Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Xipe

Quote from: Blimpnah.. elrontottad, mégse vagy jó edzõtárs kötözködéshez... :rolleyes:

dehogynem.
csak nalam mar nem jelentkezik a hatosag.
nem szeretik ha lovoldoznek rajuk.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

TurboK

sztem az F-Prot a legjobb. kicsi (kb 10 mega az egész, norton meg ilyesmi fél óra alatt töltõdik be és eszi a fél gépet) de hatékony.

virus ugyis csak akkor megy fel a gépre ha fingod sincs az internetrõl. Firewall megeszi a 90%ukat, 9% emailben jön (nem kell fájlcsatolást megnyitni, emberek!), 1% meg http-n van, azt meg jobb esetben firewall is blokkolja, vagy ott van a firefox (arra az esetre ha mindenképp olyan oldalra kell menned ahol virus van, pl cracks.am).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Marfy

HOgy a francba kell az XP-vel az internetet megosztani már mióta itt szenvedek vele pedig már eccer csináltam, na de mit csináljak ha  :lame:  vagyok :D.

Dragon

Noki, az általad leírt jelenséget nekem akkor produkálta, amikor önmagának kellett keresgélnie IP-cím után, mert nem talált DHCP-t. (pl. amikor csak úgy brahiból engedélyezve volt a hálókártya, de semmi sem volt rádugva)
Mióta fenn van az ADSL router, azóta egy pillanat alatt bootol.
Ezenkívül én Symantec Antivirus Corporate Edition-t használok, mert a NAV totál megöli ezt szép webes jellegû interfészt, így pl. az XP teljes helpjét, illetve a saját beállítókonzolját is. (remek ötlet ilyenre írni egy vírusirtót, mi?)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Cobra

NAV 2003-mal nekem nem volt semmi gondom, most Symantec AntiVirus van fent, ez is elég jó. Egyetlen "hátránya", hogy semmi csili-vili amerikai átlagjúzernek készült kezelõfelülete nincs, hanem szép szögletes, Win95 design.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Varene Vino

Bocs, de akkor most lehet letölteni valahonnan, vagy nem?  :lame: Ha igen, hogy mivel? :)

Xipe

Quote from: Varene VinoBocs, de akkor most lehet letölteni valahonnan, vagy nem?  :lame: Ha igen, hogy mivel? :)

mit akarsz letolteni?
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: CobraNAV 2003-mal nekem nem volt semmi gondom, most Symantec AntiVirus van fent, ez is elég jó. Egyetlen "hátránya", hogy semmi csili-vili amerikai átlagjúzernek készült kezelõfelülete nincs, hanem szép szögletes, Win95 design.
Na, hát pont azt szeretem én is benne, letisztult, korrekt, semmi extra, és nem cseszi szét a fél rendszert.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Varene Vino

A Love Hina Specials-t és a Love Hina Again-t...

Karma XXL

Quote from: Varene VinoA Love Hina Specials-t és a Love Hina Again-t...

Az FTPrõl, mondjuk Total Commanderrel. Lásd Anime/Love Hina Again és Love Hina Specials könyvtár.

Moha

Quote from: TurboKsztem az F-Prot a legjobb. kicsi (kb 10 mega az egész, norton meg ilyesmi fél óra alatt töltõdik be és eszi a fél gépet) de hatékony.
Keblemre, cimbora!  :tezsvir: Nekem eddig (486-os, DOS idõszak óta) az F-prot bizonyult a legjobbnak! Az a jó, hogy mindössze 1 modulja van a memóriában és csak 2MB-ot foglal. Ezzel szemben a NAV beültet vagy 3 process-t és nagyon meg tudja enni az erõforrásokat. Nekem még nem volt olyan, amit az f-prot ne kapott volna el, még a trojan-okat és joke progikat is felismeri. Frissítés meg ált. hetente van hozzá, anonymous ftp-rõl letölthetõ.
Az e-mail vírusok ellen meg: normális levelezõt kell használni, ami nem az exploiter-t használja a HTML megnyitására (én pl. már jó ideje a The Bat!-ot használom - a fejlesztõk elsõdleges szempontja a vírusvédelem volt) :)

TurboK

Velem már volt olyan hogy az Fprot nem ismert fel vírust, méghozzá egy olyat ami a Norton internetes adatbázison le volt írva. Meg pl. explorer.exe spoofert se tudtam vele leölni (mondjuk a mellette lévõ 3 másik vírust lekapta).

Más. Nem tud valaki alternatívát a CHKDSK-ra? anno scandisk helyett volt norton disk doctor, de most az is csak a chkdsk-et inditja el. Az a probléma hogy elinditott gépnél a chkdsk aszondja hogy hibás egykét fájladat, meg bittérkép, meg a MFT, de javitani csak ütemezve lehet (a C meghajtón van, ahol ugye a Windows is, nem lehet zárlni emiatt). Ütemezett javitásnál megtalálta a hibát, de amikor visszatöltött a windows akkor már megint ott volt. Viszont, ujbóli ütemezés után már NEM volt hiba, csak akkor ha a Windowsból futtatom a chkdsk-et.
Namost akkor vagy már lekapott minden hibát csak nem hajlandó észrevenni, vagy azt nem hajlandó észrevenni hogy itt valami hibás és ki kéne javitani. format és windows ujratelepités nem segitett.

tippek?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Dragon

Quote from: TurboKtippek?
Hát, ha már úgyis megszabadultál a régi windowstól, akkor megpróbálhatod az egész partíciót törölni, majd újra létrehozni a windows telepítõ CD-vel.
Ha úgy sem megy, akkor nincs más hátra, mint egy új vinyó.
szvsz

kikuchiyo

Nézd meg a helpben, hogy hogyan kell elõcsalogatni a Recovery Console-t. Az direkt erre van.
Failure is the default option

TurboK

Quote from: bpka000Hát, ha már úgyis megszabadultál a régi windowstól, akkor megpróbálhatod az egész partíciót törölni, majd újra létrehozni a windows telepítõ CD-vel.
Ha úgy sem megy, akkor nincs más hátra, mint egy új vinyó.
szvsz
töröltem a particiót, aztán full format volt telepitõ CDvel. (xp sp1)

QuoteNézd meg a helpben, hogy hogyan kell elõcsalogatni a Recovery Console-t. Az direkt erre van.
megnézzük. amúgy telepitõ cdn van rendszervisszaállitás vagy mifene néven.

Moha

Hello!

Ajánljatok olyan programot, amivel úgy tudok lejátszani egy DVD-t, hogy rárakja a feliratot egy .sfv fájlból. Annyi volna a lényeg, hogy ellenõrízni szeretném, hogy jó-e az .srt idõzítése.

Elõre is köszi.

kikuchiyo

Hát .sfv fájlból semmilyen program nem tud neked feliratot varázsolni. :)

De ha mondjuk .srt, vagy akármilyen más feliratformátum, akkor az mplayer (természetesen) képes a dvd-vel együtt megjeleníteni.

pl.:
mplayer dvd://1 -dvd-device x: -sub szalacsi.srt
Értelemszerûen változtasd meg a paramétereket.
Failure is the default option

Moha

Quote from: kikuchiyoHát .sfv fájlból semmilyen program nem tud neked feliratot varázsolni. :)
Jól van, na, elírtam; nem kell kötözködni! :p
Quotemplayer dvd://1 -dvd-device x: -sub szalacsi.srt
Értelemszerûen változtasd meg a paramétereket.
Köszönet! :merci:

Gab3c

Quote from: MohaHello!

Ajánljatok olyan programot, amivel úgy tudok lejátszani egy DVD-t, hogy rárakja a feliratot egy .sfv fájlból. Annyi volna a lényeg, hogy ellenõrízni szeretném, hogy jó-e az .srt idõzítése.

Elõre is köszi.
Szia, Moha!

Egy jotanacs: az .srt idoalapu, de az author progi felirat file-ja frame alapu, ezert fontos, hogy mikor atkonvertalod az .srt-(ke)t a video stream fps-et add meg! ;) Remelem ertheto ^_^;

Gab3c
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

TurboK

na, recovery console nem csinált semmit. Windowson belül még mindig azt bökdösi hogy hibás a C:, windowson kívülrõl meg hibátlan. ennyit a chkdsk-rõl.

Moha

Quote from: Gab3cEgy jotanacs: az .srt idoalapu, de az author progi felirat file-ja frame alapu, ezert fontos, hogy mikor atkonvertalod az .srt-(ke)t a video stream fps-et add meg! ;)
Persze. :) Csak most pont ezzel akadt gondom: úgy tûnik, hogy el van cseszve valami a stream-ben, mert az elsõ 10 másodperc után framrate chage-t ír és újraindul az idõ számlálás és csúszik a felirat is. :( Majd megnézem, hogy ha átrakom .sub formátumba, akkor jó lesz-e.

NRG

Sorry ha lámer a kérdés...

A HackSign -t szeretném megnézni, de látom vannak benne ogm-en kívül más file-ok (cdp, cdt) is aminek méretébõl feliratfélére következtetek... de nem mindhez van. Amihez nincs annak nincs felirata? vagy az nem felirat?

A HUN és a nemhun közt van más különbség is vagy csak a magyar felirat?

Moha

cdp, cdt file nem felirat, hanem CRC ellenörzõ / hibajavító. Akkor használatos, ha neked hibás a file, de ismersz valakit, akinek hibátlan. Részletek iránt viszont mást kérdezz meg, lévén én még sosem használtam...

NRG

Köszi a gyors választ!

Akkor nekiesek a letöltésnek...

:merci:

Fazék

Quote from: Mohacdp, cdt file nem felirat, hanem CRC ellenörzõ / hibajavító. Akkor használatos, ha neked hibás a file, de ismersz valakit, akinek hibátlan. Részletek iránt viszont mást kérdezz meg, lévén én még sosem használtam...
egy tényleg hihetetlenül hasznos program a zidrav használja ezeket a file-okat, és jól írtad le a hogy mire jó :) és gondolom azért vannak ott ezek a file-ok, mert hibás az azonos nevû file és zsozso azért hozta létre, hogy akinek megvan hibátlanul, az leszedi, majd a hibátlan file alapján zidrav-val létrehozza és visszaküldi a javítást :)

edit: most látom csak, szóval 2000  :D

NRG

Most ez komoly?

Akkor mégse töltöm le  :(  pedig már de rákattantam  :bruhuhu:

Mikor lesz meg a hibátlan? Van esetleg idõpont?

Fazék

Quote from: NRGMost ez komoly?

Akkor mégse töltöm le  :(  pedig már de rákattantam  :bruhuhu:

Mikor lesz meg a hibátlan? Van esetleg idõpont?
megnéztem a Hack Sign könyvtárat. jelenleg az elsõ pár részbõl van hunsub-os változat, a többi csak az amerikai dvd-rip, vagyis csak angol felirat van bennük, ha jól sejtem. de véleményem szerint ha a felirat topic-ban rákérdezel páran biztos tudnak adni tanácsot, hogy a többi részhez hol találsz feliratot :) (vagyis a cdp, cdt file-oknak tudtommal semmi közük a felirathoz, azokat felejtsd el :))

edit: röviden mégegyszer: a zidrav (és a vele járó cdp, cdt kit.-ek) az akármilyen file esetleges feltöltés/letöltés közben becsúszott crc hibáinak a kijavítására szolgálnak, és van hogy ezen javítások nélkül is használható egy file, de mégiscsak jobb, ha az 'official crc'-nek megfelelõ változatok gyûlnek az ftp-n :) tehát vélhetõen a fent lévõ file-ok sfv check-je hibátlant fog mutatni, de ettõl még a magyar feliratsáv továbbra sincs benne az anime-mx-es file-okban)

NRG

hm...

Akkor most a Hack Sign ogm-ek nem hibásak ha jólértem? Csak biztonságból vannak fenn azok a +file-ok.

Az angol felirat is jó. Akkor mégiscsak leszedem....

Arigato!

.Attila

Quote from: NRGhm...

Akkor most a Hack Sign ogm-ek nem hibásak ha jólértem? Csak biztonságból vannak fenn azok a +file-ok.

Az angol felirat is jó. Akkor mégiscsak leszedem....

Arigato!
Nem hibásak.

Manu

Titeket is redirectel a kezdõlapra ez az oldal mikor szedni akarok valamit vagy csak én bénázok?