Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Yakumo

Kösz! :D Kimerítő válasz volt.
Az öcsémé 160 gigás, de majd még utánanézek a különbségeknek.

sirtomi

Én 200-as Samsungom sem rezegteti a házat és nem is hangos szerintem. Vagy csak a ház jó masszív és jól hangszigetel :)

Fazék

Quote from: sirtomi on 2007-01-04, 10:59:10
Én 200-as Samsungom sem rezegteti a házat és nem is hangos szerintem. Vagy csak a ház jó masszív és jól hangszigetel :)
szerintem az utóbbiról van szó :)
az én 120-as samsung-om is hangos, és ráz.

a 120-as WD-m hozzá képest kisangyal :)

kikuchiyo

Rounin: rakj a ház tetejére valami súlyt! Nálam a csillagászati évkönyv kötetei beváltak erre a célra. Csillapítja a rezgést és pont kéznél van. :)
Failure is the default option

Selmo

Quote from: Yakumo on 2007-01-04, 10:22:03
Az öcsémé 160 gigás, de majd még utánanézek a különbségeknek.
Dettó, ráadásul a ház oldalai fent sincsenek, mégis halk. Lehet, hogy a kisebbek hangosabbak csak?

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Nekem a 200as hangoskodott.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-04, 12:08:47
Rounin: rakj a ház tetejére valami súlyt! Nálam a csillagászati évkönyv kötetei beváltak erre a célra. Csillapítja a rezgést és pont kéznél van. :)

Odahaza angol szótár volt rajta + tányér + modem (ha tányér + szótár lekerült, akkor csinálta ezt), itt reggel rádobtam a cd tartó táskát, azóta kussol ^^.

Darkstar

Hogy tudom ellenőrizni, hogy egy videó rendben van-e, ha nincs hozzá sfv file-om, de az aniDBről ki tudom nézni a számsort. Anno leírta valaki részletesen (azt hiszem Fazék), de a fórum keresőmotorja semmit nem ér (kizártnak tartom pl, hogy az sfv szó nem fordul elő sehol)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Total Commanderben ráállsz a kérdéses fájlra és File->Create CRC Checksums. Csinál egy sfv-t, megnézed F3-mal és a számot összehasonlítod azzal, amit az AniDB mond.
Failure is the default option

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Éredemes a CRC32 plugint használni, ezzel lehet ellenőrizni a fájlokat, SFV-ből, MD5-ből vagy a fájlnévből akár. Illetve ki lehet íratni vele a CRC-t így könnyebb utánanézni AniDB-n. ;)

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

A legegyszerűbb ráereszteni az Anidb-O-Matic-ot. ;)

Ramiz

Firmware-elésben valaki otthon van? Orion 5000M-esem van és már eleve nem találtam firmware-t a neten. Akkor nincs is? Vagy szereljem szét, nézzem meg belül és az alapján keressek (ergo ne az "Orion 5000M" szót Google-zzam hülyére :D )?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cobra

Ne pazarold az ídőd, nem sok esély van az újabb firmware-re. De ezt nézd végig, hátha: http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=1269
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Ramiz

Azt már néztem. :) Akkor nem is lesz vagy csak még nem? Igazából nem égető, csak jól esne, ha más fájlnevű feliratokat is el tudnék indítani és növelni is tudnám a feliratméretet. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2007-01-04, 00:19:34
ehhez tudsz típusszámot is mondani? IDE vinyó? SATA-t még nem támogatja az alaplapja az ismerősnek. köszi :)
Hasonló helyzetből én arra az ötletre jutottam, hogy egy pci-s raid-kártya
2-3 eFt-ért megoldja a dolgot :) (láttam olyat is az stlab-től, amin 2 sata és
egy ide van, ez majd a pata-hiányos p965-be is jó lesz... valamikor...)

Moha

Hello!

Tud valaki ajánlani egy olyan média lejátszó programot, ami a háttérben tud futni és megfelelően reagál a multimédiás billentyűzet gombjaira?

Anyum ugyanis (szerencsétlen) elvállalt egy melót, és egy 3 órás előadást kellene begépelni a hanganyag alapján. Namost ez baromi nehéz úgy, hogy folyton kattintgatnia kell. És hiába a multimédiás billentyűzet, nem teljesen úgy műxik, ahogy kéne.
Windows media player pl reagál a pause gombra, de kapásból előre is ugrik, emiatt folyton vissza kell kattintani a szövegszerkesztőbe.
A Winamp meg megmarad a háttérben, de ha megnyomom a pause-t, akkor leáll, a következő megnyomáskor viszont nem onnan folytatja, ahol állt, hanem az elejéről.
Esetleg van-e ilyennel valakinek tapasztalata?

Amúgy egy BTC Office keyboardom van, és 2-es Winamp. Szerintetek 5-ös winamp v. 9-es Media Player vinné a dolgot?

Manitu

Multimédiás gombokra reagálóval nem tudok szolgálni, de 2-es winamphoz van egy pluginom, amivel billentyűkombinációkat rendelhetsz a funkciókhoz. Mondjuk win+x a play, win+c a pause. Click. Évekig használtam, remekül működik.

Zsiga

Quote from: Manitu on 2007-01-07, 02:55:30
Multimédiás gombokra reagálóval nem tudok szolgálni, de 2-es winamphoz van egy pluginom, amivel billentyűkombinációkat rendelhetsz a funkciókhoz. Mondjuk win+x a play, win+c a pause. Click. Évekig használtam, remekül működik.
Most esett le amit fél éve írtál a nick-es topicba. :lul: :tezsvir:

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2007-01-07, 02:27:03
Namost ez baromi nehéz úgy, hogy folyton kattintgatnia kell. És hiába a multimédiás billentyűzet, nem teljesen úgy műxik, ahogy kéne.
Windows media player pl reagál a pause gombra, de kapásból előre is ugrik, emiatt folyton vissza kell kattintani a szövegszerkesztőbe.
A futó programok között Alt+Tabbel is lehet váltani. Nagggyon hasznos kombó.
Alt-ot lenyomva tartod, megjelennek a futó programok. Tabbel lehet válogatni.

Moha

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-01-07, 03:06:40
A futó programok között Alt+Tabbel is lehet váltani. Nagggyon hasznos kombó.
Alt-ot lenyomva tartod, megjelennek a futó programok. Tabbel lehet válogatni.
Khm... Ennyire azért nem vagyok n00b, hogy ne tudjam ;)
De mint mondtam, anyumnak kellene a dolog, neki pedig valami olyan kéne, hogy írás közben meg tudja állítani a lejátszást egyszerűen.

Bár, inkább megpróbálom lebeszélni az egészről, mert egy olyan illetőnek vállalta fel ezt, aki anno 1 hónapra kért tőlem kölcsön pénzt, aztán egy év alatt adta meg nagy nehezen... szóval nem az a megbzható fajta...

Kvikveg

.lit filet mi a franccal lehet olvasni? Vegre letoltottem 3 konyvet, erre nem tudom mit kezdjek vele.  :grrr:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2007-01-07, 03:14:28
.lit filet mi a franccal lehet olvasni? Vegre letoltottem 3 konyvet, erre nem tudom mit kezdjek vele.  :grrr:
nekem ezt a Microsoft Reader-t dobta ki rá egy google keresés

illetve itt egy konvertálóprogram a formátumhoz: Convert LIT.com

Kvikveg

Koszi! A konvertalot preferalom. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Moha ha a WMP-t lerakod tálcára, akkor nem ugrik fel. Toolbar alatt a WMP-t ki kell pipálni, aakor megy le gombsorként, nem sima lerakott programként.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

szükségem lenne egy kis segítségre MS Excel 2003-ban.
van egy több munkalapos munkafüzetem, aminek az egyik lapján szeretnék levédeni sok-sok cellát. kis próbálgatással már rá is jöttem hogyan kell, csak éppen marhára macerás soronként/oszloponként zárolgatni a cellákat. és oszlopon belül is kell több kihagyás is. hát csak a fontosabbaknál csináltam meg egyesével, ami táblázat kevésbé fontos, és kevés adatom van benne, tehát úgyse tudják elrontani, ott inkább nyitva hagytam az egészet. DE ugyebár azokban is van egy rakás képlet, és ugyebár kedves Excel is nekiáll rinyálni, hogy ho-hó képlet és nem zárolom, biztos hogy ezt akarom? hát persze hogy ezt akarom, ha egyszer nem hajlandó segíteni!

szóval a kérdés: volt-e annyi intelligencia az Excel készítőiben, hogy ha már egyszer ők is tudják, hogy képletes cellát nem annyira jó ötlet nem zárolni, akkor beleépítettek-e olyan lehetőséget, hogy ezeket egy nagy kijelölt területen magától zároltnak nyílvánítsa, és csak minden rajtuk kívüli (képletet nem tartalmazó) mezőt nem zároltnak? és ha igen, akkor hol van elrejtve benne ez az opció?

köszi :)

Selmo

Ha jól értem amit mondasz zároltá akarsz tenni minden cellát, ami nem beviteli mező. Kijelölöd az egész táblázatot, jobb gomb ->cellaformázás->védelem zárolás/rejtés kipipálva. A beviteli mezőknél meg ezeket kiszeded és levéded a dokumentumot. Amúgy nincs ilyen lehetőség, hogy a nem képletes mező nem zárolt, sajna kézzel kell beállítani, ha sok meződ van, amit mégcsak ki sem lehet jelölni, akkor szívás.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2007-01-08, 02:12:50
Ha jól értem amit mondasz zároltá akarsz tenni minden cellát, ami nem beviteli mező. Kijelölöd az egész táblázatot, jobb gomb ->cellaformázás->védelem zárolás/rejtés kipipálva. A beviteli mezőknél meg ezeket kiszeded és levéded a dokumentumot. Amúgy nincs ilyen lehetőség, hogy a nem képletes mező nem zárolt, sajna kézzel kell beállítani, ha sok meződ van, amit mégcsak ki sem lehet jelölni, akkor szívás.
hát igen a zárolással nincsen gondom, csak ezt az egyenkénti kijelölős időrabló szenvedést akartam megkerülni, de úgy nét ki továbbra is olyan emberek írják az office-t, akik az életben nem használják, és így csak a hasznos funkciók maradnak ki belőle...

Selmo

Ne is mondd, hányszor örültem volna egy egyszerű szkriptlehetőségnek, egy sima feltétellel, de nem; a legtöbb az összes cserélése. :ejj:

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2007-01-08, 02:21:12
hát igen a zárolással nincsen gondom, csak ezt az egyenkénti kijelölős időrabló szenvedést akartam megkerülni
Shift + klikk és ctrl + klikk és máris nem egyenként, bár ez gondolom
egyértelmű.

De nem okoskodni jöttem, hanem egy kérdéssel:
1280x1024-es monitoron miért művelik egyes programok 1024x768-ban azt,
hogy balra fél centi kilóg a képernyőből, jobbra meg van egy kétcentis fekete
csík? Azóta volt videókártya cserélve, xp újrainstallálva, program újrarakva.