Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

sirtomi

Quote from: Lythis on 2009-08-27, 10:38:53
Quote from: sirtomi on 2009-08-27, 10:34:59
Quote from: Zsiga on 2009-08-25, 11:43:06
http://speedtest.net/
Kipróbáltam, köszönöm.
Az lenne még a kérdésem, hogy eszerint 2.5Mbit a letöltési sebességem, holott 4Mbites netem van és a szolgáltató szerint a vonalon a 8Mbit is megy rendesen. Most akkor nálam lehet gond vagy a szolgáltató kamuzik?
nézz utána, hogy mi a garantált sávszél. Ismerőséknek t-com netje van, és elvben 8 a max, de a hálózat régi, így csúcsidőben örül, ha a 4-6 megvan.
Ha a garantált sávszél teszem azt csak 2, akkor lehet, hogy elbírna 8-at elvben, de gyakorlatban ha a 2-t hozza, akkor már nem reklamálhatsz, mert amit ígértek, az meg is van.

t-com nálam is. Egyszer megemeltél már 8Mbitre, de akkor visszavették 4-re mert a régi hálózat nem bírta a 8-at, 4 volt a max. De most azt mondják hogy voltak fejlesztések és megy rendesen a 8 is.
Utánanézek mi a garantált, meg kipróbálom a mérést több időpontban is, hátha csak csúcsidőben volt ennyi és máskor magasabb.

Fazék

azért telefonálgatás és ügyfélszolgálat előtt érdemes megejtened egy router + modem újraindítást.
itt a cégnél is a 8Mbit-es kapcsolat egyszer csak alig töltött 200KB/s-mal, már terveztem a telefonálást, de előtte megejtettem az óvatosság kedvéért a modem újraindítást, mert tudom, hogy ez az első javaslatuk általában és jelenleg meg is oldotta a problémát, azonnal hasított a net és azóta is rendesen megy :)

(aztán eszembe jutott, hogy 1-2 hete volt egy beázás + áramszünet is, lehet hogy akkortájt hülyült meg a modem és állt be a kisebb sávszélre, lehet hogy nálad is csak valami ilyesmi összezavarta a modemet)

sirtomi

Most valamiért elmaradt az újraindítás, pedig időnként megejtem :)

Moha

Quote from: sirtomi on 2009-08-27, 10:48:42
Mindegy, telefonáláskor első kérdés úgyis az lett volna. :P Mi is ezt kérdezzük elsőre, mert sokan azt sem tudják, hogy mi az a modem, nemhogy restartolják néha.

Mellesleg Pécsett elég jó a UPC hálózata, nem kapunk túl sok hibajelentést, szóval ha a p2p korlát nem zavar, akkor akár válthatsz is. :D

Lythis

Quote from: Moha on 2009-08-27, 12:44:34
Mindegy, telefonáláskor első kérdés úgyis az lett volna. :P Mi is ezt kérdezzük elsőre, mert sokan azt sem tudják, hogy mi az a modem, nemhogy restartolják néha.

Mellesleg Pécsett elég jó a UPC hálózata, nem kapunk túl sok hibajelentést, szóval ha a p2p korlát nem zavar, akkor akár válthatsz is. :D
megint tettetek rá? wtf? mikor, mennyit, etc?

Moha

Quote from: Lythis on 2009-08-27, 14:27:59
Nem tettek rá semmit, eddig is volt a priorizálás. Csak ugye ez annyit tesz, hogy csúcsidőben egy peer felé max 10-12 kB/sec lesz a forgalom. Itthon legalább is ezt tapasztalom. Az egész rendszer konkrét működéséről ill. a "priorizálás" mértékéről minket sem világosítottak fel. Még a végén féltett üzleti titkok birtokába kerülnénk. :P

Lythis

Quote from: Moha on 2009-08-27, 14:35:07
Quote from: Lythis on 2009-08-27, 14:27:59
Nem tettek rá semmit, eddig is volt a priorizálás. Csak ugye ez annyit tesz, hogy csúcsidőben egy peer felé max 10-12 kB/sec lesz a forgalom. Itthon legalább is ezt tapasztalom. Az egész rendszer konkrét működéséről ill. a "priorizálás" mértékéről minket sem világosítottak fel. Még a végén féltett üzleti titkok birtokába kerülnénk. :P
és a cég mégis mit tart csúcsidőnek? Csak azért kérdem, mert upc-m van, de nem vettem eddig észre, hogy bármit rámerőltettek volna, és most megijesztettél, hogy mindjárt beüt a vég :D

Moha

Semmi extra nincs a szerződésben, csak egy ASZF pont, hogy a web,ftp,online streaming,online játék, stb. elsőbbséget élvez a p2p rendszerekkel szemben. Tehát működik a torrent, DC, eMule, stb csak általában lassabban, mint lehetne. Hasonlítsd össze egy diginetessel: ég és föld a különbség.
Egy népes torrentet lehet, hogy tudsz 200-300 kB/sec-el tölteni, degy egy-egy peertől nemigen fog 10 kB-nál gyorsabban jönni, max ritkán. Tiltva nincs a torrent és az adatcsomagok tartalmát sem ellenörzik (kicsit durva meló is lenne).
Ennyi.

A csúcsidő meg kb. azt jelenti, hogy éjféltől hajnal 6-ig tudsz jobban torrentezni, nap közben kicsit lassabb. De ez is esetleges, mert van, mikor éjjel is lassú, de van, hogy nap közben is megy rendesen.

Lythis

Quote from: Moha on 2009-08-27, 14:43:20
Hasonlítsd össze egy diginetessel: ég és föld a különbség.
majd ha lejárt a hűségnyilatkozat  :__devil:

egyébként köszi az infót :)

sirtomi

Quote from: Moha on 2009-08-27, 12:44:34

Pécs egy külső kerületében lakom, ahol semmiféle kábel sincs :D

Selmo

Quote from: Moha on 2009-08-27, 01:31:52
Hmm... na ezt megnézem én is, mert szokott jelentkezni hasonló dolog. Néha piszok lassan vagy egyáltalán nem jönnek be az oldalak. Kilövöm a torrent klienst, és rögtön jó minden. És most megnézve, akad bőven 4226-os hiba.

Mindegy, úgyis át fogom tenni a torrentezést a szerverre. :P
Neked és mindazoknak akiknek kell XP alá.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: Lythis on 2009-08-27, 14:49:09
Milyen csomagod van? Ha valami régebbi (Chello Extreme, Professional, stb) amire még hűség kellett, akkor bemégy az ügyfélszolgálatra, közlöd, hogy váltani szeretnél egy nagyobb csomagra, ezzel megszűnik a hűségnyilatkozatod (mivel az új csomagokra nincs), és azon melegében le is mondod a szolgáltatást. :D

TurboK

Quote from: sirtomi on 2009-08-27, 10:34:59
Quote from: Zsiga on 2009-08-25, 11:43:06
http://speedtest.net/
Kipróbáltam, köszönöm.
Az lenne még a kérdésem, hogy eszerint 2.5Mbit a letöltési sebességem, holott 4Mbites netem van és a szolgáltató szerint a vonalon a 8Mbit is megy rendesen. Most akkor nálam lehet gond vagy a szolgáltató kamuzik?

Valszeg azért van mert a speedtest egy flash alapú szar. Haverom gépén 1fps-el jön be az oldal animációja, nem is mér csak 20/5 mbitet. De torrenten megvan a 6 mega le és 3 mega fel (digikábel 50/25mbites kapcsolat).

Letöltés méréséhez szedjél le tesztfájlokat az ftp.fsn.hu-ról, lehetőleg ftp klienssel. 3 megabyte/sec-ig biztos jó, azon felül lehet hogy több kapcsolatot kell nyitnod (én 50 mbites netet nem tudtam egy kapcsolattal csúcsrajáratni).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Lythis

Quote from: Moha on 2009-08-27, 15:38:46
Quote from: Lythis on 2009-08-27, 14:49:09
Milyen csomagod van? Ha valami régebbi (Chello Extreme, Professional, stb) amire még hűség kellett, akkor bemégy az ügyfélszolgálatra, közlöd, hogy váltani szeretnél egy nagyobb csomagra, ezzel megszűnik a hűségnyilatkozatod (mivel az új csomagokra nincs), és azon melegében le is mondod a szolgáltatást. :D
valami kombinált gebaszunk - tv, telefon, internet all inclusive, de persze ágyba a reggelit azt nem - van, és utánaérdeklődtünk, jövő márc végéig még tart a hűségnyilatkozat. :)

Cloud

Egy átlagos usernek mint én milyen -viszonylag olcsó- fejhallgatót ajánlanátok?

Amire használnám:
-többnyire divx-es és 720p filmnézés, sorozatok, anime
-néha játék
-nagy ritkán zene

Ami követelmény lenne. jól szóljon, ne legyen rövid kábele, nagyon kényelmes legyen és a lényeg 10k alatt legyen az ára. :D  (ha vmi több az  még nem nagy gond)

Valakinek valami ajánlata?

(vagy jobb lenne ha vennék notiihoz egy usb-s hangkártyát és használnám 5.1-es fülesem?)

Zsiga

kikuchiyo

Vissza egy pillanatra a NAT mögötti P2P kérdéséhez:

próbáltam portot forwardolni meg minden, de a Share, PD továbbra sem működik és az uTorrent is nyafog a bejövő kapcsolatok hiánya miatt.

Semmi esély a meggyógyítására? Kezdjem el kívülről portszkennelni a szolgáltató routerét, hátha van valami nyitva (ez úgysem tűnne fel senkinek :D)?
Failure is the default option

Cloud

Quote from: kikuchiyo on 2009-08-27, 23:24:41
Vissza egy pillanatra a NAT mögötti P2P kérdéséhez:

próbáltam portot forwardolni meg minden, de a Share, PD továbbra sem működik és az uTorrent is nyafog a bejövő kapcsolatok hiánya miatt.

Semmi esély a meggyógyítására? Kezdjem el kívülről portszkennelni a szolgáltató routerét, hátha van valami nyitva (ez úgysem tűnne fel senkinek :D)?
NAT mögül nem fogsz tudni p2p-ezni rendesen.  Kivéve ha megkéred a szolgáltatódat hogy nyissanak neked egy portot. Arra meg tudod mennyi az esély. :D

Zsiga:

Köszi tippet.

Fazék

sztetek az én kb 5-6 éves használt notebook-om mennyit érhetett?

kb ez a típus volt egy-két eltéréssel:
p4-3ghz (NW mag), 1 GB ram, radeon mobility 9700/128MB, illetve nemrég vettem bele egy 120-as samu vinyót és sajnos azzal együtt kelt lába :)

a gép agyon volt használva, 24/7 ment rajta a torrent. régebben meg ezt használtam asztali gép helyett is pár évig, tehát játékra is agyonnyüstöltem. a billentyűzet már jócskán elkopott. aksi nélkül tűnt el, szóval jelenleg van hozzá egy vadiúj tartalékaksim :) az lcd hajtókája már egyszer cserélve lett törés miatt és most se állt messze az eltöréstől. extra hűtés kellett már hozzá és a videókártya-melegedést már úgy se igazán bírta, játékoknál hajlamos volt lefagyni/újraindulni.

szóval csak egy reális árat szeretnék kapni rá, hogy mennyit vasaljak be szerencsétlen haveron, hogy elhagyta/ellopták tőle buszon.

chilip

Quote from: Fazék on 2009-08-28, 13:59:34
sztetek az én kb 5-6 éves használt notebook-om mennyit érhetett?

kb ez a típus volt egy-két eltéréssel:
p4-3ghz (NW mag), 1 GB ram, radeon mobility 9700/128MB, illetve nemrég vettem bele egy 120-as samu vinyót és sajnos azzal együtt kelt lába :)

a gép agyon volt használva, 24/7 ment rajta a torrent. régebben meg ezt használtam asztali gép helyett is, tehát játékra is agyonnyüstöltem. a billentyűzet már jócskán elkopott. az lcd hajtókája már egyszer cserélve lett törés miatt és most se állt messze az eltöréstől. extra hűtés kellett már hozzá és a videókártya-melegedést már úgy se igazán bírta, játékoknál hajlamos volt lefagyni/újraindulni.

szóval csak egy reális árat szeretnék kapni rá, hogy mennyit vasaljak be szerencsétlen haveron, hogy elhagyta/ellopták tőle buszon.

fizess neki 2000-et hogy átvegye tőled :)

Fazék

azért ez nem így működik :)

szervernek még hibátlanul alkalmas lett volna a gép, mert a procimelegedést bírta és pont ezen célból használtam postásként a srácot, hogy eljuttassa ahhoz, aki beüzemeli majd CS:S, CoD4, stb szerverként. illetve 24/7 torrent-ezésre még évekig alkalmas lett volna, szóval nekem azért hiányozni fog és mindenképpen akarom pótolni valahogy a közeljövőben

Selmo

Vetess vele egy hasonló tudású gépet. Egy életre megtanulja. Különben is hogy lehet egy netbookot elhagyni? Oo

A tökéletesség unalmas.

Cloud

Quote from: Selmo on 2009-08-28, 16:00:39
Vetess vele egy hasonló tudású gépet. Egy életre megtanulja. Különben is hogy lehet egy netbookot elhagyni? Oo
+1

Én anno az ezeréves Sony Vaio notimat is úgy vittem bárhová hogy két kézzel óvtam még csak a széltől is. Ha valaki ránézett már pipa voltam. :D

EGyébként fogadjunk hogy vagy elaludt és ellopták tőle, vagy nem figyelt oda és fennhagyta a buszon. MErt  szerintem olyan nincs hogy valaki csak kitépte a kezei közül. :)

chilip

szaros mozillában megjegyeztettem jópár oldalon a jelszavam és felhasználónevem de ma állandóan kilép (itt a fórumon is) mikor újra betöltetem az oldalt. miért csinálja ezt? idegesítő

Lythis

win7. Sleep üzemmód. X perc múlva hallom, hogy tekeri a vinyót, meg a cd-t, odanézek, és egy loginscreen fogad. Másnál is csinál ilyet?
inb4: mert biztos hozzányúltál: beraktam alvó módba, és elvonultam olvasni. Se én, se a macskák nem voltak még csak a közelében sem, hogy bárki birizgáljon bármit is.
Szóval ez valami feature, ami engem idegesít, vagy csak szórakozik velem?

Fazék

Quote from: Cloud on 2009-08-28, 17:50:12EGyébként fogadjunk hogy vagy elaludt és ellopták tőle, vagy nem figyelt oda és fennhagyta a buszon.
én a másodikra tippelek. velem is előfordul, hogy ha egy plusz táskát cipelek vhova, akkor arról hajlamos vagyok megfeledkezni róla. a hátizsákomra mindig figyelek, azt nem fogom ott felejteni sehol, de az extra táskáért már volt hogy vissza kellett rohannom nekem is... sajnos ez így működik.
na mindegy, vszleg kérek érte egy 50-est (a frissen vett vinyó miatt, ami egy 10-es nettó volt egymaga és még egy hónapot se volt használva), vagy hogy vegyen egy hasonló kaliberű notebook-ot nekem, de vszleg inkább a pénz lesz.

Cloud

Quote from: Fazék on 2009-08-28, 20:00:26
Quote from: Cloud on 2009-08-28, 17:50:12EGyébként fogadjunk hogy vagy elaludt és ellopták tőle, vagy nem figyelt oda és fennhagyta a buszon.
én a másodikra tippelek. velem is előfordul, hogy ha egy plusz táskát cipelek vhova, akkor arról hajlamos vagyok megfeledkezni róla. a hátizsákomra mindig figyelek, azt nem fogom ott felejteni sehol, de az extra táskáért már volt hogy vissza kellett rohannom nekem is... sajnos ez így működik.
na mindegy, vszleg kérek érte egy 50-est (a frissen vett vinyó miatt, ami egy 10-es nettó volt egymaga és még egy hónapot se volt használva), vagy hogy vegyen egy hasonló kaliberű notebook-ot nekem, de vszleg inkább a pénz lesz.
A vinyó miatt tényleg max 50-et ér. A kérdés már csak az hogy ki fogja e pengetni a pénzt a srác?

Fazék

Quote from: Cloud on 2009-08-28, 20:09:23
A vinyó miatt tényleg max 50-et ér. A kérdés már csak az hogy ki fogja e pengetni a pénzt a srác?
becsületes rendes srác, ismerősi körből, rendszeresen találkozunk focin is. sztem simán kifizeti

Fazék

Logitech RX1000-es egerem hősiesen szolgált 4 évet, de most kb fél órája megadta magát a középső görgős gombja.
enélkül ugyebár nem lehet fps-ezni, szóval azt hiszem kénytelen leszek új egeret venni.

kérdés: milyet érdemes? a pénzt nem sajnálom rá (na jó, azért egy 12k nettónál nem szívesen adnék ki rá többet), csak kényelmes és pontos legyen és vezetékes természetesen, és mondjuk legyen 5 gombos minimum.

előre is köszi a tippeket

zsozso

Quote from: Fazék on 2009-08-29, 19:27:56
Logitech RX1000-es egerem hősiesen szolgált 4 évet, de most kb fél órája megadta magát a középső görgős gombja.
enélkül ugyebár nem lehet fps-ezni, szóval azt hiszem kénytelen leszek új egeret venni.

kérdés: milyet érdemes? a pénzt nem sajnálom rá (na jó, azért egy 12k nettónál nem szívesen adnék ki rá többet), csak kényelmes és pontos legyen és vezetékes természetesen, és mondjuk legyen 5 gombos minimum.

előre is köszi a tippeket

logitech mx5xx
Death is the only redemption