Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Szerintem ilyen problémás verziót inkább ne írj ki, hanem nézzél belőle egy normális verziót. Sajnos tudtommal pont az ssa-t a legmacerásabb editálni (sub-nál csak át kellene írni az időzítést sima notepadban).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: Isi101Legalábbis, ha jól értettem szavaid, a fenti programok csak a lejátszás alatt működnek.
Nem. A RadLight tényleg csak lejátszás közben tudja állítani, de a VobSub-bal ki tudod menteni új fájlba a módosításokat.
Töltsd le a VobSub-ot: itt egy link hozzá.
Ennek a csomagnak a része a SubResync. Elég egyszerű a progi felülete. Indítsd el, töltsd be a felirat fájlt.
Ha az elejéről ki akarsz vágni, előbb jelöld ki azt, ami kell (amit NEM akarsz kivágni), aztán mentsd ki egy új fájlba. Ha ez megvan, hozd be az új fájlt. Utána számold ki, mennyivel kell eltolni a feliratokat és annak megfelelően módosítsd a legelső felirat idejét. A progi automatikusan arréb fogja tolni a többit is. Az időt szerkeszteni úgy tudod, ha rákattintasz, mintha fájlt akarnál átnevezni.

Remélem nem voltam túl bonyolult, és tudtam segíteni.

Edit: Még valami! A VobSub videólejátszáskor rárendereli a képre a feliratot, ha a feliratfájl neve ugyanaz, mint a videóé. De ha ez nem tetszik, ki lehet kapcsolni. Csak azért szólok, hogy ne ijedj meg.

Isi101

Mindenképpen át szeretném alakítani, mert nagyon h***-én néz ki, hogy a történések urán 1 perccel olvasod a szöveget. Jobb verziót meg ugysem fogok találni..
Köszi szépen érthető volt, reggel neki is esek, valószínűleg menni fog.
(ma már túl hülye vagyok hozzá :) )
THX

DWz

Erre van egy nagyon jo program, amiben siman soronkent felsorolja a feliratodat, es te a delete gombbal kivagod a nem megfelelot. Ismer rakas feliratformatumot (sub, srt, ssa, meg a masik 40, amit nem jegyeztem meg) tenyleg egyszeru a kezelese, es nem is nagy. (1M)

http://utils.teardrops.hu/dvdrip/Subtitle.Studio-2.0RC-2.exe

Amugy ez is Radlight termek. :)

Moha

Quote from: DWzAmugy ez is Radlight termek. :)
:cool: Én már jóideje a RadLight lejátszóját használom. Ez mindent lejátszik. Saját motorja van, nem a Media Playert használja.
Nekem a Media Player pl az Xvid filmeket rendszerint felezett sebességgel játsza le (dörmögés lesz belőle :) ), ez viszont jól. Én meg vagyok vele elégedve, bár azért néha ennek is vannak idegesítő dolgai.

Fazék

Quote from: Moha:cool: Én már jóideje a RadLight lejátszóját használom. Ez mindent lejátszik. Saját motorja van, nem a Media Playert használja.
Régen én is Radlight-ot használtam, de XP alatt sajnos már nem volt képes rendesen lejátszani a filmeket, mplayer-re kellett váltanom, de addig én is nagyon elégedett voltam vele. (a radlight sub editor-ját meg még most is használom, bár egy-két funkció nagyon hiányzik belőle, de azokon kívül tényleg egyszerű a használata)

más. erre varrjatok gombot:
az mplayer-em már régóta eléggé válogatós lejátszás téren, config cseréje ugyan mindig megoldotta, de olyat mint a mostani még nem pipáltam!

Battle Royale 2cd-s változat, nem hajlandó lejátszani. ok config-csere. így se megy. :comp:  ok elvesszük a feliratfile-t mellőle. elindul. lerövidítem a file-neveket 40 karakteresről 8 karakteresre. most már felirattal is lejátssza. ok szuper. átrakom a BR könyvtárat a gyökérbe, hogy megnézés után emlékezzek rá, hogy töröljem, hisz cd-ről raktam föl. újabb teszt a biztonság kedvéért, egyik file-t se hajlandó lejátszani. :wtf: hmmm. visszarakom a from_d\movies\ könyvtárba a BR könyvtárt és lám újból lejátssza a file-okat... az életemre esküszöm hogy mást nem műveltem, csak áthelyeztem a könyvtárat!!! ha ezt megmagyarázza nekem valaki, annak írok egy oklevelet 'mesteri mplayer' használó címmel! :D

Isi101

Sikerült szerkeszteni a subokat,köszönöm szépen a segítséget

zsozso

Quote from: BlimpRégen én is Radlight-ot használtam, de XP alatt sajnos már nem volt képes rendesen lejátszani a filmeket, mplayer-re kellett váltanom, de addig én is nagyon elégedett voltam vele. (a radlight sub editor-ját meg még most is használom, bár egy-két funkció nagyon hiányzik belőle, de azokon kívül tényleg egyszerű a használata)

más. erre varrjatok gombot:
az mplayer-em már régóta eléggé válogatós lejátszás téren, config cseréje ugyan mindig megoldotta, de olyat mint a mostani még nem pipáltam!

Battle Royale 2cd-s változat, nem hajlandó lejátszani. ok config-csere. így se megy. :comp:  ok elvesszük a feliratfile-t mellőle. elindul. lerövidítem a file-neveket 40 karakteresről 8 karakteresre. most már felirattal is lejátssza. ok szuper. átrakom a BR könyvtárat a gyökérbe, hogy megnézés után emlékezzek rá, hogy töröljem, hisz cd-ről raktam föl. újabb teszt a biztonság kedvéért, egyik file-t se hajlandó lejátszani. :wtf: hmmm. visszarakom a from_d\movies\ könyvtárba a BR könyvtárt és lám újból lejátssza a file-okat... az életemre esküszöm hogy mást nem műveltem, csak áthelyeztem a könyvtárat!!! ha ezt megmagyarázza nekem valaki, annak írok egy oklevelet 'mesteri mplayer' használó címmel! :D
Mplayert is frissitik szedj le ujabbat.
Death is the only redemption

.Attila

IMG file lejátszásához kéne valami. Utánanéznék, de most nincs időm, remélem vki tud segíteni.
Vagy az img csak cd-re való kiírással megy? Letöltöttem egy Tsuki Hime Game nevű vmit, azt akarom kipróbálni.

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraDaemon Tools
Fent van, de img-t nem akar játszani.
Vagy várjunk csak, van mellette egy ccd, amit ugyan lejátszik, de csak zenét. Játék nem akar menni. Pedug van egy .sub file is. Na most mit kell csinálni, hogy működjön is?

Xaga

Quote from: TriviFent van, de img-t nem akar játszani.
Vagy várjunk csak, van mellette egy ccd, amit ugyan lejátszik, de csak zenét. Játék nem akar menni. Pedug van egy .sub file is. Na most mit kell csinálni, hogy működjön is?

Elméletileg csak anyit hogy a deamon toolsba bemountolod a .ccd file-t. Így a gépnak azt kell hinnie hogy cd-ttettél be és úgy is kell müködnie minden másnak. Lehet hogy maga a játék hibás és nem tetszik neki az op rendszer vagy mittudom én mi a baja, lehet cracket kell még rápakolni. Ha sehogy se megy próbáld meg CloneCD virtual drive-jával és ha úgy se akkor írd ki CloneCD-vel egy újraírhatóra.

Fazék

Quote from: TriviFent van, de img-t nem akar játszani.
nem tudom mennyire sikerül, de megpróbálok segíteni. szóval a .ccd file-t kell megnyitni a daemon és társaival, ez mutat rá, az azonos nevű .sub és .img file-okra és mondja meg a cd tulajdonságait (vagyis mind3 megléte azonos néven szükséges). amúgy ez ha jól tudom, akkor CloneCD szabvány, de a többi általánosan elterjedt cd-író program is tudja kezelni. ugyanakkor vannak olyan clonecd image file-ok, melyeket én például nem tudtam sehogy se bemount-olva használni, viszont kiírva már 100%-os volt.(főleg a hentai játékoknál jött elő :D) javaslom próbáld ki hogy kiírod.

.Attila

Kösz Blimp, valszeg ez lesz. Na akkor majd cd-rw elő, azt lássuk... de tényleg csak majd, most megyek szigorlat eredményt nézni.

Moha

Ha nem megy a Daemon Tools-szal, próbáld meg az Alcohol 120%-kal. Nekem ez utóbbi jött be, ezt használom az image fájlokhoz. Sajna valami miatt nálam az XP-re a Daemon fel sem akart menni. :(
Az Alcohol viszont rengeteg formátumot ismer. Én speciel most a Kanát nyomatom alóla. (lusta vagyok kiírni :) )

Tudom, hogy antialkoholista vagy, de esetleg azért kipróbálhatod... :hehe:
Itt a link a letöltéshez: www.alcohol-software.com

.Attila

Működik, csak mivel autostartként csak zene jött be, azt hittem, nem működik. Ránéztem az intézőben, és kiderült, hogy működik, csak én nem ott néztem, ahol kellett. /me :lame:
Szóval működik, csak japán... ezt mondjuk sejtettem előre, csak végig szöveg van benne, még választani is csak nagy ritkán lehet. Azért nem törlöm le, hátha egyszer érteni fogom, főleg akkor, ha felrakom végre a japán karakterkészletet.

DWz

Quote from: MohaHa nem megy a Daemon Tools-szal, próbáld meg az Alcohol 120%-kal. Nekem ez utóbbi jött be, ezt használom az image fájlokhoz. Sajna valami miatt nálam az XP-re a Daemon fel sem akart menni. :(
Az Alcohol viszont rengeteg formátumot ismer. Én speciel most a Kanát nyomatom alóla. (lusta vagyok kiírni :) )

Tudom, hogy antialkoholista vagy, de esetleg azért kipróbálhatod... :hehe:
Itt a link a letöltéshez: www.alcohol-software.com

Probald uj daemonnal.. Osszes fele xp-n probaltam, megy ez, szepen. :)

Moha

Quote from: DWzProbald uj daemonnal.. Osszes fele xp-n probaltam, megy ez, szepen. :)
Köszi, de asszem most már maradok az Alcoholnál. Jól műxik, ismer mindent, arra totál jó, amire használom. Bevált dolgokon nem szivesen változtatok. (Nero-ból is egy ősrégi verzió van fent, de a lényeg, hogy megy vele az íróm :) )

DWz

Quote from: MohaKöszi, de asszem most már maradok az Alcoholnál. Jól műxik, ismer mindent, arra totál jó, amire használom. Bevált dolgokon nem szivesen változtatok. (Nero-ból is egy ősrégi verzió van fent, de a lényeg, hogy megy vele az íróm :) )

Ja, az a lenyeg, hogy minden menjen.

Fazék

A tiszteletreméltó moderátorokat kérdezném, hogy van-e kedvük nyitni egy Torrent FAQ részleget, vagyis ahol arra vonatkozóan lehet föltenni kérdéseket, mert sztem megérdemel egy külön topic-ot. :)

Most például arra lennék kíváncsi, hogy ismer-e valaki jó, használható tracker címeket /ill. torrent gyűjtő oldalakat/? (4tracker ugyebár föl lett törve)

főleg anime-sre lennék kíváncsi, de más nagyobb is jöhet. köszi

én eddig ezeket ismerem, ahol rengeteg torrent file van, de nekem mégse elég: :morci: /hiába ha egyszer vérszagot fogok... :)/
http://anime.mircx.com/
http://www.boxtorrents.com/

Shadowolf

Quote from: BlimpA tiszteletreméltó moderátorokat kérdezném, hogy van-e kedvük nyitni egy Torrent FAQ részleget, vagyis ahol arra vonatkozóan lehet föltenni kérdéseket, mert sztem megérdemel egy külön topic-ot. :)

Most például arra lennék kíváncsi, hogy ismer-e valaki jó, használható tracker címeket /ill. torrent gyűjtő oldalakat/? (4tracker ugyebár föl lett törve)

főleg anime-sre lennék kíváncsi, de más nagyobb is jöhet. köszi

én eddig ezeket ismerem, ahol rengeteg torrent file van, de nekem mégse elég: :morci: /hiába ha egyszer vérszagot fogok... :)/
http://anime.mircx.com/
http://www.boxtorrents.com/

Nem a legjobb oldal (elég lassú), de sok rajta a torrent: suprnova

Amúgy ha Chronos is beleegyezik, akkor elindíthatunk egy ilyen topicot mert sztem is hasznos lenne. ;)

EDIT: még pár oldal :D
saiyaman
scarywater (bt fansub tracker)
wegetraws (a név sztem magáért beszél)
l33t-raws (dettó)
got woot

Egyenlőre ennyi. Jó töltögetést. ;)

Xaga

Quote from: ShadowolfAmúgy ha Chronos is beleegyezik, akkor elindíthatunk egy ilyen topicot mert sztem is hasznos lenne. ;)
Támogatom az 5letet.

Chronos

Quote from: XagaTámogatom az 5letet.
Felőlem lehet... :)

CHRONOS

Shadowolf

Quote from: ChronosFelőlem lehet... :)

CHRONOS

Megcsináljam én, vagy inkább te? Mondjuk kettönk közül neked van nagyobb tapasztalatod ezen a téren, de ha nem érsz rá akkor majd én összedobok valamit. ;)

Solarn

Meg tudná mondani valaki, a Read Or Die OVA-ban a .mkv fájlokhoz mi kell?

Xaga

Quote from: SolarnMeg tudná mondani valaki, a Read Or Die OVA-ban a .mkv fájlokhoz mi kell?

Pár codek és mplayer, Hail to  Matroska :D

Solarn

Kösz. Egyébként kész, végem. Valami ****** hiba van a gépemmel (nem vírus, minden létező vírusirtóval leellenőriztem), ami néha csak úgy poénból hazavág néhány könyvtárat. Abban a pillanatban hogy a codec-eket letöltöttem, elnyelte az egész animegyűjteményemet, 14 Azumanga Daioh részt, 5 Trigun részt, 9 Revolutionary Girl Utena részt, 2 Read Or Die TV-sorozat részt és az első Read Or Die OVA részt, amit épp most tudtam volna megnézni. Ezeket kb. 4 hét alatt gyűjtöttem le és ez meg egy perc alatt hazavágta az egészet. :bruhuhu:

Isi101

Véletlenül nem Seagate a vinyód?
Nekem is tünt el róla cucc, ha nem szabványos órajelen próbáltam a gépet mûködtetni.(66,100,133, stb.)
Mondjuk, ez csak egy régebbi fajta vinyóval fordult elõ,procihúzogatás közben.

Komplikato

Másik tipp:
Ha 120GB-nál nagyobb a HDD, és ATA100 vezérlőre (vagy ATA66-ra) kötöd, mert mondjuk Intel alaplapon pl. nem is szokott 133-as lennei, akkor ha 127GB-nál több adatot próbálsz ráírni, akkor is ez szokott történni ...  :rolleyes:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Solarn

Nem Seagate és csak 120 GB-s. De még egy kis info a problémáról: Amikor megeszi a fájlokat/könyvtárakat, néha rengeteg sok szabálytalan nevű fájlszerű dolgot (elveszett fájltöredéket) hagy maga után. Mikor egyszer felfalta a Trigun mangáimat, kb. 1 gigányi szemetet hagyott ott. Mondom, vszleg nem vírus, mert minden általam ismert vírusirtó legújabb verzióját lefuttattam és egyik sem talált semmit, inkább a vinyó hibája (van egy másik vinyó is a gépben és annak semmi baja), de rendkívül idegesítő.