Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Esetleg fusd át, hogy nem jelez-e hibát a HDD SMART-ja. Ha ott gond van, akkor szerintem sürgősen cseréltesd ki a winyót.
Egyébként manapság egyre gyengébb minőségűek a HDD-k. Talán csak a Samsungok a jók, nem hiába adnak rájuk 3 év garit.
Nekem most egy 80-as Maxtor van és néha ilyesztő "csuklásokat" produkál. Bár nekem szerencsére adat még nem tűnt el (vagy csak nem vettem észre...).

Solarn

Na, nekem pont Samsung van, de kösz a tanácsokat. Új gond amire segítséget kérek szépen: letöltöttem az egész Matroska cuccot, elvileg el is indulnak a .mkv fájlok, ellenben gyakorlatilag ha megpróbálom elindítani, lefagy a gép. Mi tegyek?

Komplikato

OGG cuccok, DivX cuccok frissítve vannak?
Mert azokat szokták használni a MVK-ban (is) ...

Amúgy lehet még attól is adatvesztés, ha: Sz*r az IDE kábel, ha 45cm-nél hosszabb az IDE kábel (minnél hosszab, annál esélyesebb), szóval lehet sok mindentől ...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Damnatus

Hali!

Solarn
Raktál be mellé másik vinyót, vagy már hosszú ideje ment kikpacsolás nélkül?

Moha

Szerintem is csak normál hosszúságú IDE kábelt érdemes használni. De ilyen adatvesztések ugyanúgy adódhatnak az IDE vezérlő hibájából is. Nem próbáltad, nem csinálja-e más winyóval is? Mert ha igen, akkol val'sz'leg az alaplapod rossz.

A codecekkel kapcsolatban pedig: A DivX-et szerintem a Dr.DivX-el együtt érdemes felrakni: kapsz egy reklámmentes DivX pro-t és egy kódoló progit. A többi codecet meg szépen egymás után. Én óvva intelek mindenféle codec pack-tól, különösen az ACE-től!

Isi101

Jaja! Óvakodj a codecpackoktól !
Én is csak 4 féle codeket rakok fel :
Xvid
Divx
Indeo
OggDS0995
+ vobsub

Bár ha esetleg kellhet más is, megtalálhatod a //www.doom9.org -on
vagy a                                                     //www.doom9.hu  címen.

mondjuk én az orgot javaslom...
a .hun van pár fake link :(

Damnatus

Hali!

Szerintem más a baj, mert az én illetve haverom samsung vinyójával is törént már ilyen,nekem pl 80 GB veszett el. a baj az volt, hogy a samsungnak van olyanja, hogy folyamatos üzemid?, s valszeg ezt léptük túl (3 napja töltöttük a filmet szünet nélkül.

Solarn

Komplikato: Frissítve vannak
Damnatus: Nem
Moha: Kösz a tanácsot
Isi101: Úgyszint

Fazék

Quote from: DamnatusSzerintem más a baj, mert az én illetve haverom samsung vinyójával is törént már ilyen,nekem pl 80 GB veszett el. a baj az volt, hogy a samsungnak van olyanja, hogy folyamatos üzemid?, s valszeg ezt léptük túl (3 napja töltöttük a filmet szünet nélkül.
ez a folyamatos üzemidő maximálás, ez bocsi de butaság, igaz nekem egy WD-JB1200-as van a gépemben, de van hogy hetekig van folyamatosan bekapcsolva és eddig (kopp-kopp) semmi gondom nem volt vele (és a Power Management-ben is úgy van beállítva, hogy sose legyen leállítva a vinyó, mert tudtommal egy winchester a gépben két alkalommal a legsérülékenyebb: 1. amikor elindítod 2. amikor leállítod... vagyis annak semmi értelme, hogy minimális energiatakarékosság miatt óránként leálljon és újrainduljon a vinyó... /ennek ellenére abszolút az energiatakarékosság híve vagyok, vagyis a monitornál már megy a power management-es kikapcsolás és nem a screen saver, mert annak már csak díszítő jellege van a mai monitoroknál, értelme nincs/

Moha

Quote from: Damnatusa samsungnak van olyanja, hogy folyamatos üzemid?, s valszeg ezt léptük túl (3 napja töltöttük a filmet szünet nélkül.
Ne csez' már ki!  :wtf: Ez kicsit furán hangzik. Azért, hogy bizonyos üzemidő után ilyet csináljon, áááá! Csak egy példa: szerverek. Egy szerver gép általában 24/7 be van kapcsolva, és ha x óránként elszállna a vinyó, az már régen rossz lenne....
Manapság minden winyóban van SMART, és az méri az üzemidőt, de hogy egy bizonyos idő után mindíg elkezdjen hülyülni.... nem Microsoft cucc az! :hehe:
Különben is, tudtommal jelenleg a Samsung gyártja a legjobb HDD-ket. Anno a Quantum volt a :kiraly:, de mióta a Maxtor megvette, iszonyatosan leromlott a minőség.

Damnatus

Hali!

Nekem ezt a haverom mondta, amikor elszállt nála  a saját 160-as vinyója, illetve pár nap múlva az én 120-asom. Én arra gyanakodtam, hogy akkor száll el, ha másfajta vinyókat rakunk be mellé, de ? felhívta az eladót és az azt mondta neki,  hogy vszeg túl sokat ment úgy a vinyó hogy nem kapcsolta ki (egyébként valóban napok óta ment már a letöltés).
Azt is mondta az eladó, hogy ez f?ként samsungoknál fordul el?. De ha akarjátok, megkérdezem a haverom, és akkor pontosabban és értelmesebben is meg tudom fogalmazni.

Fazék

Quote from: DamnatusHali!

Nekem ezt a haverom mondta, amikor elszállt nála  a saját 160-as vinyója, illetve pár nap múlva az én 120-asom. Én arra gyanakodtam, hogy akkor száll el, ha másfajta vinyókat rakunk be mellé, de ? felhívta az eladót és az azt mondta neki,  hogy vszeg túl sokat ment úgy a vinyó hogy nem kapcsolta ki (egyébként valóban napok óta ment már a letöltés).
Azt is mondta az eladó, hogy ez f?ként samsungoknál fordul el?. De ha akarjátok, megkérdezem a haverom, és akkor pontosabban és értelmesebben is meg tudom fogalmazni.
ilyenről én még nem hallottam, ez abszolút hülyeségnek tűnik számomra. semmilyen winchester-gyártó nem engedhet meg magának ilyen hibát, vagyis nem is létezhet ilyen! az az eladó meg vagy poénkodik, vagy abszolút nem ért a témához. ezt az agyonhasználatot is max úgy tudom elképzelni, hogy túlmelegszik a vinyó, de ilyennel se találkoztam még eddig, vagyis másban kell keresni a hibát.

rack-ben van amúgy a vinyó? próbáltad már anélkül használni? kicserélted az ide-kábelt, ami ahhoz a vinyóhoz megy? próbáltad már újraformázni? nekem is egy 120-as samsung-om van (8mb-os) és eddig azzal se volt bajom, csak egyszer amikor a rack kábele tönkrement, és meghülyült egy időre, de rack-ből kivéve 100%-osan rendben volt. az igaz, hogy nem folyamatos használatban van, csak adatmentéskor veszem elő, de nekem tökéletesen működik, és biztos vagyok benne, hogy még egy rakás másik embernek is, mert én nem sok visszavitt Samsung vinyóról hallottam mostanában, az ilyenek meg szoktak jelenni hírekben jobb oldalakon, márpedig én nem találkoztam ilyen cikkel...

Loona

Sziasztok!
Remélem jó helyen járok kérdés ügyben. Affel?l érdekl?dnék, hogy az USteam FTP-n letölthet? Chobits 27. részhez miféle kodek kéne, hogy le tudjam játszani. Nekem a Chobits sorozat nem innen van meg, és az említett részt nem tudtam rendesen lejátszani, mivel az egész kép úgy 45 fokban a képerny? 2 ellentétes sarka felé elcsúszott. Letöltöttem innen is, hátha ez m?ködne, aztán vettem észre, hogy ugyanaz a file, így ez sem m?ködik. A többivel nincs ilyen gondom, s?t, semmi más videofájllal nincs és nem is volt... mi lehet a probléma?
Más: meg tudná valaki mondani az Excel Saga sorozat utolsó (26.) részének címét?
Köszi mindent: Loona

Isi101

Szia Lona !

A chobitsról (chobits-27(SPECIAL)[seichi].avi)
a Gspot a következőket mondja :

Codec : Xvid (XviD) Bitrate:1116 kb/s 23.976fps
Audio : 0x0055(MP3) ID'd as MPEG-1 Layer 3

Szóval valószínűleg az xvid codec kell a lejátszásához.
Ha nincs fent, letölthetsz a //www.doom9.org ról.

HA nem codec, hanem filterbeállításokkal volna gond,
a filters-video renderer - directdraw menüpontban pipálj ki mindent,
nekem is úgy játszotta le rendesen.

Szerkesztve : remélem, nem írkáltam túl sok h***eséget össze

Chobitshoz nem tud valaki magyar feliratot? én csak az 5.részg találtam , pedig néztem vagy 4helyen :(

Xaga

Kérdés:
Milyen progival és hogyan...
- tudnám egy "hangfile"-ból kiszedni a zörejeket és idegesítő hangokat??
- video képminőségét növelni ne legyenek benne csikozódások stb???

Moha

Quote from: XagaKérdés:
Bár én nem vagyok nagy szaktekintély ezen a téren, de pl. a GoldWave-ben van zavarszűrő funkció. A "sziszegést" rendesen ki tudja szűrni, ill. ha jól emléxem a pattogásokat is le tudja szedni. Bár én elég régen és elég régi verziót használtam.
A videóból a csíkokat viszont szvsz nem tudod normálisan kiszedni, legalább is én még nem nagyon láttam ilyen progit. Kérdés persze, hogy mennyire csíkos, mert azért a kisebbeket el lehet tüntetni. De e témában inkább mást kérdezz meg.

Isi101

Az egyik régebbi Cp-ben volt egy cikk, ami zajszűrésekkel foglalkozott, ott ajánlgattak vagy 3-4 féle programot.Ha érdeke, megpróbálhatom előkeresni.

Kérdés:
QuoteLet me bite it or kill me!
Ezt ti minek fordítanátok?

Cobra

Hagyjátok, hogy megharapjam, vagy öljetek meg
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraHagyjátok, hogy megharapjam
Tipikus Cobra ;) :D

Xaga

Quote from: Isi101Az egyik régebbi Cp-ben volt egy cikk, ami zajszűrésekkel foglalkozott, ott ajánlgattak vagy 3-4 féle programot.Ha érdeke, megpróbálhatom előkeresni.

Megköszönném ha megmondanád melyik számban volt.

Isi101

Chipmagazin, 2002 július, 98-100. oldal.

Isi101

Chipmagazin, 2002 július, 98-100. oldal.

Háát,
"Let me bite it or kill me! - Hagyjátok, hogy megharapjam, vagy öljetek meg"
Ennek az adott környezetben nem sok értelme van (Full metal p.1.rész eleje)

De nagyon stílusos tőled Cobra !  :lol:
Köszi a segítséget.

Cobra

:lol:  Akkor is ezt jelenti. Nem lehet, hogy hülyeséget írtak a sub-ban?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

DWz

Quote from: XagaKérdés:

Ha csikozodas = interlace, akkor kodold ujra a videot magas ertekekkel, es persze deinterlace-el. Igy valszeg nem veszi a minosegebol, de az interlace el fog tunni.
Ha nem akarsz kodolni, hasznalj olyan divx/xvid codecet, ami alapbol tud deinterlace-lni, pl. FFDShowt.

Komplikato

Quote from: Cobra:lol:  Akkor is ezt jelenti. Nem lehet, hogy hülyeséget írtak a sub-ban?
Japánból angol szövegben hülyeséget? ugyan már! Láttál te már ilyet??? :angyali:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Fate

Hello mindenki.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Love Hina Again-hoz merre találok magyar feliratot (esetleg angolt)? Előre is köszi.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Moha

Quote from: FateHello mindenki.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Love Hina Again-hoz merre találok magyar feliratot (esetleg angolt)? Előre is köszi.
Javaslom, nézz szét a DC-n! Ott hátha találsz. A magyar Koli HUB-on (koli.sytes.net) vannak Animés emberek, náluk megnézheted. Nekem csak a TV sorozathoz van magyar feliratom (azt is a DC-n találtam), de ha érdekel, azt feltölthetem. Viszont a Love Hina Again itt OGM-ben van fent, sz'al benne van az angol felirat, nem kell hozzá külön.

Még pár jó DC hub anime témában:
anime-magic-zoo.no-ip.com
panda.dyndns.org
walhalla.otaku-anime.net

Fate

Innen töltöttem le, de nincs benne a felirat.
Meg igazán a magyar lenne jó.
De azért köszi.
mint a hajnal alja vörös

Moha

Quote from: FateInnen töltöttem le, de nincs benne a felirat.
:confused: ??? Fel van rakva a VobSub? Mert anélkül tényleg nem hozza elő a feliratot, hacsak nem olyan a lejátszód, hogy külön tudja.
Az OGM fájlokban ugyanis szövegként van benne a felirat, nincs ráégetve a videóra. Azon kívül az OGM formátumú animék általában 2 (vagy több) hangsávot tartalmaznak. A Love Hina Again esetében az eredeti Japán és az Angol szinkron is benne van.

Fate

Majd megnézem azt a VobSubot.(nem tudod véletlenül, hogy honnan lehet letölteni?). Egyébként mplayert használok.
mint a hajnal alja vörös