Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: LauraEhh, valami nagyon nem stimmel a gépemmel, mert a listát se tudom megnézni, a böngészõm egy töküres oldalra azt mondja, hogy szerinte kész...
Hopp! Lehet, hogy üres a banlista? Nekem is csak egy hófehér lapot ad. Bocsi, nem kattintottam rá, csak belinkeltem. (tudom, lustaság, fél egészség... :hehe: )

Szerintem próbáld meg egy másik ftp klienssel.

Fazék

Quote from: bpka000ha nem számít sokat a minõség, szerintem kódold újra VirtualDub-bal, annak ezt kellen tudnia
vagy valami másik pléjer esetleg, ami nem akadékoskodik ilyenen?
(megincsak nem vagyok biztos, de a BSplayer le tud játszani szerintem damaged fileokat is, legalábbis néhányat)
sajnos semelyik alternatív lejátszó nem nyerõ, mert egy 4 éves vasam van, ami azt jelenti, hogy az mplayer tudja csak rendesen lejátszani az ogm file-okat... :(
viszont az sfv check szerint tökéletes a leszedett file, tehát vagy az sfv file hazudik az összes file-ra, vagy nem hibás az ogm, és egyikkel se jutottam sokkal elõrébb... media player classic-al rendesen bírtam benne elõre-hátra tekergetni, de ez nem segít rajtam az említett sebesség miatt...

Dragon

Quote from: LauraKöszi a gyors válaszokat. A Flashget-tel azért nem megy a dolog, mert ahhoz tudnom kellene a letölteni szánt file pontos url-jét, vagy nem? a Total Commander meg továbbra se javult meg, várom a további tippeket.
de, a cm_CopyFullNamesToClip pontosan ezt csinálja......

na jó, ezt leírom pontosabban:
tudod, vannak ott a kis gombok felül, pl. az FTP meg ilyenek
ott kattints jobb kattal, és kattints a feljövõ "Change..." szövegre
jön egy ablak, abban van egy Append gomb, arra bökj
a Command beviteli mezõbe írd be hogy cm_CopyFullNamesToClip vagy keresd ki a legördülõ menübõl
a többi mindegy, azt úgy állítod, ahogy jólesik
innentõl kezdve lesz egy ilyen gombod, amivel megkapod a vágólapra a teljes URL-t
sok sikert!

Quote from: Blimpviszont az sfv check szerint tökéletes a leszedett file, tehát vagy az sfv file hazudik az összes file-ra, vagy nem hibás az ogm
Akkor már valszeg úgy lett leellenõrizve rosszul
gondolom akkor nincs kedved várni egy napot mire a gyenge vas újrakódolja, szal nincs más lehetõség, mint megtalálni máshol, sry
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Quote from: bpka000de, a cm_CopyFullNamesToClip pontosan ezt csinálja......
Szerintem ez sovány vigasz neki. Nem tud fellépni, hogy megnézze a könyvtárakat, tehát nincs honnan kimásolni az url-t.

Laura: nézd át esetleg a rendszeredet, nem fogja-e le valami hülye program (pl XP beépített tûzfala rettentõ ökörségekre képes) az ftp-det.

Dragon

Quote from: MohaSzerintem ez sovány vigasz neki. Nem tud fellépni, hogy megnézze a könyvtárakat, tehát nincs honnan kimásolni az url-t.

:lol: majd ha megy :)

btw., nem véletlenül XP SP2 ?
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Fazék

Quote from: bpka000Akkor már valszeg úgy lett leellenõrizve rosszul
gondolom akkor nincs kedved várni egy napot mire a gyenge vas újrakódolja, szal nincs más lehetõség, mint megtalálni máshol, sry
elmentem a zx oldalára, és az ott lévõ sfv file van a sorozathoz mellékelve, és az elsõ 4 file-ra azt mondja, hogy tökéletes. annyira biztosan nem voltak bénák, hogy így adják ki ezt. máshol kell legyen a megoldás... na mindegy, ennyit talán még túlélek, csak zavar egy kicsit. nincsen valaki, aki kipróbálta/ná ezen file-ok mplayer-el való lejátszását? köszi

Isi101

A nortonos azért nem jó, mert nem hajlandó ugyanarra a partícióra dolgozni, ahonnan szedi a cuccokat.Dos alól meg nem valószínû, hogy úgy lehetne particionálni, hogy az adatok megmaradjanak :(
(Már gondolkoztam rajta, hogy kikapom a winyót belõle, de ez ebben az esetben kicsit nehéz lenne :)

Cobra

AKINEK AXELERO-S ELÕFIZETÉSE VAN ÉS NEM TUDJA ELÉRNI AZ OLDALT, AZ NINCS BANOLVA, CSAK A MATÁVNÁL VAN VALAMI GOND, EGYIK NAP ELÉRHETÕ A SZERVER, A MÁSIK NAP NEM.
Ha a fórum bejön, akkor az ftp is elérhetõ. Már küldtem az ügyfélszolgálatnak e-mailt, de egy hét után azt a választ kaptam, hogy küldjek traceroute listát, de a tracert.com-ról amit indítottam ,az csak egy üres lapot adott be
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Shadowolf

Quote from: CobraAKINEK AXELERO-S ELÕFIZETÉSE VAN ÉS NEM TUDJA ELÉRNI AZ OLDALT, AZ NINCS BANOLVA, CSAK A MATÁVNÁL VAN VALAMI GOND, EGYIK NAP ELÉRHETÕ A SZERVER, A MÁSIK NAP NEM.
Ha a fórum bejön, akkor az ftp is elérhetõ. Már küldtem az ügyfélszolgálatnak e-mailt, de egy hét után azt a választ kaptam, hogy küldjek traceroute listát, de a tracert.com-ról amit indítottam ,az csak egy üres lapot adott be

Jóvan, azért nem kell kiabálni. :D

Cobra

Csak azért írtam így, hogy biztos észrevegyék, mert ki tudja, mikor jutnak fel az oldalra az Axelerosok :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dragon

Quote from: Isi101A nortonos azért nem jó, mert nem hajlandó ugyanarra a partícióra dolgozni, ahonnan szedi a cuccokat.Dos alól meg nem valószínû, hogy úgy lehetne particionálni, hogy az adatok megmaradjanak :(
(Már gondolkoztam rajta, hogy kikapom a winyót belõle, de ez ebben az esetben kicsit nehéz lenne :)
Egyáltalán létezik olyan, ami ugyanarra a partícióra ír rögtön, amirõl olvas?
Nem látok sok esélyt rá. Legalábbis ehhez ugye kell valami jó nagy köztes tárhely..... Meg egyáltalán mi a jó ebben?
Mondjuk így konkrétan nem is tudom, hogy mit is akarsz csinálni egyáltalán.
Csak le akarod menteni a régit, és feltenni egy újat? Mert az biztos megoldható.

Gab3c

Quote from: Blimpzx.tenchi-universe ogm-ekben nem tudok az mplayer-rel pörgetni, amikor megpróbálom kicsit elmossa a képet, és a köv. hibaüzenetet írja ki a háttérben lévõ ablakba: [mpeg4 @ 00B12FC0]warning: first frame is no keyframe
van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet ezt a hibát kiküszöbölni? elõre is köszi
Nem lehet, hogy nem kodoltak bele keyframe-eket? (bar ez eleg meglepo lenne)

Holnap kiprobalom ha nem felejtem el.
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

Moha

Quote from: Gab3cNem lehet, hogy nem kodoltak bele keyframe-eket? (bar ez eleg meglepo lenne)
Hát az tényleg elég fura volna. Ha nincsenek keyframe-ek, akkor nincs mibõl összerakni a teljes képet! Ugyanis a keyframe teljes képkocka, míg a többi (deltaframe) csak a változásokat tartalmazza.
Az külön érdekes, ha az elsõ frame nem keyframe...

Fazék

Quote from: Gab3cNem lehet, hogy nem kodoltak bele keyframe-eket? (bar ez eleg meglepo lenne)

Holnap kiprobalom ha nem felejtem el.
megköszi, mert az én oldalamat is fúrdalja a kíváncsiság...

Isi101

Quote from: bpka000Egyáltalán létezik olyan, ami ugyanarra a partícióra ír rögtön, amirõl olvas?
Nem látok sok esélyt rá. Legalábbis ehhez ugye kell valami jó nagy köztes tárhely..... Meg egyáltalán mi a jó ebben?
Mondjuk így konkrétan nem is tudom, hogy mit is akarsz csinálni egyáltalán.
Csak le akarod menteni a régit, és feltenni egy újat? Mert az biztos megoldható.
Nem jó egyáltalán, de az a gond, hogy mivel ez egy céges gép,jelszóval védett. én csak korlátozott userként tudok belépni,így sajna nem tudok telepíteni semmi particionálót,windows alá.(a dos os pedig legyalulná az adatokat a winyóról)
Hogy mit is akarnék egyáltalán?
Adott ez a csodamasina, egyetlen ntfs partícióval, és kellene egy biztonsági másolat a cuccokról ami rajta van.Sajna,minden windozos akció kizárva a jelszó miatt(Sikeresen elhagyták a rendszergazdi jelszavát)más meghajtó pedig csak egy floppy, ill egy pendrive,továbbá egy hálózat,amin egy kemény p1 es csücsül egy 1,2 gigás vinyóval azokra meg nem az igazi egy xp backup :)
A winyó kikapása pedig a gép fajtája miatt nem megoldható, lévén egy szabászgépbe van beletuszkolva a számítógép, és túl sokat kéne csavarozni,mire hozzáférnék a belsejéhez :(
Hazavinni meg a súlya miatt nem tudom,cirka 3,5 tonna:(
A feladat pedig adott, jóféle fõnöki jutalommal megspékelve siker esetén :)

Gab3c

Quote from: MohaHát az tényleg elég fura volna. Ha nincsenek keyframe-ek, akkor nincs mibõl összerakni a teljes képet! Ugyanis a keyframe teljes képkocka, míg a többi (deltaframe) csak a változásokat tartalmazza.
Az külön érdekes, ha az elsõ frame nem keyframe...
Lehet en keverem delta-frameket es a key-frameket? Regen volt mar :) De a tekereshez tutira vmilyen key-framek kellenek.
(de egy idezet egy eloadas vazlatabol: Transitions and cuts require keyframes !)
Majd rakerdezek, van itt sok okos ember aki tudja. edit: megkerdeztem. neked is es nekem is igazam van. De foleg neked :lol:

Quote from: Blimpmegköszi, mert az én oldalamat is fúrdalja a kíváncsiság...
Megneztem a zx.tenchi-universe.01.divx5.ogm es zx.tenchi-universe.16.divx5.ogm file-okat. Mindkettoben gond nelkul tekergettem.

De vedd figyelembe, hogy en VLC-vel neztem az .ogm-eket ezen a gepen :gevumezs:
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

Gab3c

Quote from: Isi101NAdott ez a csodamasina, egyetlen ntfs partícióval, és kellene egy biztonsági másolat a cuccokról ami rajta van.Sajna,minden windozos akció kizárva a jelszó miatt(Sikeresen elhagyták a rendszergazdi jelszavát)más meghajtó pedig csak egy floppy, ill egy pendrive,továbbá egy hálózat,amin egy kemény p1 es csücsül egy 1,2 gigás vinyóval azokra meg nem az igazi egy xp backup :)
Csereld ki a halo masik vegen levo gepet egy sajatra (halo beallitasokat tartsd meg mindket gepen!) es voila, azt csinalsz amit akarsz :hopp:
(ha jol ertem a felvetesed)
Many thx to ae101kai

Lord AO

Quote from: Isi101Adott ez a csodamasina, egyetlen ntfs partícióval, és kellene egy biztonsági másolat a cuccokról ami rajta van.Sajna,minden windozos akció kizárva a jelszó miatt(Sikeresen elhagyták a rendszergazdi jelszavát)más meghajtó pedig csak egy floppy, ill egy pendrive,továbbá egy hálózat,amin egy kemény p1 es csücsül egy 1,2 gigás vinyóval azokra meg nem az igazi egy xp backup :)
A feladat pedig adott, jóféle fõnöki jutalommal megspékelve siker esetén :)

Amennyiben van rajta USB, akkor ilyen CD/DVD író, vagy winyó, netán GB-os pendrive. (Elhagyni a rendszergazda jelszavát. :hammer:)

Isi101

Quote from: Lord AOAmennyiben van rajta USB, akkor ilyen CD/DVD író, vagy winyó, netán GB-os pendrive. (Elhagyni a rendszergazda jelszavát. :hammer:)
Sajna a hálón csücsülõ másik gépet nem tudom bolygatni, folyamatosan használják.(annyira meg nem motivál a dolog, hogy mûszak után órákat szórakozzak a dologgal.)
Egy routerre sajnálják a pénzt, erre tuti nem adnának, nekem meg nincs.
Az 1g-s pendrive meg igencsak kicsi a full rendszerhez, még ha tömöríteném is
Elhagyni meg elhagytak már sok mindent: pld a legális xp kódját(most eredeti a cd, de hamis kóddal van felpakolva :) )

Lord AO

Nos az egyetlen megoldásom az USB 2.0-ás rack. Csak baromi drága még. Gondolom erre sem lesz pénz.

Gab3c

Tehat a halozat ossz-vissz ket gep direktben osszekotve?
Many thx to ae101kai

Isi101

Sajna csak kettõ, direktben. annyira stréber meg nem vagyok, hogy a sajátomat vigyem be,az összes benti meg vacak p1 ek, kivétel a szabászgép. amit backupolni kéne, az egy 2000es cerka, 256 rammal, eng xp prof sp1 el, 40g vinyóval.
Hogy tudd, miért nehéz a vinyót kikapni, kerestem egy képet a gépecskérõl.
Gép
Azonban ez nem egészen az, a képen csak a kistesója van....

Moha

:eek: Jól látom, hogy az egy teljesen átlagos méretû monitor a gépen?
Elõször azt hittem hülyülsz a 3,5 tonnával...
Szerintem az egyetlen reális esély egy másik vinyóra való lementés lenne, de mint írtad, ez a gép fajtája miatt nem ok. Mást sajna én sem tudok javasolni. :(

Isi101

Hát majdnem :)
Egy full HP cucc van belepakolva :)Pld : animét nézni remekül lehet rajta,az mplayer elfut... jómultkor összes kolléganõmet megbõgettem a grave of the fireflyessel
Csak mivel garanciális, nem lehet csk úgy szétkapni a burkolatot, és kiszedni a gépet :(
Amugy az enyém "kicsit" nagyobb...eza kép csak a legkissebbet mutatja, amin én szenvedek, meg a legnagyobb...
(A szenvedek azért túlzás :) kb 250kg nyi anyagot két ujjal lehet forgatni a légpárnákon :) csak felrakni ne kéne rá....)
Ui: már a jómultkor, amikor azt a monitorfejreállítós témát nyomattuk(tad), akkor akartam egy képet postolni róla, hogy ezt fordítsd fejre :)

Dragon

Hmmm, kemény dió.
Vagy ezer floppy, ha létezik olyan, ami floppy-ra ghostol,
vagy ha van USB, akkor USB-s külsõ CD-író, de azt meg szerezni kell,
.....na, ez jobb feladvány, mint a varázslós/fogpiszkálós

sirtomi

Meg tudja valaki mondani, hogy miért nem tudok feltölteni a usteam-re.
Zsozso-tól kaptam minden ami kell.
FlashFXP-vel próbálok feltölteni, de állandóan megszakad és resume gombra kattintva kell folytatnom, de ilyenkor a legvégén általában kiírja, hogy nem jó a feltöltés, és nem is jelenik meg fennt a fájl.

Fazék

Quote from: sirtomiMeg tudja valaki mondani, hogy miért nem tudok feltölteni a usteam-re.
Zsozso-tól kaptam minden ami kell.
FlashFXP-vel próbálok feltölteni, de állandóan megszakad és resume gombra kattintva kell folytatnom, de ilyenkor a legvégén általában kiírja, hogy nem jó a feltöltés, és nem is jelenik meg fennt a fájl.
nekem is megszakad a feltöltés kb 10 percenként, és fogalmam sincs miért. de automatikusan folytatja a flashfxp, vagyis különösebben nem zavar, csak érdekelne, hogy mitõl lehet. eddig még nem volt panasz, hogy hibásan ment volna föl bármi is...

zsozso

Quote from: Blimpnekem is megszakad a feltöltés kb 10 percenként, és fogalmam sincs miért. de automatikusan folytatja a flashfxp, vagyis különösebben nem zavar, csak érdekelne, hogy mitõl lehet. eddig még nem volt panasz, hogy hibásan ment volna föl bármi is...
Furcsa nekem 1x se szakadt meg a feltoltes :o
Death is the only redemption

Laura

Na, ismét itt. Amúgy is esedékes volt már egy format a gépen, most tettem fel mindent ismét, ugyanazokkal a beállításokkal, mint elõször, és most ismét fel tudok menni az ftp-re. A furcsa az, hogy semmin se változtattam, mégis jó, most már csak azt remélem, hogy 3 nap múlva is még jó lesz, mivel azelõtt 3 nap után romlott el.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat:-)

Damnatus

Hali!

Hát, ezek azok a dolgok, amik örökké a számítógép titkai maradnak örökre.