Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Damnatus

Hali!

Leszedtem a Nausicát és a feliratot az ftp-rõl, de nem akarja a feliratot rendesen lejátszani. Kihagy betûket, általában az ékezeteseket. Tudnátok segíteni? (BSPlayerrel játszom le, nemrég lett formázva a vinyó, asszem csak matroshka van fent kodekekbõl)

Marfy

Quote from: DamnatusHali!

Leszedtem a Nausicát és a feliratot az ftp-rõl, de nem akarja a feliratot rendesen lejátszani. Kihagy betûket, általában az ékezeteseket. Tudnátok segíteni? (BSPlayerrel játszom le, nemrég lett formázva a vinyó, asszem csak matroshka van fent kodekekbõl)
A Nausicába nem bele van égetve a felirat? Bár lehet hogy a Laputába van így.
A matroska nálam mindent összekavart homáylos lett a kép nem volt néha hang stb. Én személy szerint nem ajánlom.
Ajánlatos inkább a kodekeket egyenként feltenni.
Nálam a bevált páros a wmplayer8+vobsub.
Belenéztél már a feliratba az is lehet hogy abban van a hiba, vagy pedig átt van állítva angol nyelvre és azért nem akarja az ékezetes betûket megjeleníteni.
Vagy ha sehogy sem megy akkor nézd meg mplayerrel vagy a wmp classic-al.

Damnatus

Hali!

A matroskán belül külön lehet telepíteni a dolgokat.
Nincs beleégetve, elvileg közép-európaira van állítva, és a feliratot megnéztem, és ott vannak ékezetes karik. De nem csak azok maradnak ki, hanem egyéb karakterek is.
Azt nem tudom, hogy csak itt van-e ilyen, vagy többi feliratot is rosszul kezeli-e.

sirtomi

Hali!

Az Mplayer grafikus változatát honnan tudom letölteni? Egyszer már letöltöttem, de most nem találom a linket.

Fórumikaban keresem, de nem találom. Tudnátok segíteni?

Elõre is köszi.

Damnatus

Hali!

Azt hiszem az USTeam fansub oldalról!

sirtomi

Quote from: DamnatusHali!

Azt hiszem az USTeam fansub oldalról!
Köszi, megnézem.

Isi101

Nekem is volt ilyen problémám, de Mplayerrel.
Zsozsó ajánlotta az mplayerhez a -subcp ISO8859-2 opciot, valahol az mplayer topicban ott van, most lusta vagyok kikeresni.

Damnatus

Hali!

Mplayerrel még nem is próbáltam, majd megnézem, kösz!
Ha átállítanám a windowsos karakterekrõl ascii-re az okozna vmit?

Moha

Hello!

Szerintetek mennyire gáz, ha a monitorom felett kb 35 cm-re van elhelyezve a HI-FI árnyékolatlan hangszórója (így valahogy) Már egy jó 3 hónapja így van, és eddig nem volt gond (max annyi torzítást okozott, hogy a kép 1 mm-rel fentebb csúszott, de nem színezõdött el). Most viszont idõnként spontán szétesik a kép egy pillanatra a monitoromon, és nem tudom, esetleg nem ettõl van-e. Szerintetek?
Remélem nem akarja megadni magát a monitor...

Elõre is köszi a tippeket.

Dragon

Quote from: MohaHello!

Szerintetek mennyire gáz, ha a monitorom felett kb 35 cm-re van elhelyezve a HI-FI árnyékolatlan hangszórója (így valahogy) Már egy jó 3 hónapja így van, és eddig nem volt gond (max annyi torzítást okozott, hogy a kép 1 mm-rel fentebb csúszott, de nem színezõdött el). Most viszont idõnként spontán szétesik a kép egy pillanatra a monitoromon, és nem tudom, esetleg nem ettõl van-e. Szerintetek?

A képszétesés szerintem nem ettõl van. Inkább az elszínezõdés, vibrálás eshet meg.
Nekem az íróasztal alsó polca és az asztallap közé pont a monitor alá van befeszítve az erõlködõ+mélynyomó, és ha túl hangosra veszem, akkor (amellett, hogy bizsergeti a kezem :D) látni pici futkosó csíkokat a képben.
De jobb ez, mintha folyton rugdosnám a földön, vagy nem érném el a hangerõszabályzót.
A tied szerintem elég messze van a monitortól.
Dehát próbáld meg egy napig a szoba másik sarkába tenni, és nézd meg mi történik.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Én sem hiszem, hogy a hangfaltól lenne, ahhoz elég messze van. De tényleg tehetsz egy próbát, az a legbiztosabb.

Marfy

Én sem hinném hogy a hangszórótól lenne szvsz inkább a monitor haldoklik :(.
Haveromnak is így kezdte szétcsúszott a kép utánna csak fogta magát és elelment és csak nagy csapásokra jött vissza mintha kontakthibás lenne és mostanára már a padláson pihen :). Nekem van egy monitorom HP max 1024et bír 60Hz-en :) és analóg ha esetleg a tiéd tönkremenne míg nem vezsel másikat ezt örökbe is neked adom legalább lesz a hely a szekrény tetején :).

Marfy

Én sem hinném hogy a hangszórótól lenne szvsz inkább a monitor haldoklik :(.
Haveromnak is így kezdte szétcsúszott a kép utánna csak fogta magát és elelment és csak nagy csapásokra jött vissza mintha kontakthibás lenne és mostanára már a padláson pihen :). Nekem van egy monitorom HP max 1024et bír 60Hz-en :) és analóg ha esetleg a tiéd tönkremenne míg nem vezsel másikat ezt örökbe is neked adom legalább lesz a hely a szekrény tetején :).
Ha újjat akarsz venni ajánlom neked az LG Flatronokat szvsz nagyon jó kis monitorok és megfizethetõ.

Isi101

Próbáld meg kiporolni, néha az is csodákra képes :)
Nem viccelek, egyszer már én is jártam hasolóképpen, csak nekem a szervíz 2500+a levegõs flakon áráért javította meg.
Nálam a jelenség a következõ volt: remegett a kép, idõnként elmentek a szinek, és csíkozódott, úgy hogy a csíkok lefele vándoroltak a képernyõn.(Nem az X aktákat forgatták, szétnéztem a környéken :D )
A szervizes gyerek miután ezért jól megvágott, valami olyasmit magyarázott, hogy a nagyfeszültségû részekben okoz valamit a túl sok por ????
Nem igazán értettem, meg nem is érdekelt, elég pipa voltam az ár miatt.

OFF: Tetszik a képernyõháttered, egy ideig nekem is ez volt, mielõtt feltöltöttem a galériába :)

Dragon

Quote from: Isi101Próbáld meg kiporolni, néha az is csodákra képes :)
Nem viccelek, egyszer már én is jártam hasolóképpen, csak nekem a szervíz 2500+a levegõs flakon áráért javította meg.
Nálam a jelenség a következõ volt: remegett a kép, idõnként elmentek a szinek, és csíkozódott, úgy hogy a csíkok lefele vándoroltak a képernyõn.(Nem az X aktákat forgatták, szétnéztem a környéken :D )
A szervizes gyerek miután ezért jól megvágott, valami olyasmit magyarázott, hogy a nagyfeszültségû részekben okoz valamit a túl sok por ????
Nem igazán értettem, meg nem is érdekelt, elég pipa voltam az ár miatt.

OFF: Tetszik a képernyõháttered, egy ideig nekem is ez volt, mielõtt feltöltöttem a galériába :)
Azért olcsóbb, mint egy kompresszor, amit a mi rendszergarázdáink használnak.
Mindenesetre van természetes kompresszorod is beépítve ;)
Ám egyvalamire vigyázz, mielõtt turkálsz a cuccban, hagyd picit lemerülni a nagyfesz kondikat. - jobb az óvatosság. Ezt azért akármennyire is jártas vagy a témában el kell mondani, mert hajlamos az ember megfeledkezni róla.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Marfy

Quote from: bpka000hagyd picit lemerülni a nagyfesz kondikat.
Ha csak nem akarsz egy kellemes bizsergést érezni ;).

Moha

Kösz a tippeket. A kiporolás tényleg jó ötlet, ráérõ idõmben majd megcsinálom. Már vagy 5 éve megvan a monitor amúgy és anno használtan vettem, szóval biztos tele van porral...
Gondoltam még olyanra is, hogy esetleg a videókártyám hülyül (túlmelegszik) ugyanis meg lett kicsit buherálva és az eredeti venti helyett ráraktam egy P1-es cpu bordát + felé beállítottam egy 12cm-es ventit 5V-on. De azért szvsz ennyi hûtés elég neki, mert csak egy Gef2 MX400-as.

Marfy

Quote from: MohaGondoltam még olyanra is, hogy esetleg a videókártyám hülyül (túlmelegszik) ugyanis meg lett kicsit buherálva és az eredeti venti helyett ráraktam egy P1-es cpu bordát + felé beállítottam egy 12cm-es ventit 5V-on. De azért szvsz ennyi hûtés elég neki, mert csak egy Gef2 MX400-as.
Biztos nem a kártya lehet a hibás ha túlmelegedne akkor csak egszerûen megfagyna a rendzser, vagy nem húzod esetleg a kártyát mert a csíkozódás akár attól is lehet.

Bruce

Egy porolást szerintem is ejts meg, csodákra képes (és ezt tapasztalatból mondom :) )
Más: A Tales of phantasia címû játék PSX-es verzióját keresem angol nyelven. (Már ha van neki...) Most jött le torrenten a japán változat, és sajnos meg kellett állapítanom, hogy japánul még mindig nem tudok... :(

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

.Attila

Quote from: BruceEgy porolást szerintem is ejts meg, csodákra képes (és ezt tapasztalatból mondom :) )
Más: A Tales of phantasia címû játék PSX-es verzióját keresem angol nyelven. (Már ha van neki...) Most jött le torrenten a japán változat, és sajnos meg kellett állapítanom, hogy japánul még mindig nem tudok... :(
Csak Tales of Destiny van, az asszem a Tales of ... sorozat 2. része.

Bruce

Quote from: TriviCsak Tales of Destiny van, az asszem a Tales of ... sorozat 2. része.
Igen, arról tudok... az is jön már... kár. Mind1, SNESre megvan.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Shadowolf

Quote from: BruceEgy porolást szerintem is ejts meg, csodákra képes (és ezt tapasztalatból mondom :) )

Töltsd le a snes verziót és nyomd rá a patchet a dejap-tõl. ;)
A psx verzió csak grafikában jobb, semmi másban nem...

Edit: ja hogy az már megvan... Akkor vedd úgy hogy nem szóltam. :)

Cobra

Na nekem is lenne egy kérdésem: ki milyen töredezettségmentesítõt ajánl?
Diskeeper 8 nem volt túl jó, O&O Defrag se az igazi, most rakom fel a Diskeeper 9-et, kíváncs vagyok, az milyen lesz.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Mattanja

Quote from: CobraNa nekem is lenne egy kérdésem: ki milyen töredezettségmentesítõt ajánl?
Diskeeper 8 nem volt túl jó, O&O Defrag se az igazi, most rakom fel a Diskeeper 9-et, kíváncs vagyok, az milyen lesz.
Nekem is O&O volt, most a Perfectdisc van fennt.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Fazék

Quote from: CobraNa nekem is lenne egy kérdésem: ki milyen töredezettségmentesítõt ajánl?
tudom nagyon láma kérdés, de a windows-os miért nem jó? illetve mitõl nem jó a többi általad említett? csak kíváncsiskodnék, ha szabad, és nem számít nagyon off-nak :)

Cobra

Mert nem csinálja meg rendesen a rendszerezést. Régen a Norton Speed Disk összerakta elõre a könyvtárakat, egyberakta a swap file-t, a file-ok is 1 darabban voltak, és amit a mostani NTFS-esekbõl hiányolok, az az, hogy meg tudjam adni, melyik könyvtár tartalmát rakja az adatok elejére és melyikeket a végére.

Fazék

Quote from: Cobra... az az, hogy meg tudjam adni, melyik könyvtár tartalmát rakja az adatok elejére és melyikeket a végére.
lehet még egy kérdésem?... ez pontosan mire is jó az embernek? :confused:  :eeek:

Moha

Hû, most kíváncsiságból megnéztem. Átlag 45% filetöredezettségem van a vinyókon :) Rendbe kellene már rakni... Csakhát (nevezzetek akárminek) nem szoktam elindítani a defragot 2 okból:
1: rohadt hosszú idõ 5, összesen 220GB-nyi partíciót rendberakni
2: valahogy a "nem akarok windows-os lélegeztetõ gépre kerülni" érzésem van a windows defragjával kapcsolatban.
Igen, tudom; a Speed Disk-et meg még lusta voltam leszedni...
De nem értem: a Norton Speed disk nem kezeli az NTFS partíciókat?

Cobra

Pl ha a végére kerülnek a temp file-ok, akkor kevésbé hullik szét a hdd tartalma, mert csak a végén lévõ file-ok törlõdnek/keletkeznek sûrûn.
Moha: a Speed Disk sajnos csak Fat32 alatt mûködik teljes mértékben, NTFS alatt csak annyit ér, mint a Win saját defragja.
edit2: talán érdemes lenne megnézni a legújabb Norton Utilities-ben lévõ Speed Disket, csak ahhoz az egyész Systemworks-öt le kellene tölteni   :comp:

Isi101

Quote from: Blimplehet még egy kérdésem?... ez pontosan mire is jó az embernek? :confused:  :eeek:
Pld: ha .isok is vannak rajta, akkor annak a tartalma nyugodtan mehet az elejére, nem fognak változni,sok más, ami változhat pedig a végére, így kevésbé lessz késõbb töredezett.Vagy a gyakrabban használtak/ritkábban használtak szerint rendezni, stb...
Valamelyikben volt vagy 4-5 elõre beállított rendezési szempont, de nem emlékszem melyik defragoló proggi volt.
Azt nem tudom melyiket érdemes használni, mindenki mást javasolgat, de hogy mit ne :Abexo féle defragmenter proggit NE!!
Újraindítja a gépet, majd bejelentkezéskor jön egy dosos ablak a következõ fejléccel:c:\windows\system32\defrag.exe  :grrr: lassú, nem jól csinálja, és el is szúrta a particiómat.

Kellene egy tesztet csinálni melyik a legjobb program.Leghostolni egy defragos partíciót, majd szépen egyesével kipróbálni rajta a programokat. így mindegyiknek azonos töredezettségû particióval kellene dolgoznia.