Romantikus témájú animék.

Started by Exo, 2004-03-13, 14:05:18

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

Quote from: MohaCsak egy kicsit? :haha: Persze pont ez (is) a jó benne szerintem. :)

Bár kétség kívül nem olyan lökött mint pl. a FLCL. :D

Love Hina = vicces
FLCL = baromság

Csak tömören, velõsen. :hahaha:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Pivi

No, én is végignéztem végre az Erementar Gerad-ot. Azt kell mondjam, hogy nagyon tetszett. Kellõképpen humoros néhol (szerencsére nem röhejesen), kellõképpen szomorú itt-ott, a romantikus szál pedig remekül meg van csinálva. Igazi csemege.

Viszont kérnék egy kis tanácsot hasonló anime-okhoz. Ami fontos, hogy legyen benne romantikus szál, legyen benne azért akció is (hogy fantasy vagy sci-fi, az mind1), és persze ne legyen szomorú a vége.
Amiket már láttam/megnézés alatt állnak:
- Erementar Gerad
- Record of Lodoss War
- Ragnarok: The Animation
- Vandread
- Laputa: Castle in the Sky
- Nausicaa
- Princess Mononoke
- Stellvia of the Universe
- Arc the Lad
- Star Ocean EX
- Final Fantasy: Legend of the Crystals
- Tales of Eternia
- Wonderful Days
- Steamboy

Ja, jelenleg éppen szedem lefelé a Last Exile-t is, amirõl ugyan azt olvastam, hogy nincs benne komoly romantikus szál a fõhõsök között (cáfoljatok meg, ha mégis), viszont amolyan modernebb, darkosabb "Laputa" a cucc, úgyhogy látnom kell (a Laputa abszolút kedvencem).

Bármi, ami nincs a listámon, és megfelel a "követelményeknek", az jöhet. :-)
Maximális tisztelettel:
Pivarcsi "Pivi" Gábor
Mithril zenekar - billentyûs
Everest zenekar - billentyûs
MoonDragon Entertainment - zeneszerzõ, játékkészítõ

Moha

Quote from: LazzaretMoha: na megirtam a véleményt a Futakoiról ha érdekell. Nézd egy kicsit visszább.
Oké, asszem mindenképpen megnézem akkor én is a sorozatot. :)
Quote from: DreamcleaverFLCL = baromság
Az hát. :haha: Én nem bírnék egymás után 2 részt megnézni belõle. :) Szóval elborult egy anime...
Quote from: PiviViszont kérnék egy kis tanácsot hasonló anime-okhoz. Ami fontos, hogy legyen benne romantikus szál, legyen benne azért akció is (hogy fantasy vagy sci-fi, az mind1), és persze ne legyen szomorú a vége.
Most így a Mahoromatic és a Midori no Hibi jut eszembe. Mindkettõ kicsit ecchi, a Mahoromaticban több az akció, a Midori no Hibi-ben több a romantika, és mindkettõ elég humoros. :)

zeronero

QuotePivi
Viszont kérnék egy kis tanácsot hasonló anime-okhoz.
Amiket már láttam/megnézés alatt állnak:
- Erementar Gerad
- Record of Lodoss War
- Ragnarok: The Animation
- Vandread
- Laputa: Castle in the Sky
- Nausicaa
- Princess Mononoke
- Stellvia of the Universe
- Arc the Lad
- Star Ocean EX
- Final Fantasy: Legend of the Crystals
- Tales of Eternia
- Wonderful Days
- Steamboy

Romantika müfajában, szerintem:
- Karin
- Bleach
- Shuffle
- Aoi Yori Aoshi &~Enishi
- Chobits
- DearS
- dual! Pararel . Double Trouble
- Elfen Lied
- Full Metal Panic! &Fumufu &Second Raid
- Gate keepers
- Girls Bravo
- Inu Yasha
- Kenshin
- Love Hina
- Oh! My Goddess!
- Onegai Teacher/Twins
- School Rumble
- Tenchi Muyo
- Vandread
- Fruit Basket
- Condor Hero
- Tsukuyomi Moon Phase
- Green Green TV
- Tokyo underground
- Uchuu no Stellvia
- Ranma 1/2
- To Heart
- Air
- Ichigo 100%
- Midori no Hibi
- Iketeru Futari
- Suzuka
"In the name of God impure souls of the living dead shall be banished in to ethernal demnation, AMEN."
"Wars, wars never changes."
"THIS IS A COUPLE THAT EVEN GOD WOULD FEAR..."

Zombiee - XIII Editor

Pivi

Köszönöm mindkettõtöknek, kezdem is a begyûjtést! :-)
Maximális tisztelettel:
Pivarcsi "Pivi" Gábor

Danhibiki

Romantika müfajában, szerintem:
- Bleach emmeg mióta romantikus?!?!?!:confused:
- Elfen Lied --vérfürdõ...
- Oh! My Godness!---> Ahh! My Goddess!;)
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Ready2

Quote from: DanhibikiRomantika müfajában, szerintem:

ja szerintem is Ahh! >> Oh! :)

Danhibiki

Quote from: Ready2ja szerintem is Ahh! >> Oh! :)
Nem ez volt a (fõ)problémám, hanem a Godness-Goddess nem mind1.:ejnye:

zeronero

Quote from: DanhibikiRomantika müfajában, szerintem:

-Bleach //* na jó elismerem inkább akció, de azért van benne 1 kicsi
- Elfen Lied //* tényleg vérfürdõ, de ettõl függetlenül 'Romance' kat. is bele lehet sorolni.
-Ah! vagy Oh! végülis mind1 szerintem, mivel Oh! My Goddess, illetve Ah! My Goddess ként is lehet láttni...(elirásért meg elnézést)
"In the name of God impure souls of the living dead shall be banished in to ethernal demnation, AMEN."

Zombiee - XIII Editor

Danhibiki

Quote from: zeronero-Bleach //* na jó elismerem inkább akció, de azért van benne 1 kicsi
- Elfen Lied //* tényleg vérfürdõ, de ettõl függetlenül 'Romance' kat. is bele lehet sorolni.
-Ah! vagy Oh! végülis mind1 szerintem, mivel Oh! My Goddess, illetve Ah! My Goddess ként is lehet láttni...
Nem az Ah!-Oh!val volt a problémám;)

zeronero

Quote from: DanhibikiNem az Ah!-Oh!val volt a problémám;)

Túl gyorsan reagálsz...editálni sem volt idõm:)...listából szedtem ki és ott volt rosszul...

Zombiee - XIII Editor

Danhibiki

Quote from: zeroneroTúl gyorsan reagálsz...editálni sem volt idõm:)...listából szedtem ki és ott volt rosszul...
Hehe:D Elõfordul, bocsi nem akartam kukacoskodni:tezsvir: , de szegény Pivit ne tévesszük meg szóval Ohh! My Goddess! vagy Ahh! My Goddess!;) (Egyébként grat a munkásságodért Pivi, már vááárom az Idõvihart:jee: )

Pivi

Quote from: DanhibikiEgyébként grat a munkásságodért Pivi, már vááárom az Idõvihart:jee:
Hehe, igyekszünk, csak olyan szinten nincs idõnk semmire, hogy kész. Az anime-okat is általában begyûjtöm, aztán évekig elvagyok velük, csak most kifogytam az eddigi tartalékokból. :)

Más. Az Elfen Lied-nek nem szomorú a befejezése...? Valahol azt olvastam, hogy nem túl vidám.
Maximális tisztelettel:
Pivarcsi "Pivi" Gábor

Danhibiki

Quote from: PiviHehe, igyekszünk, csak olyan szinten nincs idõnk semmire, hogy kész. Az anime-okat is általában begyûjtöm, aztán évekig elvagyok velük, csak most kifogytam az eddigi tartalékokból. :)

Más. Az Elfen Lied-nek nem szomorú a befejezése...? Valahol azt olvastam, hogy nem túl vidám.
Értem.:) Azért szurkolok...;) Bocsi az Off-ért...vége.:)

Groven

Quote from: PiviMás. Az Elfen Lied-nek nem szomorú a befejezése...? Valahol azt olvastam, hogy nem túl vidám.

Nem spoilerezek._) Nézd meg inkább. Nagyon megéri.

Ebben a mûfajban most néztem meg a Love Hinat. Alapmûvek rangját vívta ki nálam. :whoah: :jee:

SaiyaGin

Quote from: GrovenEbben a mûfajban most néztem meg a Love Hinat. Alapmûvek rangját vívta ki nálam. :whoah: :jee:

Az is! :lol:

Nimlot

Megnéztem a Suzuka uccso részét is!
Istenemre mondom a legjobb romantikus dráma amit eddig láttam. De tényleg annyira tetszett, hogy óránként néztem torenteket, h van e plussz az FTP-t is állandó szemmel tartottam. Isten kira legalábbis nekem nagyon bejött. Igazából leírni sem tudom milyen jó volt :D

[COLOR="Red"][FONT="Arial Black"][SIZE="6"]MÉG ILYET!!![/SIZE][/FONT][/COLOR]
"Being too kind is also... cruel!"

Manitu

Quote from: NimlotMegnéztem a Suzuka uccso részét is!
Istenemre mondom a legjobb romantikus dráma amit eddig láttam. De tényleg annyira tetszett, hogy óránként néztem torenteket, h van e plussz az FTP-t is állandó szemmel tartottam. Isten kira legalábbis nekem nagyon bejött. Igazából leírni sem tudom milyen jó volt :D

[COLOR="Red"][FONT="Arial Black"][SIZE="6"]MÉG ILYET!!![/SIZE][/FONT][/COLOR]
Nem rossz, csak azok az unalmas futós részek ne lennének benne... ez van, nagyon nem birom a sportaniméket...Az eleje jó volt, úgy a 15. részig, aztán jött egy csomó szenvedés meg futkározás, és az utóbbi 2 rész megintcsak nagyon király volt :D Az utolsót meg estére terveztem megnézni, de az elõzetes alapján gyanítom, hogy ez is elnyeri majd tetszésemet :)

Nimlot

Nekem bejöttek a futkározós részekis habár van egykét :lame: jelenet de attól függetlenül nekem tetszettek. Meg a elsõ endingnek a zenéje is nagyon bejött.
"Being too kind is also... cruel!"

Alkyra

Hmmm itt az ideje, hogy ismét el kezdjem ezt nézni(abbahagytam s ráállítam más animra akkoriban), meglátjuk milyen lesz.

Lazzaret

Most ugrok neki kiváncsi vagyok milyen lesz. Amint megleszek vele hatalmas :) beszámoloval fogok kedveskeni :D

www.arkangyalok.uw.hu

Lazzaret

Na megvolt az elsõ rész. Atya ég ekkora Shujo ecchis ököséget sem láttam még:) Hát nem egyszerü az biztos. Egy srác új suliba kerül ahol csak lányok vannak ( igen minden fiú álma) Ahol ráadásul némelyik csajnak superképessége is van. Ráadásul hatalmas baromságokkal teletüzdelt történettel.

www.arkangyalok.uw.hu

NuDLy

[COLOR="Teal"]Maison Ikkoku; Condor Hero; Mamotte ShugoGetten RulzZz!!! :kiraly:[/COLOR]

Lazzaret

Hát már megnéztem az elsõ 3 részt de kezd nagyon unalmas és idegesitõ lenni. Igazán jó poén eddig talán 2 volt. Egyetlen egy pozitivum a szépen megrajzolt ecchis jelenetek azt ennyi. Lehet hogy (erõsen gondolkodik és vakarja a fejét ) Shift+Del lesz belõle.

www.arkangyalok.uw.hu

SaiyaGin

Tegnap beleolvastam a Love Hina Vol. 14-et, és feltûnt, hogy a Setamobil rendszámtábláján az R2-D2 felirat díszeleg! :D

Moha

Quote from: SaiyaGinTegnap beleolvastam a Love Hina Vol. 14-et, és feltûnt, hogy a Setamobil rendszámtábláján az R2-D2 felirat díszeleg! :D
Hehe, mik derülnek ki... Lehet, hogy Akamatsu nagy Star Wars fan. :)
De ezt amúgy nem a manga kategóriába kellett volna? :)

Groven

Quote from: MohaDe ezt amúgy nem a manga kategóriába kellett volna? :)

Romantikus örömében iderakta.:hahaha:

SaiyaGin

Quote from: MohaDe ezt amúgy nem a manga kategóriába kellett volna? :)

Ebben van némi igazság, de mivel teljesen már régebben olvastam el, és most csak beleolvastam, úgy érzem, nem tartozik a Mit olvastál legutóbb?-ba.

Lazzaret

Most néztem végigés nagyon tetszet. Ez egy sport,romantika és dráma egyvelegü nagyon szép anime. Sok benne a lelkizése a fõhösnek de hát ilyen ez a kis anime. Nagyon jó története van én végig izgultam az egészet. A lényeg hogy happy end a vége.

röviden a story:

Egy fiatal srác Hirosimából átutazik Tokyoba hogy ott tanuljon tovább a középsuliban. Amikor megérkezik a városba elmegy az iskolához ahova hamarosan járni fog. Ott meglátt egy magasugró lányt aki teljesen leveszi a lábáról a szépségével. Miután megérkezik a rokonaihoz, megkapja a munkáját. Takaritania kell a család fürdõjét. Itt csak nõk vannak!!!:D Egyedül õ él itt mint férfi. Az összes bentlakója nõ a szálórésznek. Emberünk találkozik azzal a lányal akit látot az iskolánál ugrani. Ráadásul õ a szomszédja. És innen indulnak a lelki fröccsök kisebb nagyobb adagokban. Még jó pár fontosabb személyel is megismerkedünk akik segitenek emberünknek elkormányozni hajóját az érzelmek vizein.

A grafika nem mindenhol szép néhány helyen kimondottan csunya volt számomra. A zenék viszont szépek és mindig a megfelelõ aláfestést szolgálják a történethez. Sztem a story is nagyon jó végig. Igaz néhol nagyon idétlen a sok problémája emberünknek. A karakterek is jól kilettek dolgozva mindenki illik a történetbe. Annak tudom ajánlani aki szereti az érzelmes és kicsit bolondos történetet. Ezen az animén nem sokat lehet nevetni de aki átérzi a szereplõk érzéseit azoknak nagyon fog tetszeni.

www.arkangyalok.uw.hu

Groven

Quote from: LazzaretEz egy sport,romantika és dráma egyvelegü nagyon szép anime.

Alapvetõen húzódoztam a sport animéktõl. Nem tudom miért. Ezt pl már régebben ajánlották le is szedtem, de csak porosodott a felírt adathordozóra. De tegnap elõvettem, úgy éreztem h bele kell néznem. Pozitívan csalódtam. Méghozzá nagyon. Nem bírtam abbahagyni! Dehát kénytelen az ember vmikor aludni ha másnap melója van.:):) Így csaka  felét tudtam megnézni. De ma folyt köv.

Quote from: LazzaretSok benne a lelkizése a fõhösnek de hát ilyen ez a kis anime.

Ez igaz, de ha megnézed ezen korosztályra ez jellemzõ. Fõleg 1 olyan srácnál mint Yamato, aki még nem tudja mi fán terem a barátnõ.:)

Quote from: LazzaretA zenék viszont szépek és mindig a megfelelõ aláfestést szolgálják a történethez. Sztem a story is nagyon jó végig.

Igen nekem az OP annyira nem de az ED /Aoi Field/ nagyon bejött.

Quote from: LazzaretIgaz néhol nagyon idétlen a sok problémája emberünknek. Ezen az animén nem sokat lehet nevetni

Én eddig a látott részek mindegyikében találtam vm-t, amin mosolyogtam v nevettem. Fõleg a fõhõsünk botlásain, és mulyaságán. A bemutatott problémák, kapcsolatok nekem agyam hátsó zugában porosodó emlékeket idéztek fel...