Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

noriko

Quote from: Selmo on 2007-01-02, 17:19:44
Amíg ez nincs meg, addig semmiféle reinstall, vagy javítás ne történjen.
Ez mennyire fontos warning? Csak mert ha apám hazajön, tuti nekiesik majd a gépnek (és ő sem ért túlzottan hozzá..), úgyhogy ha nagyon nem jó ötlet, akkor megpróbálom valahogy lebeszélni róla... :haha:
"I wish I could, but I don't want to."

Selmo

Hát ha szerencsétek van a windows 2 perc alatt helyreállítható ezzel.

A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-01-02, 16:17:08
Quote from: Ramiz on 2007-01-02, 15:38:02
Én megpróbálkoznék a Windows repair installal is, ez elvileg semmit nem ront el
:3x3: francokat nem. Nekem tavaly (most már ^^") mindkét gépem emiatt
szállt el, hogy javítás közben volt valami hiba, és teljesen használhatatlan
lett.
Akkor csak mindig mázlim volt. :haha:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

noriko

Tudja valaki, hogy kell boot disk-et csinálni XP-hez? Vagy egy érthető linket róla?

Selmo

A tökéletesség unalmas.

noriko

onnan kipróbáltuk az XP quickdiskmicsodát, de az a hal.dll-t hiányolta.
aztán létrehoztam manuálisan életem első bootdisk-jét (már azt is tudom, hol van a boot.ini a gépemen :D ), de ezzel is ugyanaz volt.

És most ott tartunk, hogy apukám szétszedte a gépet, és már be sem lehet kapcsolni...  :comp:
megy ez nekünk :D

szerk:
boot.ini-nél az én gépemen partition 1 a windows. De a halott gépen ugye 2 volt a hibaüzenetben. Ilyenkor 2-re írjam a boot disk-et, vagy 1-re..?

Selmo

Másold át a lemezre az eredeti boot.ini-t az a legegyszerűbb. ;)
Nem értem, miért kellett szészedni a gépet, de biztos...

A tökéletesség unalmas.

noriko

átmásoltam, de azzal is hal.dll baja volt.

én sem tudom, minek kellett szétszednie :rolleyes:... viszont azóta már ismét bekapcsol, de az eredeti probléma még mindig megmaradt.

kikuchiyo

pontosan milyen syst hiányol?
Failure is the default option

Selmo

Hát akkor nagy az esélye, hogy az a hal.dll az ami megsérült.

Edit: Itt írja, hogy ez probléma: http://www.bootdisk.com/txtfiles/xpquick.txt

A tökéletesség unalmas.

noriko

pontosan ööö...nem tudom, egy teljes képernyőnyi sys-t... (apukám már nem enged oda, de ha megint bejön a képernyő, lelesem, ha az segíthet :redface:)

hmm..de azt honnan tudom meg, mi a helyes boot.ini...  :confused:

szerk: a sys-ek: pci, isapnp, viaide, PCIIDEX, MountMgr, ftdisk, Part Mgr, VolSnap, atapi, disk, CLASSPNP, fltmgr, és még mások...

Tudna kölcsönadni valaki egy kis időre nélkülözhető vinyót?(adatmentés céljából)
Akármilyen ócskát (de nagyobbat 4gigánál). És/vagy egy boot disk-et?

Fazék

hát itt egy max 4 GB-os üres vinyó van, ami azért gondolom kicsit kevés lenne (és nem is tudom, hogy működik-e), de az én egyik ismerősöm gépében is úgy döntött a kedves Matrox 6L040J2 típusú vinyó, hogy megadja magát, és vszleg pótolni kéne. kérdés: milyen márkájú 80-120 GB-os (nem sata) winchestert vegyen (ennél nagyobb teljesen fölösleges neki), hogy hosszútávon megbízható legyen és ne is kerüljön többe nagykeráron 10-13k-nál?

szerencsére ez az eset nem sürgős, mert amikor a két ünnep között náluk voltam kis osztálytalálkozón, akkor már csinált fura dolgokat a windows (indításkor chkdsk szólt hogy ez meg az hozzáférhetetlen stb), szóval javasoltam neki egy gyors adatmentést, amit meg is ejtettünk.

szerk2: tárgytalan?
btw ugyebár rendszervinyót nem volt hajlandó, csak boot-nál ellenőrizni a chkdsk, de ott a rohadék ugyebár lassan csinálja és ez unalmas, nem bámulhatja az ember a végtelenségig a képernyőt és természetesen pont mikor végzett, akkor nem néztünk oda, és nem láttam milyen eredményre jutott, szóval a jövőre tekintettel hogyan tudom meggyőzni, hogy mentse valami log file-ba a boot-kor történő ellenőrzést, vagy gomblenyomásig jelenítse meg? köszi :)
szerk3: most jut eszembe, hogy hülye módon meg se néztem, hogy menti-e alapból vmi log file-ba... szóval ha jól sejtem megteszi :redface:

Selmo

Nekem úgy rémlik, csak hiba esetén csinál logot, de ne kérdezd mi a neve, szerencsére régen volt hozzá szerencsém, de mondjuk rákersve a legújabb fájlra hamar kiderül. :)

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Ki szeretném költöztetni az oprendszert saját vinyóra (már régóta egy adatároló lemezről lehasított partícióban foglal helyet). Milyen winchestert vegyek ehhez? A méret ezesetben nem fontos, ellenben a sebesség és az zaj/vibrációmentesség inkább számít. És lehetőleg ne legyen túl drága.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

kérdés újra: milyen márkájú 80-120 GB-os (nem sata) winchestert vegyen egy barátom (ennél nagyobb teljesen fölösleges neki), hogy hosszútávon megbízható legyen és ne is kerüljön többe nagykeráron 10-13k-nál?

western digital? hitachi? seagate? melyik megbízhatóbb a 80-120-as szériából?

Selmo

80 gigás samsung winyó 3 év garanciával 12k körül van. Én speciel nem látom igazán a különbségeket, maxtor, samsung vagy seagate egyre megy, wd drága. Szerintem a többévi garancia alapján válassz.
Darkstar neked is ezt ajánlom 3 év garanciás samsung winyó, gondolom sata. A smart winyóknál meg lehet állítani a forgási sebességet ezzel a zajszintet is. Ha csak az oprendszer és a hozzátartozó kiszolgáló programok futnak rajta simán vissza lehet venni akár a felére is. Nálam is úgy megy, hogy windows indításkor hdsentinelben leveszem a sebességet és semmi hangja sincs. Kikapcsoláskor vagy másoláskor meg visszaállítom.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

darkstar: ha nagyon 1337 akarnál lenni, egy 10 kRPM-es SCSI vinyót vennél rendszervinyónak. :)
Sajna ez a lehetőség az utolsó kritériumodnak nem igazán felel meg.
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2007-01-03, 15:18:32
Ki szeretném költöztetni az oprendszert saját vinyóra (már régóta egy adatároló lemezről lehasított partícióban foglal helyet). Milyen winchestert vegyek ehhez? A méret ezesetben nem fontos, ellenben a sebesség és az zaj/vibrációmentesség inkább számít. És lehetőleg ne legyen túl drága.
Én is ezzel a problémával küzdök már egy ideje, de sajnos nem igazán létezik ilyen HDD. A régebbiek lassúak és általában hangosak, az újabb szériákból meg a legritkább esetben készül 160-250GB-nál kisebb modell, ami rendszernek pazarlás, adatot meg csak olyat érdemes rajta tartani amihez nem nyúlsz sűrűn, mert csúnyán belassítja a rendszert ha ugyanannak a vinyónak több műveletet kell elvégeznie egyszerre.
Az új generációs (16MB cache-ről lehet a legkönnyebben felismerni) WD Raptorok pofátlanul gyorsak, rendszervinyónak megfelelő méretűek, és alapjáraton a leghalkabb 3,5" vinyók közé tartoznak a 10Krpm ellenére. Viszont nagyon drágák.
A másik jó alternatíva szerintem egy újgenerációs 160-as Hitachi.

kiku: Ha nagyon 1337 akarna lenni akkor 15K-s scsi-t venne. :) Egyébként az újabb 10-esek nem hangosak, csak seek közben, de még úgyis megmaradnak egy átlag Maxtor asztali vinyó szintjén.

Selmo: Samsungot akkor se raknék a gépembe ha fizetnének érte. A legtöbb nagyon erősen rezonál, lassú, megbízhatatlan, és van egy idegesítő magasfrekvenciás alapzaja, bár ez sokaknak fel se tűnik. Ja, és a SMART Acoustic Management nem a forgási sebességet állítja hanem a seek sebességét. ;) Ez adatvinyónál nem számít mert a lineáris olvasási sebességet nem befolyásolja (hacsak nincs szanaszét töredezve a partíció és állandóan ide-oda kell ugrálnia az olvasófejnek a lemeztányérok felett), de egy rendszervinyónál érezhetően csökkenti a teljesítményt. Az meg erős túlzás hogy nincs semmi hagja, legfeljebb te nem hallod. ;)

Fazék: Neked is azt a 160-as Hitachi-t tudom ajánlani amit Darkstarnak, ugyanazon okokból.

Darkstar

Quote from: Zsiga on 2007-01-03, 20:51:06
Az új generációs (16MB cache-ről lehet a legkönnyebben felismerni) WD Raptorok pofátlanul gyorsak, rendszervinyónak megfelelő méretűek, és alapjáraton a leghalkabb 3,5" vinyók közé tartoznak a 10Krpm ellenére. Viszont nagyon drágák.
Énis őket nézegettem, de azért 40-45k tényleg sok egy kicsit. Utánanézek a Hitachi-nak. Köszi a javaslatokat mindenkinek.
Ja, a Samsungokkal tényleg vigyázzatok, nekem volt a gépben egy darabig, de piszok hangos volt és rázta a házat rendesen. A végén annyira meguntam, hogy a lecseréléséig felfűztem két futárgumira, és úgy "lógot" egy 5,25-ös helyen. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Az meg erős túlzás hogy nincs semmi hagja, legfeljebb te nem hallod. ;)
Nem lehet hallani a ventillátorok zaja mellett, tehát nincs meg az a hangja, ami normálisan kihallatszik nagy igénybevételnél. Ennyi nekem tökéletesen elég, tudok mellette aludni. :)

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2007-01-03, 22:06:38
Az meg erős túlzás hogy nincs semmi hagja, legfeljebb te nem hallod. ;)
Nem lehet hallani a ventillátorok zaja mellett, tehát nincs meg az a hangja, ami normálisan kihallatszik nagy igénybevételnél. Ennyi nekem tökéletesen elég, tudok mellette aludni. :)
Fejtsem ki bővebben vagy érzed az ellentmondást a kiemelt rész és a korábbi kijelentésed között? ;)

Fazék

Quote from: Zsiga on 2007-01-03, 20:51:06Fazék: Neked is azt a 160-as Hitachi-t tudom ajánlani amit Darkstarnak, ugyanazon okokból.
ehhez tudsz típusszámot is mondani? IDE vinyó? SATA-t még nem támogatja az alaplapja az ismerősnek. köszi :)

szerk: ez az? Deskstar 7K160

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-01-04, 00:19:34
Quote from: Zsiga on 2007-01-03, 20:51:06Fazék: Neked is azt a 160-as Hitachi-t tudom ajánlani amit Darkstarnak, ugyanazon okokból.
ehhez tudsz típusszámot is mondani? IDE vinyó? SATA-t még nem támogatja az alaplapja az ismerősnek. köszi :)

Igen, ő lenne az. Nem is tudtam hogy van belőle 80-as is... Mondjuk itthon nem láttam még sehol, csak a 160GB-s változatot.
Szerk.: A legtöbb vinyóból még adnak ki P-ATA csatolósat is, nem csak S-ATA-t, ha jól emlékszem ebből is van..

Szerk. #2: http://prohardver.hu/hirek/2006-10-25/piacon_hitachi_uj_merevlemezei.html

Fazék

Quote from: Zsiga on 2007-01-04, 00:46:28
Quote from: Fazék on 2007-01-04, 00:19:34

Igen, ő lenne az. Nem is tudtam hogy van belőle 80-as is... Mondjuk itthon nem láttam még sehol, csak a 160GB-s változatot.
Szerk.: A legtöbb vinyóból még adnak ki P-ATA csatolósat is, nem csak S-ATA-t, ha jól emlékszem ebből is van..

Szerk. #2: http://prohardver.hu/hirek/2006-10-25/piacon_hitachi_uj_merevlemezei.html
ok, köszi a tippet :)
bár sajnos a vásárlást már egy barátnőjére bízta, akinek a barátja tud a chs nagykerben vásárolni, és gondolom leemelik neki az első samsung-ot a polcról szuperakciós áron, ami kb bármelyik olcsóbb boltban ugyanennyiért megkapható lett volna. de azért igyekezni fogok a meggyőzésükben, hátha mégis lehet rájuk hatni

noriko

Jelentem, a gép végre hallgatott ránk, és megtörtént a recovery. :)
Így a nap második fele a programok upgrade-elésével, és retuningolásával telhetett. juhé..  :redface:
Továbbra is BUÉK!  :D

Rounin

Quote from: Darkstar on 2007-01-03, 20:58:48
Ja, a Samsungokkal tényleg vigyázzatok, nekem volt a gépben egy darabig, de piszok hangos volt és rázta a házat rendesen.

Akkor ez nem csak nálam van így..phew. Ilyenkor kicsit arrébb tolom és rendben van :angyali:. Akkor viszont samsung, maxtor kerülendő, wd drága.. mi marad? :p Hitachi?

Yakumo

Hmm... öcsém gépében is Samsung van és meg se nyikkan, pláne nem rezonál. Úgy látszik volt/van egy aljas kúszóbab széria belőle.  :3x3:

Rounin

Hát az enyém most is rezgeti a házat... fél centivel arrébb raktam, most mély bugó hangot ad a ház :D Illetve az asztal. Ha megelem fél centivel, elmúlik. Na mindegy, hangos zene mellett fel sem tűnik :angyali:

Yakumo

Quote from: Rounin on 2007-01-04, 09:37:33
Hát az enyém most is rezgeti a házat... fél centivel arrébb raktam, most mély bugó hangot ad a ház :D Illetve az asztal. Ha megelem fél centivel, elmúlik. Na mindegy, hangos zene mellett fel sem tűnik :angyali:
Mekkora a vinyó? (mostmár érdekel miért vagy melyik széria csinálhatja ezt)

Rounin

Lemez Tulajdonságok
Lemez sorszám,0
Lemez modelszám,SAMSUNG SP0812N
Lemez revízió,TK100-24
Lemez sorozatszám,S00MJ10XA10299
Teljes méret,76347 MB

Parancsolj. Ennél többel nem szolgálhatok, jóccakát :angyali: