Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

DarkstaAaR^.^

Quote from: DamnatusVolt mtv2-ön két japán film is. Az egyiket nem bírtam végignézni, mert hulla fáradt voltam, a másikról lemaradtam.
Láttátok, meg van valakinek?

Én láttam, az egyik A homok asszonya a másik pedig a Kwaidan.
Az elõbbit megnéztem, tetszett (elég híres japán film, anyám is, az irodalom tanárnõm is erõsen ajánlotta). Az utóbbit felvettem kazira, 4 különbözõ történetbõl áll, ebbõl csak az elsõt néztem meg, majd az egész után véleményt alkotok. (mellesleg a Kwaidan különdíjat kapott Cannes-ban)

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Damnatus

Hali!

Amenyit én láttam belõle, nekem tetszett, csak kicsit nehezen emészthetõ volt már este.

Isi101

Mérnöki csodák - Sky City Tokióban  
Discovery channelrõl érdekel valakit?

Marfy

Quote from: Isi101Mérnöki csodák - Sky City Tokióban  
Discovery channelrõl érdekel valakit?
Mikor lesz?
Aszem ezt már láttam valami gömböt akarnak tenni a tenger fölé és majd ott laknak az emberek, érdekes megoldás nézzétek meg.

Isi101

Quote from: NokiMikor lesz?
Aszem ezt már láttam valami gömböt akarnak tenni a tenger fölé és majd ott laknak az emberek, érdekes megoldás nézzétek meg.
Nem a tvben adják, már van, aviban nekem :)
itt egy óriási lakótornyot építenek, valami 1000 méter magasra tervezik:eek:

Marfy

Quote from: Isi101Nem a tvben adják, már van, aviban nekem :)
itt egy óriási lakótornyot építenek, valami 1000 méter magasra tervezik:eek:
Huh 1000 m az nem semmi, mekkora a mérete ha nem nagy fel tudod valahova tölteni?

Feldin

Lesz az a dobos banzáj, de drága a jegy. Akit érdekel és ki tudja fizetni menjen és meséljen.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Quote from: FeldinLesz az a dobos banzáj, de drága a jegy. Akit érdekel és ki tudja fizetni menjen és meséljen.
Link plz!
Ez a "dobos banzáj" úgy hangzott, mintha vmi tudatlan magyar mondta volna, szóval plz, tessék használni a rendes nevüket, azaz:
Kiyo-Kito Taiko, de elég a taiko is ;)

Feldin

Quote from: TriviLink plz!
Ez a "dobos banzáj" úgy hangzott, mintha vmi tudatlan magyar mondta volna, szóval plz, tessék használni a rendes nevüket, azaz:
Kiyo-Kito Taiko, de elég a taiko is ;)
Taiko, de nem az! Asszem Yamato és világpremier. Tele van a város a plakáttal.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

.Attila

Quote from: FeldinTaiko, de nem az! Asszem Yamato és világpremier. Tele van a város a plakáttal.
Kutyasétáltatáson kívül nem járok ki, hanem tanulok :( meg L2-zök :)
Hely, idõpont, ár?

Feldin

Quote from: TriviKutyasétáltatáson kívül nem járok ki, hanem tanulok :( meg L2-zök :)
Hely, idõpont, ár?
Vakarimasen.
Habár az ár asszem 6000-12000-ig van.

topok:

UfoZ

Quote from: TriviKicsit utánanéztem, milyen ösztöndíjakat lehet elnyerni a BME-n. 3 féle van:
- University of Tokyo (alias Todai)
- Waseda University (szintén Tokyo-ban van)
- Osaka (:D) University (elvileg ez az, de nem biztos, hogy jó linket adtam be)

Hello!

Hogy miket talal az ember a neten :) most csak ezért regisztráltam kis lurking után...
Én szerencsére egy héttel korábban vettem észre a Toudai-os jelentkezési határidõt, úgyhogy - ha minden jól megy és Japánban is úgy gondolják, fingers crossed - októbertõl mehetek ki. Te végül jelentkeztél a Wasedára? Úgy emlékszem oda mûszaki menedzser hallgató nyerte el az ösztöndíjat.

(amúgy a Toefl vizsga az meg nem para, ha valaki meg tud nézni egy fansubot úgy hogy érti, az le tud tenni egy ilyet :D )

.Attila

Quote from: UfoZHello!

Hogy miket talal az ember a neten :) most csak ezért regisztráltam kis lurking után...
Én szerencsére egy héttel korábban vettem észre a Toudai-os jelentkezési határidõt, úgyhogy - ha minden jól megy és Japánban is úgy gondolják, fingers crossed - októbertõl mehetek ki. Te végül jelentkeztél a Wasedára? Úgy emlékszem oda mûszaki menedzser hallgató nyerte el az ösztöndíjat.

(amúgy a Toefl vizsga az meg nem para, ha valaki meg tud nézni egy fansubot úgy hogy érti, az le tud tenni egy ilyet :D )
Szia!
BME-s elvtárs :hopp:
Az a mûszaki menedzser én vagyok :rolleyes:
Fussunk már össze vmikor, lenne mirõl beszélnünk asszem, hamár nagyjából együtt megyünk ki úgyis ;)
Aki egyébként még jön a Waseda-ra, az állítólag egy magasabb, fekete hajú, szemrevaló lány :rolleyes:

UfoZ

Quote from: TriviSzia!
BME-s elvtárs :hopp:
Az a mûszaki menedzser én vagyok :rolleyes:
Fussunk már össze vmikor, lenne mirõl beszélnünk asszem, hamár nagyjából együtt megyünk ki úgyis ;)
Aki egyébként még jön a Waseda-ra, az állítólag egy magasabb, fekete hajú, szemrevaló lány :rolleyes:

Igenigen :) ha fogad 2 embert a Waseda.

A vizsgaidõszak most kicsit sûrû de azért kitalálhatunk valamit.

.Attila

Quote from: UfoZIgenigen :) ha fogad 2 embert a Waseda.

A vizsgaidõszak most kicsit sûrû de azért kitalálhatunk valamit.
Te ismered a hölgyeményt? Egyébként fogad 2 embert a Waseda, láttam a levelet, mutatta nekem a kapcsolati felelõs.
A naptáram meg nekem is sûrû a 24.-ei szigorlattal, de utána lévõ pár napon szabad vagyok, ill. lesz még egy vizsga feb 2-án.

UfoZ

Quote from: TriviTe ismered a hölgyeményt? Egyébként fogad 2 embert a Waseda, láttam a levelet, mutatta nekem a kapcsolati felelõs.
A naptáram meg nekem is sûrû a 24.-ei szigorlattal, de utána lévõ pár napon szabad vagyok, ill. lesz még egy vizsga feb 2-án.

Csak névrõl ismerem, még nem találkoztam vele. De ha tényleg mehettek ketten a Wasedára az szuper :)

A szigorlat gondolom nem egyszerû dolog, majd utána összefuthatunk. Én szerintem úgyis végigvizsgázom a januárt úgyhogy mindegy mikor.

.Attila

Quote from: UfoZCsak névrõl ismerem, még nem találkoztam vele. De ha tényleg mehettek ketten a Wasedára az szuper :)
Mivel az igazi pályázat a japán oldal felé megy (max. március 15-ig, nektek tudtommal jan. 13-ig), így a kiutazás nem biztos még, habár a rendszer mûködésérõl halvány fogalmam sincs, és pont most nincs idõm utánajárni.
Továbbit pm-ben, nem sok köze van ennek magához a kultúrához, és senki mást nem érdekel rajtunk kívül :)

Segítsen vki! Mennyibe kerül egy repülõjegy Japánba kb? Linket is szívesen fogadok. A Japan Airlines oldalán árakra nem bukkantak :(

Djinn

Quote from: TriviSegítsen vki! Mennyibe kerül egy repülõjegy Japánba kb? Linket is szívesen fogadok. A Japan Airlines oldalán árakra nem bukkantak :(
Oda-vissza kb 200.000-bõl kijön illeték nélkül persze. (ha nem business class  :eeek: ), de attól is függ szerintem, hogy mennyivel elõre tudod lefoglalni.
http://repulojegy.lap.hu/
http://www.airtours.hu/index.php?page=1 itt lehet keresni.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

.Attila

Köszi :)
Hát rohadt drága, úgyhogy nem hiszem, hogy ha kijutok, akkor idõközben haza tudnék jönni egy idõre.

Moha

Quote from: TriviKöszi :)
Hát rohadt drága, úgyhogy nem hiszem, hogy ha kijutok, akkor idõközben haza tudnék jönni egy idõre.
Mennyi idõre szól az ösztöndíj?
Én speciel ha pl 1 évig kint lehetnék, nem biztos, hogy közben "haza akarnék ugrani" :)

Suszi

Quote from: MohaMennyi idõre szól az ösztöndíj?
Én speciel ha pl 1 évig kint lehetnék, nem biztos, hogy közben "haza akarnék ugrani" :)

Nem néznél haza egy egész évig? (igaz van már e-mail meg minden, de az mégsem ugyan olyan)

Baldy

Quote from: SusziNem néznél haza egy egész évig? (igaz van már e-mail meg minden, de az mégsem ugyan olyan)

Van már olyan is, hogy webcam, meg MSN, ahol ez mûködik, vagy esetleg Skype :)
Én nem ragaszkodom ahhoz, hogy olyan hamar hazajöjjön! :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

.Attila

Quote from: SusziNem néznél haza egy egész évig? (igaz van már e-mail meg minden, de az mégsem ugyan olyan)
Ha úsznék a pénzben, akkor nem lenne gond, dehát a retour jegy 200e Ft! Ezt nem tudom kifizetni! A ki- és hazautazást is én állom, csak 25000 yent kapok erre, ami jelenlegi MNB árfolyamon 45000 Ft, a kiutazásnál a repülõjegy vagy 110-130e Ft. Aztán fizetni kell a kolit, kaját, és minden, ami feltétlenül szükséges. Erre van havi 80e yen-em. Csak a koli állítólag kb. 30-35e yen egy hónapra kétágyas szobában. Aztán kaja is kell. + az elején kellene vennem egy digitális fényképezõgépet, de jobb lenne egy kamera. Vhogy képeket is kell csinálni.
Egy szó mint száz, igen drága a visszaút, sajnos nem engedhetjük meg magunknak jelen helyzetben.

UfoZ

Úgy emlékszem hogy az egyszeri kiutazást-visszautazást fizetik... legalábbis ez a MEXT ösztöndíj vagy hogyhívják.

De Tokyo tényleg kb. a világ legdrágább városa szóval poén...

.Attila

Quote from: UfoZÚgy emlékszem hogy az egyszeri kiutazást-visszautazást fizetik... legalábbis ez a MEXT ösztöndíj vagy hogyhívják.

De Tokyo tényleg kb. a világ legdrágább városa szóval poén...
Hmm... remélem az elsõben igazad van.
Mellesleg van egy levelem, amit egy tavaly kint tanuló írt, és azt írja, hogy a szállás drága, a kaja annyira nem vészes, állítólag egy rendes ebéd egy ebédlõben kijön 600-800 yen-bõl, ha pedig magad csinálod, akkor 200-300 yen-bõl is. Az utazás tényleg drága viszont, ezért érdemes iskolába nem tömegközlekedéssel menni, hanem mondjuk bicajjal (már szemem elõtt van Oe Kintaro... BENKYO BENKYO BENKYO :D).

Moha

Quote from: UfoZDe Tokyo tényleg kb. a világ legdrágább városa szóval poén...
Ez biztos, de szerintem a magyar pénztárcához minden nagy metropolisz igen drága.
Viszot az is tuti, hogy innen nem sokan tudnak kimenni Japánba, szóval ha sokba is kerül, de legalább tanul az ember + világot lát és elmondhatja, hogy olyan helyen járt, ahol innen csak kevesen.
Különben meg: semmi sincs ingyen és ki mondta, hogy az utazás (bárhova is) olcsó...
De ez már kezd off lenni, szóval abba is hagyom.

Marfy

Quote from: TriviHa úsznék a pénzben, akkor nem lenne gond, dehát a retour jegy 200e Ft! Ezt nem tudom kifizetni! A ki- és hazautazást is én állom, csak 25000 yent kapok erre, ami jelenlegi MNB árfolyamon 45000 Ft, a kiutazásnál a repülõjegy vagy 110-130e Ft. Aztán fizetni kell a kolit, kaját, és minden, ami feltétlenül szükséges. Erre van havi 80e yen-em. Csak a koli állítólag kb. 30-35e yen egy hónapra kétágyas szobában. Aztán kaja is kell. + az elején kellene vennem egy digitális fényképezõgépet, de jobb lenne egy kamera. Vhogy képeket is kell csinálni.
Egy szó mint száz, igen drága a visszaút, sajnos nem engedhetjük meg magunknak jelen helyzetben.
Hát hallod ez elég húzós, de a helyedben én mindenképp összeszedném a pénzt csak hogy kimehessek, majd megtámadunk egy pénzszállítót az most úgyis divat :D és akkor én is veled megyek.
Amúgy a repülõjegy 213.000 Ft most néztem egy utazási iroda honlapján ez oda vissza szól és ha az utazási irodán keresztül intézed akkor kapsz egy bér autót nem is tudom hány napig :).
Edit:
TV-mûsorok:
Sepktrum Január 13 (csütörtök)
13:00  Japán stílusú virágrendezés.
18:35 Borkorzó: Japán

Marfy

Quote from: XagaJapán nyelvtanulás levelezõn :)
Lehet megrendelem :). Csak még jobban megnézem hogy is mûködik ez az egész.
Amúgy szerintetek van értelme?

Komplikato

Ha jól emléxem egy ismerõs azt mondta, hogy 180.000 volt a return jegy koponyánként, de azt hiszem hollandiából mentek és azt hiszem svéd légijárattal. Merthogy úgy ólcsóbb mint itthonról.

Azt a levelezõt én is meg fogom nézni :)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)