Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

TurboK

Quote from: Moha on 2009-08-18, 23:49:25
Kéne egy kis segítség srácok!
Win7 alá kellene valami olyan tűzfal, ami:
- Pár program kivételével (browser, Tcommander, frissítések) minden másnak tiltja a net elérést
- Beállítható úgy, hogy lehetőleg ne hívja fel magára a figyelmet (ne legyen ikon, stb)

Faterom új gépére ugyanis (a 4GB ram és egyéb tényezők miatt) Win7 került és nem szeretném ha bizonyos programok biztonsági másolatai olyan infókat küldözgetnének a netre, amit nem kéne (meg a vírusok miatt is, de az másodlagos).

Tudom paranoia, de akkor is....  :3x3:

Netlimiter biztos tud hasonlót, de nemtom hogy a jelenlegi verzió win7 kompatibilis-e. Vista alatt nálam működik. 3-as verzió jelenleg béta, az biztos kezeli a win7-et. Ha a kliens appot lekapcsolod, akkor elméletben nem lehet látni (egy szolgáltatás futni fog).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Darkstar

Anyának sikerült kinyírni a pendrive-ját (állítólag nem csinált semmit, csak leválasztás nélkül lehúzta a gépről) és most vissza kéne szednem róla pár dolgot. A gépbe téve azt írja, hogy formázni kell  (igen/nem) a nemre meg közli, hogy nincs rajta támogatott filerendszer.
A Freeundelete meg egy másik recovery program sem tudott róla semmit kimenteni. Van valami megoldás (Kürt és társai nem játszanak) vagy mondjam meg neki, hogy vessen keresztet a fileokra?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Quote from: Darkstar on 2009-08-19, 19:32:06
Anyának sikerült kinyírni a pendrive-ját (állítólag nem csinált semmit, csak leválasztás nélkül lehúzta a gépről) és most vissza kéne szednem róla pár dolgot. A gépbe téve azt írja, hogy formázni kell  (igen/nem) a nemre meg közli, hogy nincs rajta támogatott filerendszer.
A Freeundelete meg egy másik recovery program sem tudott róla semmit kimenteni. Van valami megoldás (Kürt és társai nem játszanak) vagy mondjam meg neki, hogy vessen keresztet a fileokra?

Sajna annak már sanyi. Nálam is fordult elő már ilyen, és sajnos formáznom kellett? Drive típusa?(enyém kingston volt)

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2009-08-19, 19:32:06

Utolsó esély / longshot / oddball: linux. Volt már egy
hibásan flashelt firmware-ű mp3-lejátszóm, amit win
már nem is érzékelt, de linux még felismerte. Igaz
adatot arról se tudtam visszaszedni, nem is próbáltam.
(Azt amúgy egy "vak" újraflashelés élesztette újjá).

Darkstar

Egyik itthoni gépet sem akarom Linuxxal mérgezni, működik CDs verzió esetén is? Lehet megpróbálom, bár határozottam megfogadtam, hogy Linuxhoz többet nem nyúlok. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

A Hirens boot lemezén vagy egy TEST DISK 6.9 ver. DATA RECOVERY program. Ha ez se, akkor kapa.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

<off>

Quote from: Darkstar on 2009-08-19, 20:02:26
határozottam megfogadtam, hogy Linuxhoz többet nem nyúlok. :D

Steve Ballmer is proud of you :hehe:

Cloud

Google Chrome-ban hogy lehet megoldani hogy ne lementse mondjuk torrent fájlt, hanem nyissa meg egyszerre?

Nakedape

USR5462 router + cable modem = könnyen net routeren keresztül

USR5462  router +  cable modem + körülmények (én csinálom, csak úgy, vista, lámaság) = gond, mert nincs net routeren.

-először routerre wlanra rátcsatlakozott, de perpill azt sem

- a modem és a router nem komunkiál jól,
-router setupba bent vagyok,
             setupba voltam bent, host namenem tudom, h lenne-e
              Mac-et volt h beütöttem a modemen lévő matricáról, volt h klónoztam

segítséget kérnék
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Próféta

Quote from: Nakedape on 2009-08-23, 18:07:40
USR5462  router +  cable modem + körülmények (én csinálom, csak úgy, vista, lámaság) = gond, mert nincs net routeren.
Entering Gyurcsók üzemmód:

A kábelmodem leírásában / kísérőlevelében mi szerepel, pl. PPPoE-vel kell-e kapcsolódni hozzá, vagy "simán" kialagutaz a netre? Ennek megfelelően van beállítva a a router WAN kapcsolata? Egyáltalán, a router megfelelő lyukába van dugva a modem?
Hogy világítanak a router és a modem pilácsai?
Screenshot a router (esetleg a modem) konfigurációs lapjairól? (EDIT: és a PC-n is kérünk egy ipconfig /all parancs kimenetét meg a hálózati beállításokat (DHCP-vel kér IP címet?))
Meg úgy egyáltalán, mi is pontosan a hibajelenség? Mi az, hogy nincs net? Tudod a PC-ről pingelni a routert (gondolom igen, ha egyszer setupot nézegetsz)? Hát a modemet? Hát mondjuk a 74.125.67.100 IP címet? Mi a hibaüzenet, ha meglátogatod a http://google.com ctímet?

Működött ez a setup korábban valahogy? (pl. router nélkül, PC-kábelmodem összeköttetés)

Nakedape

Quote from: Próféta on 2009-08-23, 18:31:51
Quote from: Nakedape on 2009-08-23, 18:07:40
Entering Gyurcsók üzemmód:

A kábelmodem leírásában / kísérőlevelében mi szerepel, pl. PPPoE-vel kell-e kapcsolódni hozzá, vagy "simán" kialagutaz a netre? Ennek megfelelően van beállítva a a router WAN kapcsolata? Egyáltalán, a router megfelelő lyukába van dugva a modem?
Hogy világítanak a router és a modem pilácsai?
Screenshot a router (esetleg a modem) konfigurációs lapjairól? (EDIT: és a PC-n is kérünk egy ipconfig /all parancs kimenetét meg a hálózati beállításokat (DHCP-vel kér IP címet?))
Meg úgy egyáltalán, mi is pontosan a hibajelenség? Mi az, hogy nincs net? Tudod a PC-ről pingelni a routert (gondolom igen, ha egyszer setupot nézegetsz)? Hát a modemet? Hát mondjuk a 74.125.67.100 IP címet? Mi a hibaüzenet, ha meglátogatod a http://google.com ctímet?

Működött ez a setup korábban valahogy? (pl. router nélkül, PC-kábelmodem összeköttetés)

gyurcsók jobb, mint fény korában, most jelenleg úgy néz ki, hogy mivel két gép is fent van a neten  csak működik a dolog, csak a wirelesset nem akarja. ami azért érdekes, mert az elején arra még elvileg felment. cmi biztonsági ütközést ír, dolgozom rajta

QuoteThe wireless security settings on this computer do not match the settings of "US5462"

elvileg megvan talán, próba

kihúzott kábellel is felcsatlakoztam, remélem a nagynénémnek is magy majd, és akkor yatta
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

kikuchiyo

Tudja valaki, hogyan kell port forwardingot beállítani Amtel szolgáltatónál?

Itt az új lásban bekötötték az internetet, be akartam szerezni valamit, de a Share nem volt hajlandó csatlakozni, és úgy tűnik, hogy hiába állítom be a routeren a port forwardingot, kívülről nem látszik nyitottnak.
Failure is the default option

TurboK

Quote from: kikuchiyo on 2009-08-23, 20:09:34
Tudja valaki, hogyan kell port forwardingot beállítani Amtel szolgáltatónál?

Itt az új lásban bekötötték az internetet, be akartam szerezni valamit, de a Share nem volt hajlandó csatlakozni, és úgy tűnik, hogy hiába állítom be a routeren a port forwardingot, kívülről nem látszik nyitottnak.
Lehet hogy a szolgáltató blokkol. Nálam anno chello alatt se ment a Share normálisan.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

kikuchiyo

Én is azt gyanítom, mert itt az épületben is van egy router, ami DHCP-vel osztja ki a címet, és gondolom, "feljebb" is van még a szolgáltatónak routere, amivel az UPC (vagy ki) hálózatára csatlakozik.

Kérdés, hogy hogyan lehetne kiengesztelni a Share-t. Állítsam a 80-as portra?

TurboK

Szerintem packet-et néznek, nem port alapon limitelnek (ftp maxon ment bármilyen porton).

kikuchiyo

Nem hiszem (ill. nem tudom), mert 1-2 percig tud csatlakozni, és addig keres is, csak utána disconnectel. A torrentnél is az a gond, hogy "no incoming connections", hiába van beállítva a forwarding.

Cobra

Quote from: Nakedape on 2009-08-23, 18:56:02
The wireless security settings on this computer do not match the settings of "US5462"

Tippre azt mondom, hogy WPA2 van belőve a routeren, de a laptop valamiért nem tudja ezt. Állítsd sima WPA-ra, úgy talán jó lesz. (Security settings, vagy hasonló alatt)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2009-08-23, 22:47:01
Én is azt gyanítom, mert itt az épületben is van egy router, ami DHCP-vel osztja ki a címet, és gondolom, "feljebb" is van még a szolgáltatónak routere, amivel az UPC (vagy ki) hálózatára csatlakozik.

Kérdés, hogy hogyan lehetne kiengesztelni a Share-t. Állítsam a 80-as portra?
Ez így idáig rendben van, de az IP címednek el kéne vezetnie hozzád, utána meg a port rád van bízva. Hacsak...
hacsak nem ilyen über-olcsójános netet vettél, ahol még egy dinamikus IP címet se kapsz, hanem NAT mögött csücsülsz (sajnos találkoztam már ilyennel...). Ellenőrizd le, hogy a router ugyanazt kap-e külső IP címnek, mint amit a whatismyip.com mond rólad. Ha ezek egyeznek, akkor  sima IP routing van; meglepődnék, ha mellette valamiért szűrnének portokat is; inkább az lesz, amit TurboK mond. Ha viszont a két cím különbözik, akkor enjoy your NAT :)

TurboK

Quote from: kikuchiyo on 2009-08-23, 23:39:35
Nem hiszem (ill. nem tudom), mert 1-2 percig tud csatlakozni, és addig keres is, csak utána disconnectel. A torrentnél is az a gond, hogy "no incoming connections", hiába van beállítva a forwarding.

Az bizony szolgáltató lesz, nekem dettó ugyanezt csinálta chelloval.

Esetleg próbáld ki a perfect darkot, habár szerintem az se fog csatlakozni rendesen.

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2009-08-24, 00:45:59
ilyen über-olcsójános netet vettél, ahol még egy dinamikus IP címet se kapsz, hanem NAT mögött csücsülsz
Ha viszont a két cím különbözik, akkor enjoy your NAT :)

Pontosan erről van szó, úgy néz ki. A kívülről látszó cím 83.*, a router viszont 10.251.*-ot lát.

How do I traversed NAT?

Selmo

Próbálj valami nem blokkolt portot, pl.: FTP 21. Ha így se megy, akkor csomagszűrés, ez esetben...  :comp:

A tökéletesség unalmas.

sirtomi

Netem sebességét szeretném lemérni. Hogy tudom ezt egyszerűen megtenni?

Zsiga

Alkyra

Erre a problémára semmilyen megoldást nem találtam akárhogy keresgéltem. Remélem az itt levő hozzáértő kollegák közül hátha van valami tudása a témával kapcsolatban:

Amikor bekapcsolom a torrentet legyen akár a legkisebb sebességű adat forgalom is az internet maga azonnal belassul és lehetetlen ilyenkor akármilyen weboldalt is behozni. Mi lehet az oka? Leírok egy-két fontos infot amit érdemes tudni:

-kimenő Portok engedélyezve vannak
-Két router mögött vagyok. Pontosabban a fő routerből tovább osztom a netet egy másik routeren keresztül amit csak gateway-ként használok(a főrouter tp-link mellék router linksys)
-windows xp sp3
-nincs tűzfalam csak a windows féle
-20Mbit-es netem van
-más program nem megy ami zabálná az internetet
-húgom wifin(linksys a wifi ), öcsém kábelen keresztül lóg a neten, de nem torrenteznek/dc-znek vagy akármilyen letöltést nem végeznek
-utorrent-et használok. legfrisebb.

ha valakinek kell akkor majd router típust is írok, de mindkettőn a legfrisebb firmware van felrakva.

Flaser

Quote from: Alkyra on 2009-08-25, 21:01:23
Erre a problémára semmilyen megoldást nem találtam akárhogy keresgéltem. Remélem az itt levő hozzáértő kollegák közül hátha van valami tudása a témával kapcsolatban:

Amikor bekapcsolom a torrentet legyen akár a legkisebb sebességű adat forgalom is az internet maga azonnal belassul és lehetetlen ilyenkor akármilyen weboldalt is behozni. Mi lehet az oka? Leírok egy-két fontos infot amit érdemes tudni:

-Két router mögött vagyok. Pontosabban a fő routerből tovább osztom a netet egy másik routeren keresztül amit csak gateway-ként használok(a főrouter tp-link mellék router linksys)
-windows xp sp3
-20Mbit-es netem van
-húgom wifin(linksys a wifi ), öcsém kábelen keresztül lóg a neten, de nem torrenteznek/dc-znek vagy akármilyen letöltést nem végeznek

ha valakinek kell akkor majd router típust is írok, de mindkettőn a legfrisebb firmware van felrakva.

Kinél van előfizetésed? UPC? Akkor a probléma neve csomagszűrés.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Zsiga

P2P szűréstől a torrent lassul be nem minden más. Nálam akkor van ez ha túl sok kimenő/bejövő kapcsolat van engedélyezve, vagy nincs a maximális 80-90%-ára vagy alá korlátozva a feltöltésem.

Cloud

1.8.4   vs   2.0beta?

Más fórumon olvastam hasonló gondot, ott azt ajánlották hogy vissza kell tenni régebbi verziót. pl: 1.8.3

Alkyra

Quote from: Flaser on 2009-08-25, 21:09:23

-windows xp sp3
-20Mbit-es netem van

Kinél van előfizetésed? UPC? Akkor a probléma neve csomagszűrés.

Ott bizony. Csomagszűrés? Azt nem a tűzfal végzi? Ki kéne kapcsolnom mindkét router tűzfalát vagy mi a túró?

amúgy 1.8.4. És hiába korlátozom le a ki/bejövő kapcsolatok számát ez a jelenség akkor is fenn áll. ( ma vettem le 50 kapcsolatra max torrentekként és 300 kapcsolat maximum, de így is belassul a net)

és firefoxot használok...ki kéne próbálni valami máson is...

TurboK

A windows meg van buherálva hogy engedélyezzen annyi kapcsolatot? Eseménynaplóban keress 4226 hibát. (vagy google "tcpip half-open patch")

Ha eseménynaplóban látsz kismillió 4226-ot, akkor megvan a ludas.