Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Én igazi gettó-megoldásként kivágtam egy kör alakú nyílást az előlapból, beszereltem mögé egy ventillátort és gézlapot ragasztottam eléje.

Vinyóhőmérsékletek -= 10 fok.
Failure is the default option

Member

Két ventihely van a táp alatt, valami perverzió miatt legalul van hálókártyának egyetlen nyílás és más semmi. Viszont ha jól látom, a tápomnak már csak egy csatlakozója van, asszem ki kell iktatnom a floppy-meghajtót, az csak úgyis winfosinstallhoz kell.

Bár Kiku megoldása is megfordult a fejemben, csak nyitott házzal.

Manitu

Mi köze a tápnak a ventikhez? Azoknak általában van tápcsatlakozó az alaplapon, nem kell közvetlenül a tápra kötni őket.

Member

A legnagyobb buhera a memória "beszerelése" volt az életemben, egy ma kikelt csirke is többet tud nálam a hardware-rekről. :)

Manitu

Hát, ha veszel egy ventilátort, úgyis észreveszed, hogy azt forrasztópáka nélkül nem tudod közvetlenül a tápra kötni :D

Cobra

Meg általában átmenő Molex csatlakozó van a ventillátorokon, tehát be tudod dugni mondjuk a merevlemez vagy optikai meghajtó elé. (hdd/dvd-ventillátorcsatlakozó-tápcsatlakozó)
Illetve ha van az alaplapodon tápcsatlakozó (kis 2 vagy 3 tűs érintkező), akkor arra tudod rádugni, mert a ventillátorok nagy részén mindkét csatlakozó megvan.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Majd kiderül még, hogy mi lesz, de a legegyszerűbb egy apró hűtőszekrény lenne, abban elhelyezve mindent és apró lyukakon kivezetni a vezetékeket. Ott figyelhetne a behűtött sör mellett a vinyó. :D

Manitu

Nem ment az agyadra egy kicsit a Starcraft? Innen már csak egy lépés az atombomba :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2007-12-01, 18:59:30
Majd kiderül még, hogy mi lesz, de a legegyszerűbb egy apró hűtőszekrény lenne, abban elhelyezve mindent és apró lyukakon kivezetni a vezetékeket. Ott figyelhetne a behűtött sör mellett a vinyó. :D
A vicc az, hogy láttam is már hasonlót :D
Normál hűtőszekrény nem lenne jó megoldás, mert az hűvösen/hidegen
tartásra lett tervezve, nem pedig folyamatos, erős hűtésre.
A vízhűtés (és hűtött folyadékos hűtés) után a következő szint a
kompresszoros, ami a mélyhűtőkhöz és klímákhoz hasonlóan működik
(sőt, néhányan azok alkatrészeiből barkácsolják), azokkal mínuszban
lehet a procikat tartani.

Member

Quote from: Manitu on 2007-12-01, 19:05:38
Nem ment az agyadra egy kicsit a Starcraft? Innen már csak egy lépés az atombomba :D
Amíg nincsenek a hűtőmben Zerg tojások és nem tudok a jó nőkről szexuális célból két illúziót csinálni, szerintem nem. :D

Amúgy a kábelek az okai mindennek. Egyszerűen régiek, könnyen kilazulnak, ráadásul bizonyos kombókban egyiket sem ismerte fel a cucc, szóval most élvezkedhettem egy kicsit. Olyat sajnos nem sikerült elérnem, hogy se a merev, se az optikai meghajtók ne látszanak, de még próbálkozom.

Soul

Valaki tudna ajánlani 1 megbízható, jól működő ingyenes képlopó progit?

Manitu

print screen + paint?

Mire kell pontosan?

Soul

:smile: Ha sima printscreen kellene akkor szerinted zargatnálak titeket? :smile:
Természetesen videoból akarok lopkodni képet.Tudom van hypersnap, de ha nem regeled akkor beleír a képbe(régen legalább is így volt, gondolom most is).

Akkor van a BsPlayer módszer, de nekem régi csomagolós másolós bs-em van ami az új mkv-nál csütörtököt mond(az új verziók neten akartak regelni valamit és ez nem tetszett).Én egyenlőre ennyit tudok.Szóval ami freeware,kitudom vele szedni a képet a videoból és nem ír bele a képbe hogy ezzel azzal csináltad, na valami ilyesmi progi érdekelne.

Vagy ilyen nincs is?

Member

http://www.tucows.com/preview/222629

Nem lehet, hogy az overlay-jel van bajod neked is?

Zsiga

Quote from: Soul on 2007-12-11, 04:30:24
:smile: Ha sima printscreen kellene akkor szerinted zargatnálak titeket? :smile:
Természetesen videoból akarok lopkodni képet.Tudom van hypersnap, de ha nem regeled akkor beleír a képbe(régen legalább is így volt, gondolom most is).

Akkor van a BsPlayer módszer, de nekem régi csomagolós másolós bs-em van ami az új mkv-nál csütörtököt mond(az új verziók neten akartak regelni valamit és ez nem tetszett).Én egyenlőre ennyit tudok.Szóval ami freeware,kitudom vele szedni a képet a videoból és nem ír bele a képbe hogy ezzel azzal csináltad, na valami ilyesmi progi érdekelne.

Vagy ilyen nincs is?
MediaPlayerClassic tud képet lopni akármiből.

Manitu

Quote from: Zsiga on 2007-12-11, 10:27:39
Gyakorlatilag akármelyik medialejátszó tud képet lopni akármiből.
fixed :lazza:

Nem értem miből gondolja mindenki, hogy ha már egyszer dekódolják azt a nyavajás képet, akkor nem tesznek bele valamit, hogy legalább egy vacak bmp-ben el is menthesse azt.
Nézz szét a lejátszós faq-kban, le van írva szépen minden.

Oh, btw, WMP-vel simán működik a printscreen+paint kombó is ;)

Soul

Komoly eddig nem szurta ki a szemem a Classicban a save image, nem hiszem el  :smile:.
De a kezdeti öröm után néztem ki megint a fejemből, mert save image után ilyet dobott nekem a player.[spoiler]szóval próbáltam a save imagét ezt írta, és printscreen+paint kombó  :smile:[/spoiler]

Ha wmpnél nyomok 1 printscreent csak nagy feketeséget szed ki. Ha erre a topikra gondolsz itt képmentéssel kapcsolatos infót nem találtam.

noriko

OMG valamihez én is hozzá tudok szólni!! yay!  :hopp:

szóval. MPC-nél képmentés: View/Options/Playback/Output itt, ha valami olyanra van beállítva ami mellett egy * van, azt állítsd át másra, mert ahogy írja, azzal nem működik a képmentéses funkció.

na remélem, közben nem előzött meg senki :D
"I wish I could, but I don't want to."

Soul

Köszi szépen sokat segítettél ;).
Még annyi hogy DS megmondta neki mire van állítva, mert nem tudtam dönteni  :angyali:.

Selmo

Igen a legtöbb lejátszó/képnézegető DirectX overlayen keresztül nem tud képet lopni. Ezért használok VirtualDubModot,illetve MPlayert az AVCk-hez. VDM-mot azért is javaslom, mert ha gifet akarsz készíteni, vagy több képet kiszedni, akkor egyszerűen kijelölöd az elejét, meg a végét és kimenti neked képekbe framenként. De úgy rémlik MPlayer is tudja ugyanezt, de majd utánanézek.

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Nos. Microsoft Outlookkal szivok, ti. lehet HTML levelformatumot beallitani, de aztan nem hagyja, hogy a forrasba belenyuljak, ami pedig NAGYON kene.
A rohej az, hogy otthon a levelezom, ami Outlook mittudomenmi, az hagyja. A level aljan van ket ful, egy a normal nezet, egy a forras. Tudom, menjek haza. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2007-12-11, 18:38:21
Nos. Microsoft Outlookkal szivok, ti. lehet HTML levelformatumot beallitani, de aztan nem hagyja, hogy a forrasba belenyuljak, ami pedig NAGYON kene.
A rohej az, hogy otthon a levelezom, ami Outlook mittudomenmi, az hagyja. A level aljan van ket ful, egy a normal nezet, egy a forras. Tudom, menjek haza. :D
Igen, menj haza. :) Vagy használj tisztességes mail-klienst, pl. a Thunderbird-öt. (Jujj most lebuktam, mégse vagyok teljesen elvakult MS-fag... :D)

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2007-12-11, 18:44:39
Quote from: Kvikveg on 2007-12-11, 18:38:21
Igen, menj haza. :) Vagy használj tisztességes mail-klienst, pl. a Thunderbird-öt. (Jujj most lebuktam, mégse vagyok teljesen elvakult MS-fag... :D)
A kulcsszo: ceg.  :comp:
Haza is megyek. Ugyis tovabb maradtam, mint kellene.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Alkyra

Tanácsot kérnék a következő ügyben: szeretnék venni egy külső mobil usbs hdd tokot s egy hozzá illő hdd is. a merevlemez mérete 100-200 giga legyen nagyjából.  Ki mit tud ajánlani?
Esetleg van vlknek akinek már van tapasztala ilyen téren? Előre is köszönöm a segítséget.

Kuroi Tenshi

Az olcsóbbak mind hasonló chipeket használnak; és nincs bennük
venti, így a 3.5"-esek eléggé (túl)melegednek bennük. Ezek
tényleg csak annyira elegek, hogy párszáz mega vagy pár giga
adatot átmásolj, ha órákig használod, már elég melegek.
A drágábbakban van venti is, de ezek ált. zajosak.
Amire ügyelj még: az usb mellett legyen e-sata vagy firewire-
csatlakozó is, mert usb elég lassú.
Ha a mérethatár alsóbbik felével is megelégszel, akkor sztem jobb
egy 2.5"-es notivinyót használni: csöndesebb, hűvösebb, jobban
bírja a strapát, nem kell venti, kisebb méretű, stb

Kvikveg

Valaki elarulna nekem miert lehet az, hogy ez:
$query="INSERT INTO szoveg (id)
VALUES ('$max_id')";
$query2=mysql_query($query);

mostanaban nem mukodik?
Mikozben ez:

$tabla=$_POST[ujtabla];
$query="INSERT INTO $tabla (ID)
VALUES ('$max_id')";
$query2=mysql_query($query);

mukodik???

A szoveg nevui tablazat egy id oszlopot es 3 blob oszlopot tartalmaz, es lovesem sincs mi a baja. Szervercsere volt, de ketlem, hogy ott kiszurtak az SQL-lel. De lassan mar mast nem tudok elkepzelni. A tabla egesz merete 61 sor 13 kbyte, tehat nem egy masztodon.

Valaki, valami otlet?

edit:
A phpmyadmin uj sor beszurasara rinyal, hogy nincs default value a masodik oszlophoz (az elso blob)
De ha meg default erteket akarok adni neki, akkor meg rinyal, hogy azt nem lehet neki.

edit2: argh. 0x20 a space. Es maris van benne ertek es maris nem rinyal. Aaaa.

Alkyra

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-12-13, 23:44:01
Az olcsóbbak mind hasonló chipeket használnak; és nincs bennük
venti, így a 3.5"-esek eléggé (túl)melegednek bennük. Ezek
tényleg csak annyira elegek, hogy párszáz mega vagy pár giga
adatot átmásolj, ha órákig használod, már elég melegek.
A drágábbakban van venti is, de ezek ált. zajosak.
Amire ügyelj még: az usb mellett legyen e-sata vagy firewire-
csatlakozó is, mert usb elég lassú.
Ha a mérethatár alsóbbik felével is megelégszel, akkor sztem jobb
egy 2.5"-es notivinyót használni: csöndesebb, hűvösebb, jobban
bírja a strapát, nem kell venti, kisebb méretű, stb

Az, hogy zajos nem baj. Sokat bírjon s ne melegedjen. Keresek egy jó boltot, mert extreme digitalon nincs szinte semmi...

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2007-12-14, 01:26:51$tabla=$_POST[ujtabla];
VALUES ('$max_id')";
Kviki, nyugtass meg, hogy ez csak próbakód, és sose volt éles szerverre fölrakva!

sirtomi

Quote from: Próféta on 2007-12-14, 19:38:04
Quote from: Kvikveg on 2007-12-14, 01:26:51$tabla=$_POST[ujtabla];
VALUES ('$max_id')";
Kviki, nyugtass meg, hogy ez csak próbakód, és sose volt éles szerverre fölrakva!
Miért? Mi vele a gond? :)

Hogy lenne jobb, biztonságosabb?

Próféta

Quote from: sirtomi on 2007-12-14, 21:06:34
Miért? Mi vele a gond? :)

Hogy lenne jobb, biztonságosabb?
Akkor lehet, hogy csak az a baj, hogy én vagyok hülye a php-hoz, de ez nekem nagyon úgy néz ki, mintha a user megmondhatná, melyik adatbázistáblába kéri az új sort. Yikes! Sőt, mivel ez nem paraméterezett prepared statement, hanem simán az sql sztringbe másolja be a változót, ezért a user voltaképpen akármit megtehet...

Legfeljebb ha ez is a phpMyAdmin-ból van, amit Kviki lejjebb emleget, és amihez optimális esetben csak az adatbázis gazdája fér hozzá, akkor ok, de amúgy "user input is evil".