zöld chocobo lesz az utód. Zöld + kék adja a feketét (remélhetõleg az egyik lány míg a másik fiú lett). Fekete + wonderful chocobo (Icicle inn környéke) = arany chocobo. Ehhez viszont megint egy spéci tárgy kell, mégpedig a Zeio nut. Ezt a chocobo farmtól ÉK-re levõ szigeten élõ goblinoktól lophatod el. Mint mondtam a procedúra nagyon hosszú (és unalmas). Szóval ha nincs türelmed hozzá, akkor inkább próbáld meg Ruby weapont kinyírni (Hades materia sokat segít ellene).

Quoteamugy talaltam 1 oregembert 1 barlangba, ahova csak a repulo tud leszalni, de az mindig alszik.

Szerintem arra gondolsz akitõl a mithrilt lehet szerezni. A chocobo sage Icicle inntõl nem messze van (egy kis ház a hegyek közt).

Quoteamugy a weaponok azok summonok lesznek?

Ööö...nem. Ultimát ha legyõzõd megkapod Cloud legjobb fegyverét, Emeraldtól az earth harp tárgyat, Rubytól pedig a desert roset. Utóbbi kettõt a Kalm townba levõ öregembernél válthatod be pár hasznos dologra: earth harp = master summon, master magic, master command materia; desert rose = arany chocobo.

Itachi

Quote from: Phoeneixazt megkoszonnem, legalabb tudom mit kell csinalni(fogtam be chokobokat, de azok nagyon roszak voltak, szal azert nem tom hogyan kell csinalni), amugy talaltam 1 oregembert 1 barlangba, ahova csak a repulo tud leszalni, de az mindig alszik.
amugy a weaponok azok summonok lesznek? Jelenleg meg csak NeoBahmut-om es Phoenix-em van, a tobbit hasznalhatatlannak iteltem meg, ja meg van ultima spell, csak meg nem probaltam ki hogy milyen
Rossz helyen jársz nagyon...A Chocobo Sage et a jeges kontinensen keresd.Egy elhatárolt völgyben van egy darab ház.(nem messze Icicle village tõl)-csak Highwind el tucc oda menni.Ott lakik.Tudni fogod mivel van nála egy green chocobo bent.A weapon ök csak sima ellenfelek,nem summon ok.Ha megölöd õken és elviszed a tõlük kapott cumókat a Kalm village béli pacáknak ad érte sok fincsi dolgokat.8köztük az arany chocobo is.persze szerintem ez a rögösebb út az arany chocobo hoz.nekem eccerûb volt kitenyészteni. :)

Phoeneix

hadesz-t azt honnan tom leakasztani?
honnan tom hogy a chokobo fiu e vagy lany?
honnan tom, hogy hol vannak a weaponok?
(Anonymus)

Shadowolf

Quote from: Phoeneixhadesz-t azt honnan tom leakasztani?

Az elsüllyedt Shin-ra repülõben van (az underwater reactortól nyugatra).

Quotehonnan tom hogy a chokobo fiu e vagy lany?

Ha jól emlékszem etetéskor mutatja az adatait.

Quotehonnan tom, hogy hol vannak a weaponok?

Diamond: a történetben kap szerepet, tehát vele mindenképp találkozni fog.

Ugyanez vonatkozik Ultimára is. Õ késõbb a Junon közlében levõ tó fölött fog lebegni. A lényeg hogy addig küzdj ellene míg Cosmo canyon fölé nem repül (minden csata után egy másik helyre megy). Ha itt legyõzöd akkor lezuhan. Ekkor egyrészt megkapod Cloud legjobb fegyverét, másrészt pedig bejuthatsz az Ancient forestba ami eddig csak a spéci chocobokkal volt elérhetõ.  

Emerald: az underwater reactor közelében úszkál. 20 perced van rá hogy kinyírd. Nagyon nehéz ellenfél, sok szerencsét hozzá. Ha az idõ limitet el akarod tüntetni, akkor egy underwater materiára lesz szükséged. Ezt úgy tudod megszerezni hogy az underwater reactorban található Ghost ship nevû szörnyet a morph paranccsal egy Guide booká alakítod (ez amúgy Yuffie legjobb fegyverével (Conformer) a legegyszerûbb, ugyanis annak nem csökkenti a sebzését). Ezt pedig elviszed a Kalm townban levõ öregembernek (akinek az earth harpot illetve desert roset is vinnéd).

Ruby: a Golden Saucer alatt levõ sivatagban található (csak a feje lóg ki). Repülj bele és kezdõdhet a móka.

Edit: ja igen, Ultimatetõl tanulható el a játék legjobb enemy skillje (Shadow flare?). Yuffie legjobb fegyvere pedig szintén az elsüllyedt repcsiben van (mondjuk egy csomó haszons cucc van ott, és remek tápolóhely is :D).

Phoeneix

:hail:
A weaponok mennyire erosek? Kb mekkora szint kell nekik?
(Anonymus)

Shadowolf

Quote from: PhoeneixA weaponok mennyire erosek?

Diamond és Ultima nem vészesek, nem kell túlzottan tápolni hogy lenyomd õket.

Ruby csak akkor vészes ha 3 emberrel mész ellene (2-t véletlenszerûen kinyír a csata elején). Megoldás: 2 embered öld le (még a csata elött), a harmadiknak adjál Phoenix és Hades materiát. Amikor Ruby a föld alá dugja a karmait használd Hadest ellenük illetve a test ellen is. Ez egy idõre lebénítja õket. Ezután használd Phoenixet (sebzés + feltámasztja a másik 2 karit). Ezután gyepáld míg meg nem döglik (amikor mozogni kezd használd újra Hadest). Mimic + Knights of the Round nagyon jól jön ebben a csatában, de nem kötelezõ tartozékok (használhatsz mondjuk Quadra magic + Bahamut Zerot ellenük).  

Emerald a legkeményebb. Ellene én intenzív tápolást ajánlok (bár Trivi szerint nem feltétlenül szükséges). Menj a Gelnikába (elsüllyedt repcsi), az a játék egyik legjobb tápolóhelye (másik a kráter). Nem csak az exp miatt érdemes itt tápolni, hanem azért is mert az itteni szörnyek nagy része morpholható olyan tárgyakká amivel a tulajdonságaid növelheted. Ha könnyebb csatát akarsz akkor kell pár dolog: mimic, KotR, underwater materia és (ha túl lassú vagy hogy folyton mimcelni tudj) final attack + revive kombó.

Szvsz az össze harc sokkal könnyebb ha már megvannak a master materiák.      

QuoteKb mekkora szint kell nekik?

Pontos szintet nemtok mondani (játékosfüggõ :D). A lényeg hogy a legerõsebb karaktereidet vidd ellenük.

Phoeneix

akkor en meg az elejen jarhatok, ugyanis mimic,final,kotr materiaim meg nicsenek is, vagyis nem talaltam, meg a hadeszert is meg el kell mennem
(Anonymus)

Itachi

Hmm..Nem akarok kukacoskodni, mert sokat tucc a ff7 rõl sedóó, de az UltimA Weapon és nem Ultimate.Az ultimate weapon Cloud legjobb fegyvere. :rolleyes:

Shadowolf

Quote from: ItachiHmm..Nem akarok kukacoskodni, mert sokat tucc a ff7 rõl sedóó, de az UltimA Weapon és nem Ultimate.Az ultimate weapon Cloud legjobb fegyvere. :rolleyes:

Igaz. Ezért utálom a fordításokat. Miért nem lehetett Atma weaponként hagyni a szerencsétlent? :rolleyes:

Edit: vagy nem pont fordítva van? Szerintem Cloud ultimate weaponje az Ultima Weapon (japánban Atma weapon). Kezdek összezavarodni. :confused:

Edit2: na mindegy átírtam õket. Habár szvsz tökmindegy. :D

.Attila

Phoeneix, túl sokat akarsz tudni elõre ;) Szvsz játszd végig elõször help nélkül, aztán mégegyszer, és akkor használj guide-ot minden extra összegyûjtésére. Az elsõ végigjátszás szerintem úgy igazi, hogy az ember segítség nélkül játsza végig, kivéve persze, ha elakad.

Phoeneix

Quote from: TriviPhoeneix, túl sokat akarsz tudni elõre ;) Szvsz játszd végig elõször help nélkül, aztán mégegyszer, és akkor használj guide-ot minden extra összegyûjtésére. Az elsõ végigjátszás szerintem úgy igazi, hogy az ember segítség nélkül játsza végig, kivéve persze, ha elakad.
Mi szamit extranak??? A weaponokat igy is ugy is le kell gyuzni, hogy a barrier megszunjon, vagy nem? Meg meg amugy sem latom oket a mappon...
Amugy meg a bal szigeten talaltam vmi hazikot, amiben 1 fegyverkovacs el, de az istenert nem tudtam kiszedni belole, hogy hogyan csinalna nekem vmi fegyvert.
(Anonymus)

Shadowolf

Quote from: PhoeneixAmugy meg a bal szigeten talaltam vmi hazikot, amiben 1 fegyverkovacs el, de az istenert nem tudtam kiszedni belole, hogy hogyan csinalna nekem vmi fegyvert.

Nem fegyvert kapsz tõle, de nem spoilerkedek többet. :)

.Attila

Quote from: PhoeneixMi szamit extranak??? A weaponokat igy is ugy is le kell gyuzni, hogy a barrier megszunjon, vagy nem? Meg meg amugy sem latom oket a mappon...
Amugy meg a bal szigeten talaltam vmi hazikot, amiben 1 fegyverkovacs el, de az istenert nem tudtam kiszedni belole, hogy hogyan csinalna nekem vmi fegyvert.
Rubyt és Emeraldot nem kell legyõzni, bár tény ami tény, eléggé feltûnõek :)

Phoeneix

Amikor az oreget elviszem az ancient varosba, ott azt mondja, hogy keressek vmi kulcsot, ami olyan helyen van, ahova nem jut el a feny...
Namarmost, megprobaltam mindjart ott a varosba a kincskeresest, de ott nem lehet ilyesmire keresni, meg korbeneztem a barlangokat is, meg megprobalkoztam a tengerrel, de mindjart szembe is jott velem emerald, es 2 kornyi volt az egesz tengeralatti vandorlasom...
Szal merre keressem azt a kulcsot?
(Anonymus)

Shadowolf

Quote from: PhoeneixSzal merre keressem azt a kulcsot?

Víz alatt van, de ennél többet nem segítek. ;)

Phoeneix

Midgar kulcsat hol keressem? Mar megneztem havas szigeten a foldturoknal, mar megneztem a templom helyen is, de mar nincs otletem hogy hol lehetne meg asatas, ahol kereshetnem
Legyoztem azt a weapont ami midgard fele uszott, de nem adott semmit.
A shinra repulo meg nem semmi hely, meg szerencse hogy csak 1 szorny jon, mert ha tobb jonne tuti ott pusztulnanak a karaktereim.

EDIT:A morph materiat azt hogy kell hasznalni, mert nekem meg 1 NMY-t sem sikerult atmorpholni.
Az Elemental es Added Effekt materiak mire jok(olyanok mint 8-ban a Magic junction?)?
(Anonymus)