Main Menu

Final Fantasy VII

Started by .Attila, 2004-01-14, 21:44:40

Previous topic - Next topic

Tyrael

amugy 6ban en eloszor azt hittem a kozepenel, hogy vege a jateknak...
mondjuk utolag jopofa fordulat volt, ilyet meg nem lattam mashol

Tyrael

Rounin

Quote from: White SeeDFolytasd. Ez a legmélyebb pont az egészben. Innentõl már csak vidámabb lesz. Vagy nem akarod szétrúgni Kefka hátsóját?:)

Tudom, láttam, amint öcsém végigjátsza (de használt walkthrought-t, ha jól rémlik, pffffff :ejj: ). És nem, nem akarom Kefka hátsóját szétrúgni :D Ímádom a palit.. csajt... õõõ.. ÕT ^^

Tisztára olyan mint az Esca Movieban Dilandau :] Imádom az ilyen pszicho alakokat. És gyûlölöm is Kefkát :morci: Szóval a szívem csücske.

Rounin

Quote from: White SeeDMondjuk a game második feléhez, fõleg elsõre érdemes a FAQ-t nézni, mert igenkönnyen meg tudod magad szivatni, ha rossz helyre mész.
Mondjuk az FF6-ban van pár dolog, amit FAQ nélkül tuti kihagysz. Nálam ilyen volt, hogy szegény Shandow-ot nem vártam meg a szétesõ sziklán... (Én szemét, pedig neki vannak a legkirály támadásai (fegyver/egyéb cucc dobálása. Költséges, de garantáltan nagy sebzés:)

Érdekes, nekem nem kellett hozzá FAQ ;) Mindig végigjátszás után olvasgatom el õket (vagy ha egy karaker hasznosságáról, esetleg egy stratégiai game felszerelésérõl/kasztjairól akarok tudni. Szal szigorúan háttéradatok kellenek, kézikönyv híján;) )

Rounin

Quote from: White SeeDNem is vitted végig, szal honnan tudod, hogy nem kell faq hozzá?:)

Eddig sem kellett, egy játékhoz sem :hehe: És addig, amíg eljutottam, nem kellett ebben sem :rolleyes: Végigjátszás utná szoktam csak elõvenni :p Ill. ld. fentebb, hogy mikor :)

Pandóra

Ti láttatok UFO-t a FF8-ban? :D
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Rounin

Quote from: PandóraTi láttatok UFO-t a FF8-ban? :D

Naná. Phew. Azt hittem csak hallucináltam a 20 óra folyamatos játék miatt :D

Pandóra

Quote from: RouninNaná. Phew. Azt hittem csak hallucináltam a 20 óra folyamatos játék miatt :D
És elvitt egy tehenet!  :eeek:
Te meg tudtad támadni?
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

TurboK

Quote from: Tyraelamugy 6ban en eloszor azt hittem a kozepenel, hogy vege a jateknak...
mondjuk utolag jopofa fordulat volt, ilyet meg nem lattam mashol

Tyrael
Én amikor az 5-tel játszottam, minden másnap azt hittem hogy ott kiteljesedett a történet és vége. Ez ment vagy 2 hétig.

a hatodik rész túl kiszámitható volt. Az uralkodó jobbkeze, aki mellesleg színõrült, megszerzi az isteni hatalmat magának... sztem ez nem egy nagy történet, meg nem is olyan egyéni személyiség, nemtom hogy miért tartják olyan sokan a hatos részt a legjobbnak. sztem az 5 messze jobb volt.

ja, és:
http://www.gamespot.com/ps3/rpg/finalfantasyvii/media.html

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Bruce

Quote from: TurboKja, és:
http://www.gamespot.com/ps3/rpg/finalfantasyvii/media.html
:eeek:  :jee: Hmm... Mintha valahol olvastam volna, hogy a PS3-ra elkészítik a FF7 remake-jét, de sztem ez hiú ábránd. Még ennek a videónak a megnézése után is. Pedig... de szép is lenne...
Ja, és az elõtte lévõ részeket tessék kiszínezni!!! Én még nem játszottam a hattal, és szerencsém volt hogy idõben elkaptam a tekintetem!!!

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Pandóra

Quote from: White SeeDNehogy azt mondjátok, hogy nem ismeritek az UFO nézés rejtelmeit?!?!?!?
Az UFO küldetést sem???
Jaja. Ha kíváncsiak vagytok rá, leírom. De csak senzúrázva és közkívánatra. Ha valaki kíváncsi lenne rá csak szóljon és megosztom vele, hogy mit is kell csinálni egy UFO kártyáért, vagy egy extra cuccért. :jee:
Én kíváncsi vagyok!!
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Pandóra

Helló!

Újabb probléma a FF8-ban. Északnyugaton van egy erdõ, amiben van valami majom, amit el akarok kapni. Lehet választani, hogy követ dobálok rá, vagy éneklek neki, de bármelyiket teszem, bezavarom vele az erdõbe. Ha tovább keresem, természetesen mindenféle kedves erdei állat rámtámad. Elõször úgy gondoltam, hogy ha eleget legyõzök, akkor találkozhatok azzal a majommal is, de már négy órája nem sikerült. Szerintem már kiírtottam az erdõ teljes állat- és növényvilágát, de a majom sehol.
Ti tudjátok, hogy mi az, és hogy hogyan kell elkapni?
:merci:
Edit: izé... megnéztem... nyugaton van, nem keleten :lame:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

m46u5

Quote from: PandóraHelló!

Újabb probléma a FF8-ban. Északkeleten van egy erdõ, amiben van valami majom, amit el akarok kapni. Lehet választani, hogy követ dobálok rá, vagy éneklek neki, de bármelyiket teszem, bezavarom vele az erdõbe. Ha tovább keresem, természetesen mindenféle kedves erdei állat rámtámad. Elõször úgy gondoltam, hogy ha eleget legyõzök, akkor találkozhatok azzal a majommal is, de már négy órája nem sikerült. Szerintem már kiírtottam az erdõ teljes állat- és növényvilágát, de a majom sehol.
Ti tudjátok, hogy mi az, és hogy hogyan kell elkapni?
:merci:

Megoldás:

Menj a Timber közelében lévõ tóhoz, van ott egy beszögellõ rész, menj oda.
Nyomd meg az X-et (dumcsi következik)
Valami ilyesminek kell lennie:
It's Obel Lake
 Throw a rock
 Try humming <--

Választd az utóbbit ekkor (jobb esetben) megszólal egy "sötét árny" - állítólag ez nem mûködik az elsõ és a második

lemezen. Nekem ment, legfeljebb többször kell ezt az opciót választani.

A black shadow rose to the surface
Throw a rock
Try humming again <--

Black Shadow: "...Hello, humans. What a lovely time."
              "There's something large there...."
Press X again
Black Shadow: "Hello!"
Black Shadow: "Can doe me a favour please?"
              (What is it?) <--
              (I don't want to hear it.)
Black Shadow: "It's my friend, Mr Monkey, can you find him for me?"
Black Shadow: "Mr Monkey should be in a forest somewhere. Keep walking
               around and I'm sure to find him."

No most kellene megtalálnod azt a majmot. Egyszerûen nyomd meg ismét az X-et, és most választ a "Throw a rock" lehetõséget. Ekkor mindig kiír valami olyasmit, hogy hányszor pattant a vizen a kõ (órát kell dobni).
Ezt addig kell csinálni míg ezt nem írja:
"The rock skipped many many times."

Ezután menj oda az erdõbe, ahol a majmot kell megtalálni:
There is a monkey
   Throw a rock <--
   Sing

Elméletileg most már el fogja találni.
Valami ilyesminek kell lennie a szövegeknek:
 "... OUCH!
   ... D-Darn it
    ... You're gonna to pay for that!"

Ezt még néhányszol el kell ismételni, mígnem a majom hozzád vág egy követ.
Ez lesz a kövön: "URHAEO"

Menj vissza a Sötét árny-hoz aztán beszélgess vele megint.

Ezután még meg kell találnod 3 követ, hogy megszerzd a rajtuk levõ írást.
(a 4. követ csak akkor tudod megszerezni, ha már megvan a Ragnarok!)

Amúgy a kövek helye:
1. Balamb Area
2. No ezt szerezted meg a majomtól.
3. Galbadia Area -
4. Galbadia Area

Mindig, menj vissza az árnyhoz, hogy a következõ kõrõl több információt tudj meg - mindig ad valami ötletet.

Az egész cécó amúgy arra megy ki, hogy megszerezz a játékban 2 nagyon ritka dolgot:
1x Three Stars, 1x Luck-J Scroll

Jó keresést!
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

m46u5

Jé most nézem, ha valamit relációs zárójel közé teszek, az nem jelenik meg.
akkor javítom:

Amúgy a kövek helye:
1. Balamb Area (Rinual Shores)
2. No ezt szerezted meg a majomtól.
3. Galbadia Area (Timber-Mandy Beach)
4. Galbadia Area (Galbadia- Monterosa Plataeu)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

m46u5

Az UFO küldetésrõl csak annyit mondanék, hogy én mindig a kártyát szereztem meg, az egész játékban nem használtam a másik alternatívát, pláne hogyha más úton is meg tudom szerezni. Megaztán olyan aranyos a PuPu, hogy nem bírnám bántani :)
Igaz nálam a sokszori végivitelnél mindig a kártyagyûjtés volt az elsõdleges szempontom, lévén nagyon megéri a 4. lemez végére mindet összegyûjteni, vagy legalább a CC csapat összes tagját legyõzni ^.^

Pandóra

Quote from: White SeeDkb ennyi.
Huhh.. Kösz mindent!

Egyátalán meg lehet csinálni ezt a játékot segítség nélkül...?
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

m46u5

Quote from: PandóraHuhh.. Kösz mindent!

Egyátalán meg lehet csinálni ezt a játékot segítség nélkül...?

Nem lehetetlen, csak nagyon oda kell figyelni a párbeszédekre, célzásokra, no meg sok-sok próbálkozás.

Alkyra

1. Adminok, moderátorok..Szerintem azt a VII töröljétek ki a topic nevébõl. :D :D
2. Megvettem a FFX-2-t... ESZMÉLETLEN JÓ! Sokkal jobb, mint a X.
Olyan Charlie Angyalai feelingje van az elején(ami aztán megváltozik egy kissé..)
Mégcsak most tartok a 2. fejezetnél, de piszkolsul bejönn ez stílus nekem.
(szeretek csak úgy járkálni:) )
Egy csomó apró kis dolog van benne ami nagyon feldobja(keress feleséget egy palinak, segíts összerakni egy show-t, információ áramoltatás, villámhárító szerelés stb..)

s RENGETEG mini-game van benne. Pl a Gunners Gaunltet az piszok jó vagy a
Sphere Break is.(ez nagyon megdolgoztatja az agyat az tuti...)
De még van pár ami nem próbáltam ki...
Nah majd még írok róla. Addig is: GO GULLWINGS!!! :haha:

Ramiz

Quote from: m46u5Nem lehetetlen, csak nagyon oda kell figyelni a párbeszédekre, célzásokra, no meg sok-sok próbálkozás.
Fõleg ez utóbbi. :)
PC-re csak 7 és 8 van, ugye?
Vagy van már valami rendes psx emulátor, amivel a többi is játszható?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

m46u5

Quote from: RamizFõleg ez utóbbi. :)
PC-re csak 7 és 8 van, ugye?
Vagy van már valami rendes psx emulátor, amivel a többi is játszható?

Szerintem az elsõ 9 részt simán lehet pc-n játszani (meg ta + chorono két része), csupán a ps2-es verziókkal van még probléma :(
Amúgy én a 7-es változatból ajánlom mindenkinek az ULTIMA féle változatot, ez csupán 1GB és minden benne van. Ja és nem kell a játékhoz a telepítõ cd.

Tyrael

ps emulatorbol ajanlom az epsxe-t vagy a Connectix-t
utobbiban kevesebb a beallitasi lehetoseg, de alapbol sokkal szebb kepet ad
PS2hoz meg nincs normalis emulator.
amit vegigtoltam: FFVI-tol IXig, illetve Crono Trigger, Crono Cross

Tyrael

Pandóra

Quote from: White SeeDJah és mégegy tipp:
Diablo-nak van az enc none tulajdonsága (Ami lenulláza a téged ért támadásokat). Szal ha azt beállítod, akkor nem támadnak meg a szörnyek, de az UFO nézésre alkalmas. Ez fõlkeg a hegyen és a sivatagban lesz jó, mert gyorsabban rátalálsz, és nem kell idegesítõ, kicsi csatákat vívni.
Én gondolkodtam rajta, hogy kifejlesszem-e, mert tényleg könnyebb úgy az élet, de ha nem támad rám semmi, hogy szerezzek olyan dolgokat, amik ezekbõl a kisebb csatálból származnak, és pl. fegyvervásárlásnál elengedhetetlenek. Szóval inkább nem fejleszettem ki. Vagy ez olyan dolog, amit majd ki-be lehet kapcsolni?
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

m46u5

Quote from: PandóraÉn gondolkodtam rajta, hogy kifejlesszem-e, mert tényleg könnyebb úgy az élet, de ha nem támad rám semmi, hogy szerezzek olyan dolgokat, amik ezekbõl a kisebb csatálból származnak, és pl. fegyvervásárlásnál elengedhetetlenek. Szóval inkább nem fejleszettem ki. Vagy ez olyan dolog, amit majd ki-be lehet kapcsolni?

Persze, ezt is a Junction menü Command Abilities - résznél lehet hozzáadni ahoz a karakterhez, akihez betetted a Diablo-t (ott, ahol a Draw, GF, stb... állítottad)
Én személy szerint ajánlom, hogy minden GF tulajdonságot fejlessz ki, lévén nagyon hasznosak tudnak lenni. Az pedig, hogy csak harcok után tudsz megszerezni bizonyos dolgokat, s így tudod csak fejleszteni a fegyvereket nem igaz. Én rengeteget kártyázok, s a Quezacotl "Card Mod - 80AP" funkiójával átmoddolom egy bizonyos item-é. /Ehhez elõször a "Card - 40AP"-t kell kifejlesztened/
Így a játék elején már olyan tárgyak birtokába juthatsz, amit máskülönben csak késõbbi lemezeken tudnál megszerezni. No meg ha megtanulod az egyéb RF tulajdonságokat (30AP) - (Mag-RF, Ammo-RF, Tool-RF, stb..), már varázslatokból is meg tudod szerezni a legerõsebb változatot.
Ha a játék elején vagy (1.CD legeleje) javaslom a tengerparton vadássz ellenfél után, mert úgy gyorsan és sok AP-t tudsz gyûjteni (2db Fastitocalon-F - 6AP - és könnyú õket legyakni)

Pandóra

Quote from: m46u5Persze, ezt is a Junction menü Command Abilities - résznél lehet hozzáadni ahoz a karakterhez, akihez betetted a Diablo-t (ott, ahol a Draw, GF, stb... állítottad)
Én személy szerint ajánlom, hogy minden GF tulajdonságot fejlessz ki, lévén nagyon hasznosak tudnak lenni. Az pedig, hogy csak harcok után tudsz megszerezni bizonyos dolgokat, s így tudod csak fejleszteni a fegyvereket nem igaz. Én rengeteget kártyázok, s a Quezacotl "Card Mod - 80AP" funkiójával átmoddolom egy bizonyos item-é. /Ehhez elõször a "Card - 40AP"-t kell kifejlesztened/
Így a játék elején már olyan tárgyak birtokába juthatsz, amit máskülönben csak késõbbi lemezeken tudnál megszerezni. No meg ha megtanulod az egyéb RF tulajdonságokat (30AP) - (Mag-RF, Ammo-RF, Tool-RF, stb..), már varázslatokból is meg tudod szerezni a legerõsebb változatot.
Ha a játék elején vagy (1.CD legeleje) javaslom a tengerparton vadássz ellenfél után, mert úgy gyorsan és sok AP-t tudsz gyûjteni (2db Fastitocalon-F - 6AP - és könnyú õket legyakni)
3. CD közepe-vége, csak most nem a "sztorit" csinálom, hanem kicsit körbenézek a térképen.
Viszont kártyázni nem tanultam meg.  :lame:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

m46u5

Quote from: Pandóra3. CD közepe-vége, csak most nem a "sztorit" csinálom, hanem kicsit körbenézek a térképen.
Viszont kártyázni nem tanultam meg.  :lame:
Sosem késõ :)

m46u5

Quote from: White SeeD...A sivatagban nem mindíg a fejnél van. kicsit tõle balra:)...
Szerintem az UFO helyét egyáltalán nem lehet jól meghatározni, ugyanis én ha a sivatag bármelyik pontján szaladgáltam, bele tudtam botlani (még a nemsivatagos résznél is) Ez vonatkozik a többi helyre is, mert pl. a Winhill mellett volt, hogy egybõl a falu közelében UFO látomásom volt, máskor meg ha bementem a hegyvidékes részhez ott leltem rá.
De legalább a térkép alapján sejteni lehet merre található a PuPu által vezérelt azonosítalan repülõ ojjektum :)

Ramiz

Quote from: m46u5Szerintem az elsõ 9 részt simán lehet pc-n játszani (meg ta + chorono két része)
Az jó, a IX-est psx-es ismerõs ajánlotta, csak mondtam, hogy pc-m van... és anno (2-3 éve kb) egy nagyon gyatra emulátorral próbálkoztam, és vacak volt (nem a ff9, hanem a resident evil 2).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tyrael

Quote from: RamizAz jó, a IX-est psx-es ismerõs ajánlotta, csak mondtam, hogy pc-m van... és anno (2-3 éve kb) egy nagyon gyatra emulátorral próbálkoztam, és vacak volt (nem a ff9, hanem a resident evil 2).
nekem 9 nem jott be annyira
pontositok: nem jott be, mint FF jatek, grafika, harcrendszer teren visszafejlodes szerintem
amugy ha csak onmaga alapjan ertekelem, akkor aranyos squaresoft rpg

Tyrael

Pandóra

Quote from: m46u5Sosem késõ :)
Elmondod, hogy kell kártyázni pm-ben?
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Alkyra

Quote from: PandóraElmondod, hogy kell kártyázni pm-ben?

Egyenlõre még sehogy:d Csak akkor ha esetleg lenne valakinek egy ff8-as
psx cd1 -e. De addig senki nem tudd kártyázni :( .

White Seed: Azt a gifet én akartam megcsiiinnállniiiii....MÚÚÚÚÚ.... :)
Fene. Te gyorsabb voltál..  :haha:
Nem gond, van mááásiiikkk. :D De...hol is láttam én azt a jó kis animációt?  :)

m46u5

Quote from: AlkyraEgyenlõre még sehogy:d Csak akkor ha esetleg lenne valakinek egy ff8-as
psx cd1 -e. De addig senki nem tudd kártyázni :( .

1. Öhm, a kérdés nem nekem szólt? :) Csak mert én szívesen le írom (játéklemezek nélkül is :)
2. FF8 psx cd(k): http://www.torrentreactor.net/view.php?id=5062764&tprq=final%20fantasy%208
(Asszem valamelyik torrent letöltõ progival ki tudod választani, hogy melyiket lehessen csak letölteni - én nem használok ilyeneket ugyhogy nem tom)
Igaz én nem torrenttel, hanem eDonkey-val tölteném le, az (szerintem) jobb.
3. Itt egy kis nyalánkság (bár nem próbáltam ki): http://www.torrentreactor.net/view.php?id=5054869&tprq=final%20fantasy%20the%20collection%201%202%204

Ü: m46u5