Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

kezdek picit ideges lenni...
gondoltam ha már megvan az új gépem, ideje lenne folytatni a félbehagyott PoP2 - WW-t, illetve Beyond Good & Evil-t
namármost mindkettő furcsaságokat művel:
PoP2 - WW
mintha a scorch-os időket élném. mikor kipróbálta kíváncsiságból az ember egy újabb gépen a scorch-ot, többnyire azt tapasztalta, hogy egy pillanatnyi gombnyomástól 3x körbefordult a lövegtorony. namármost hasonlót tapasztalok ebben a játékban is. amikor vsync ki van kapcsolva akkor kb 4x-es sebességgel fut a játék. amikor be van kapcsolva a vsync, akkor meg látszik, hogy szeretne 4x-es sebességgel futni, de mindig visszarántja a vsync, ezért ugrál a képernyőn a karakter és minden más is, és vibrál is egy kicsit mellé.
gyorsan kipróbáltam, ugyanezt tapasztalom a 3. részben is.
első részt kipróbáltam, ott a menü betöltése percekig tart, tetülassú az animáció, nem is volt türelmem kivárni, hogy behozza a főmenüt, ctrl+alt+del-lel kilöttem a process-t 1 perc várakozás után.
BG&E-ben hasonlót tapasztalok. átvezető videókban késik a kép a hanghoz képest, játék szintén ugrálva megy csak.

gép:
GB-P35DS3, E6750, 2GB ram, radeon2900Pro, DELL228WFP 1680x1050
legújabb ati catalyst, XP SP2 frissítve, milyen infó kellhet még?

minden más játék hibátlanul megy, csak ezekkel az ubisoft címekkel gyűlt meg eddig a bajom. az összes játék 100%-osan eredeti és a 3 éves notebook-omon ha nem is max grafon de hibátlanul futnak. tudom, akkor miért nem játszom azon végig őket? hát azért mert minek van új gépem, ha nem azért, hogy max grafikán tolhassam a régebbi játékaimat is?

Selmo

Keress régebbi videódrivert, ill. a legrégebbit, ami még támogatja a kártyád.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2007-11-07, 22:34:15
Keress régebbi videódrivert, ill. a legrégebbit, ami még támogatja a kártyád.
lolwut
bocs, de ez baromság.
Jó ideje a kártyákat elég bugos alapdriverekkel adják ki, amiket apránként
javítanak ki.
Szóval vagy újabb driver, vagy körülnézni a support fórumain, hogy milyen
bug okozza ezt. Valami ilyesmiről már hallottam, de az egymagos után két-
magos AMD-vel és 1-2 programmal.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-11-07, 22:47:35Valami ilyesmiről már hallottam, de az egymagos után két-
magos AMD-vel és 1-2 programmal.
hmm ebben lehet valami. CPU-ra a 2. rész a system test-nél valami negatív szám MHz-et adott ki :)
úgy néz ki support fórum lesz ebből, de gyanítom, hogy egy több éves játéknál nem fognak szórakozni ilyesmi kijavításával... :( de egy próbát megér.

Selmo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-11-07, 22:47:35
lolwut
bocs, de ez baromság.
Nem egy programmal találkoztam már, ami az újabb driverekkel nem működött jól, arra meg várhatsz egy többéves játéknál, hogy patchet adjanak ki hozzá. Amúgy meg legrosszabb esetben veszt vele 10 perc telepítgetést.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Egy kétéves játéknál sztem nem sokat számít, hogy friss vagy
3 hónapos driver; az alapkiadások bugosságát összehasonlítva
a javított kiadásokkal az újabb játékoknak pedig igenis számít,
hogy melyik van fent.
De mint mondtam, hallottam már ilyen hibáról, és azt nem a
gpu okozta.

Fazék

kicsit olvasgattam és tényleg a dual core okozza a problémát. de eddig főleg csak amd-hez találtam megoldást, és ugyan több helyen is találtam egy-két hozzászólást, miszerint ugyanígy jól működik intel prociknál is, de ezekre nem érkezett reagálás/megerősítés, hogy bátran nekiugorjak a registry hack-nek...
majd talán hétvégén, ha lesz egy kis időm jobban elmélyedek a témában...

Cobra

Valamelyik program kapcsán olvastam, hogy ha nem bírja a dual core-t, akkor lehet úgy indítani, hogy csak az egyik magot használja. Bár mintha ezt Vista-ra írták volna, nem tudom XP alatt lehet-e ilyet csinálni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

biosban lehet állítani, hogy csak egy maggal vagy kettővel induljon.

Manitu

Vettem egy új vinyót, de ez direkt szivat engem :grrr:

A delikvens egy Samsung HD501LJ, a biosban frankón látszik, de a Vista ismeretlen eszközként látja, az XP-ben megjelenik az eltávolítható eszközök közt, ahol a pendriveok is lenni szoktak, de se explorerben, se lemezkezelésben nem látja  :mad:
Az alaplapom egy Asus K8N asszem deluxe, bár nem hiszem hogy ez számít...

Ötletek? Én már kezdek kifogyni...

Kuroi Tenshi

SATA -> alapból eltávolíthatónak látja.
Formáztad már xp-n ntfs-re?

Manitu

Xp sem látja máshol, csak ott. Eszközkezelőben azért illene megjelennie, ha másol nem, de ott csak ismeretlen eszközként szerepel sárga felkiáltójellel.

Kuroi Tenshi

Chipset driver?
Másik sata port?
Sajátgépben megjelenik? -> formázás?

Fazék

lemezkezelő mit mond rá? van ezen kívül / volt előtte üzemben már sata vinyód ebben a gépben?

Manitu

Nem. Se sajátgépben, se a lemezkezelés résznél nem jelenik meg, így formázni sem tudom. Legalább az ezközkezelő most már látja rendesen, pedig nem is csináltam vele semmit :eek:

Van másik sata vinyóm, egy WD megnemmondom milyen most hirtelen.

Edit: Behalok, most meg megjelent lemezkezelőben :eek: Mi a fene tartott neki eddig? Nem tudom mi volt a baja, de úgy tűnik megoldódot...

ultimecia

Nálam is ez volt az újj hdd-mnél. Eszkozkezelő felismerte meg a bios hogy van, de semmi más nem látta. Így eleve nem volt mit megformázni.
Előszedtem a winfostelepitot, csináltam rá két patriciot és onnantól kezdve már látta és winfosban meg tudtam formázni. :smile:

Próféta

Quote from: ultimecia on 2007-11-08, 23:46:00Nálam is ez volt az újj hdd-mnél. Eszkozkezelő felismerte meg a bios hogy van, de semmi más nem látta.
Jó, de ez a normál (elvárt) viselkedés. Azért van az eszközkezelő, hogy ott partíciót hozzál létre rajta. Manitunak ott sem látszott, az a gáz.

Manitu

Megoldódott minden. Egy újraindítás kellett neki, úgy, hogy előtte eltávolítottam eszközkezelőből a nemműködőt. Ha eltávolítottam, és utánna kerestettem vele új hardwaret, akkor ugyanúgy visszatette szarul :frown:
Most már minden happy, háromszorosára nőtt az e-penisem :D

Cobra

Majd a sebességéről, hangjáról, melegedéséről kérünk adatokat :)

Member

Pixiá-ban lehet nyelvet váltani? Magyart raktam fel, erre full német, azt meg nem vágom eléggé.

Manitu

Quote from: Cobra on 2007-11-09, 00:43:46
Majd a sebességéről, hangjáról, melegedéséről kérünk adatokat :)
Nos, a hőmérsékletére nem lehet panasz, most mindjárt végez 150 giga cucc átmásolásával, és jelenleg 40 fokot jelez a hőmérő.

Ami a hangját illeti, egy lassan 6 éves, 40 gigás maxtor a rendszervinyóm, amellett fel sem tűnik, nem lett hangosabb :D

A sebességre pedig, ha mondasz egy programot, amivel számodra értékelhető számokat tudok produkálni, akkor letesztelem. Másolásnál olyan 45MB/s körüli értékeket láttam, mikor rendezkedtem át a régi vinyóról.

Edit: Viszont lehet, hogy nem volt okos ötlet közvetlenül a másik winyó alá rakni, arra most 70°-ot jelez :eek:

Cobra

Ha közvetlenül vanna kegymás alatt, akkor mindenképp kell egy ventillátor. Ha nincs hely ventillátornak, akkorérdemes egy helyet kihagyni a kettő között. Sebességre igazán jót nem tudok mondani, talán az Everesttel kapunk valami összehasonlítási támpontot.

kikuchiyo

Ha van 5.25"-ös hely a gépedben, akkor előnyösebb lehet oda beépíteni. Lehet hozzá kapni megfelelő távtartókat. Gumialátétekkel a rezgés is csökkenthető  ily módon, és egyszerűbb hűteni is.
Failure is the default option

Kvikveg

Segitseg!
Rokonnal vagyok es itt szivok a t-online-os levelezessel. frrmailes postafiokot kene lekerdezni, es egyszeruen nem megy.
elszoris kene egy oldal, ahol leellenorizhetem, hogy egyaltalan jo-e a password/jelszo.
Letezik az, hogy itt http://belepes.t-online.hu/auth.html rinyal, hogy nem jo a jelszo, ami baromi ronda, es le is volt irva egy papirra? Ketszer is??!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

??
freemailes postafiók t-online-on?
Ha a saját webfelületén is panaszkodik, hogy nem jó a jelszó, akkor nem jó
a jeslszó. Ez van. Örülj, hogy ez nem olyan, hogy 3 próbálkozás után letilt,
vannak ilyen cuki vállalati intranetes megoldások is :)

Kvikveg

Kimeno levelek kiszolgalasahoz kell t-online.
Levelezoprogrammal szedjuk le a leveleket, de a kimeno levelek beallitasa valtozott nemreg, es szivunk.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manitu

Jól értem, hogy úgy akarod beállítani a fiókot, hogy a freemailes fiókből küldött leveleket a t-online smtp szerverén küldje el a kliensprogram?

T-online webes felülete itt. Ha ez azt mondja, hogy nem jó a jelszó, akkor nem jó a jelszó. A kliensben próbáld ki, hogy a usert @t-online.hu nélkül írod, meg úgy is, hogy azt is hozzáteszed. Ilyenért is szokott hibás jelszót mondani.

Kvikveg

Ok, a helpvonal megoldotta a dolgot. :D A jelszo nem volt jo.
De az a "jo", hogy a szerzodesrol  meg papirjuk sem volt, tehat kalandos volt a telefonalgatas. (Kerjuk gepelje be 8jegyu azonositojat - hja, ha meglenne...) :eek:

Cloud

http://www.shopping.com/xPF-Sony-VAIO-F707-PCG-F707
Ilyen laptopot kaptam ingyen. Lényegében csak filmnézésre elég...(512 ram van benne)
Próbáltam külföldi oldalakon utánaérdeklődni hogy lehet e nagyobb procit rakni bele. de mivel nem vagyok jó angolból, nem jutottam előbbre. Ti talán tudtok segíteni...Ramot az tudom hogy lehet bele cserélni, Jó lenne tudni hogy pl. dvd író nagyobb vinyo-t(most 9 gb-os van benne) tudok e bele rakni....
NE írjátok lécci hogy dobjam ki, mert tényleg régi gép de nekem most ez a mindenem. (valaki csak ezt engedheti meg magának)
:merci:

kikuchiyo

Mivel P3 és már eleve egy 600 MHz-s van benne, nem nagyon tudsz nagyobbat belerakni.
Esetleg felhajthatsz használtan egy 833-as vagy 1000-es P3-at, ha az kompatibilis az alaplappal, de lényegi változást nem fogsz vele elérni.
Nagyobb vinyót elvileg lehetne bele tenni, ha találsz megfelelő 2.5"-ös notivinyót.
Failure is the default option