Romantikus témájú animék.

Started by Exo, 2004-03-13, 14:05:18

Previous topic - Next topic

Solid Snake

Natsuiro no Sunadokei

2 részes OVA-ról van szó, tehát egy órányi kikapcsolódást nyújt. A történet felettébb érdekes ("mi történne, ha így történt volna?" típusú sztori), csupán egy dologért fáj a szívem: pontosan a rövidsége miatt. Így olyan zsúfoltnak, összekapkodottnak éreztem, s pont emiatt tűnik néhol sablonosnak a cselekménymozzanat. Ha 20-24 részen keresztül, jobban, SOKKAL bővebben és kreatívabban alkották volna meg, akkor remek anime lehetett volna. Így azonban csupán egy aranyoskás, érdekesen kitalált történetű, egy órába belenyomott OVA lett belőle. Kár érte. Nagy kár.  :frown: :frown:

Norboy

Most fejeztem be a Shuffle-t, és vegyes érzések keringenek bennem. Elég könnyed kis sorozatnak indult (az animeaddicts-os leírás szerint ezt is vártam volna a legvégéig), de a vége fele igen drámai volt. A sorozat közepétől kezdve érezni lehetett, hogy nem lesz mindenkinek egyformán kellemes a végkifejlet. Komoly lelki traumát okozott volna ha nem békülnek ki az anime legvégén. Így egy kellemes(ebb) emlékem marad róla és nem fogok hónapok múlva is azon töprengeni, hogy milyen rossz érzés lehetett így elválni (lást KGNE). Jó barátok maradtak és ez így jó (bár nem túl valószerű). Nagyon bejött ez az anime is. [spoiler]Az öngyilkosság nagyon dúrva volt, bár nem szoktam, de itt elérzékenyültem. Bennem a halál vagy csak annak a közelsége nagyon fájdalmas érzést kelt.[/spoiler]

...My minds unrest struggling with me,
Recalling the past who I could be,
Gotta Rise and be strong,
Gotta be tough but not lose the person I am.
Two lives I have,
One live I live,
One life I dream.
In dreams I rember the better in me...

Darkstar

Ez kicsit spoileresre sikerült. ^^
Pár nap múlva meg jön a Shuffle Memories. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

smash++

Én nemrég néztem meg a D.N. Angel-t.Engem nagyon megfogott.Az opening talán az eddigi legjobb vagy a legjobbak között van.Maga az anime nekem nagyon bejött.A romantika pedig egyszerűrn tökéletes<-nincs semmi kifogásolni való [spoiler] végre összejönnek az anime alatt és még csók is van..[/spoiler] azzal jön össze akinek én is szurkoltam és a végén még egy másik kapcsolat kezdetének is tanui lehetünk ;)

Prof. William

A Shuffle Memories miről fog szólni? OVA lessz vagy redes sorozat?

Manitu

Quote from: Manitu on 2006-12-13, 22:14:50
Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-13, 21:24:07
Shuffle! Memories
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4759

Tudja valaki, hogy ez OVA vagy second season lesz?
Egyik sem. Remake. De ha kérdésed arra irányul, akkor elvileg TV sorozat, hetenkénti epizódokkal.

smash++

Quote from: Manitu on 2006-12-31, 13:08:09
Quote from: Manitu on 2006-12-13, 22:14:50
Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-13, 21:24:07
Shuffle! Memories
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4759

Tudja valaki, hogy ez OVA vagy second season lesz?
Egyik sem. Remake. De ha kérdésed arra irányul, akkor elvileg TV sorozat, hetenkénti epizódokkal.

Nee  :frown: .Én valahogy nehezen bírkózok meg ezekkel a remake-kel.A mai otome-t se bírom elkezdeni,mert ugyanazok a szereplők egy teljesen más sorozatban és a kedvenc párosom sincs benne csak az egyik...Nemhogy folytatták volna azt is inkább csináltak egy teljesen mást :__devil:...
De azért kíváncsi leszek erre a remakre(mennyire lesz más a történet), viszont ha csak annyi lesz az egész,hogy egy másik lányt választ...:D-akkor remélem azt választja amelyiknek én szurkoltam

Manitu

Nem vesztettél igazándiból sokat az Otomevel. Egyébként kit hiányoltál belőle?

Shufflenek meg jó, hogy remake lesz, legalábbis egy folytatásra nem lennék kiváncsi. Biztos nagyon erőltetett lenne, meg különben is, mit akarnának azon még folytatni?

smash++

Az igaz,hogy nagyon lezárták...és egy remake tényleg lehet a legjobb választás.
Az Otome-ből Mai-t hiányolom.Ha minden igaz ő nincs benne,de én nem láttam még bele se néztem.Nekem igazából Mai-Tate kapcsolata hiányzik,nagyon szerettem nézni hogyan fejlődik a kapcsolatuk a M-Hime alatt és valahogy a végén nem teljesült be teljesen a dolog(számomra),túl sokan versenyeznek még mind2ért.Tudom Tate benne van az Otome-be,de ha minden igaz Mai nincs és gondolom nem romantikus téma.De lehet ha vmikor sok szabadidőm lesz megnézem.

Prof. William

Remake? Mondjuk más vonalon megy a sztori és végül mást választ?

Ez nem nagy baj. Azzal már úgyis összejött akinek drukkoltam, most kell esélyt adni másoknak is. :)

Ha a Eien ből lehet Haruka route akkor ebből miért ne?

Manitu

Quote from: smash++ on 2006-12-31, 15:03:26
Az igaz,hogy nagyon lezárták...és egy remake tényleg lehet a legjobb választás.
Az Otome-ből Mai-t hiányolom.Ha minden igaz ő nincs benne,de én nem láttam még bele se néztem.Nekem igazából Mai-Tate kapcsolata hiányzik,nagyon szerettem nézni hogyan fejlődik a kapcsolatuk a M-Hime alatt és valahogy a végén nem teljesült be teljesen a dolog(számomra),túl sokan versenyeznek még mind2ért.Tudom Tate benne van az Otome-be,de ha minden igaz Mai nincs és gondolom nem romantikus téma.De lehet ha vmikor sok szabadidőm lesz megnézem.
Benne van, ezzel jelentősen megdobja az utolsó 5-6 rész szinvonalát :) De ha jól rémlik Tate-val (itt Sergey) nem is találkozik... Egyedül Fumi nem szerepel a Hime karakterei közül az Otomeben.
Inkább olvasd el a Hime mangát, ha sok szabadidőd lesz. Jobban megéri.

Prof. William

Fumi szerepel. :) Az ő szobra van ott áll mint az Otomeegyetem alapítója és első otome: )

Manitu

Az oké, de mivel már rég halott, így csak beszélnek róla, meg minden, de egyetlen jelenete sincs.

Ja, és  :_off: :D

Darkstar

Én is úgy gondolom, hogy a Shuffle-höz folytatást nehéz, jó folytatást meg szinte lehetetlen lenne csinálni. Viszont kérdés, hogy akkor kivel fogják összehozni a srácot (remélem Rim-chan-nal :D). Amit remélek, hogy a rajzolás legalább olyan színvonalú lesz, mint az első sorozaté, de mivel ugyanazok csinálják, ez valószínű. És a legjobb, hogy már csak 6 nap 4 óra és 25 perc van hátra az első részig (időeltolódást nem beleszámolva) :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dreamcleaver

+sub mivel vannak közöttünk , akik nem tudnak japánul és "normálisak" is. ;)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Norboy

Szerintem lassan megnézem a D.N. Angel-t, mert sok jót hallottam róla.

Two lives I have,
One live I live,
One life I dream.

Norboy

Mi a véleményetek a Kanon-ról, mint dráma vagy romantikus anime? Szeretnék valami olyat megnézni, ami erős hatással lenne rám érzelmileg. Ha lehet valami átlagon felüli anime-t. Szeretnék valami szép emlékezetesset megnézni.
Ezeket láttam eddig: http://picasaweb.google.com/Norboy/Anime/photo#5016589981386707042

Two lives I have,
One live I live,
One life I dream.

Manitu

Kanon jó! Legalábbis az új, a régit nem láttam.
Quote from: Norboy on 2007-01-05, 18:48:30Szeretnék valami olyat megnézni, ami erős hatással lenne rám érzelmileg. Ha lehet valami átlagon felüli anime-t. Szeretnék valami szép emlékezetesset megnézni.
Nincs a listádon a Saikano? Pótolni, de azonnal! :lazza:

Zsiga

Quote from: Manitu on 2007-01-05, 18:55:37
Quote from: Norboy on 2007-01-05, 18:48:30Szeretnék valami olyat megnézni, ami erős hatással lenne rám érzelmileg. Ha lehet valami átlagon felüli anime-t. Szeretnék valami szép emlékezetesset megnézni.
Legalábbis ha a KGNE tetszett neki, mert különben a falat fogja kaparni tőle. :)

Solid Snake

Quote from: Manitu on 2007-01-05, 18:55:37

Nahát, nahát. Ez a Saikano most felkeltette az érdeklődésemet.  :jee: :smile:
(Downloading...)

Norboy

A Kimi ga Nozomu Eien volt a legszebb anime, amit eddig láttam. Bár nem éppen happy, de a maga műfajában egyszerűen gyönyörű.

Two lives I have,
One live I live,
One life I dream.

Solid Snake

Quote from: Norboy on 2007-01-07, 17:57:43
A Kimi ga Nozomu Eien volt a legszebb anime, amit eddig láttam. Bár nem éppen happy, de a maga műfajában egyszerűen gyönyörű.

Teljes mértékben egyetértek veled. Nálam a toplista 1. helyét birtokolja, teljesen megérdemelten. Soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek totális mértékben azonosulni a főszereplővel és elérzékenyülni a jeleneteken. Hát tévedtem.

KGNE rajongásom bizonyítékai:

- saját, bekeretezett rajzom a számítógépem mögötti falon (Haruka, Akane, Mitsuki trió, Gmer kolléga mesélhetne róla, ő már látta szilveszterkor  :smile:)
- Háttérképem

Neferura

Solid Snake

Quote from: Neferura on 2007-01-08, 20:26:20
ööö... KGNE??

Kimi ga Nozomu Eien

Ha még nem láttad, akkor minél előbb töltsd le FTP-ről és nézd meg. Kötelező alapmű.  :jee: :cool:

Neferura

érdekes... már töltöm is ^^ köszönöm  :merci:

Solid Snake

Quote from: Neferura on 2007-01-09, 12:47:15
érdekes... már töltöm is ^^ köszönöm  :merci:

Nagyon szívesen.  :jee:
Aztán majd természetesen számolj be tapasztalataidról!  :smile:

Neferura

mort néztem meg az első részt a KGNE-ből  :bruhuhu: :bruhuhu: olyan szép
talán még egyet meg tudok nézni, aztán mennem kell dolgozni. sztem holnap de meg végére is fogok érni asorozatnak. télleg naon szép  :redface:

Solid Snake

Quote from: Neferura on 2007-01-11, 18:06:23
mort néztem meg az első részt a KGNE-ből  :bruhuhu: :bruhuhu: olyan szép

Az első rész még semmiség. Majd később lesznek az igazán szívbemarkoló fordulatok.  :jee: :smile:

Neferura

végignéztem
télleg naon szép kis anime ^^
és meglepő a vége is
[spoiler]egészen az utolsó előtti részig azt hittem visszamegy a Harukához... és mégsem[/spoiler]

köszönöm szépen, nagyon kellemes órákat adott nekem a KGNE.. bár néha szomorút is. de ez így kellett ^^

Solid Snake

Quote from: Neferura on 2007-01-16, 13:35:25
köszönöm szépen, nagyon kellemes órákat adott nekem a KGNE.. bár néha szomorút is. de ez így kellett ^^

Örülök, hogy tetszett!  :jee: :tezsvir: