Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: bpka000Te Bonci, hogy tettél asztali gépbe Mobility Radeont?
Én sehol nem mondtam, hogy asztali gépem van ;)

Moha

Quote from: Xagaazt nem tudod hogy a progik elboldogulnak IPv6-s címmekkel is???
Gõzöm sincs, de próbáld ki. Mi a cégnél arra használjuk, hogy megnézzük, minden rendben van-e az ügyfélnél, ill. segítsünk, ha problémájuk van. A RealVNC-nek van free változata, a TightVNC meg GPL-es, tehát még legális is lesz. :p

Dragon

Quote from: BonciÉn sehol nem mondtam, hogy asztali gépem van ;)
Akkor Blimp nézett félre valamit.

Egyébként srácok, a 3DMarkXX teszteket következõképpen kell csinálni:
- van egy alapbeállításuk, általában 1024x768, 32bit, stb. azon kell hagyni
- videókarin beállítani (Radeonon lehet, gefórszon nemtudom) aztt, hogy minden "Application preference" azaz, hogy ne erõszakoljon pl. 16xAA -t a progira, hanem hadd döntse el õ maga, hogy mit használ
- felesleges dolgokat kiszed a memóriából, bátrak akár a vírusirtót is
- tesztek közül Sound teszt kikapcsol, többi meghagy
- uzsgyi

na evvel kb. reális és összehasonlítható eredményeket kaptok
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Fazék

Quote from: bpka000Akkor Blimp nézett félre valamit.
hát naív módon azt hittem, csak 1 notebook lehet :)
utána meg ezt írta:"De vissza nem pakolom a gépbe, hogy leellenõrizzem"
én pedig úgy tudtam, hogy ezeket a mobility kártyákat nem igazán lehet cserélgetni notebook-ok között, de ma bármirõl megtudtok gyõzni, szóval hajrá!  :haha:

Quote from: bpka000Egyébként srácok, a 3DMarkXX teszteket következõképpen kell csinálni:
- van egy alapbeállításuk, általában 1024x768, 32bit, stb. azon kell hagyni
- videókarin beállítani (Radeonon lehet, gefórszon nemtudom) aztt, hogy minden "Application preference" azaz, hogy ne erõszakoljon pl. 16xAA -t a progira, hanem hadd döntse el õ maga, hogy mit használ
- felesleges dolgokat kiszed a memóriából, bátrak akár a vírusirtót is
- tesztek közül Sound teszt kikapcsol, többi meghagy
- uzsgyi

na evvel kb. reális és összehasonlítható eredményeket kaptok
na igen, a mindenféle háttérben futó fölösleges process-t kiszoktam lõni én is teszteléskor, a minnél jobb eredmény érdekében :D

.Attila

Quote from: Blimphát naív módon azt hittem, csak 1 notebook lehet :)
utána meg ezt írta:"De vissza nem pakolom a gépbe, hogy leellenõrizzem"
én pedig úgy tudtam, hogy ezeket a mobility kártyákat nem igazán lehet cserélgetni notebook-ok között, de ma bármirõl megtudtok gyõzni, szóval hajrá!  :haha:
Azt a procira meg a memóriára értettem, a videokártyánál mondtam is, hogy az ugyanaz, lévén azt tényleg nem lehet kiszedni ;)

Fazék

Quote from: BonciAzt a procira meg a memóriára értettem, a videokártyánál mondtam is, hogy az ugyanaz, lévén azt tényleg nem lehet kiszedni ;)
áh! így már értek mindent! köszönöm uram! :D

ellenben most én állnék elõ egy kérdéssel, melyre csak remélni tudom, hogy válasz érkezik. szóval hogy tudok észrevetetni egy vacak XP-t az ME-s gépekkel és fordítva? mert rányomtam a hálózatra, átállítottam a munkacsoportot, illetve az ip-címeket, dns satöbbi is, hogy netezni is tudjak egyben, de sajnos az XP nem hajlandó látni az ME-s gépeket és vica versa. szóval ötlet? :)

edit: ja és mindegyiket tudom ping-elni is ip-cím szerint, szóval úgy tûnik, mintha nem tudnák, hogy egy munkacsoportban vannak és ezért nem érném el a többi gépet, de pedig én úgy látom hogy jól van beállítva? valakinek ötlete esetleg vmi tipikus hiba fölvetése?

edit2: ÁLLJ vissza az egész, most elkezdték látni egymást! de ezt csak halkan mondom, nehogy õk is meghallják, oszt nekiálljanak lázadozni... ;)

Manitu

Quote from: XagaSzeretném otthonról vezérelni a kolis gépemet milyne +oldások vannak rá???
A windows távoli asztali kapcsolatával is meg lehet oldani, a kolis gépeden engedélyezed a távoli asztali elérést, és létrehozol egy jelszóval védett felhasználói fiókot (ha nincs jelszó, nem tud kapcsolódni, hülye microsoft termék) az otthoni gépednél meg beírod távoli asztali kapcsolathoz az ip-jét, felhasználónevet, jelszót, oszt már mehet is. És majdnem biztos vagyok benne, hogy ez tudja az IPv6-ot is.

Quote from: Blimpellenben most én állnék elõ egy kérdéssel, melyre csak remélni tudom, hogy válasz érkezik. szóval hogy tudok észrevetetni egy vacak XP-t az ME-s gépekkel és fordítva? mert rányomtam a hálózatra, átállítottam a munkacsoportot, illetve az ip-címeket, dns satöbbi is, hogy netezni is tudjak egyben, de sajnos az XP nem hajlandó látni az ME-s gépeket és vica versa. szóval ötlet? :)

edit: ja és mindegyiket tudom ping-elni is ip-cím szerint, szóval úgy tûnik, mintha nem tudnák, hogy egy munkacsoportban vannak és ezért nem érném el a többi gépet, de pedig én úgy látom hogy jól van beállítva? valakinek ötlete esetleg vmi tipikus hiba fölvetése?

edit2: ÁLLJ vissza az egész, most elkezdték látni egymást! de ezt csak halkan mondom, nehogy õk is meghallják, oszt nekiálljanak lázadozni... ;)

Nálam akkor szokott ilyen lenni, ha véletlenül kiveszem a pipát a Microsoft Networks Ügyfél mellõl a hálókártya tulajdonságainál...ha jól emlékszem... régen csináltam már hálózatot :)

Moha

Quote from: Blimpaz XP nem hajlandó látni az ME-s gépeket és vica versa. szóval ötlet? :)
Nekünk is szokott ilyen lenni. A gépek igazából látják egymást IP alapján, csak a böngészéskor nem jönnek elõ. Hülye Micorsops hálózat, szarakodik a Wins. 2 féle "gyógymódot" tudok mondani:
Felmappelsz egy meghajtót IP alapján, és akkor tök mindegy, hogy milyen munkacsoportban vannak a gépek, vagy beállítasz egy szervert, ami normálisan elvégzi a névkiosztást a hálón. Nálunk a tûzfalgépen megy egy Linux egy Samba szerverrel, és ragyogóan látják egymást a windowsos gépek. Ellenben ha a szervert kikapcsolom, akkor ugyanaz a jelenség: IP alapján ok, név alapján nem látják egymást... Hiába: Micorsops. :rolleyes:

Marfy

Quote from: MohaFelmappelsz egy meghajtót IP alapján, és akkor tök mindegy, hogy milyen munkacsoportban vannak a gépek
Ezt hogy kell?
Tudom mondtad de elfelejtettem :).

Moha

Quote from: NokiEzt hogy kell?
Tudom mondtad de elfelejtettem :).
Legyeszerûbb: hívsz egy parancssort, és beírod: net use x: \\192.168.0.1\Share
Értelem szerûen az x: a meghajtó, amire mappelni akarod, az IP a célgép IP-je, a Share pedig a megosztásnév az adott gépen.

Marfy

Quote from: MohaLegyeszerûbb: hívsz egy parancssort, és beírod: net use x: \\192.168.0.1\Share
Értelem szerûen az x: a meghajtó, amire mappelni akarod, az IP a célgép IP-je, a Share pedig a megosztásnév az adott gépen.
:merci:

Xaga

Quote from: ManituA windows távoli asztali kapcsolatával is meg lehet oldani, a kolis gépeden engedélyezed a távoli asztali elérést, és létrehozol egy jelszóval védett felhasználói fiókot (ha nincs jelszó, nem tud kapcsolódni, hülye microsoft termék) az otthoni gépednél meg beírod távoli asztali kapcsolathoz az ip-jét, felhasználónevet, jelszót, oszt már mehet is. És majdnem biztos vagyok benne, hogy ez tudja az IPv6-ot is.

Erre a lehetõségre már én is gondoltam azt viszont nem tudom (remélem te igen) hogy ha én azzal a fiokkal akarok bejelentkezni amit épp a gép használ akkor azt engedi e?? (Magyarul ha én a kolis gépen az "Alma" fiokkal vagyok bejelentkezve akko a remote desktoppal be tudok jelentkezni a kolis gépre az "Alma" felhasználónévvel?????)

Dragon

Quote from: XagaErre a lehetõségre már én is gondoltam azt viszont nem tudom (remélem te igen) hogy ha én azzal a fiokkal akarok bejelentkezni amit épp a gép használ akkor azt engedi e?? (Magyarul ha én a kolis gépen az "Alma" fiokkal vagyok bejelentkezve akko a remote desktoppal be tudok jelentkezni a kolis gépre az "Alma" felhasználónévvel?????)
A célgépre értelemszerûen csak a célgépen létezõ felhasználóval lehet bejelentkezni. Azonban tudtommal nem függ az éppen ööö... "forrás"ként használt gépen való bejelenkezéstõl, úgyis rákérdez a felhasználónévre/jelszóra, és az lehet más is.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Moha

Quote from: bpka000A célgépre értelemszerûen csak a célgépen létezõ felhasználóval lehet bejelentkezni. Azonban tudtommal nem függ az éppen ööö... "forrás"ként használt gépen való bejelenkezéstõl, úgyis rákérdez a felhasználónévre/jelszóra, és az lehet más is.
Szerintem félreértetted. Ha jól sejtem, Xaga arra gondol, hogy ha valaki a kolis gépen helyileg bejelentkezett Alma felhasználónévvel, akkor egy távoli géprõl be lehet-e jelentkezni szintén Alma felhasználóval.
Én úgy tudom, hogy igen, de mivel gyakorlatban nem használtam, nem tudom 100%-ra mondani.

Manitu

Quote from: XagaErre a lehetõségre már én is gondoltam azt viszont nem tudom (remélem te igen) hogy ha én azzal a fiokkal akarok bejelentkezni amit épp a gép használ akkor azt engedi e?? (Magyarul ha én a kolis gépen az "Alma" fiokkal vagyok bejelentkezve akko a remote desktoppal be tudok jelentkezni a kolis gépre az "Alma" felhasználónévvel?????)
Igen, be tudsz azzal a névvel jelentkezni.

Xaga

Köszönöm a seggítséget.

Még anyi hogy hogyan lehet azt megoldani hogy gép induláskor egy jelszavas felhasználõ automatikusan bejelentkezzen és hogyan lehet távolról beindítani a gépet????

Moha

Quote from: XagaKöszönöm a seggítséget.

Még anyi hogy hogyan lehet azt megoldani hogy gép induláskor egy jelszavas felhasználõ automatikusan bejelentkezzen és hogyan lehet távolról beindítani a gépet????
XP-ben szerintem nem lehet jelszavas felhasználót automatikusan bejelentkeztetni. De ha a VNC-t service módban futtatod, akkor elég, ha a gép be van kapcsolva, és tudod használni.
Távbekapcsoláshoz pedig 2 módszer van: ha a bios támogatja, lehet idõzíteni a bekapcsolást, vagy (ehhez ált. kell egy WOL kábel), készenléti állapotból felkapcsolhat a rendszer egy hálózati kérés esetén. De szvsz koliban ez utóbbi kicsit nehezen megvalósítható, egyszerûbb, ha 24/7 online hagyod a gépet.

TurboK

nnnna, uj antivirus balhé. F-Prot nem volt képes megbirkózni egy Elitebar nevû förmedvénnyel, többek között azért sem mert állandóan visszamásolta magát. Azt szeretném tudni hogy azt hogyan csinálta hogy ott volt mikor nem - windows\system32\elitebarxxb32.exe néven volt a startupban, ahányszor kipucoltam a registrybõl 1 sec alatt visszamásolta magát. Popupokat hozott elõ meg lefagyasztotta a gépet amikor a Zonealarm megtiltotta a mûködését.
F-Port mindössze annyit tett hogy behozott egy ablakot miszerint ez a fájl hibás. NOD32 szintén ezt tette, de meg is próbálta ott helyben kipusztitani, ami mondjuk ott helyben nemigen sikerült, mivel a fájl valahogy nagyon elrejtette magát... De a lényeg az hogy 3 óra szenvedés után VALAHOGY, de leszedte. NOD32 rulez.

na, így fogok legközelebb firewall nélkül felmenni a netre (kb 1 percig volt fenn a gép és ez lett belõle...)

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Dragon

Quote from: MohaSzerintem félreértetted. Ha jól sejtem, Xaga arra gondol, hogy ha valaki a kolis gépen helyileg bejelentkezett Alma felhasználónévvel, akkor egy távoli géprõl be lehet-e jelentkezni szintén Alma felhasználóval.
Én úgy tudom, hogy igen, de mivel gyakorlatban nem használtam, nem tudom 100%-ra mondani.
Márminthogy egyszerre?
Hát nekem csinálta azt többször is, hogy ki akarta léptetni a célgéprõl az ott aktuálisan bejelentkezett felhasználót, még akkor is, ha az másik felhasználónévvel volt benn.

Dragon

Quote from: TurboKnnnna, uj antivirus balhé. F-Prot nem volt képes megbirkózni egy Elitebar nevû förmedvénnyel, többek között azért sem mert állandóan visszamásolta magát. Azt szeretném tudni hogy azt hogyan csinálta hogy ott volt mikor nem - windows\system32\elitebarxxb32.exe néven volt a startupban, ahányszor kipucoltam a registrybõl 1 sec alatt visszamásolta magát. Popupokat hozott elõ meg lefagyasztotta a gépet amikor a Zonealarm megtiltotta a mûködését.
F-Port mindössze annyit tett hogy behozott egy ablakot miszerint ez a fájl hibás. NOD32 szintén ezt tette, de meg is próbálta ott helyben kipusztitani, ami mondjuk ott helyben nemigen sikerült, mivel a fájl valahogy nagyon elrejtette magát... De a lényeg az hogy 3 óra szenvedés után VALAHOGY, de leszedte. NOD32 rulez.

na, így fogok legközelebb firewall nélkül felmenni a netre (kb 1 percig volt fenn a gép és ez lett belõle...)

Én tegnap egy Quadrogram nevû förmedvénnyel szenvedtem, ami már 2 éve létezik, és még mindig nem lehet normálisan leszedni.
Random neveken másolja magát, és pakolgat a registrybe, illetve Browser Helper Object -ként rakja magát az explorerbe, így mindig, amikor az explorert megnyitod életre kel.
Amikkel próbálkoztam:
Norton Systemworks 2003 (NAV2003), H+BEDV AntiVir Personal, új Ad-Aware Personal, Spybot Search and Destroy, Microsoft AntiSpyware Beta
és mindezt eredménytelenül
Egyébként az AntiVir personal-t tudom ajánlani, pár dologgal nem bírkózik meg, de nagyon sokkal igen, és ingyenes, már otthon is használom.
Ami a legviccesebb, hogy még a microsoft vacka sem képes leállítani a rezidensen futó spyware processeket.

Marfy

:ejnye:
Quote from: TurboKna, így fogok legközelebb firewall nélkül felmenni a netre (kb 1 percig volt fenn a gép és ez lett belõle...)
Múltkor én is leosztottam a netet a másik gépre és gondoltam hogy a tûzfal miatt nem látja a másik gép a netet kb én is 1 percre kapcsoltam le a Kerio-t és már is jelzett a Nod32 a vírus miatt úgyhogy csak óvatosan.  :ejnye:
Amúgy a NAV-ról annyit, hogy tudtam hogy van egy vírusom az egyik tömörített fájlban és lefutattam ezt õ nem vette észre :lol:. Az AVG és a NOD32 is megatlálta úgyhogy csak enyit a nagy nortonról.

Fazék

bocsi, de ti hova a fenébe járkáltok, hogy ennyi szemét jön be? :confused: egyszerûen hihetetlen számomra, tegnap voltam legjobb barátoméknál, hát az apja gépérõl valami 3-4 férget 2-3 vírust és 5-8 spyware-csomagot kellett leírtanom... a barátom kb ugyaannyit (ha nem többet) netezik (ugyanazon a hálózaton, router-en keresztül), mint az apja és teljesen tiszta volt a gépe... egyszer végignézném, ahogy böngészik és kattintgat egy ilyen ember...

Alkyra

valaki tudd nekem segíteni?

Amikor filmet szeretnék megnyitni akkor SOHA nem jelenik meg a film(csak a hang) s valami fekete kép eltakarja az egészet 3-4 csíkot hagyva.
(vékony, ferde csíkok..)
Most raktam fel egy Ace Mega Codec-packot, de már azelõtt is így volt!!

Dragon

Quote from: Blimpbocsi, de ti hova a fenébe járkáltok, hogy ennyi szemét jön be? :confused: egyszerûen hihetetlen számomra, tegnap voltam legjobb barátoméknál, hát az apja gépérõl valami 3-4 férget 2-3 vírust és 5-8 spyware-csomagot kellett leírtanom... a barátom kb ugyaannyit (ha nem többet) netezik (ugyanazon a hálózaton, router-en keresztül), mint az apja és teljesen tiszta volt a gépe... egyszer végignézném, ahogy böngészik és kattintgat egy ilyen ember...
Olyan sokat nem kell böngészni, nekem most is döngetik a portjaimat, még akkor is, ha nem csinálok semmit. Igaz, ez még nem elég egy letaglózó worm-fertõzéshez, de azért valamit sejtet.

Xipe

Quote from: Alkyravalaki tudd nekem segíteni?

Amikor filmet szeretnék megnyitni akkor SOHA nem jelenik meg a film(csak a hang) s valami fekete kép eltakarja az egészet 3-4 csíkot hagyva.
(vékony, ferde csíkok..)
Most raktam fel egy Ace Mega Codec-packot, de már azelõtt is így volt!!

erre annyit tudok mondani hogy codec hiba.
ha mar codec csomagot raksz fel akkor az Ace mega Codec Pack a legrosszabb amit valaszthatsz, marcsak azert is mert nem tudod uninstallani az egeszet.
hasznald az Mplayer-t mert ahhoz nem kellenek Codecek(mert bennevan ami kell).

ha mas lejatszot szeretnel hasznalni elkuldhetem neked a Gordian Knot es az EMpgDec codec csomagot.
ezzel minden megy(2 eve nem volt codec frisstites amiota ezek fenntvannak).
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

TurboK

Quote from: Blimpbocsi, de ti hova a fenébe járkáltok, hogy ennyi szemét jön be? :confused: egyszerûen hihetetlen számomra, tegnap voltam legjobb barátoméknál, hát az apja gépérõl valami 3-4 férget 2-3 vírust és 5-8 spyware-csomagot kellett leírtanom... a barátom kb ugyaannyit (ha nem többet) netezik (ugyanazon a hálózaton, router-en keresztül), mint az apja és teljesen tiszta volt a gépe... egyszer végignézném, ahogy böngészik és kattintgat egy ilyen ember...
lefuttattam a SiSoft Sandra frissitõjét. Ennyi. Ja, Windows Update nem volt még a gépen SP1 óta, az is jelenthetett gondot.

Nemtom, lehet hogy nem ártana SP2 sem a gépre, de sokan azt mondták hogy inkább csak árt. Majd ha megszerzem a magyar Reduced Media Edition XP-t, akkor kipróbáljuk...

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Xipe

Quote from: TurboKlefuttattam a SiSoft Sandra frissitõjét. Ennyi. Ja, Windows Update nem volt még a gépen SP1 óta, az is jelenthetett gondot.

Nemtom, lehet hogy nem ártana SP2 sem a gépre, de sokan azt mondták hogy inkább csak árt. Majd ha megszerzem a magyar Reduced Media Edition XP-t, akkor kipróbáljuk...

hat nem tom, en telepitettem az SP2-ot es semi gondom nem volt vele. lehet hogy csak szerencsem volt mondjuk.
most egyenlore ujretelepites utan nem raktam vissza csak az SP1-et.
nekem mukodott, de en is nagyreszt csak rosszat hallok rola.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: Xipehat nem tom, en telepitettem az SP2-ot es semi gondom nem volt vele. lehet hogy csak szerencsem volt mondjuk.
most egyenlore ujretelepites utan nem raktam vissza csak az SP1-et.
nekem mukodott, de en is nagyreszt csak rosszat hallok rola.
Most igazándiból baj nincs vele, egy kicsit kényelmetlenebbé teszi a böngészést, de inkább kelljen egyszer-kétszer állítgatni, meg Ctrl-t nyomni a linkekre klikkeléskor, mint vírusirtózni, nem? Már ha exploitert használ az ember.
Azonkívül semmi ártalmas nincs benne, a tûzfal ott van amíg a serviceként futó más tûzfalak, vírusirtók be nem töltõdnek, a többi meg szerintem jórészt ilyen puffertúlcsordulás-elleni védelem, meg egy-két hibajavítás, habár nem tudom pontosan, nem én írtam.

Moha

Quote from: Blimpegyszer végignézném, ahogy böngészik és kattintgat egy ilyen ember...
Már az is szenvedés volna szerintem, hátmég, ha mindezt szótlanul! :hehe:
Nekem anno faterom folyton megtalált valami sexdialer-t, és érdekes módon, nekem egyik crack oldalról vagy hasonlóról se jött be semmi.
Különben "csupasz" gépet, hozzá nem értõ user 2 perc alatt összevírusozza... Elsõ és legfontosabb: egy jól beállított tûzfal.
Nekem mindössze 1x sikerült beszereznem egy jelszótolvajt. A mocsok az explorer-en keresztül dolgozott, ezért a tûzfal se fogta meg. Kiírtottam, megváltoztattam a jelszavaimat, és azóta Firefox-ot használok. :)

Dragon

Quote from: Mohaés azóta Firefox-ot használok. :)
Ami a második legfontosabb a tûzfal után.