Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: TriviHacsak 5%, akkor az nagyon jó lenne :)
Hát, odakint nem harácsolnak. :) Itthon is kb ennyi lenne elfogadható :rolleyes:

Moha

Hello!

Tudtok ajánlani valami jó (windowos) tûzfal programot? Olyan kellene, amit be lehet állítani rendesen szabályokkal (melyik proggi, melyik porton, hova kapcsolódhat) és el lehet rejteni, hogy a hozzá nem értõk ne piszkálják el a beállításokat?
Jó volna olyan, ami a beállított programokon kívûl más progginak nem enged net elérést.

Elõre is köszi.

Cobra

Azt mindegyikben meg tudod adni, hogy melyik program mehet ki a netre. Szerintem a port szerinti engedélyezés is benne van mindegyikben.
Én SP2-ig Norton Internet Security-t használtam, nekem semmi bajom nem volt vele. A ZoneAlarm-ot biztos olvastad, hogy bezavart a feltöltésbe, szóval azt inkább kerüld el. A jártasabbak meg mondanak majd másmilyet is, én csak ezeket ismerem, illetve névrõl a Kerio tûzfalát, de azt nem tudom, milyen.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

A Zonealarm egy alapfunkciós hulladék. Én eddig a sajátomon is a NIS-t használtam, de még a 2001-es verziót (az újabbak már nagyon "lamerware"-k lettek). A Kerio-nál meg az a gond, hogy ott ugyan le lehet tiltani egyes programokat, de aminek engedélyezzük a netet, annak rögtön az összes portot engedi.
Egy NIS2004-em van, abban be lehet állítani a szabályokat, csak nem tudom, hogy el lehet-e rejteni, hogy service-ként fusson, de ne tegyen ki ikont. Azért kell amúgy, mert eddig csak 1 gépen volt a net, most leosztanánk, de kell a gépekre egy biztos tûzfal, amit nem babrálnak el. Jelszavazás nem oké, mert akkor állandóan azt kapnám a fejemhez, hogy "miért kell letiltani?"... :rolleyes:

Gab3c

En az Outpost-ot hasznalom es egyszeruen fantasztikus a program!

Nem csak azt tudja amit irsz, hanem pl. akkor is tilt net hozzaferest ha megvaltozik egy progi komponenese pl.
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

Moha

Köszi. Egész profinak néz ki a screenshot alapján.

Fazék

Quote from: MohaA Zonealarm egy alapfunkciós hulladék. Én eddig a sajátomon is a NIS-t használtam, de még a 2001-es verziót (az újabbak már nagyon "lamerware"-k lettek). A Kerio-nál meg az a gond, hogy ott ugyan le lehet tiltani egyes programokat, de aminek engedélyezzük a netet, annak rögtön az összes portot engedi.
Egy NIS2004-em van, abban be lehet állítani a szabályokat, csak nem tudom, hogy el lehet-e rejteni, hogy service-ként fusson, de ne tegyen ki ikont. Azért kell amúgy, mert eddig csak 1 gépen volt a net, most leosztanánk, de kell a gépekre egy biztos tûzfal, amit nem babrálnak el. Jelszavazás nem oké, mert akkor állandóan azt kapnám a fejemhez, hogy "miért kell letiltani?"... :rolleyes:
hát sajnos az ikonelrejtésnek sztem egyik se fog megfelelni... max ahhoz a trükkhoz folyamodhatsz, hogy tálca>tulajdonságok - 'nem aktív ikonok elrejtése' opciónál 'testreszabod', hogy az mindig rejtve legyen, a többinél, pedig, hogy mindig látható, így talán egy ideig nem veszik észre  :hehe:
de én úgy emlékszem, hogy a Kerio-ba, be lehet állítani port-tartományokat.  mondjuk nem emlékszem pontosan hogyan (advanced fülnél talán?), de szinte biztos vagyok benne, hogy lehet, a Kerio sztem egy nagyon jó megbízható tûzfal, ingyenessége ellenére is.

Moha

Quote from: Blimpa Kerio sztem egy nagyon jó megbízható tûzfal, ingyenessége ellenére is.
Addig rendben van, de te még nem ismered jóapámat...
Hozzá nem értõ kezek bármilyen jó tûzfalat pillanatok alatt hatástalanítanak. :rolleyes:

Fazék

aki otthon van ed2k-ban az be tudná szerezni a ma megjelent azumanga daioh opening, ending-et az RG kiadásában? itt megtalálhatóak az ed2k link-ek. mert sajna az én emule-os ismereteim 0-val egyenlõek, de megpróbálok gyorsan tanulni, már csak a router-en kell engednem, hogy átérjen és akkor már talán menni fog vmi letöltés végre... de ehhez sajna hülye vagyok, szóval megköszönném, ha vki beszerezné ezeket és felrakná ftp-re :)

Gab3c

Oke, a tracker amit eddig kolcsonkaptam lehalt :grrr:

Tudna vki mondani egy ingyenes tracker-t ahova feltolthetnem a KGNE torrentjeimet?

Koszonom.
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

zsozso

Quote from: Gab3cOke, a tracker amit eddig kolcsonkaptam lehalt :grrr:

Tudna vki mondani egy ingyenes tracker-t ahova feltolthetnem a KGNE torrentjeimet?

Koszonom.
Meglepo modon pl http://usteam.hu:6969
Death is the only redemption

Gab3c

Quote from: zsozsoMeglepo modon pl http://usteam.hu:6969
Most tenyleg meglepodtem, sry :rotflol:

Latszik tul sok a dolgom :beken:

Koszonet a tracker-ert

:merci:
Many thx to ae101kai

Moha

Quote from: zsozsoMeglepo modon pl http://usteam.hu:6969
1000 köszönet neked zsozso, Gab3c nevében is, hogy felmehet a Usteam trackerre!
:hail:

zsozso

Gyerekek annyi eszetek azert lehetett volna, hogy nemrakjatok ki mindenhova. Az ok hogy a magyarok szedik, de a kulfoldieknek nagyon nemkene. Ugye ti se szeretnetek, hogy ilyesmi miatt jelentse vki fel a servert vmelyik amcsi kiado/erdekvedo/stb.

Moha

Igen, ezt én is figyeltem. Még egy negatívum, hogy Gab3c, egyetlen seederként osztja mindenkinek, így sokkal lassabb a dolog, mert sokfelé oszlik. Utólag néztem én is, hogy mennyi külföldi van. Én amúgy nem tudom, hova lettek belinkelve a torrentek.
Az lesz még a baj, ha rászabadulnak a többi torrentre... :ejj:

Ha jól tudom, külföldre csak 80-as és 21-es port van tiltva, igaz? Mekkora amúgy a külföldi sávszélje a szervernek?

Edit: Úgy látom, az NGE-re már sajnos rá is cuppantak. :(

zsozso

Quote from: MohaIgen, ezt én is figyeltem. Még egy negatívum, hogy Gab3c, egyetlen seederként osztja mindenkinek, így sokkal lassabb a dolog, mert sokfelé oszlik. Utólag néztem én is, hogy mennyi külföldi van. Én amúgy nem tudom, hova lettek belinkelve a torrentek.
Az lesz még a baj, ha rászabadulnak a többi torrentre... :ejj:

Ha jól tudom, külföldre csak 80-as és 21-es port van tiltva, igaz? Mekkora amúgy a külföldi sávszélje a szervernek?

Edit: Úgy látom, az NGE-re már sajnos rá is cuppantak. :(
Van kemeny 4.5mbitem, de csak is _letoltesre_ hasznalhatom

Moha

Quote from: zsozsoVan kemeny 4.5mbitem, de csak is _letoltesre_ hasznalhatom
Úgy érted, hogy akkor ezt nem fogják le a külföldiek?

zsozso

Quote from: MohaÚgy érted, hogy akkor ezt nem fogják le a külföldiek?
Ugyertem, hogy kvara nemkene hasznalniuk a kulfoldieknek.

Dragon

Quote from: zsozsoUgyertem, hogy kvara nemkene hasznalniuk a kulfoldieknek.
akkor nincs más hátra, minthogy kiNATold valahogy
de emlékszem valaki egyszer kérdezte valamelyik topicban, hogy miért nem terjesztjük a torrenteket külföldre is
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Gab3c

Quote from: zsozsoGyerekek annyi eszetek azert lehetett volna, hogy nemrakjatok ki mindenhova. Az ok hogy a magyarok szedik, de a kulfoldieknek nagyon nemkene. Ugye ti se szeretnetek, hogy ilyesmi miatt jelentse vki fel a servert vmelyik amcsi kiado/erdekvedo/stb.
Hmm, en biztosan nem raktam ki sehova.

A regi tracker amig elt, addig talan osszesen 5 leecher volt kulfoldrol, mert volt egy kulfoldi thread-em ami a regi tracker-re (torrentek nelkul) mutatott. De azt azota toroltek (elobb, minthogy leallt volna a kulso tracker amit hasznaltam), szoval nem tolem kerultek ki a torrent-ek.

Sajnalom a dolgot, levegyem a torrenteket1?

megj.: gondoltam megvarom mig itt leszedegetik, utana kirakom egy kulso tracker-re es toltheti boldog-boldogtalan. Ugy latszik hamarabb fel kell raknom vmi kulso tracker-re is...
Many thx to ae101kai

Moha

Quote from: Gab3cmegj.: gondoltam megvarom mig itt leszedegetik
Hát, hacsak nem lesznek többen. Mert most is vannak, akik nemrég kezdhették, és 1-2%-nál járnak. És ahogy elnézem, csak 1-2 magyar van a peerek között.
Az viszont tényleg érdekes kérdés, hogy találták meg ennyien, ha a külföldi fórumon csak a régi tracker címe volt kint...

Fazék

http://tokyotosho.com/index.php?cat=1

ezen a címen megtaláltam a torrent-eket... tegnapelõtt még nem usteam-es tracker volt, ha jól láttam, mert nem mûködött, de ma már usteam-es és a felújított NGE 2db torrent-je is kint van, szintén usteam-es tracker-el... csak gratulálni tudok annak, aki ezt elintézte...

Gab3c

Faxa, modhatom.

Megneztem a linkelt oldalt, de ott nem lattam kie a torernt.

edit: veszmegoldaskent csinaltam a hongfire-n is torrenteket. A usteam-eseket nem seedelem vasarnapig (vagy szombatig, attol fugg) es hagyom, hogy erre szalljon at aki akar.
Many thx to ae101kai

Moha

Quote from: Gab3cedit: veszmegoldaskent csinaltam a hongfire-n is torrenteket. A usteam-eseket nem seedelem vasarnapig (vagy szombatig, attol fugg) es hagyom, hogy erre szalljon at aki akar.
Remélem bejön az akció. Én is átmegyek a Hongfire-re. Remélhetõleg pár nap és elülnek, ha nem lesz seeder.
Kérdés, hogy le fogják-e szedni a tokyotosho-ról a torrenteket. Mert ha nem, és továbbra is ott fog virítani a Usteam tracker címe, az nagyon nem lesz jó...

.Attila

Az mkv file-okkal mindig gondom volt, miért nem lehet olyan egyszerûen lejátszani õket, mint az ogm-eket? Na a lényeg: letöltöttem egy mkv splittert, MatroskaSplitter.ax file-t. Gondoltam a system32 mappába kéne rakni, de ez nem jött be, változatlanul nem nyitja meg a video-t. Mit kellene csinálni ezzel a file-lal? Ja igen, nem akarok mplayert használni, WMP-ben szeretném megoldani. És a matroska pack ugyan megoldja, viszont minden mást elszúr, összekavar mindent, és egyébként sem szeretek pack-eket használni.

Fazék

Quote from: TriviAz mkv file-okkal mindig gondom volt, miért nem lehet olyan egyszerûen lejátszani õket, mint az ogm-eket? Na a lényeg: letöltöttem egy mkv splittert, MatroskaSplitter.ax file-t. Gondoltam a system32 mappába kéne rakni, de ez nem jött be, változatlanul nem nyitja meg a video-t. Mit kellene csinálni ezzel a file-lal? Ja igen, nem akarok mplayert használni, WMP-ben szeretném megoldani. És a matroska pack ugyan megoldja, viszont minden mást elszúr, összekavar mindent, és egyébként sem szeretek pack-eket használni.
nem elég berakni a system 32-be le kell futtatnod egy ilyet is 'regsvr32 mlcom.ax' példának, csak értelemszerûen mlcom.ax helyére mást írsz

.Attila

Quote from: Blimpnem elég berakni a system 32-be le kell futtatnod egy ilyet is 'regsvr32 mlcom.ax' példának, csak értelemszerûen mlcom.ax helyére mást írsz
Ezt kaptam eredményül:
A DllRegisterServer sikertelen a következõben: MatroskaSplitter.ax
A visszaadott kód: 0x80070005

Fazék

Quote from: TriviEzt kaptam eredményül:
A DllRegisterServer sikertelen a következõben: MatroskaSplitter.ax
A visszaadott kód: 0x80070005
QuoteThe error value '0x80070005' means 'Access Denied'.

This means that an attempt has been made to update part of the registry that you do not have permissions to update. There are many parts of the registry that can be read but not updated (except by 'system' or the local administrator).
itt  van egy pár tipp a probléma okára/megoldására. sok szerencsét :)

.Attila

Quote from: Blimpitt  van egy pár tipp a probléma okára/megoldására. sok szerencsét :)
Kösz :)
Most nem a saját gépemnél ülök, úgyhogy csak késõbb tudom kipróbálni.

.Attila

Próbálom megcsinálni az elsõ wallpaper-em, de máris akadályba ütköztem. Paint Shop Pro 8-am van, jelenleg ez volt kéznél. Van egy olyan eszköze, hogy magic wand, ami azért kéne, mert más képekbõl szeretnék layert szedni, és ha azt egy sima "kijelölöm-copy-paste_as_layer" mûveletként csinálom, akkor layernek veszi az egész négyzetet, és a háttérkép ennek megfelelõen nem lesz jó. Egyik layernél sikerült jól megcsinálni, ezzel viszont gondom van, akármilyen tolerancia szintet választok, az istenért nem tudja rendesen kijelölni az egészet. Tudna nekem vki segíteni?