Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

kisvirag

a súlyváltozásra meg: szerintem ha megmérnék most a súlyomat, meg 5 perc mulva, sem grammra pontosan ugyanazt kapnák...
ez az egyik pillanatban még élek, kövben már nem dologhoz, engem ugyanugy elgondolkoztat az is, hogy hogy van az, hogy tegnap még jó volt a tej, ma meg már nem, és hol az a határ, amikor még jó, (nemcsak a tej, bármi) és ha egy pillanattal korábban még jo volt, a kövben már miért nem???
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Ramiz

Quote from: ZanadorMeg persze ott van az a kisérlet, amikor lemérték az embereket halál elõtt és után, és valami különbséget találtak a súlyukban. Erre azt mondták, hogy a lelkük súlya lesz az, bár személy szerint kétlem, de ötletem sincsen, hogy mi lehet...
Elszabadult bélgáz. A halál után ellazul a végbél-záró izom. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Quote from: kisviraga súlyváltozásra meg: szerintem ha megmérnék most a súlyomat, meg 5 perc mulva, sem grammra pontosan ugyanazt kapnák...
De ha mindenkinél 21 gramm jön ki, akkor az már gyanús.
Quote from: RamizElszabadult bélgáz. A halál után ellazul a végbél-záró izom. :D
Igaz is lehetne, de nem az, mert ez függ a test egyéni adottságaitól is. És ha jól tudom, akkor mindenkinél ugyannyit mértek.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Mirror

:) Nemtom, melyik vélemény áll hozzám közelebb... Talán mindegyik.
White Seed-érõl mondjuk kapásból a Dagy Durranás 1 temetési jelenete jutott az eszembe (az Admirális nyomott hasonló gyász szöveget, mielõtt elõkapta volna a gránátokat...:D).
Amúgy, most nem azért, de hogy jött ki a 21 gramm? Valakik bemérlegezték az ágyakat a kórházban és ott strázsáltak a haldoklók mellet, hogy "na hány kiló az annyi?!"... Sztem nem ez számít. Nekem spec az a lényeg, hogy a végén nézhetõ legyen a film, aztán, hogy lesz következõ buli, vagy nem, nekem töknyóc, majd kitalálja az illetékes elvtárs. Csak a különbözõ hókuszkókuszoktól jön rám a :_piszka: hetnék...:hahaha:

Visszatérve a röklám-fílinghez: én azzért szerretem a Beelgáát, mert tök jól képesek visszaadni minden élethelyzetet. Gyakorlatilag onnantól kezdve, hogy "kisgyökér vezeti az autót", a "nagyálat focihuligánig", a "képviselõs szövegektõl (ami folyton folyik, és már tényleg csak a neveket halljuk, mert a többi mindig ugyanaz)" a "magyar-magyarkodásig".. szóval, ezzé szeretem õket:) :teccik: :muhahah:
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Ramiz

Quote from: ShiroiDe ha mindenkinél 21 gramm jön ki, akkor az már gyanús. (...) És ha jól tudom, akkor mindenkinél ugyannyit mértek.
Nem tudom, szerintem ez annyira kamuszagú, hogy a kockamacska-bonsai ehhez képest egész hihetõ. Nem is tudom, hogyan gondolják komolyan, hogy "megmérik a lelket"... akármit is értenek lélek alatt. 21 gramm az nagyon kevés, akármilyen biológiai dolog okozhatja. Azonkívül mindenki csak "hallotta valahol" meg "olvasta  valahol", hogy valóban elvégezték ezeket a kísérleteket. Tipikusan így terjednek a pletykák és az "urban legend"-ek... A legvalószínûbb, hogy ha egyáltalán mértek, akkor is csak egy-kétszer, és a két mérés eredményét 21 grammra kerekítették, mert az olyan jól hangzik (20 gramm az "két deka", ami bénán hangzik, 21 gramm viszont királyul, ráadásul 21 = 3 * 7, ami két mesei szám, váó... :D ).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

joh, ondjuk 21g szerintem semmi, es en is csatlakozom MIrrorhoz, milyen volt a meresi technika?
egyébként meg, ha már az emberek különbözõ méretûek sulyuak, és mondjuk hiszünk a lélekben, akkor nem az kéne, hogy a "lelkek" is különbözõ méretüek, sulyuak legyenek? egy bizonyithatoan nagy embernek szerintem jóval nagyobb lelke kéne hogy legyen, mint egy utolso kis diszkopatkány suttyónak. de lehet h ez csak az én tul anyagias meglátásom...

Ramiz

Quote from: kisviragegyébként meg, ha már az emberek különbözõ méretûek sulyuak, és mondjuk hiszünk a lélekben, akkor nem az kéne, hogy a "lelkek" is különbözõ méretüek, sulyuak legyenek? egy bizonyithatoan nagy embernek szerintem jóval nagyobb lelke kéne hogy legyen, mint egy utolso kis diszkopatkány suttyónak. de lehet h ez csak az én tul anyagias meglátásom...

Amikor Teréz anya meghalt, és kis testérõl legördült hatalmas lelkének súlya, teste több méterre felrepült a levegõbe, és lassan lebegve érkezett le.

Zanador

Quote from: kisviragegyébként meg, ha már az emberek különbözõ méretûek sulyuak, és mondjuk hiszünk a lélekben, akkor nem az kéne, hogy a "lelkek" is különbözõ méretüek, sulyuak legyenek? egy bizonyithatoan nagy embernek szerintem jóval nagyobb lelke kéne hogy legyen, mint egy utolso kis diszkopatkány suttyónak. de lehet h ez csak az én tul anyagias meglátásom...
Egyiptomi mitológia rulez. :) Õk mérték le a halott lelkét egy tollal. És ha a lélek túl könnyûvé vált a nem megfelelõ élet miatt, akkor a halottat megette egy szörny.
21gramm cimen meg asszem van egy könyv is, bár ezt is csak hallottam, úgyhogy az urban elgend folytatódik. ;)
Az orvosi felvilágositást meg kösz, most már legalább tudom ezt is. :)
Ami még tetszett amúgy az a NatGeo-n (ha jól emlékszem) egy mûsor volt, amiben arról beszéltek, hogy szervátültetésen átesett ebmerek néha emlékeket és szokásokat is kaptak a donortól a testreésszel együtt. Nem foglalnék állást, mert errõl se tudom, mit gondoljak, csak felvetem, mert téma.hehe. Ilyenek voltak, hogy egy gyilkost megtaláltak a testrészzel a páciensbe került emlékek alapján, vagy csak simán a rájött valaki, hogy kitõl kapta a szervet, és meg is találta a családját... mindenesetre érdekes.
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

kisvirag

errõl eszembe jut az a film, ahol a pasi felesége meghal, annak szivét megkapja egy másik csaj, majd ez találkozik a pasival és egymásba szeretnek...
de egyébként én is halottam ilyen legendeket, hogy vki megkapta egy bünözõ vagy egy gyilkos szivát, és  õ is azzá vált, meg hasonlo érdekességek... szerintem ezt csak õk generálják magukban, hiszen fura érzés lehet ugy élni, hogy egy idegen ember szerve van bennem, már nem vagyok teljesen én, hanem egy kicsit más is leszek...

Lythis

Egyetértek kisvirag-gal. Ez szerintem jórészt azért van, mert megtudnak dolgokat a donor szokásaival kapcsolatban, és pszichésen késztetést éreznek arra, hogy ezekbõl bizonyosakat felvegyenek, hogy ezáltal is kifejezzék hálájukat, vagy pusztán kalandvágyból, és ha a környezet megrökönyödne, akkor még mindíg ámulatbaejtheted õket egy mesével, hogy akitõl a bal vesém csücskét kaptam, az anno baseballozott, ezért szeretnék én is most, meg ilyesmik. Amerikában vagy hol - hol máshol (land of the free, home of the brave etc.) - éppen emiatt van hacacáré, hogy most megmondják e h ki volt a donor, vagy sem, merthogy a donor családjának pl ez mennyire jó. El lehet rajta csámcsogni rendesen, hogy kinek mit mennyire van joga tudni.

Zanador: amennyire én tudom, úgy amennyiben a lelke többet nyomott egy tollnál, akkor falta fel a szörny. Legalábbis én így emlékszem - habár elég régen volt, hogy komolyabban foglalkoztatott ez a téma, szal lehet hogy tévedek.

Mirror

Quote from: kisviragjoh, ondjuk 21g szerintem semmi, es en is csatlakozom MIrrorhoz, milyen volt a meresi technika?
egyébként meg, ha már az emberek különbözõ méretûek sulyuak, és mondjuk hiszünk a lélekben, akkor nem az kéne, hogy a "lelkek" is különbözõ méretüek, sulyuak legyenek? egy bizonyithatoan nagy embernek szerintem jóval nagyobb lelke kéne hogy legyen, mint egy utolso kis diszkopatkány suttyónak. de lehet h ez csak az én tul anyagias meglátásom...

No igen kedves értelmiségi elvtársak, a hangsúly a MÓDSZERTANon van:)

E heti elmés megállapítás (Kisvirág hatása...):
mi a különbség a szeretet és a szerelem között?
- a szeretettel kaját melegítek, a szerelemmel meg forrasztok:):)

Jó, a transzplantációs dolog már tényleg röhely - ilyen alapon a Szem c. film is valóságos lehetne (közben csak kapsz egy ada mócsingos cupákot, ami miatt még az immunrendszeredet is le kell irtani, hogy ne dúrja le... ezek után még befolyásona is valamit... no comm)
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Ramiz

Elõrebocsátom a szokásos szöveget: nem hiszek semmilyen isten létezésében, pusztán a dolog valószerûtlenségénél fogva. De abban sem lehetek biztos természetesen, hogy nincs semmilyen isten. Ezért nem vagyok. :) Viszont szívesen eljátszok mindenféle gondolattal, és a vallások ellentmondásos, logikailag rozoga és likacsos szövete szórakoztat.

Quote from: ShiroiRövid lenne. 1 db 20 perces ova maximum. Hamar rendet rakna - bárcsak rakna már...
Hehe... Ha olyan világot akart volna csinálni, ahol az emberek úgy élnek, ahogy õ akarja, akkor olyat csinált volna. Mindenható! És neki nincs idõ, tehát már az elején tudta, hogy mikor hova jutunk. Ergo vagy nem mindenható (=> a Biblia hazudik => a vallás nem komolyan vehetõ), vagy nem is akart olyan világot csinálni. Ez esetben azonban felesleges azt várni, hogy "mikor rak rendet". Az meg, hogy miért nem olyan jó világot csinált, jó kérdés. Talán jókat röhög rajtunk, és nem igaz, hogy úgy szeret minket - furcsa, hogy miért hiszi el annyi ember annyi szenvedés közepette, de hatásos trükk, az biztos, mert ez olyasvalamit ad nekik, amibe kapaszkodni lehet, mert ezt nem lehet megcáfolni (szemben bármilyen emberi érzéssel).

Egyébként gondolkoztatok már azon, hogy isten mindenhatósága és a sátán létezése logikailag csak akkor nem teszi teljesen tönkre az egész vallásrendszert, ha isten akarta/akarja a sátán létezését, aki aztán bûnbe visz minket mesterkedésével stb, ergo isten hagyja, sõt akarja (mert megteremtette a sátán vagy legalábbis hagyta létrejönni), hogy mi bánbe jussunk, hogy aztán õ jól megszívathasson minket utána érte?

katz

1. Errõl a szövegrõl az a kép villant a fejembe, h van egy Isten képzõ iskola, ahol egy felsõbbrendû faj ifjait tanitják és az egyik diáknak mi vagyunk a vizsgafeladat. Kiváncsi vagyok mi lehetne a vizsgafeladat célkitûzése? Egy tökéletes világ, vagy a teljes anarchia?

2. A sátán dologot csak az egyház erõsitette fel, a vallásban nem szerepel ennyire erõsen. Ott a gonosz szerepét az ember és (az anygaloknál) alacsonyabb rangú (de az embernél erõsebb) démonok töltik be, de Sátán konkrétan nincsen!
Ez kicsit olyan, mint az angyalokat az NGE szörnyei helyett, pufok szárnyas kisfiuknak ábrázolni.

Ramiz

1. Nem értem, hogy jön ide, de szerintem az elsõ. Elvégre a keresztény isten is erre törekedett...

2. Sátán alatt nem feltétlenül konkrét dologra gondoltam, hanem mondjuk az élõlényekben rejtezõ gonoszságra. Akárhogyan is, isten tudta, hogy ilyenek leszünk... ilyennek teremtett minket! Utána büntethet, ha nem tudunk küzdeni ellene... van, akinek könnyû hinnie, van, akit állandóan kétség gyötör, mégis jön a büntetés a végén, pedig ezek a jellemvonások, a hiszékenység pl, nagyrészt rajtunk kívül álló dolgok (öröklés, neveltetés, környezet hatásai). Lehet istent könyörtelennek nevezni, de igazságosnak semmiképp.

Mattanja

Olyan világot csinált, ahol mindenki abba az irányba próbálkozhat, amelyikbe csak akar. Úgyis megkapjuk majd, ami jár.
De szerintem mondtam már, hogy ez az egész egy teszt. Aki akarja fogalmazzon úgy, hogy Isten játszik velünk, bár ezzel így nem értek egyet.
8]]=((

Pirula

Quote from: ShiroiDe szerintem mondtam már, hogy ez az egész egy teszt.
Érdekes gondolat. Teszt mihez?

Xipe

demon,latin szo, eredeti jelentese tudas.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

katz

1. Innen: "Errõl a szövegrõl az a kép villant a fejembe"  Ez csak ugy eszembe jutott arról amit olvastam a postodban

2. Isten megadta nekünk a szabad akaratot, ergo akárhogy dönthetünk. Mivel õ nem befolyásol minket direktbe, ezért ellene is dönthetünk...

Szerinted miért nem igazságos Isten?

Mattanja

Quote from: PirulaÉrdekes gondolat. Teszt mihez?
Ahhoz, hogy sikerül-e bejutnod a keveseknek fenntartott Mennybe, vagy ...
8]]=((

Pirula

Quote from: Xipedemon,latin szo, eredeti jelentese tudas.
Ez honnan?

Xipe

Quote from: ShiroiAhhoz, hogy sikerül-e bejutnod a keveseknek fenntartott Mennybe, vagy ...

mindig is utaltam az exkliziv VIP klubokat.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Quote from: PirulaEz honnan?

olvastam valahun.
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: Xipedemon,latin szo, eredeti jelentese tudas.
A Biblia pl a tisztátalan lélekt-t használja rá, a Korán meg a djinn-t

Pirula

Quote from: Xipeolvastam valahun.
Csak azért mert görög, és jelentése: Isteni hatalom, elrendelés, illetve isteni rendelkezés megszabta sors vagy végzet. ;)

Xipe

Quote from: katzA Biblia pl a tisztátalan lélekt-t használja rá, a Korán meg a djinn-t

tisztaban vagyok vele.
szegeny Djinn, a kis gonosz.
_(๏̯͡๏)_

Mattanja

Quotedémon

(görög) gonosz, ártó szellem, ördög

Olvastam több helyen. Idegen szavak és kifejezések szótára, könyvként és interneten is.
8]]=((

katz

Quote from: Xipetisztaban vagyok vele.
szegeny Djinn, a kis gonosz.
Vannak jó djinnek is, akik hallgatak Allah szavára és elismerik felsõbbségét, ezek segitik az embereket

Ramiz

Quote from: katzSzerinted miért nem igazságos Isten?
Mert nem tudatja velünk, hogy igenis biztosan létezik. Akkor még mindig mehetne a "teszt", hogy ki az, aki tartani tudja a parancsokat, és ki nem...
És mert "szabad akaratnak" hívja azt, hogy elõír önkényesen mindenféle dolgot, mert nagy hatalma van, és aki nem teszi meg, azt nagyon megszivatja - ráadásul nem is adja 100%-osan a tudtunkra, hogy õ létezik és hogy komolyan gondolja a szabályokat és a büntetést. Az emberek között az ilyet megalomániásnak, erõszakosnak, esetleg õrültnek hívnák szerintem, de igazságosnak, a "szabad akarat" jelszavát hirdetve, kevesen...

Xipe

Quote from: RamizMert nem tudatja velünk, hogy igenis biztosan létezik. Akkor még mindig mehetne a "teszt", hogy ki az, aki tartani tudja a parancsokat, és ki nem...
És mert "szabad akaratnak" hívja azt, hogy elõír önkényesen mindenféle dolgot, mert nagy hatalma van, és aki nem teszi meg, azt nagyon megszivatja - ráadásul nem is adja 100%-osan a tudtunkra, hogy õ létezik és hogy komolyan gondolja a szabályokat és a büntetést. Az emberek között az ilyet megalomániásnak, erõszakosnak, esetleg õrültnek hívnák szerintem, de igazságosnak, a "szabad akarat" jelszavát hirdetve, kevesen...

szabad akarat, minek, hogyha ugyis megbuntetnek mindenert amit szabad akaratombol meg akarok tenni?
_(๏̯͡๏)_

Pirula

Modellezzük akkor a dolgot, hátha könnyebb lesz megérteni.

Tehát, adott egy zárt gyártelep. Van ott 150 melós, akik nem tudják hogyan kerültek oda és van még egy búvárszivattyúgyártó gépsor. Ezeken kívül egy szervezeti és mûködési szabályzat is. Ebben benne foglalnak 4 pontot miszerint:

1. Engedelmeskedj a Fõnöknek!
2. Gyárts minél több mûködõképes búvárszivattyút!
3. Az ebédidõ 30 perc, se több se kevesebb!
4. Minden 7. nap pihenõnap!

Ha ezeket a pontokat betartják, akkor az összmunkaidejük lejártával Tahitire kerülnek egy térítésmentes full-service hotelbe. Amennyiben nem, akkor mennek a szellõzés nélküli és túlfûtött alagsorba végtelenített túlórára.

Lesznek akik azt mondják:
Ki ez a Fõnök? Sose jön le ellenõrizni a munkát, akkor mit pattog itt? Addig ebédelek amíg akarok, dehogy gyártok búvárszivattyúkat. Tahitirõl meg az alagsorról sem tudunk semmit, minek gürcölni?
Meg olyanok is hogy:
Adott a gépsor, itt a szabályzat, tuti hogy van valahol valaki aki ezt az egészet kitalálta (itt még be lehet venni hogy a Fõnök fia mondjuk lemegy egyszer üzemlátogatásra, de ezt egyenlõre nem vettem figyelembe), lehet hogy most egy kicsit döcögõs lesz, de majd Tahitin szénné lazulhatjuk magunkat.
Meg lesznek egy csomóan a két szélsõség között is, de most sarkítok.

Mindkettõ mérlegeli a helyzetet és aztán dönt. Azt hiszem hogy egyik felet sem ítélhetjük el az álláspontja miatt, mert ugyanazokból a tényekbõl indultak ki.

Most tegyük fel hogy nincsenek szabályok. Vajon ki fog nekiállni dolgozni?
Az egész gyakorlatilag egy jó motivációs szerkezet, anélkül csak a punnyadás menne. Lehet hogy nincs értelme, mert a szabályok önkényesek, lehet hogy nincs Tahiti és alagsor, de hogy nagyobb hatékonysággal fog melóra minha minden szabad lenne az biztos. Azaz... minden esetben szabad minden, csak ha vannak szabályok akkor a választást ezek a szabályok értékelik és behozzák a felelõsségvállalást és a következetességet is.
Persze bõvíthetõ a modell a szabálybetartók érdekvédelmi szervezetbe tömörülésével, de az már csak a hab a tortán. :)

Jó világ, legjobb világ vagy se... nem tudom. De mûködik.