Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Feldin

Quote from: TriviHa úsznék a pénzben, akkor nem lenne gond, dehát a retour jegy 200e Ft! Ezt nem tudom kifizetni! A ki- és hazautazást is én állom, csak 25000 yent kapok erre, ami jelenlegi MNB árfolyamon 45000 Ft, a kiutazásnál a repülõjegy vagy 110-130e Ft. Aztán fizetni kell a kolit, kaját, és minden, ami feltétlenül szükséges. Erre van havi 80e yen-em. Csak a koli állítólag kb. 30-35e yen egy hónapra kétágyas szobában. Aztán kaja is kell. + az elején kellene vennem egy digitális fényképezõgépet, de jobb lenne egy kamera. Vhogy képeket is kell csinálni.
Egy szó mint száz, igen drága a visszaút, sajnos nem engedhetjük meg magunknak jelen helyzetben.
Trivi!!! Lenne egy nagy kérésem!!!
Tudnál nekem szobákat, lakásokat, kerteket meg házakat fotózni???
Nagyban elõsegítenéd jövendõbeli otthonom tervének kialakulását ami azért lenne jó mert a kertet el kéne kezdenem összehozni ha szeretném hogy majd kinézzen vahogy.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: NokiLehet megrendelem :). Csak még jobban megnézem hogy is mûködik ez az egész.
Amúgy szerintetek van értelme?
Szerintem a tanár a jó, az ilyen meg nem.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

.Attila

Quote from: FeldinTrivi!!! Lenne egy nagy kérésem!!!
Tudnál nekem szobákat, lakásokat, kerteket meg házakat fotózni???
Nagyban elõsegítenéd jövendõbeli otthonom tervének kialakulását ami azért lenne jó mert a kertet el kéne kezdenem összehozni ha szeretném hogy majd kinézzen vahogy.
Azt tervezem, hogy videokamerát veszek kint. Ha beengednek ilyen házba, akkor nem kell megkérned, amúgy is készítenék felvételeket :)

Xaga

Quote from: FeldinSzerintem a tanár a jó, az ilyen meg nem.

SZVSZ nem feltétlenül. Én majd a Pismleur modszer szerint fogok tanulni ami anyit jelent hogy naponta egy 30min leckét kell meghallgatni akár töbször is.
Ábécére meg ott van a Declan Software-ek.

Marfy

Quote from: FeldinSzerintem a tanár a jó, az ilyen meg nem.
Pesze én is tudom hogy a tanár a jó de ha itt a 200Km-es körzetemben nincs senki akit japánt tanítana most lenne más választásom ?

Komplikato

Quote from: XagaÁbécére meg ott van a Declan Software-ek.
Nos ... szívesen megvenném az egész készletet (ha jól látom 60 dollár az összes csomag egyben), de azért kipróbálom, mert sajnos nyelvoktató progikkal rengeteg negatív tapasztalatom volt.

Más. Nincs valakinek KÉT ELADÓ JEGYE, a Millenáris parkban 27-én (csütörtök) tartandó japán dob bemutatóra????  :bruhuhu:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Marfy

Lehet hogy ez hülyén hangzik de nem tudtok olyan oldalt ahol képekkel van ilusztrálva az evõpálcika fogása és mozgatása?

Moloko

csak csendben megjegyezném....
http://www.boreme.com/bm/NOV03/a/i_engrish/fr.htm
(angolul helyesen tudók figyelmébe - japán táblák fordítással)

Baldy

Quote from: KomplikatoNos ... szívesen megvenném az egész készletet (ha jól látom 60 dollár az összes csomag egyben), de azért kipróbálom, mert sajnos nyelvoktató progikkal rengeteg negatív tapasztalatom volt.

Más. Nincs valakinek KÉT ELADÓ JEGYE, a Millenáris parkban 27-én (csütörtök) tartandó japán dob bemutatóra????  :bruhuhu:

Na ez az, amirõl sajna én is lemaradtam jegy hiányában  :beken:
De azért jó lenne, ha valamelyik szerencsés,a ki ki tudott menni, beszámolna róla itten :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

.Attila

Quote from: Angelcsak csendben megjegyezném....
http://www.boreme.com/bm/NOV03/a/i_engrish/fr.htm
(angolul helyesen tudók figyelmébe - japán táblák fordítással)
:lol: Ezek jók :) pl. "Please get a punch at window No.2 No.3" :D Punch helyett mit akartak vajon eredetileg? :)

UfoZ

Quote from: Trivi:lol: Ezek jók :) pl. "Please get a punch at window No.2 No.3" :D Punch helyett mit akartak vajon eredetileg? :)

Az van odairva hogy "(sok ronda kanji) PANCHI wo (meg tobb kanji)", szoval azt jol forditottak... Biztos ilyen lyukasztos kartya vagymi, az angolul is punch card. :)

De eleg durvak is vannak. (flesh juice... mmm)

//www.engrish.com-on van meg tobb ilyen

.Attila

Fura, ezt még senki nem írta be?:

Kortárs Japán Filmnapok
2005 Japán-EU Közötti Cserekapcsolatok Éve

A Japán Alapítvány 2005 februárjában a szegedi Grand Café Mozi és Kávézó, valamint a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen kortárs japán filmnapokat rendez az alábbiak szerint. A japánul beszélõ filmeket angol felirattal és magyar szinkrontolmácsolással vetítjük.

Minden érdeklõdõt szeretettel várunk!

Szeged

Helyszín:Grand Café Mozi és Kávézó, Deák Ferenc u.18. 2.em.(Tel.:06-62-420-578)

Febr.3.(Cs.) 

17:00 Waterboys/Fiúk szinkronban 2001, R.:JAGUCSI Sinobu  91p.

19:00 Orokamono Kidzu darake no tensi/ Sebzett angyalok 1998、 R.:SZAKAMOTO Dzsundzsi 91p.

Febr.4.(P)

17:00 Jume no ginga/ Álmok labirintusa 1997, R.:ISII Szogo 90p.

Febr.5.(Szo)

17:00 Docuitarunen/KO. 1989, R.:SZAKAMOTO Dzsundzsi 90p.

Febr.6.(V)

17:00 Hotel Hibiscus/Hibiszkusz Szálló 2002, R:NAKAE Judzsi 92p.

A belépés ingyenes.

Budapest

Idõpont:2005 február 10 – 16

Helyszín:Uránia Nemzeti Filmszínház 1088 Budapest,Rákóczi u.21.(Tel.:1-486-34-00)

Febr.10(Cs) (Díszterem)

19:00 Waterborys/ Fiúk szinkronban 2001, R.:YAGUCSI Sinobu  91p.

Febr. 11(P) (Díszterem)

17:00 Kinju hamecu Nippon Togenkjo no hitobito/Sangri-La」2002, R:MIIKE Takasi 105p.

19:00 Katteni sijagare Dassucu kejkaku/ Rajtad áll: A menekülés 1995, R: KUROSZAVA Kojosi 80p.

Febr. 12(Szo) (Fábri terem)

17:00 Katteni Sijagare Gjakuten kejkaku/ Rajtad áll: A szerencsejáték 1996, R: KUROSZAVA Kijosi 80p.

19:00 Nein Souls/ Kilenc lélek 2003, R: TOJODA Tosiaki 120p.

Febr. 13(V) 

(Díszterem)

17:00 Docuitarunen/KO. 1989, R: SZAKAMOTO Dzsundzsi 90p.

(Fábri terem)

19:00 Orokamono Kidzu darake no tensi/ Sebzett angyalok 1998, R: SZAKAMOTO Dzsundzsi 91p

Febr. 14(H) (Fábri terem)

17:00 Jume no ginga/ Álmok labirintusa 1997, R: ISII Szogo 90p.

19:00 Kinju hamecu Nippon Togenkjo no hitobito/Sangri-La」2002, R:MIIKE Takasi 105p.

Febr. 15(K) (Fábri terem)

17:00 Katteni sijagare Dassucu kejkaku/ Rajtad áll: A menekülés 1995, R: KUROSZAVA Kojosi 80p.

19:00 Katteni Sijagare Gjakuten kejkaku/ Rajtad áll: A szerencsejáték 1996, R: KUROSZAVA Kijosi 80p.

Febr. 16(Sze)

(Fábri terem)

17:00 Nein Souls/ Kilenc lélek 2003, R: TOJODA Tosiaki 120p.

(Díszterem)

19:00 Hotel Hibiscus/Hibiszkusz Szálló 2002, R:NAKAE Judzsi 92p

A belépõjegy 500Ft., amelyet február 7-tõl az alábbi telefonszámokon, illetve e-mail címen lehet igényelni.

Tel:1-486-34-00、  1-486-34-13、1-486-34-14

http://www.urania-nf.hu/jegyfoglalas/eloadas_valaszt.php

Rövid ismertetõ a filmekrõl

Waterboys/Fiúk szinkronban

Új úszóedzõ érkezik a Tadano középiskolába. A fiatal és csinos Szakuma tanárnõt látván harminc kamasz jelentkezik az úszócsapatba. Azonban hamarosan kiderül, hogy a tanárnõ szinkronúszásra szakosodott és a fiúknak is ezt szeretne oktatni.

A hír hallatán a lelkes úszócsapat öt fõre csökken, de Szakuma tanárnõ nem áll el eredeti tervétõl. Sõt az iskolanapra meglepõ ötlettel áll elõ....

Orokamono kidzu darake no tensi/ Scared Angels/Sebzett angyalok

A Sebzett angyalok cselekményének helyszíne Tokió. A hirtelen jövedelem nélkül maradt Hiszasi egy napon vásárlás közben összetalálkozik Csikakoval, a kleptomániás háziasszonnyal, akitõl megbizatást kap: keresse meg fiát, Maszarut, aki elszökött otthonról.

Jume no ginga/Labyrinth of Dreams/Álmok labirintusa

Tomiko egy vidéki busztársaságnál dolgozik. Egy napon Niitaka úr jelentkezik munkára a cégnél. A cég fiatal nõi alkalmazottait azonnal elkápráztatja a jõképû buszsofõr, Tomikonak azonban kétségei támadnak új munkatársával kapcsolatban.

Docuitarunen/Knockout/KO.

Adacsi Eidzsi gyerekkori álma, hogy ökölvívóbajnok legyen valóra válik, de súlyosan megsérül, és arra kényszerül, hogy visszavonuljon.

Egy tehetõs ökölvívórajongó segítségével saját edzõtermet nyit. Eleinte sikereket ér el, de tanítványai hamarosan elhagyják, mert nem bírják elviselni zsarnokoskodó nevelési módszereit. Adacsi ekkor úgy dönt, hogy visszatér a szorítóba...

Hotel Hibiscus/Hibiszkusz Szálló

Az okinavai Hibiszkusz Szálló érdekessége, hogy mindössze egy vendégszobája van és egy nemzetközi család vezeti. A történetet a kilenc éves Mieko szemszögébõl ismerhetjük meg.

Kinjú hamecu nippon Togenkjo no hitobito/Sangri-la

Az Umemoto nyomda Oszaka szélén fekszik. Umemoto, a nyomda tulajdonosa nyugodt, meghitt családi életet él. Mikor azonban a nyomda legnagyobb üzleti partnere, az Uvazoko-ya csõdbe megy, és fizetésképtelenné válik, Umemoto is elveszíti házát és vagyonát. Ekkor csatlakozik a "Sangri-la"-hoz.

Katteni sijagare Dassucu kejkaku/Suit Yourself or Shoot Yourself: The Escape/ Rajtad áll: A menekülés

Judzsi és Koszaku a sorozat két fõszereplõje azt a megbizást kapja a yakuzafõnöktõl, hogy fedjék fel lánya titkos kapcsolatát. A feladatot teljesítik, aminek fejében két millió yen üti markukat. Azonban a yakuzafõnök kegyetlenségétõl visszahõkölve, végül szökni engedik a titkos szeretõt.

Katteni sijagare Gjakuten Kejkaku/Suit Yourself or Shoot Yourself: The Gamble/ Rajtad áll: A szerencsejáték

Judzsi beleszeret egy lányba, akirõl kiderül, hogy angolul tanul. Judzsi pénzt ajánl neki, hogy Hawaion tanulhasson. Azonban terve balul sül el...

9 Souls/Kilenc lélek

Kilenc fegyencnek sikerül megszöknie a börtönbõl. Néhányuknak konkrét célja van, a többiek viszont a szökés pillanatának hatása alatt döntenek.

Gondolatban visszatérnek börtönbekerülésükkör félbehagyott ügyükhöz. De vajon milyen elhatározásra jutnak?

Xipe

Kosz Trivi, ez jo programnak kinalkozik.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Már a program elolvasása egy jó program, ugyhogy én egyszerüsitem a témát, és elugrom az Uránia moziba :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

.Attila

Ugyan ez nem kultúrához tartozó kérdés, de most nemtom, hova írjam.
Nem tudja vki, hogy mennyi a japán ÁFA? Akinek van japán származású ismerõse, meg tudná kérdezni tõle? Pl. japán nyelvtanfolyamosok? PLZ! :)

Moha

Quote from: TriviUgyan ez nem kultúrához tartozó kérdés, de most nemtom, hova írjam.
Nem tudja vki, hogy mennyi a japán ÁFA? Akinek van japán származású ismerõse, meg tudná kérdezni tõle? Pl. japán nyelvtanfolyamosok? PLZ! :)
Van egy ismerõs, aki most kint él Japánban és emailezgetek vele. Megkérdezem majd.

.Attila

Quote from: MohaVan egy ismerõs, aki most kint él Japánban és emailezgetek vele. Megkérdezem majd.
Arigatou :merci:

Marfy

Japán grafikusmûvészek kiállítása van itt Egerben a Mûvészetek Házában febr.19-ig ha esetleg valaki erre jár ugorjon be megnézni.
Én is elmegyek és ha szabad majd csinálok pár fotót.

.Attila

Quote from: MohaVan egy ismerõs, aki most kint él Japánban és emailezgetek vele. Megkérdezem majd.
Ne fáradj, már közben sikerült kiderítenem. 5% az ÁFA. Ami szép és jó, de ha hazahozom a cuccot, akkor vámot meg magyar ÁFA-t kell fizetnem :hogyaza:
Mind1, így vagy negyedannyival kevesebbet kell összesen fizetnem érte, mintha itthon venném meg.

Djinn

Quote from: TriviNe fáradj, már közben sikerült kiderítenem. 5% az ÁFA. Ami szép és jó, de ha hazahozom a cuccot, akkor vámot meg magyar ÁFA-t kell fizetnem :hogyaza:
Mind1, így vagy negyedannyival kevesebbet kell összesen fizetnem érte, mintha itthon venném meg.
:wtf: 5% ??
El akarok innen menni! Nem akarok itt élni!  :bruhuhu:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Moha

Quote from: Djinn:wtf: 5% ??
El akarok innen menni! Nem akarok itt élni!  :bruhuhu:
Hát igen. Egy 5%-ot én is el tudnék viselni a jelenlegi 25 helyett... :hehe:
Csak szét kell nézni, szerintem nem sok olyan ország van, ahol ilyen magas, mint nálunk...

.Attila

Quote from: MohaHát igen. Egy 5%-ot én is el tudnék viselni a jelenlegi 25 helyett... :hehe:
Csak szét kell nézni, szerintem nem sok olyan ország van, ahol ilyen magas, mint nálunk...
Megerõsítem, Európában tudtommal Magyarországon a legmagasabb az ÁFA. Az is tény viszont, hogy nem alkalmazzák mindenhol a többkulcsos rendszert, így pl. asszem Németországban 16% egységesen, míg nálunk 2 ÁFA kulcs is kisebb ennél, 5% és 15%. Kár, hogy a termékek többsége 25%... viszont ez a többkulcsos rendszer rendelkezik azzal az elõnnyel, hogy lehet támogatni egyes termékcsoportok vásárlását, nem véletlenül van csak 5% ÁFA a könyveken.
Hopsz, ez nagyon :_off: volt.
Hogy ON legyek egy kicsit, ide is belinkelem az oldalt, amit a nyelv topicban is belinkeltem, hátha vki nem olvassa azt a témát:
Keleti Könyvek Boltja

Djinn

Quote from: Trivi... viszont ez a többkulcsos rendszer rendelkezik azzal az elõnnyel, hogy lehet támogatni egyes termékcsoportok vásárlását, nem véletlenül van csak 5% ÁFA a könyveken.
Én nem tudtam, hogy a könyveken 5%-van.  :eeek:
Ettõl függetlenül marha drágák a könyvek.  Amúgy is elég gyér az olvasóközönség, de a drága könyvek nem segítik az embert a kultúrálódásban  :(
Sajnos azt el kell ismernem viszont, hogy nem az ár az igazi ok arra, hogy ennyire nem olvasnak az emberek (max. Story magazint). :ejj:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Feldin

Quote from: BonciMegerõsítem, Európában tudtommal Magyarországon a legmagasabb az ÁFA. Az is tény viszont, hogy nem alkalmazzák mindenhol a többkulcsos rendszert, így pl. asszem Németországban 16% egységesen, míg nálunk 2 ÁFA kulcs is kisebb ennél, 5% és 15%. Kár, hogy a termékek többsége 25%... viszont ez a többkulcsos rendszer rendelkezik azzal az elõnnyel, hogy lehet támogatni egyes termékcsoportok vásárlását, nem véletlenül van csak 5% ÁFA a könyveken.
Hopsz, ez nagyon :_off: volt.
Hogy ON legyek egy kicsit, ide is belinkelem az oldalt, amit a nyelv topicban is belinkeltem, hátha vki nem olvassa azt a témát:
Keleti Könyvek Boltja
Ismerem, jó bolt!!!!!
Szupi könyveik vannak!!!
Bonci! Nyelvvizsga???

topok:

.Attila

Quote from: FeldinIsmerem, jó bolt!!!!!
Szupi könyveik vannak!!!
Bonci! Nyelvvizsga???
TOEFL? Elõzetes eredmény volt azonnal a vizsga végén, a tesztes részek alapján (3 rész 4-bõl), így kaptam egy intervallumot, amiben majd a végeredmény lesz. 213-271 között lesz kb., a min. amit el kell érnem, az pont a 213 pont, úgyhogy már megvan :) Hivatalos értesítés asszem a jövõ héten érkezik.

Manu

Ma este tart elõadást/beszélgetést Vágvölgyi B. András (Tokyo Underground) "Japán film, popkultúra, társadalom" címmel Szegeden a Gran Caféban és lesz meglepetés film is :)

Tudom késõn szólok, de hátha...

Moloko

Kedves Mindenki!

Sajnálatos módon eddig nem voltak Cha no Yu (Tea Útja) gyakorlások, de most lehetõség lenne egy találkozóra a hétvégén (2005. március 5-6)!
Akik voltak a tavalyi gyakorláson már ismerhetik Tsutsumi Senseit, a japán hölgyet, aki Franciaországban tanít és néha minket is meglátogat itt Magyarországon. Õ lesz itt a hétvégén!

A gyakorlások a következõképpen alakulnak:
Szombat (5-e): 9.00 - 12.00 -ig
                     13.00 - 16.00 -ig

Egyórás ebédszünet, mint a fentieken látszik!

Vasárnap (6-a): 9.00 - 12.00 -ig        
A vasárnapi gyakorlás ideje még változhat egy kicsit, de az biztos, hogy csak délelõtt lesz!

Ha valakit érdekel, kérem, hogy jelezzen vissza!

Megjelenés:
    Kényelmes, de konszolidált öltözet és FEHÉR ZOKNI!

Helyszín:
    Antimateria Teaház
    VI. ker. Budapest, Jókai utca 36.
    Nagyon közel a Nyugati térhez.

Ha tudsz valaki mást is akit érdekelne, õt is szívesen látjuk!

Üdvözlettel:

Palotás Gábor

Baldy

Quote from: AngelKedves Mindenki!

Sajnálatos módon eddig nem voltak Cha no Yu (Tea Útja) gyakorlások, de most lehetõség lenne egy találkozóra a hétvégén (2005. március 5-6)!
Akik voltak a tavalyi gyakorláson már ismerhetik Tsutsumi Senseit, a japán hölgyet, aki Franciaországban tanít és néha minket is meglátogat itt Magyarországon. Õ lesz itt a hétvégén!

A gyakorlások a következõképpen alakulnak:
Szombat (5-e): 9.00 - 12.00 -ig
                     13.00 - 16.00 -ig

Egyórás ebédszünet, mint a fentieken látszik!

Vasárnap (6-a): 9.00 - 12.00 -ig        
A vasárnapi gyakorlás ideje még változhat egy kicsit, de az biztos, hogy csak délelõtt lesz!

Ha valakit érdekel, kérem, hogy jelezzen vissza!

Megjelenés:
    Kényelmes, de konszolidált öltözet és FEHÉR ZOKNI!

Helyszín:
    Antimateria Teaház
    VI. ker. Budapest, Jókai utca 36.
    Nagyon közel a Nyugati térhez.

Ha tudsz valaki mást is akit érdekelne, õt is szívesen látjuk!

Üdvözlettel:

Palotás Gábor

Remek hír! :)
Mennyibe fog kerülni, mert én mindenképp mennék :)

Pirula

Gyõr és környékbelieknek ajánlom, a Liszt Ferenc utcában az APEH-hal szembeni kiállítóteremben van japán baba, papírsárkány és pörgettyûkiállítás. Tök ingyér.
Még március elején el lehet csípni, érdemes egy kicsit gyönyörködtetni a szemet!

Moha

Egy érdekes cikkre bukkantam rá az imént. Egész jónak tûnik a könyv, amit ajánl, és mikor elolvastam a cikk bevezetõjét, ennyit mondtam magamban:
- Na végre valaki a médiában, aki nem annyira felszínes.
Nevezetesen az alábbi részlet mosolyogtatott meg:

"Csak sajna éppen a japán kultúráról és civilizációról tudunk édes keveset. (Ezen sajnos az olyan felszínes, buta sületlenségek, mint Frei Dossziéja persze nem sokat segítenek" :)