Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: Zsiga on 2006-12-21, 02:04:39
Az aluboxnak saját belső kis tokjai vannak, olyasmik mint a CD-mappák belső része.
:3x3:
Hmm... kicsit másképp képzeltem el a képek alapján...
Amolyan hajlékony tasakok vannak benne? Remélem kivehetőek - vagy
nem? Akkor mit kezdjek az eredeti cdimmel?  :oops: na tessék, abból lenne
hátrányom, hogy eredeti cdim vannak, milyen már :haha:

Na mindegy, holnap meglátom.

Selmo

Arra kéne, hogy a 3-4-5 CD-s cuccokat összefűzzem 1 DVD image-be. De akkor marad a manuális módszer Neroval. :(

A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-12-20, 22:13:31
Írd ki őket CD/DVD image-be, és akkor csak olvasható :)
Nem jó, mert a képfájlt is kitörölhetem véletlenül, nem? :o Vagy a Daemon Tool nem engedi? :D
A korlátozott jogú user jó lenne, csak túl macerás, meg én állandóan installálgatok amúgy is...
Selmo módszerét nem is értem, nálam nincs ilyen beállítás, csak az alap írásvédettség, amit a Windows Commander szolidan kiröhög, meg az Encrypt, ami szerintem megnehezíti a programoknak a hozzáférést...

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-20, 23:10:42
K-T: azt nem tudom, hogy Blarke mondta-e, de a Blaha közelében (Akácfa utca, a gyorsétteremnél kell befordulni és elindulni a BKV pótdíjpénztár felé, egy piros rácsos bolt) még mindig megvan a bót. Bemész, mondod, hogy "50 db mínuszos TDK-t aggyá" és a kigyúrt, kopasz tag aggya is.
Én utálom azt a helyet. Nincs választék (a neten van, de IRL múltkor kb háromféle volt...) és ott szívtam meg egyszer egy doboz 90%-osan hibás dvd-vel (vagy Ritek vagy hamis Verbatim volt, már nem is emlékszem).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2006-12-21, 13:15:48
Én utálom azt a helyet. Nincs választék (a neten van, de IRL múltkor kb háromféle volt...) és ott szívtam meg egyszer egy doboz 90%-osan hibás dvd-vel (vagy Ritek vagy hamis Verbatim volt, már nem is emlékszem).
Hopsz...
Akkor ki tudna valami más helyet ajánlani lehetőleg minél hamarabb?
(Azonnal! :D ) Ígértem egy doboz dvd-t karácsonyig, és be kéne
szereznem

Selmo

#5374
NTFS jogi gyorstalpaló: 2 módszerrel állíthatóak a jogok, ha sok fájl/dir jogait akarjuk állítani egyszerre, akkor a parancssori CACLS parancsot érdemes használni. Paraméter nélkül kiadva szépen megjeleníti a helpet. :) A másik a GUI-s felületű, a fájlok tulajdonságánál található biztonság fül. Ez alapból nem mindig látszik, ahogy Ramiznál sem. Ekkor Vezérlőpult->Mappa beállításai->Nézet lap->az Egyszerű fájlmegosztás előtti pipát vegyük ki. Ekkor már lesz biztonság fül, ahol lehet állítani az engedélyeket. Használata roppant egyszerű, kijelüljük a felhasználót és engedélyezzük/tiltjuk a műveleteket szépen pipálgatva. Ne lepődjünk meg, hogy némelyik pipa többet is magával vonz, a teljes hozzáférés értelemszerűen az összes többi jogot is megadja. :)
Namost, előfordulhat, hogy a pipák szürkék, azaz nincs jogunk írni őket, ez 2 okból fordulhat elő.


  • Az 1. hogy nem mi vagyunk a tulajdonosok, ekkor a speciális gombra nyomva kapunk egy új ablakot, abban a tulajdonos fülön beállíthatjuk, hogy ki legyen az új tulajdonos. Itt mindig a rendszergazdákat adjuk meg, sose a saját nevünket biztonsági okokból és ne felejtsük el bejelölni a lenti pipát, hogy minden alkönyvtárban cserélje. Ezzel a módszerrel egy teljes winyót a sajátunkká tehetünk, csak némi időbe tellik míg kiosztja a win az engedélyeket. Természetesen egyszerre több könyvtárat is ki lehet jelölni és a közös tulajdonságok fülön állítva egyszerre elvégeztetni ezt a műveletet. :) Figyelem! soha ne jelöljük ki/módosítsuk a tulajdonost a RECYCLER könyvtáron, mert elveszítjük a tartalmát!
  • A 2. hogy örökölt jogokkal rendelkezik az objekumunk, ekkor a speciális gombon az engedélyek fülön szedjük ki a pipát az öröklött engedélyek elől. Ekkor megkérdezi, hogy másoljuk vagy töröljük őket, ez meg attól függ, hogy mit akarunk beállítani, de a másolás mindig jobb, mert törölni bármikor tudunk utána. :)
Ezek után már lehet állítgatni a jogokat. Ramizt véve példának az összes felhasználót töröljük a mindenki csoprt kivételével, ha nincs, akkor ezt hozzáadjuk, aztán teljes hozzáférés megtagadása, majd olvasás és végrehajtás engedélyezése és máris készen vagyunk.
Ugyanez commanderből, a megfelelő mappára állva a cacls *.* /t /p mindenki:r. Ha futásnál a program hozzáférés megtagadva kiírással megszakad, akkor lehet végigjárni az öröklött engedélyek lépését, majd ismételni.

A tökéletesség unalmas.

Randal

Selmo: 3-4 Cd-s cuccokat nem igazán láttam még egybe fűzve. Bár valszeg úgy tudod megoldanil, hogy vagy az autoexec fájlt avgy vmilyen ini fájlt készítesz hozzá ill. módosítasz. Gondolom én naiv ahogy működhet a dolog.

Manitu

Quote from: Selmo on 2006-12-21, 16:00:58...Ekkor Vezérlőpult->Mappa beállításai->Speciális lap->az Egyszerű fájlmegosztás előtti pipát vegyük ki...
És mi van akkor, ha ilyen sincs? :eek:

Mindenesetre a cacls parancs mindig működik, de azért vigyázni kell ezekkel az NTFS jogosultságokkal. Ha ugyanis egyszer valamit odaadtuk egy felhasználónak (legyen az akár a rendszergazda), akkor ahoz más nem fér hozzá. Egyszer egy haveromnak elszállt a windowsa, és meglehetősen pain in the ass volt leszedegetni a jogosultságokat minden mappáról neki, ugyanis az újrarakott rendszeren egy azonos nevű felhasználó már nem ugyanaz a felhasználó :redface:


Selmo

#5377
Bah, elírtam az a Nézet lapfül. :oops: Gomene.

Na igen ezért írtam, hogy mindig a rendszergazdák legyenek a tulajdonosok, ne a felhasználó. :haha:

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Érdekelne, hogy néhány 4channer hogy tesz rar-t egy rendes jpg képbe. Pl itt van ez a kép, mentsétek le, egyszerűen nevezzétek át .jpg-ről .rar-ra, és meglátjátok, miről beszélek. Vagy ez totál átlagos, csak én vagyok lemaradva? o.O
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2006-12-23, 01:32:04
Érdekelne, hogy néhány 4channer hogy tesz rar-t egy rendes jpg képbe. Pl itt van ez a kép, mentsétek le, egyszerűen nevezzétek át .jpg-ről .rar-ra, és meglátjátok, miről beszélek. Vagy ez totál átlagos, csak én vagyok lemaradva? o.O
lementettem, átneveztem .rar-ra és nem ismeri föl rar-ként.

szerk: hibás archívumnak mondta, de második próbálkozásra azt mondtam neki, hogy ettől még próbálja meg kicsomagolni és két felirat volt benne... hmm ez tényleg jó :) engem is érdekelne hogy működik ez :)

Darkstar

Érdekes, nekem felismerte, a Marimite OVA-hoz van benne két felirat.
Akkor próbáld leszedni innen, lehet, hogy úgy működni fog.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

fura hogy nem szólt, hogy közben szerkesztettem a hozzászólást, de szóval meglett a 2 felirat még a válaszod előtt, és számomra is teljesen új a dolog :)

szerk: egy hirtelen ötlettől vezérelve rákerestem google-on a "rar in jpg file" kifejezésre és a találatok között volt ez az oldal: How to hide files in JPEG's
még nem olvastam át, de lehet hogy ez lesz a megoldás :)

Darkstar

Valóban úgy tűnik, hogy ez az, mindjárt ki is próbálom. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

#5383
Nem rossz. Már látom is a jövő több megás képfájljait, amikben akármi is rejtőzik. Hmmm... vajon darabolt rart össze lehet így állítani? Go test it...

EDIT: Gond nélkül megy! Visszatérés az 1.4 MB-os méretű "képekhez". :eek:

A tökéletesség unalmas.

Manitu

Érdekes módszer, bár nem újkeletű a dolog. Warezban már 5-6 éve is találkoztam vele, bár az egy kicsit máshogy működött. Egy camouflage nevű progit használtak, ez tetszőleges fájlt képes tetszőleges! fájlban így elrejteni, titkosítva, jelszóval védhető, satöbbi.

Btw, kösz a subot Darkstar :D


Zsiga

Quote from: White SeeD on 2006-12-24, 11:51:09
Szükségem lenne egy progira, ami DVD-ből tudja kivenni a filmet, és átkonvertálja valami felhasználóbarát kisebb formátumba mint pl avi, természetesen felirattal együtt, és könnyű kezelni.

Valakinek 5let?
Nemigaz, már megint Modify-t nyomtam véletlenül...
A Nero Recode pl. tudja és nagyon felhasználóbarát, bár azt hiszem nem szereti a másolásvédett DVD-ket, szóval előtte DVD Decrypterrel le kell szedni a filmet vinyóra, de ez 5 perc.
Aztán ott van még az Auto Gordian Knot mint egyszerű megoldás, ez DivX/XviD ..avi-kat gyárt (a Nero .h264 .mp4-et). Azt hiszem ehhez is le kell szedni Decrypterrel a filmet a DVD-ről, de nem próbáltam még.
És még egy kis olvasnivaló: http://www.doom9.org/index.html?/divx-encoding.htm

Member

Sziasztok! Éppen cserélném a CD írót DVD íróra, erre nem tudom kitépni a táp- meg azt a másik kábelt. Kell hozzá vmi spec buhera? :confused:

Fazék

Quote from: Member on 2006-12-24, 19:36:39
Sziasztok! Éppen cserélném a CD írót DVD íróra, erre nem tudom kitépni a táp- meg azt a másik kábelt. Kell hozzá vmi spec buhera? :confused:
elég macera tud lenni időnként. a tápcsati világos műanyag részén van egy kis kitüremkedés, én ha már el vagyok keseredve, akkor ide benyomom a csavarhúzót és az író felé megtámasztva "finoman leválasztom" a meghajtóról :)
nem a legszebb megoldás, de hatásos :)

sirtomi

Én végső elkeseredésemben a vezetékeket markolom meg és kitépem a **csába :D Játram már emiatt szarul is, de általában beválaik :)
A mási vezeték már sokkal macerásabb szokott lenni. Azzal szoktam szórakozni, hogy hol az egyik hol a másik szélét húzom le egy kicsit.

Member

Hű, sikerült, de most meg az a probléma állt elő, hogy sem master, sem slave módban nem látja semmi. Áramot kap, de azon kívül 0... Tipp? :confused:

Cobra

Rakd cable selectre. Az újabb biosok már nem a HDD-k között látják egyébként az optikai meghajtókat, hanem van külön optikai meghajtó részleg.
És legyen külön vezérlőn a DVD író, mint a rendszerlemez, lehetőleg masterként.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

A tápkábelre a kombinált fogó a megoldás. :)
Erre pár véresre amortizált ujj után jöttem rá.
Failure is the default option

Member

Az enyém is majdnem kivérzett... :D
Nade, sajnos akármit akárhova pakoltam, master, slave tökmind1, minden esetben vagy semmit sem ismert fel, vagy csak a CD írót, ezért kénytelen voltam megválni régi cuccaimtól és berakni egyetlen DVD írót... (Mondjuk sohasem másoltam direktbe eddig semmit)
Ami kicsit zavar, az a tátongó lyuk, mert az oda való plexi rég annál maradt, aki összerakta eddig.

Cobra, kicsit kínaiul írtad le, de mivel semmi csatlakozás nem volt a wincsikkel, szerintem végig külön voltak.

Selmo

Ha be van dugva rendesen, kinyílik az ajtaja és az ide kábel is rendesen csatlakozik, de nem látja a BIOS, akkor az a meghajtó hibás.

A tökéletesség unalmas.

Próféta

Member, csak egy sanda gyanú: a BIOS beállításokban Auto-ra volt rakva az összes IDE slot?

Member

Eltaláltad, minden auto, ami auto lehet. :)

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-26, 23:24:34
Olajozd meg. És -> Hardveres topik.
Hogy en erre miert nem gondoltam???! :redface: :D :merci:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Használttól ódzkodnék rossz tapasztalataim után  :grrr:
Ha mégis úgy akarnál, nála próbáld ki, és irass szerződést
a személyi számával és lakcímével rajta (ellenőrizd is!).
Szvsz:
Új: Gef6600GT vagy 7600GS, Rad x800 akármelyik.
használt: ugyanezek, +9800Pro/XT-t még olcsón lehet
kapni, és sokkal gyorsabb a passzív 9600-asodtól.

Amúgy milyen foglalatú procid van?
Néhányhoz van pci-e+ddr1-es lap, és mivel a pci-e-kártyák
sokkal olcsóbbak, lehet, hogy lappal együtt majdnem
ugyanannyiból kijönne, mint egy AGP-s...

kikuchiyo

A jelenlegi felállás internet-ügyileg: van a bejövő kábel a DSL splitterből, ez megy a DSL modembe, az meg közvetlenül erre az egy szál gépre van csatlakoztatva.
A kívánt felállás: a DSL modemből menjen a draut egy wireless routerbe, ami remélhetőleg megszórja kitűnő minőségű jellel az egész lakást, mellesleg ellátva ezt a gépet is kapcsolattal a series of tubes felé.

Nem elsősorban a technikai részletek érdekelnek, hanem az, hogy szabad ezt? Azaz mi a szolgáltató álláspontja a net házi megosztásával kapcsolatban? Támogatják? Tűrik? Tiltják? Dugjuk el a routert, ha mondjuk szerelő jön? "Az mi? Csak nem egy wireless router?" "Jé, ezt még sose láttam. Maga hozta?"
Ha kiszúrják a távolból, hogy megosztom a netet, rámuszítják az FBI-t?
stb. stb.
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2006-12-27, 21:08:17
A jelenlegi felállás internet-ügyileg: van a bejövő kábel a DSL splitterből, ez megy a DSL modembe, az meg közvetlenül erre az egy szál gépre van csatlakoztatva.
A kívánt felállás: a DSL modemből menjen a draut egy wireless routerbe, ami remélhetőleg megszórja kitűnő minőségű jellel az egész lakást, mellesleg ellátva ezt a gépet is kapcsolattal a series of tubes felé.

Nem elsősorban a technikai részletek érdekelnek, hanem az, hogy szabad ezt? Azaz mi a szolgáltató álláspontja a net házi megosztásával kapcsolatban? Támogatják? Tűrik? Tiltják? Dugjuk el a routert, ha mondjuk szerelő jön? "Az mi? Csak nem egy wireless router?" "Jé, ezt még sose láttam. Maga hozta?"
Ha kiszúrják a távolból, hogy megosztom a netet, rámuszítják az FBI-t?
stb. stb.
Nézz bele a szerződésbe, de általában úgy szokott szólni, hogy ingatlanon belül engedély nélkül is szabadon oszthatod akár atomi darabjaira a hozzáférésedet.
Tehát minimum tűrik, de nem lehetetlen, hogy aktívan támogatják is (saját élmény).
Amúgy ha a routerrel klónozod az eddig használt kártya MAC címét, akkor (helyszíni szemle nélkül) nem is nagyon jöhetnek rá, hogy meg van osztva; elvileg csak az IP csomagok TTL mezője lehet árulkodó, de állítólag az is hamisítható, meg nem is feltétlenül netmegosztásra utal, ha hiányzik belőle 1.