Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Chronos

QuoteOriginally posted by belabacsi
Most lehet, hogy megint hülyeséget kérdezek: Mi az a vobsub?
Annyit tudok róla, hogy felirat. Várjunk csak! Nem az a felirat amit a dvd-rõl rippelnek be és amiben több nyelven van benn a felirat?:confused:
A vobsub az egy program, amely automatikusan beolvassa a feliratot, ha a videó és a sub fájlneve megegyezik.
Vannak videók, amikben beépített sub van, ez a DirectVobSub.
Ilyenkor lehet váltogatni az esetleges több nyelvű feliratok közül.
Egyébként a vobsub nagyon hasznos cucc, ugyanis a létező összes sub formátumot tudja kezelni. (pl: .sub, .srt, .ssa)
Ráadásul magad állíthatod be, hogy a subot mekkora és milyen betűtipussal, milyen színnel, stb...  írja ki.

CHRONOS

Chronos

Nem az a felirat amit a dvd-rõl rippelnek be
Az az ún. subrip formátum, kiterjesztése a .srt.
Remélem tudtam segíteni.

CHRONOS

belabacsi

Tehát a vobsub egy olyan program ami maga rakja ki a feliratot a videóra és nem a lejátszó?

Chronos

Tehát a vobsub egy olyan program ami maga rakja ki a feliratot a videóra és nem a lejátszó?
Így van. A feliratot nem kell külön megadni a lejátszónak, ha megegyezik a sub neve a fájl nevével.

CHRONOS

belabacsi

Ekuseru

azt hogy a fenébe lehet megcsinálni hogy egy bizonyos video mondjuk pont 700-megát foglaljon? mármint tömöritésnél
日本 - 中國 - 한국

belabacsi

QuoteOriginally posted by Ekuseru
azt hogy a fenébe lehet megcsinálni hogy egy bizonyos video mondjuk pont 700-megát foglaljon? mármint tömöritésnél

Miért jó az, hogy  pont  700MB-ot foglal?

belabacsi

Miért írja ki a FlashFXP azt, hogy 550 insufficient credits?:confused: Mert nem tudom tölteni, a NGE 2003-mat.:(

thebluesnote

Miért jó az, hogy  pont  700MB-ot foglal?

Pont ennyi fér rá egy 80 perces cd-re.

belabacsi

QuoteOriginally posted by thebluesnote
Pont ennyi fér rá egy 80 perces cd-re.

De ahhoz miért kell pont 700 MB-ot foglalnia? Nem lehet egy kicsivel kevesebb sem?

thebluesnote

Miért írja ki a FlashFXP azt, hogy 550 insufficient credits?:confused: Mert nem tudom tölteni, a NGE 2003-mat.:(

Mire ezt beírom, már valószínûleg tudni fogod... Zsozso letiltotta a letöltést az upload loginon.

thebluesnote

De ahhoz miért kell pont 700 MB-ot foglalnia? Nem lehet egy kicsivel kevesebb sem?

:confused: Miért jó neked, ha kevesebbet foglal? 74 perces cd-t már nem nagyon érdemes venni, a 80 perces ua. pénzbe kerül. Így meg maximális a helykihasználás. Én személy szerint utálom, ha mondjuk 600-ra van méretezve egy sorozat, bár még rosszabb, ha 720-ra...
Ha nem tudod felírni, be kell kapcsolni az overburn-t.

belabacsi

QuoteOriginally posted by thebluesnote
:confused: Miért jó neked, ha kevesebbet foglal? 74 perces cd-t már nem nagyon érdemes venni, a 80 perces ua. pénzbe kerül. Így meg maximális a helykihasználás. Én személy szerint utálom, ha mondjuk 600-ra van méretezve egy sorozat, bár még rosszabb, ha 720-ra...
Ha nem tudod felírni, be kell kapcsolni az overburn-t.

Egy szóval sem említettem a 74 perces cd-ket. Egyébként meg arra gondoltam, hogy miért nem lehet mondjuk 699 vagy 698 MB? Miért kell pont 700-nak lennie?
Miért utálod ha 600-ra van méretezve? Miért akarod, hogy a 600-ból MB 700 legyen? Nemértem

Ekuseru

hogy miért jó ha pont 700 mega?

azért mert pl. van egy 523 megás és egy 479 megás videóm és azt szeretném ha mindkettõ pont 350 megát foglalna és nem kellene próbálkozással összetömöritenem, hogy elérjem ugyanezt a méretet.

(pl. az ftp-n a Love Hina részek mind ugyanannyit foglalnak igy hajszálpontosan egy CD-t tesz ki három rész.)
日本 - 中國 - 한국

thebluesnote

Egy szóval sem említettem a 74 perces cd-ket. Egyébként meg arra gondoltam, hogy miért nem lehet mondjuk 699 vagy 698 MB? Miért kell pont 700-nak lennie?
Miért utálod ha 600-ra van méretezve? Miért akarod, hogy a 600-ból MB 700 legyen? Nemértem

Ja bocs, de akkor elárulhattad volna, miért kérdezel ilyeneket... Azt hittem azért akarod kissebbre, hogy ráférjen egy 74 percesre... Namindegy. Mondjuk az új kérdésedet még inkább nem értem, miért jobb egy 698-as file, mint egy 700-as?

Azért utálom ha 600-ra van méretezve, mert nem használja ki a cd-t teljesen. Ennyi. Szeretem, ha a megírt cd-im tömve vannak.

Chronos

Használj bitrate kalkulátort, én is azt használom.

CHRONOS

Ekuseru

Chronos:

oké majd rákeresek.
Egy másik kérdés:
Gondolom ezeket az Eva részeket úgy csinálták, hogy 90 perces CD-re férjenek rá kettesével. Na most mennyire megbizhatók / megirhatók ezek a CD-k? Mert akkor igy hagynám az Eva részeket ahogy vannak és felpakolnám õket 90 percesekre.
(én szivesen áldoznék egy CD-t is részenként, de azért igy mégis csak olcsóbb lenne)
日本 - 中國 - 한국

Chronos

Gondolom ezeket az Eva részeket úgy csinálták, hogy 90 perces CD-re férjenek rá kettesével. Na most mennyire megbizhatók / megirhatók ezek a CD-k? Mert akkor igy hagynám az Eva részeket ahogy vannak és felpakolnám õket 90 percesekre.
(én szivesen áldoznék egy CD-t is részenként, de azért igy mégis csak olcsóbb lenne)
Hát szerintem nem 90 percesre csinálták. Egyébként még soha nem írtam 90 perces CD-re, szóval nem tudom, hogy megbízhatóak-e.
Én is úgy gondoltam hogy nem fogok 1 részt írni egy CD-re, ezért kódoltam át.

CHRONOS

Ekuseru

azért gondolkoztam el rajta, mert annyira jó a minõsége, hogy tényleg nem szeretném majd a 233-as változatok csúnyák lennének.
日本 - 中國 - 한국

Chronos

azért gondolkoztam el rajta, mert annyira jó a minõsége, hogy tényleg nem szeretném majd a 233-as változatok csúnyák lennének.
Meglátjuk....

CHRONOS

zsozso

Maradjunk annyiban hogy Black jobban ért az encodeinghoz mint itt bárki.
Ő csinálja az a2000a cuccokat ;)
Death is the only redemption

Kazador

Ajánlom figyelmedbe a DrDivX nevû progit! (//www.divx.com) Kifejezetten divx.avi készítéséhez csinálták és szinte mindent megeszik bemenetnek. Ha nem is akarod tömörítéshez használni, beépített bitrate calculátora van, ami a beállított paraméterekhez a legmagasabb bitrátát ajánlja. Én ezt használom vhs/dvd-riphez és az eddigi legnagyobb bakija 7 mega eltérés volt. (bár mondjuk nem csoda mert én egy csomó custom dolgot állítgatok :-))

Én már egy csomó 90 perces cdt írtam, de eddig (lekopogom) problémám nem volt vele...mondjuk azért ha lehet én se használom szívesen. Ha pedig sorozatot írok és mondjuk 720 megára jönne ki x rész, akkor valamelyiknek a végébõl (vagy elejébõl) lecsípem az outro-t (intro-t) és igy ált. már beleférnek 700 megába.

Kazador

gyroscope

QuoteOriginally posted by Kazador
Az SVCD Mpeg2-t használ csakúgy mint a DVD (csak mondjuk a bitráta más (2500-6000), tehát a minõsége elég jó, olyan kb, mint egy dvdripp divx.avis filmnek.
a dvdripp divx.avi az nem MPEG4 vagy ilyesmi, ami messze jobb, mint az MPEG2, vagy rosszul tudom? (nem ertek az encoding-hoz, de ami svcd eddig a kezem ugyebe kerult, az eleg ratyi volt. egy 4-5Gb-os MPEG2 dvd-n az mas teszta, nade 1-2cd-s meretben... :confused: )
the sun rises and sets. feelings go with the wind.

Chronos

QuoteOriginally posted by gyroscope
a dvdripp divx.avi az nem MPEG4 vagy ilyesmi, ami messze jobb, mint az MPEG2, vagy rosszul tudom?
Divx, Xvid = MPEG 4 Codec
Ilyenkor a dvd-n lévõ Mpeg 2 stream-et rippelik le, és azt kódolják Mpeg 4 tömörítésbe.
Tehát minõség szempontjából mindkettõ lehet nagyon jó, csak a méret különbözik.
ami svcd eddig a kezem ugyebe kerult, az eleg ratyi volt. egy 4-5Gb-os MPEG2 dvd-n az mas teszta, nade 1-2cd-s meretben... :confused:  
Én is így vagyok ezzel.
Ettõl függetlenül az SVCD is lehet nagyon jó minõségû.

CHRONOS

Pharaoh

A régi SVCD-k és VCD-k tényleg elég rosszak voltak, de masapság már ugyan olyan jó mint a divX. Alig különbözik a DVD-tõl.

belabacsi

Errõl jut eszembe:
Miben különbözik a VCD és az SVCD?
Tudom, hogy az SVCD a jobb de miben?

belabacsi

Chronos most látom csak, hogy Legendary Member vagy!:cool:
Gratulálok!:D:appl:
300-tól lehet vki az?

Chronos

Chronos most látom csak, hogy Legendary Master vagy!:cool:
Gratulálok!:D:appl:
300-tól lehet vki az?
Heh...;)  nem. Én neveztem át magam Legendary Member-re.:p
Tudod, 100 post fölött megkapod a Senior Member címet, de utána akárhány postod is lesz, nem kapsz új címet, sajnos.
Tehát Senior Member a legnagyobb szint. :rolleyes:

CHRONOS

zsozso

QuoteOriginally posted by Chronos
Heh...;)  nem. Én neveztem át magam Legendary Member-re.:p
Tudod, 100 post fölött megkapod a Senior Member címet, de utána akárhány postod is lesz, nem kapsz új címet, sajnos.
Tehát Senior Member a legnagyobb szint. :rolleyes:

CHRONOS

Nemnem ;>
És kiveszem a useráltal állítható fokozatokat ;)
Death is the only redemption

Chronos

QuoteOriginally posted by zsozso
Nemnem ;>
És kiveszem a useráltal állítható fokozatokat ;)
Zsozso, nem bírsz új fokozatokat hozzáadni?

CHRONOS