Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Feldin

Quote from: BonciEzt meet után kérted, és már akkor mondtam, hogy nincs hozzá kamerám. Fényképezõgépem van. És milyen elõadásra gondolsz? Elég sok program van.
memória...
Abe sensei elõadására gondoltam.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

4 voltunk a tegnapi Múzeumok Éjszakáján rendezett japán programokon.
Koto-val és furulyával kezdték, nagyon kellemes zene volt :)
Majd jött a harcmûvészeti bemutató:
Elõször 2 japán úr (elnézést, neveket nem tudok, mert nem hallottam rendesen) mutatott be nemtommilyen gyakorlatokat (éppen rendes helyet kerestem).
Majd Iaido bemutató jött.
Utána ismét a 2 japán úr mutatott be Kendo alapmozdulatokat, majd pár kombinációt, és végül szabad harcban küzdtek meg.
Ezután kisgyerekek, meg nagyobbak is csaphattak egy párat az urakra :)
Vetélkedõ jött, melyen igen érdekes kérdések is voltak, ment ám a toto rendesen :) (Hoz_hun nyert is egy kis füzetecskét a japán mûvészetrõl, gratula neki :)).
Ezután jött elvileg a shakuchi (remélem jól írtam, btw. ez a bambusz fuvola) és taiko, amirõl lemaradtunk, mert elmentünk a hátsó részbe kendama-val (vagy mivel) játszani (képesek voltunk 1 órán keresztül játszani vele :D).
9kor volt eredményhírdetés, majd jött volna a filmvetítés, de azon nem maradtunk.

Sajnos csak 3-4 kép készült, mert a tesóm lemerült akkukat hagyott a fényképezõgépben...

Feldin

Quote from: Bonci4 voltunk a tegnapi Múzeumok Éjszakáján rendezett japán programokon.
Koto-val és furulyával kezdték, nagyon kellemes zene volt :)
Majd jött a harcmûvészeti bemutató:
Elõször 2 japán úr (elnézést, neveket nem tudok, mert nem hallottam rendesen) mutatott be nemtommilyen gyakorlatokat (éppen rendes helyet kerestem).

Abe Tetsushi sensei és Kibe Atsuo sensei.
Quote from: BonciMajd Iaido bemutató jött.
Utána ismét a 2 japán úr mutatott be Kendo alapmozdulatokat, majd pár kombinációt, és végül szabad harcban küzdtek meg.
Ezután kisgyerekek, meg nagyobbak is csaphattak egy párat az urakra :)
Vetélkedõ jött, melyen igen érdekes kérdések is voltak, ment ám a toto rendesen :) (Hoz_hun nyert is egy kis füzetecskét a japán mûvészetrõl, gratula neki :)).
Ezután jött elvileg a shakuchi (remélem jól írtam, btw. ez a bambusz fuvola)
szerintem shakuhachi de nem bizti
Quote from: Bonciés taiko, amirõl lemaradtunk, mert elmentünk a hátsó részbe kendama-val (vagy mivel) játszani (képesek voltunk 1 órán keresztül játszani vele :D).
9kor volt eredményhírdetés, majd jött volna a filmvetítés, de azon nem maradtunk.

Sajnos csak 3-4 kép készült, mert a tesóm lemerült akkukat hagyott a fényképezõgépben...
nekem lesznek képeim mégha nem is tudtam menni. :D

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

.Attila

Quote from: FeldinAbe Tetsushi és Kibe sensei.

szerintem shakuhachi de nem bizti

nekem lesznek képeim mégha nem is tudtam menni. :D
Kibe sensei-nek mi a keresztneve, mert én vmi s (es, nem esz) betûset hallottam.
A ha lemaradt véletlenül :)
Képek: igen, láttam a haverjaidat, bár nem nagyon akaródzott nekik észrevenni engem.

Rin

Quote from: BonciKibe sensei-nek mi a keresztneve, mert én vmi s (es, nem esz) betûset hallottam.
Asszem Kibe Atsuo

Feldin

Haverokért bocsi, végülis csak egyszer láttak, bátyád ismerik :D
neveket javítottam.

topok:

Tonya

QuoteEzután jött elvileg a shakuchi (remélem jól írtam, btw. ez a bambusz fuvola)
Quoteszerintem shakuhachi de nem bizti

Shakuhachi, igen. Egyszer játszottunk egy számot a Shakuhachi Surprise nevû bandától :)

Baldy

Milyen játék az a Kendama?  :eeek:
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

.Attila

Quote from: BaldyMilyen játék az a Kendama?  :eeek:
:G is your best friend:
http://web-japan.org/kidsweb/virtual/kendama/what.html

Más: Tokiói Magyar Klub
Az oldal alján vannak egyéb linkek.

Tokiói vasútvonalak... gratula annak, aki átlátja :)

Japanese Hungarian Forum - ide is betelepedhetünk :haha:

Mattanja

Quote from: BonciTokiói vasútvonalak... gratula annak, aki átlátja :)
Uhhh. Ez szép...
Quote from: BonciJapanese Hungarian Forum - ide is betelepedhetünk :haha:
Látom te már be is telepedtél! :haha:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

.Attila

:)
Muszáj, minél több infot kell gyûjtenem.

animoni

Quote from: Bonci:)
Muszáj, minél több infot kell gyûjtenem.
Miért? :haha:  Csak nem japánban akarsz dolgozni egyszer?
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Necrid^

Az igen..
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

.Attila

Quote from: animoniMiért? :haha:  Csak nem japánban akarsz dolgozni egyszer?
Szeptemberben kiutazom 10 hónapra.

animoni

Quote from: BonciSzeptemberben kiutazom 10 hónapra.

Ez komoly??!!!! CCCOOOOOOLLLL!! Majd írsz gondolom, hogy milyen ott az élet  :haha:  Én majd dolgozni szeretnék ott egyszer! Igaz ez még egy kicsit messze van.De ami késik nem múli:)!!!
Tudsz japánul is?
[/COLOR]

.Attila

Írok, ha tudok. Nem biztos, hogy lesz állandó netem kint.
Japánul most fogok nekiállni tanulni vkivel, ha végre találunk egy helyet, ahol le lehet ülni tanulni.
Másrészt úgyis heti 16 óra japánt fogok tanulni kint, nem beszélve arról, hogy rá leszek kényszerítve, hogy japánul beszéljek majd, ill. japán szövegeket olvassak.

animoni

Quote from: BonciÍrok, ha tudok. Nem biztos, hogy lesz állandó netem kint.
Japánul most fogok nekiállni tanulni vkivel, ha végre találunk egy helyet, ahol le lehet ülni tanulni.
Másrészt úgyis heti 16 óra japánt fogok tanulni kint, nem beszélve arról, hogy rá leszek kényszerítve, hogy japánul beszéljek majd, ill. japán szövegeket olvassak.
Egy egész tanévet töltesz kint Japánban!!! Ha jól emlékszem te a BME-n jársz. Gondolom valamilyen pályázattal mentész ki!
Ezt azért kérdezem, mert én is ki akarok menni egy évre tanulni Japánba.
[/COLOR]

.Attila

Quote from: animoniEgy egész tanévet töltesz kint Japánban!!! Ha jól emlékszem te a BME-n jársz. Gondolom valamilyen pályázattal mentész ki!
Én ezt már korábban jó részletesen leírtam. A gáz az, hogy most nem találom :confused:
Majd késõbb leírom, most ebéd :)

UfoZ

Ezt köszi. Nekem eddig csak ez volt meg, hasonlóan zavaros.
Edit: egyiket sem látom át rendesen... :) :(

Quote from: animoniEgy egész tanévet töltesz kint Japánban!!! Ha jól emlékszem te a BME-n jársz. Gondolom valamilyen pályázattal mentész ki!
http://www.sc.bme.hu/index.php?pText=4_3

animoni

Quote from: UfoZhttp://www.sc.bme.hu/index.php?pText=4_3
Ez mind szép és jó...! :jee: !! CSak egy baj van!!!!
Én az SZTE-TTK hallgatója vagyok :bruhuhu:  :bruhuhu: !!!
És ott ugy tudom nincs Japánba kiutazási lehetõség ilyen pályázat alapján :bruhuhu: !!!!!!
[/COLOR]

.Attila

Quote from: animoniEz mind szép és jó...! :jee: !! CSak egy baj van!!!!
És ott ugy tudom nincs Japánba kiutazási lehetõség ilyen pályázat alapján :bruhuhu: !!!!!!
Vannak olyan pályázatok, amire mindenki tud jelentkezni, csak pont emiatt igen nehéz megnyerni õket. Megkereshetem neked a linket, ha érdekel, vhol ebben a topicban van, Baldy küldte be.

UfoZ

Quote from: animoniEz mind szép és jó...! :jee: !! CSak egy baj van!!!!

Akkor pl. ezzel próbálkozhatsz - úgy tudom, a követségen keresztül is lehet jelentkezni erre a kormányösztöndíjra.

animoni

Quote from: UfoZAkkor pl. ezzel próbálkozhatsz - úgy tudom, a követségen keresztül is lehet jelentkezni erre a kormányösztöndíjra.
Köszi! :jee:  De sajna valamiért nem tudom megnyitni:(
Quote from: UfoZVannak olyan pályázatok, amire mindenki tud jelentkezni, csak pont emiatt igen nehéz megnyerni õket. Megkereshetem neked a linket, ha érdekel, vhol ebben a topicban van, Baldy küldte be.
Megtaláltam õket!Köszi :jee: !
Egyébként neked mióta van tervben, hogy elmész Japánba, mert ahogy így keregettem vissza fele több helyen is olvasatam,hogy mész?
[/COLOR]

.Attila

Manga Kissa

Asszem tudom, hol töltené a többség az idejét, ha lenne ilyenünk :rolleyes:

UfoZ

Quote from: BonciManga Kissa

Asszem tudom, hol töltené a többség az idejét, ha lenne ilyenünk :rolleyes:

Akihabara <3 <3 <3

Nekem ma jött EMS-ben sok kitöltendõ papír, Certificate of Eligibility, stb., meg egy kb 100 oldalas International Students Guidebook kézikönyv. A végén, a (továbbra is érthetetlenül kusza) metrótérkép mellett külön fejezet az esetleges földrengésekre való felkészültségrõl és tennivalókról :D

.Attila

Quote from: UfoZAkihabara
Az meg ki?
Quote<3 <3 <3
Ezt a jelet hanyagoljuk, ha lehet, én nagyon nem szeretem...
QuoteNekem ma jött EMS-ben sok kitöltendõ papír, Certificate of Eligibility, stb., meg egy kb 100 oldalas International Students Guidebook kézikönyv. A végén, a (továbbra is érthetetlenül kusza) metrótérkép mellett külön fejezet az esetleges földrengésekre való felkészültségrõl és tennivalókról :D
Az igen. Nekem semmi ilyesmi. Sõt, július 30-ig le kell faxolnom egy kitöltött kérdõívet, aminek egy kérdésére õk adják meg a választ, csakhát az még nem érkezett meg...

Itachi

Quote from: BonciAz meg ki?

Ezt a jelet hanyagoljuk, ha lehet, én nagyon nem szeretem...

Az igen. Nekem semmi ilyesmi. Sõt, július 30-ig le kell faxolnom egy kitöltött kérdõívet, aminek egy kérdésére õk adják meg a választ, csakhát az még nem érkezett meg...
Akihabara az nem személy hanem japán egyik szórakozó negyede.
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

.Attila

Quote from: ItachiAkihabara az nem személy hanem japán egyik szórakozó negyede.
Gyanítom, hogy vörös lámpás negyedrõl van akkor szó...

Itachi

Quote from: BonciGyanítom, hogy vörös lámpás negyedrõl van akkor szó...
Nem nem arról.Van az is, de Japán kifejezetten vöröslámpás negyede Kabuki-cho.Akihabara inkább bevásárlóközpontok, szórakozóhelyek stb. helye.A vöröslámpás dolog nem az ami egy japánnak elsõre eszébe jut Akihabara ról.
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"