Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Ha szerencséd van csak valami vírus, ha nincs, akkor vagy a HDD, vagy az alaplap haldoklik.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Marfy

Quote from: TurboKAz mennyire rossz jel hogy hiányzik az MFT a C meghajtóról? Mostanában két ujrainditás között hajlamos elfelejteni a Windows teszemazt a video drivert, vagy 1/4 sebességgel kezeli a wincsesztert, 100% cpu fogyasztás mellett.
Lehet egy vidóz reinstall mindent megold ;).
Vagy pedig tényleg valami fránya vírus lehet.

TurboK

virus nem volt, az fix, ellenõriztem. Az az érdekes hogy semmi más nem ment a gépen, mégis belassult - normál állapotban 0 cpu fogyasztással ír 4x DVDt hiba nélkül, lassulva kb 1x sebességgel írhatta, 100% cpu mellet (nem is vártam meg mire kiírja).

Namost ezen a héten most telepitem ujra a winfost másodjára, ugyhogy mostmár igazán lenyugodhatna. az elõbbi chkdsk prob is már megoldható azzal ha egymés után 2x nyomom le a chkdsk c: parancsot.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Dragon

Ezt én már lassan garantálni tudnám, hogy alaplap/vinyó probléma.
Próbáld ki másik gépben is a vinyót, ha ott is rossz, akkor az a gond, ha nem, akkor próbálj ki másik vinyót a tegépedben, ha az ugyanezt produkálja, akkor alaplap.
Azért ha nemtom hanyadszorra újrarakod a windózt, legalább pár percig jól kell mennie (ehh, legalábbis nem ennyire rosszul :D)
Habár, az is lehet, hogy valami nagyon gázos drivert vagy ilyesmit próbálsz minden újrainstalkor ráerõltetni.
Esetleg megnézheted mit csinál egy totál alapinstallal, minden extra nélkül.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

TurboK

nincs másik gép amiben kipróbálhatnám. Majd ha egyszer nagyon unatkozok, telepitek mondjuk egy Win2k-t a régi vinyómra (3gb Quantum, asszem 5400es) és onnan is futtatok chkdsk-et hogy mit ír ki.

Azt nem értem hogy miért csak a C meghajtó baromkodik, a D meg E az nem, pedig egy vinyó 3 particiójáról van szó.

Más. A Windows néha csinál egy olyat, Wordben meg a Start Menüben hogy a használatlan menüopciókat összekombinálja és elrejti, a menü aljáról lehet õket megnyitni egy duplanyíllal. Ezt hogyan lehet letiltani a Start menübõl?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboKMás. A Windows néha csinál egy olyat, Wordben meg a Start Menüben hogy a használatlan menüopciókat összekombinálja és elrejti, a menü aljáról lehet õket megnyitni egy duplanyíllal. Ezt hogyan lehet letiltani a Start menübõl?
Word-ben: Eszközök --> Testreszabás --> Beállítások fül --> 'Elõször csak a legutóbb...' opciótól kiveszed a pipát - install után általában ez az elsõ teendõm... :)

Windows XP-ben fura mód én se találom már ezt az opciót, hogy a Start menü/ programoknál ne legyen a 'testreszabott menü'-k használata, de vhogy azt is tutira meglehet oldani, mert most nekem normális. vhol a Start gombra jobb-klikk tulajdonságokon belül lehetett állítani korábbi Windows-oknál, de most hirtelen nem találom

Moha

Quote from: TurboKMás. A Windows néha csinál egy olyat, Wordben meg a Start Menüben hogy a használatlan menüopciókat összekombinálja és elrejti, a menü aljáról lehet õket megnyitni egy duplanyíllal. Ezt hogyan lehet letiltani a Start menübõl?
Verérlõpult --> Tálca és Start menü --> Start menü fül --> testreszabás --> speciális fül - és a megjelenõ ablak közepén a listában vedd ki a pipát a "Programok görgetése"-bõl. ;)
Így a görgetés helyett több oszlopba pakolja az elemeket.

Marfy

Quote from: MohaVerérlõpult --> Tálca és Start menü --> Start menü fül --> testreszabás --> speciális fül - és a megjelenõ ablak közepén a listában vedd ki a pipát a "Programok görgetése"-bõl. ;)
Ez nekem is jól jött köszi :). :merci:
Edit: Ha azt kikapcsolom nem tudok az ablakok között váltani :confused:.

Moha

Quote from: NokiEz nekem is jól jött köszi :). :merci:
Edit: Ha azt kikapcsolom nem tudok az ablakok között váltani :confused:.
Mármint Alt+Tab-bal? Szerintem annak nincs köze hozzá. Én kezdettõl fogva így használom (utálom görgetni a menüt) és nincs hasonló gondom...

Fazék

Quote from: MohaVerérlõpult --> Tálca és Start menü --> Start menü fül --> testreszabás --> speciális fül - és a megjelenõ ablak közepén a listában vedd ki a pipát a "Programok görgetése"-bõl. ;)
háhá, sztem TurboK nem erre gondolt. persze nem tudom, lehet hogy ez azt a problémát is megoldja, de sztem õ úgy értette, hogy a ritkábban használt menüelemeket elrejti a windows, akár egy programablakon belül is. konkrét példával élve, mondjuk a Kellékek menüponton belül csak a Paint-et, a Jegyzettömböt és a Rendszereszközök menüt mutatja alapból, a többit csak a menüsor legalján elhelyezkedõ nyílra kattintva dobja elõ "besüllyedõ árnyékolással", hogy lásd azokat ritkán szoktad használni. szóval sztem õ erre gondolt, ilyet tapasztalhatsz a Word-ben pl, ha nem kapcsoltad ki, amit én mondtam. de ha ezt is orvosolja a "programok görgetése" opció, akkor már értem miért nincs most nálam ilyen :)

Moha

Passzolom a kérdést.
Nem lehet, hogy ez a jelenség csak az alap "ocsmányvastagkékakármi" XP téma esetén jön elõ? Én ugyanis a klasszikus-t használom.

Fazék

Quote from: MohaNem lehet, hogy ez a jelenség csak az alap "ocsmányvastagkékakármi" XP téma esetén jön elõ?
nem lehet, mert már láttam a klasszikus nézetnél is ezt a ritkán használt menüpontok elrejtése dolgot..
Quote from: MohaÉn ugyanis a klasszikus-t használom.
ezt meg kicsit sznobizmusnak tartom, de hát szabad országban élünk :)
nekem nagyon bejönnek ezek az xp-s témák, van pár átkozottul jól kinézõ és StyleXP-vel nagyon frankón kinézõ Windows-t lehet összehozni :D

Moha

Quote from: Blimpezt meg kicsit sznobizmusnak tartom, de hát szabad országban élünk :)
Az alap kék theme nem tetszik (elsõsorban azért, mert túl vastag az ablak fejléce). Más theme-t meg lusta voltam keresni, ill. elég sok olyan van, ahogy szintén vastag a fejléc. Ez van. :)

TurboK

Nem lenne rossz ha ez a sok barom opció érthetõen lenne felcimkézve, kéne szerezni valami Windows - magyar szótárlexikont.
Vezérlõpult -> Tálca & Startmenu -> start menu -> testreszabás -> "testreszabott menuk használata" volt a felelõs.

Moha

Quote from: TurboKNem lenne rossz ha ez a sok barom opció érthetõen lenne felcimkézve, kéne szerezni valami Windows - magyar szótárlexikont.
Vezérlõpult -> Tálca & Startmenu -> start menu -> testreszabás -> "testreszabott menuk használata" volt a felelõs.
Ja, nálam nincs is ilyen opció. Akkor lehet, hogy azt valamelyik SP teszi fel...

Fazék

Quote from: MohaJa, nálam nincs is ilyen opció. Akkor lehet, hogy azt valamelyik SP teszi fel...
a vastagított rész kimaradt, így már én is megtaláltam:

Vezérlõpult -> Tálca & Startmenu -> klasszikus start menu -> testreszabás -> "testreszabott menuk használata"

Dragon

Quote from: TurboKNem lenne rossz ha ez a sok barom opció érthetõen lenne felcimkézve, kéne szerezni valami Windows - magyar szótárlexikont.
Na, ez a másik, amiért angol windowst (és minden mást) használok.
Annyira ostoba magyar neveket tudnak adni a dolgoknak, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik benne.
Egyébként nekem is klasszikus témám (:D) van, utálom a csili-vili csicsa dolgokat, nekem az egyszerû, letisztult felület kell, a w2k-szerû pont jó.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

TurboK

Quote from: bpka000Na, ez a másik, amiért angol windowst (és minden mást) használok.
Annyira ostoba magyar neveket tudnak adni a dolgoknak, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik benne.
Egyébként nekem is klasszikus témám (:D) van, utálom a csili-vili csicsa dolgokat, nekem az egyszerû, letisztult felület kell, a w2k-szerû pont jó.
Nem hülyeség, pláne hogyha a "Windows XP Reduced Media Edition"t teszed fel, amibõl ki vannak nyirbálva a Messenger meg Media Player meg ilyesmik. Láttam is az elitetorrentsen, leszedem a biztonság kedvéért.

A kérdés az hogy az anyum mit szólna ha a windows hirtelen full angollá válna =)
Majd feltesszük ha be lesz szerelve a router és nem ennél a gépnél fog netezni.

kikuchiyo

Guruk segítségét szeretném kérni:

A szárítógépem paraméterei a következõk:
proci: P4 (Willamette) 1500 MHz
alaplap: ASUS P4S533
mem: 256 MB
vid: Inno3D Geforce TI4200 (64 MB)

a kérdés, hogy ezzel a konfiggal a 2600 körüli 3dmark2001  pontszám normálisnak tekinthetõ?

Azért kérdezem, mert gyanakszom, hogy a videokártyám döglõdik.
(Az elsõdleges hibajelenség igazából az, hogy iszonyú zörgés hallatszik egy ideje a gépembõl, fõleg akkor, ha indítás elõtt volt alkalma lehûlni. A szervízes tag szerint a videokártya hûtõje okozhatja, és ezt a hipotézist alátámasztaná, ha a fenti pontszám valóban alacsony lenne, az elégtelen hûtést bizonyítva.)

Edit: gyanús ez nekem, intarwebes teszteket nézegetve legalább 6-7000-nek kéne lennie szerintem.
Failure is the default option

.Attila

Quote from: kikuchiyoGuruk segítségét szeretném kérni:

a kérdés, hogy ezzel a konfiggal a 2600 körüli 3dmark2001  pontszám normálisnak tekinthetõ?

Azért kérdezem, mert gyanakszom, hogy a videokártyám döglõdik.
(Az elsõdleges hibajelenség igazából az, hogy iszonyú zörgés hallatszik egy ideje a gépembõl, fõleg akkor, ha indítás elõtt volt alkalma lehûlni. A szervízes tag szerint a videokártya hûtõje okozhatja, és ezt a hipotézist alátámasztaná, ha a fenti pontszám valóban alacsony lenne, az elégtelen hûtést bizonyítva.)

Edit: gyanús ez nekem, intarwebes teszteket nézegetve legalább 6-7000-nek kéne lennie szerintem.
Milyen az a Wllamette mag? Nem ismerem.
Talán segít kiigazodni, ha leírom, hogy nekem mi a régi configommal a pontom, meg az újjal:
Régi:
P4 Celeron 2,4 GHz
256 MB 266 MHz RAM
ATI Mobility RadeOn 9600 128 MB (mellékes, hogy Mobility vagy sem)

pontszám: 3500

Új:
videokártya ugyanaz (ezért lehet szemléletes neked, mert azzal, hogy ez nem változott, mégis óriási a különbség)
P4 Northwood 2.66 GHz / 533 MHz FSB
1024 MB 400 MHz (alaplap miatt 333-on mûködik) RAM

pontszám: 9000 (pedig a videokártya nem változott)

A 3DMark grafikai tesztelõ program, de rengeteg múlik a procin, és azért a ram-on is.

Marfy

Quote from: kikuchiyoGuruk segítségét szeretném kérni:

Nekem 1800+ XP van teszteltem ilyen videókarit és 10200 pont :) úgyhogy valami nagy gond lehet nálad.
Milyen drivert használsz mert a mostaniak már egyre szarabbul teljesítenek a 2001-ben.
De amúgy ne foglakozz ezekkel a tesztelõkkel én nem is tesztelgetek megnézem a játékot és ott derül ki valójában hogy is teljesít a kártya.
Nekem most 9600 pro-m van és tesztekben szar de játékok simán futnak rajta úgyhogy én nem adok a tesztekre.

Fazék

Quote from: Bonci...
pontszám: 3500
...

pontszám: 9000 (pedig a videokártya nem változott)

A 3DMark grafikai tesztelõ program, de rengeteg múlik a procin, és azért a ram-on is.
gyanús vagy te nekem ezekkel a számokkal... :confused: ha jól sejtem az egyik config a notebook, ami frankón össze van állítva, a másik pedig egy asztali gép, amit ti állítottatok össze... vagyis ebben az esetben vélhetõen nem ugyanaz a két monitorkártya teljesítménye, processzormag, memória-sebesség könnyen eltérhet a kettõnél... (az azonos típusszám és azonos memória-nagyság ellenére is) kicsit gyanúsnak tûnik ez a nagy ugrás... pontosabban az elsõ érték gyanúsan kevés! olyan 5-6000 lenne minimum a reális sztem

edit:

Quote from: Nokiid: Inno3D Geforce TI4200 (64 MB)

Nekem 1800+ XP van teszteltem ilyen videókarit és 10200 pont úgyhogy valami nagy gond lehet nálad.
na ezt meg méginkább nem hiszem el... mert ha ránézel Bonci eredményeire képtelenség, hogy abból a kártyából te ennyi pontot hoztál volna ki, szóval itt nagy kavarás folyik, mindjárt leszedek egy 3DMark2001-et és lefuttatom, mert gyanúsak vagytok ti nektem, sumák banda! :D

.Attila

Quote from: Blimpgyanús vagy te nekem ezekkel a számokkal... :confused: ha jól sejtem az egyik config a notebook, ami frankón össze van állítva, a másik pedig egy asztali gép, amit ti állítottatok össze... vagyis ebben az esetben vélhetõen nem ugyanaz a két monitorkártya teljesítménye, processzormag, memória-sebesség könnyen eltérhet a kettõnél... (az azonos típusszám és azonos memória-nagyság ellenére is) kicsit gyanúsnak tûnik ez a nagy ugrás... pontosabban az elsõ érték gyanúsan kevés! olyan 5-6000 lenne minimum a reális sztem

edit:

na ezt meg méginkább nem hiszem el... mert ha ránézel Bonci eredményeire képtelenség, hogy abból a kártyából te ennyi pontot hoztál volna ki, szóval itt nagy kavarás folyik, mindjárt leszedek egy 3DMark2001-et és lefuttatom, mert gyanúsak vagytok ti nektem, sumák banda! :D
Pedig tényleg ennyi jött ki. És az elsõ pontszámot többször mértem. De vissza nem pakolom a gépbe, hogy leellenõrizzem ;)

Dragon

Te Bonci, hogy tettél asztali gépbe Mobility Radeont?

kikuchiyo:
az Inno3D nem valami nagy márka, de ez a szám tényleg picit kevés
azonban elõfordulhat, hogy szoftveres problémád van, pl. valami eszi az erõforrásokat
igazándiból a 3DMark online resultbrowser-ben kéne megnézni, hogy mennyi kéne, hogy legyen
a hang valószínûleg egy venti, de nem biztos, hogy pont a videókártyáé... most nem akarom azt mondani, hogy próbáld meg megállítani rajta, mert abból baj szokott lenni, de én úgy nézném meg
(mármint hagyom kihûlni, bekapcs, majd amikor hallom a hangot megállítom 1-1 másodpercre a ventiket -csakis a közpénénél, nem a lapátoknál-, és amelyiknél elhallgat....)

Xaga

Szeretném otthonról vezérelni a kolis gépemet milyne +oldások vannak rá???

Marfy

Quote from: Blimpna ezt meg méginkább nem hiszem el... mert ha ránézel Bonci eredményeire képtelenség, hogy abból a kártyából te ennyi pontot hoztál volna ki, szóval itt nagy kavarás folyik, mindjárt leszedek egy 3DMark2001-et és lefuttatom, mert gyanúsak vagytok ti nektem, sumák banda! :D
Nem sumákolunk :).
Ugyan az a proci csak a Inno3d Gef3ti200-as kártya 8350 pont.
Itt a bizonyíték :).
Úgyhogy a ti4200 jobb kártya úgyhogy hihetõ a 10000 fölötti pont.
Edit: bpka000 szerintem Boncinak az a kártya a laptopjában van ;).

Fazék

Quote from: NokiNem sumákolunk :).
Ugyan az a proci csak a Inno3d Gef3ti200-as kártya 8350 pont.
Itt a bizonyíték :).
hiszi a piszi, ilyen gyenge hamisítványt én is tudok photoshop-pal csinálni :D
na jó nem, de akkoris fura, hogy a te kártyád egy gyengébb procival kb ugyanannyit ért el, mint egy ati9600-as kártyával Bonci... szóval vhol mindenképpen kavarva van a dolog... ill. nem igazán ismerem a programot, de ha jól sejtem az se mindegy, milyen felbontáson színmélységen, stb futtatod a dolgot (bár így pont csak az értelmét vesztené el a pontozás, szóval mégse...) na mindegy, szóval nem értem ezeket az aránytalanságokat, most már tényleg beszerzem én is a 3DMark2001 felpatch-elt verzióját és lefuttatom egy 4-éves vason és ezen a félévesen is és akkor végleg lerántom a leplet galád cselszövésetekrõl! háhá! senki sem számít a spanyol inkvizícióra!!
Quote from: NokiEdit: bpka000 szerintem Boncinak az a kártya a laptopjában van ;).
azért írta amit írt, mert nagyon úgy tûnt, hogy Bonci egyik géptesztje egy notebook, a másik pedig egy asztali gép... na most elég nehéz bármelyik videókártyáját áthelyezni a másikba... Bonci pedig vmi olyasmit mondott késõbb, hogy "De vissza nem pakolom a gépbe, hogy leellenõrizzem" szóval vszleg mégiscsak 2 asztali géprõl lesz szó, csak akkor nem értem, hogy az elsõ gépkonfignál miért említette a mobility-t... nu mindegy, amint visszatér felvilágosít minket remélhetõleg :)

Moha

Quote from: XagaSzeretném otthonról vezérelni a kolis gépemet milyne +oldások vannak rá???
A RealVNC-t vagy a TightVNC-t tudom ajánlani. Felrakod a szervert a kolis gépre, adsz neki egy jelszót, az otthoni gépre felrakod a klienst, beloginolsz, és ugyanúgy tudod irányítani a kolis gépet, mintha ott ülnél elõtte, fájlokat tudsz áttölteni a két gép között, stb.

Marfy

Quote from: Blimphiszi a piszi, ilyen gyenge hamisítványt én is tudok photoshop-pal csinálni :D
na jó nem, de akkoris fura, hogy a te kártyád egy gyengébb procival kb ugyanannyit ért el, mint egy ati9600-as kártyával Bonci... szóval vhol mindenképpen kavarva van a dolog... ill. nem igazán ismerem a programot, de ha jól sejtem az se mindegy, milyen felbontáson színmélységen, stb futtatod a dolgot (bár így pont csak az értelmét vesztené el a pontozás, szóval mégse...)
1024x768 és 32bit ben futattam sajna pont takarásban vannak a beállítások.
Amúgy az újabb videó kártyák már gyengébben teljesítenek a régebbi tesztprogramokban az driverek miatt. Majd letesztelem én hány pontot kapok egy 9600 proval nah futtatom is.
Edit: csak 8609  pontom lett pedig ez elvileg jóval jobb mint egy gef3 igaz nem volt húzva se a proci sem a kártya, a gef3 pedig jól megvolt cibálva :).

Xaga

Quote from: MohaA RealVNC-t vagy a TightVNC-t tudom ajánlani. Felrakod a szervert a kolis gépre, adsz neki egy jelszót, az otthoni gépre felrakod a klienst, beloginolsz, és ugyanúgy tudod irányítani a kolis gépet, mintha ott ülnél elõtte, fájlokat tudsz áttölteni a két gép között, stb.

Közs a tippet Moha majd kiprobálam azt nem tudod hogy a progik elboldogulnak IPv6-s címmekkel is???