Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: FateMajd megnézem azt a VobSubot.(nem tudod véletlenül, hogy honnan lehet letölteni?). Egyébként mplayert használok.
Például INNEN

Isi101

A .psd kiterjesztésû fájlok mik? Valami képformátum lehet, de fura, mert 50mb körüliek. Valami paintshop-os cuccok lennének?

Komplikato

Paintshop vagy Photoshop, de elég sok grafikus program használja még, mert ... olyan mint egy szabvány. Az 50MB nem is fura, egy könyvborító akár többszáz mega is lehet, ha az egész képként van tárolva.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Moha

Quote from: Isi101A .psd kiterjesztésû fájlok mik? Valami képformátum lehet, de fura, mert 50mb körüliek. Valami paintshop-os cuccok lennének?
A .psd az Adobe Photoshop saját képformátuma. De rengeteg képnézegető és szerkesztő program ismeri. A mérete pedig valószínüleg a rétegek és a nagy felbontás miatt 50 MB.

Isi101

Xaga

Hogyan tudnék hangosítani filmen? A WMP voluméje maxon van a hangfalon nem akarom a volumét magasabbra tekrni mert már régi és akkor a zugás miatt nem lehet hallani semmit.

.Attila

Quote from: XagaHogyan tudnék hangosítani filmen? A WMP voluméje maxon van a hangfalon nem akarom a volumét magasabbra tekrni mert már régi és akkor a zugás miatt nem lehet hallani semmit.
Attól függ. Ha AC3-mal kódolták, akkor elindítod az AC3 Filtert (pl. vezérlőpultból), és ott van olyan, hogy Preset -> ott kell beállítani, hogy Loud.

Xaga

Quote from: TriviAttól függ. Ha AC3-mal kódolták, akkor elindítod az AC3 Filtert (pl. vezérlőpultból), és ott van olyan, hogy Preset -> ott kell beállítani, hogy Loud.

Thank you.

Moha

Kellene egy kis segítség! Van egy filmem, amit szeretnék OGM-be tömöríteni, mivel van hozzá 2 hangsáv. A gond az, hogy a VirtualDubMod csak 1 hangsávot hajlandó behozni. Hogy lehet több hangsávot berakni? Lehet egyáltalán, vagy csak én vagyok béna? Ha a VDM-el nem megy, mit javasoltok?

A másik gondom, hogy az mp3 hangot max 56kbit-tel engedi tömöríteni, nagyobbal nem. A Dr.DivX meg lazán lekódolja akár 160-nal is, de az csak 1 hangsávos, DivX .avi-t tud gyártani.

Edit: Jó lenne, ha a magyar felíratot is bele tudnám tenni az .ogm fájlba. Szóval egy komplett ogm szerkesztő volna jó.

Help! Onegai shimasu!

Damnatus

Hali!

Wmv fájlokat nem tudok, csak winamppal lejátszani, tudtok segíteni, hogy mi kellell ahhoz, hogy Bsplayerrel és/vagy windows media playerrel tudjam lejátszani?
Ja matroska van fent, de aceval se ment.

.Attila

Akkor nálad lehet a probléma, ugyanis a wmv az windows media file, tehát a WMP-nek le kell tudnia játszania. Rakd fel esetleg a Windows Media Codecpack 8-at. Microsoft honlapján fent van.

Moha

Quote from: DamnatusHali!

Wmv fájlokat nem tudok, csak winamppal lejátszani, tudtok segíteni, hogy mi kellell ahhoz, hogy Bsplayerrel és/vagy windows media playerrel tudjam lejátszani?
Ja matroska van fent, de aceval se ment.
A wmv (Windows Media Video) elvileg a MS saját formátuma. Próbálj megy egy Windows Media 9 codecet felrakni. Bár elméletileg a Media Playernek le is kellene magától töltenie. Passz.

Isi101

Lehet hogy hülyeséget mondok, de az nem járható út, hogy kimented az audiót, és külső proggival tömöríted, majd a tömörítettet teszed vissza a videóba?

Damnatus

Hali!

Ok, megpróbálom, köszi!

Moha

Quote from: Isi101Lehet hogy hülyeséget mondok, de az nem járható út, hogy kimented az audiót, és külső proggival tömöríted, majd a tömörítettet teszed vissza a videóba?
Kösz az ötletet! Bevált!  :merci:
Igaz, kicsit nehézkesen, de végül sikerült úgy megcsinálnom, ahogy kell. Szerencse, hogy egy mezei .mp3 fájlt is be lehet rakni audiónak.

Isi101

Örülök, hogy bevált :)

Pedig csak egy kósza ötlet volt...

Kicsit gondolkodtam( De nem fájt :) )

Isi101

Az a lökött scriptclub.org....
Egyszerűen nem tudok beregisztrálni , mindig van valami gond.
Hol a mailcím, hol a név,pedig szerintem minden OK volt...
Be lehet egyáltalán?

Xaga

VirtualDub-al próbálok captura avi manövert végrehajtani de mindig "Error 424: Hiba: Nem lehet a videobeviteli eszközt megnyitni." üzenetet kapom.

Isi101

Szabványos avi?
Gspot mit mond róla?
Vagy nem használja valami a fájlt?
Nem-e hibás?

Moha

Quote from: XagaVirtualDub-al próbálok captura avi manövert végrehajtani de mindig "Error 424: Hiba: Nem lehet a videobeviteli eszközt megnyitni." üzenetet kapom.
Milyen digiző eszközöd van? Ha jól tudom, a VD is csak a szabványos beviteli eszközökkel hajlandó működni.

Isi101: A capture az egy .avi fájlba vesz fel videót egy külső eszközről (pl videómagnóról), nem meglévőt nyit meg, szóval a formátummal nem lehet gond.

Xaga

Quote from: MohaMilyen digiző eszközöd van? Ha jól tudom, a VD is csak a szabványos beviteli eszközökkel hajlandó működni.

Isi101: A capture az egy .avi fájlba vesz fel videót egy külső eszközről (pl videómagnóról), nem meglévőt nyit meg, szóval a formátummal nem lehet gond.

Tunnerkártyán keresztül akarom megoldani a dolgot. Egy Pinnacle PCTV. Kép hang van de mikor rákattintok a capture gombra paff jön a már említet love letter.

Moha

Quote from: XagaTunnerkártyán keresztül akarom megoldani a dolgot. Egy Pinnacle PCTV. Kép hang van de mikor rákattintok a capture gombra paff jön a már említet love letter.
A kártyához nem adtak valami szoftvert? Ha igen, esetleg próbáld meg felvenni azzal, aztán megszerkeszted VD-vel.

asas

Hello mindenkinek!
Lenne egy kis problémám. Letöltöttem a Wonderful days-t, de a DivX playeren kívül minden lefagy tőle, a Divx playerrel viszont nem lehet feliratot használni. Tudna valaki segíteni?

Lac

Quote from: asasHello mindenkinek!
Lenne egy kis problémám. Letöltöttem a Wonderful days-t, de a DivX playeren kívül minden lefagy tőle, a Divx playerrel viszont nem lehet feliratot használni. Tudna valaki segíteni?

Hmm, Media Player Classiccal próbáltad már? Ha azzal is kifagy, akkor elég valószínű, hogy CRC-s lett a fájl (megsérült letöltés közben), jó lenne valami sfv-vel ellenőrizni.

.Attila

Quote from: Lacjó lenne valami sfv-vel ellenőrizni.
Vagy inkább GSpot-tal.

asas

Kipróbáltam a Media player classicot, az is lefagyott. Le is ellenőriztem, de nem volt CRC hibás.

Isi101

QuoteTrivi :   Vagy inkább GSpot-tal.
Jaja!
A statnál láthatod ha hibás a file, vagy más gond van,
ha berendereled, akkor kiírja,jelenleg milyen filtereket használ.

Valószínű választ ad arra, mért fagy le neked.

asas

Ha a renderre kattintok 2-3 másodperc után ezt írja ki:

"Warning: DirectShow crashed while attempting to render this file.

This is usually due to damaged, misconfigured, conflicting, or poorly written codec drivers.  It is possible, perhaps even likely, that other media players will crash when they attempt to play this file as well, as most of them will also use DirectShow.  Although GSpot was able to intercept the crash, attempts to identify the codec which caused it have failed. Unfortunately, no additional information is available at this time."

Xaga

Magyarul: nem a file hibás a codec xar

asas

És akkor mit tudok csinálni? :confused: