Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Háhá! Nagyon figyelmesek vagyunk, mi? Alig egy hét alatt feltûnt :p
Én pedig 1800-ról 401-re estem vissza
Az Off Topic már nem számít bele a postcountba

Alkyra

Quote from: Kuro_TenshiHáhá! Nagyon figyelmesek vagyunk, mi? Alig egy hét alatt feltûnt :p
Én pedig 1800-ról 401-re estem vissza
Az Off Topic már nem számít bele a postcountba

Oh crap!:eek:

1800ról 401re? Azta. Akkor én nem sírok itt ilyen hülyeségekért.

Aephidon

#3872
Alkyra: nekem egy iAudio U2 1 GB-os lejátszóm van, amit az Extreme Digital-ban szereztem be 46k-ért, kb. egy hónapja. Nem volt egy olcsó mulatság, de maximálisan megérte, elôtte egy noname lejátszó volt s ég és föld a különbség.

Elônyök:
- WAV, WMA, MP3, OGG, FLAC lejátszás
- pendriveként funkcionál, nem kell hozzá speciális program, hogy zenét másolj rá
- megy Mac OS (X) és Linux alatt is
- kicsi és könnyû, kb. akkora, mint egy öngyújtó
- kitûnô hangzás
- beépített aksi, melyet ha rádugsz a gépre, automatikusan tölt (bár nem tudom, hogy ez mekkora elôny)
- rádió, diktafon, vonalbement, melyekrôl WAV-ba és MP3-ba (max 128 kbit) tudsz felvenni

Hátrányok:
- a hangosítás nem lineáris, hiába negyven lépéses (pl. a 31-32-re váltás, 33-tôl már nem hangosít)
- a firmware firssítés kissé macerás
- talán egy hangyányit halk (bár ez lehet, hogy a 32 ohm-os fejhallgató miatt van)
- a rádió manuális állításnál kissé zajos (de automatikusan már teljesen jó)

Fülesnek én egy Sennheiser PX 200-at használok, ez már fejhallgató, de a hangminôsége -- szerintem -- nagyon ott van. Bár ez sem volt egy olcsó darab. A hangminôségre egyébként érdemes áldozni, mert a tisztább hangoktól sokkal pihentetôbb a zenehallgatás.

Edit: még egy elôny: kezeli a könyvtárszerkezetet :)
Reggel ránéztem a cigisdobozra és megláttam a feliratot: a dohányzás halált okozhat! Halált megvetô bátorsággal gyújtottam rá!

,,Their wives are raped upon their dead children"
Deathspell Omega - Sacrilegious Terror

Kuroi Tenshi

#3873
A PX200 nem rossz, a PX100-as kategóriájának egyik legjobbja, de mivel nyitott, ezért közlekedésben kissé elnyomják az külsõ zajok :eeek: a 200as legalább zárt.
Az a nem-hangosodás meg azért van, mert az EU-ban hoztak egy törvényt a hallás megóvásáról, ezért hordozható eszközöknél 1,5 mW-ban maximálták a kimenõ-teljesítményt :lame:

Én mostanában egy Creative EP-630-as IEM-et (In-ear Monitort, kb mint egy füldugóba épített mini fülhallgató) használok, ami kiváló ellenszere a múzeális villamosainknak :__devil:
Nagy elõnye az ilyen IEM konstrukciónak, hogy marha sok zajt kizár. Az MX500-assal, ha nem akartam hallgatni, hogy a mellettem állók mirõl beszélgetnek, rendesen fel kellett hangosítanom - ez viszont kikapcsolva is jól tompítja a külsõ zajt, nem kell annyira felhangosítani, tehát még a hallásom is kíméli.
Bár az MX500 egy csendes szobában jobban szól(na, ha rendesen illeszkedne a fülembe), de arra az esetre ott van az AKG K-340-esem :D közlekedésben vizsont az EP-630-as nyer
Ja meg mostanában kissé óvatosabban kell közlekednem, meg nem mindig hallom meg, ha szólnak nekem :3x3:

Alkyra

:merci: Aephidon s Kuro_Tenshi  !

Srácok, most van egy igazán komoly problémám:
Letöltöttem az FMA dvd version-t s kiírtam dvd mint adat.(elõtte átraktam Xvid alatt DivX kódolásba) s halál mindegy mit csinálok mindig azt írja ki:
Data Error.
Grr.. Már a fejem verem a fallba. Miért nem tudja lejátszani?
Látni látja, hogy ott a fájl, felismeri, hogy az DivX kódolású, de akkor se játsza le ha bakot urgrom neki vagy eljárom a nagy "anti-kékhalál" táncot.
Vlknek van vlm ötlete?

Cobra

Gépen nézd meg Gspottal mit ír rá, illetve milyen audio codeck van benne. Lehet valami nem sikerült rendesen konvertálásnál, illetve olyan audiocodeck van benne, amit nem tud az asztali lejátszód.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

#3876
FONTOS lenne a segítség, kérdés:

Természetesen miért lenne egyszerû az élet? Év vége felé ugyebár dec. 31-ei hatállyal lemondtam az ADSL-emet Interware-nél. Közben persze már meg lett kötve az Externet-tel a szerzõdés, hogy õk átvesznek január 1-tõl. Minden papír át lett fax-olva, ahova kell, ki lett töltve, stb. 1-én meg is szûnt az Interware-s account-om és használható volt az Externet-es. Tehát semmi gond, szuper. Eltelik másfél hónap, egy darab számlát nem kaptunk még... Vagyis februárban fölhívtam Externet-éket, hogy mi van a számlával? Hát úgy néz ki a T-Com még nem jelzett vissza feléjük az ADSL élesítésrõl, mondom ok, intézzék, szóljanak ha nekem is kell vmit csinálnom. ADSL továbbra is gond nélkül mûködik. Most hogy márciusra se oldódott meg, ismét rákérdeztem, hogy mi van a számlával (, nehogy egyszer csak mégis megkapjam telepakolva késedelmi kamattal, ADSL lelõve)... Most már õk is egy kicsit lelkesebbek voltak úgy néz ki, mert 1-2 napon belül kiderítették, hogy a T-COM nem is tud a szolgáltatóváltásról!!! Vagyis vszleg Interware-ék elfelejtették feléjük elküldeni a papíromat, vagy T-COM-nál elkeveredett. DE mivel így már érvénytelen a decemberben kötött szerzõdés, újat kell kötnöm, új áron, vagyis havi 9300 Ft-ért immár a decemberben kihasznált olcsó bruttó 7500 Ft-os ár helyett... Interware-nél havi 10k-ba került (mostanra már 9600 Ft lenne, ÁFA-változás miatt)... 300 Ft-tal olcsóbban már rohadtul nincs kedvem egy olyan kapcsolatra elõfizetni, ami csak feleannyi tárhelyet biztosít mindenre és 30%-al gyengébb a feltöltése...

egyszerûen nem tudom mi a francot csináljak a helyzetben. ahogy látom az opcióim:
1. új Externet szerzõdés kitöltése, beszélés Interware-kkal, anyjukba elküldés, 1300 Ft/hó pluszba lenyelés és, ha tényleg ingyen volt ez a 3 hónap, akkor nem is olyan vészes, csak 1 év után kérdés, hogy Externet a hûségidõ lejárta után, hogyan változtatja a havidíjat...

ezek már csak feltételezések, nem tudom hogy megvalósíthatóak-e
2. ha megoldható esetleg maradok Interware-nél, havi 9600 Ft-ért így tippre, egy megbízható szolgáltatással.

3. kivágom a balhét, hogy ilyet nem tehetnek követelem Externet-éktõl, hogy a régi havi br. 7500-as áron köthessek szerzõdést, különben visszamegyek Interware-hoz vagy mittudomén

4. esetleg elképzelhetõ, hogy ez a 2 és fél hónap ADSL nélküliségnek számítson T-COM-éknál? mert ha igen, akkor még várok 20 napot ADSL nélkül (valahogy majd csak túlélem) és immár friss elõfizetõként bárhol kiválasztom a legkedvezõbb ajánlatot.

légyszi segítsetek, mert egyelõre még az Interware-t se mertem felhívni, hogy most akkor mi legyen, elõre el szeretném dönteni melyik opciót választom (ha egyáltalán vannak opcióim...)

Kuroi Tenshi

Ez jó kérdés.
Sajna nem igazán értek szolgáltató-váltás témakörhoz, mert évek óta ugyanaz van itt, nem kellett ilyenekkel bajlódnom, de:
utána tudsz-e nézni, hogy t-comnál be voltál jegyezve? Ha igen, és nem voltál, akkor a 4. Ha nem, akkor sztem balhézz. Végülis ez teljesen az õ hibájuk. Külföldön az ilyen esetben elismerik és korrektül intézkednek (ott tudják, hogy a vevõ megtartása fontosabb), idehaza sajnos nem igazán. Szóval kérdéses, hogy milyen fogadtatásban részesül a balhézás, vagy inkább, hogy milyen következménye lesz, de itt tagadhatatlanul õk a hunyók.
Szvsz.

Fazék

Hát igen, én is a balhézás felé hajlok, illetve a 4. pont is érdekelne, de nagyon kicsi esélyt látok a megvalósulására :)
na mindegy, most úgyis hétvége jön, azt már megtanultam "nem hagyunk félbe ilyen átok szerzõdéses dolgokat hétvégén intézõdjenek" szóval hétfõn ugrok neki az ügyfélszolgálatoknak, addig még várom a tanácsokat :) És köszi és az esetleges további segítõknek is köszönöm. :)

Cobra

#3879
Mivel él a neted, de az Externetnél nem vagy bejelentve (milyen loginnal lépsz fel egyáltalán?), ezért elvileg még az Interware-nél vagy. Új ügyfél biztos nem lehetsz, szóval szerintem újból nézz körül, hol milyen árak vannak jelenleg. Nem tudom, hogy meglévõ ADSL-nél is él-e az ár, de Enternetnél havi 9e a 2mbit, egyetlen hátrány, hogy csak 20Mb webtárat kapsz. (levél 50Mb)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: FazékHát igen, én is a balhézás felé hajlok, illetve a 4. pont is érdekelne, de nagyon kicsi esélyt látok a megvalósulására :)
Egy ideje szívózik az adsl-em, kellett intézni, és ne tudd meg, milyen fejetlenség és káosz van ott, magasról x@rnak az egészbe egyesek. Bár mondjuk lehet, hogy ez csak az ügyfélszolgálaton van..

Fazék

Quote from: CobraMivel él a neted, de az Externetnél nem vagy bejelentve (milyen loginnal lépsz fel egyáltalán?), ezért elvileg még az Interware-nél vagy. Új ügyfél biztos nem lehetsz, szóval szerintem újból nézz körül, hol milyen árak vannak jelenleg. Nem tudom, hogy meglévõ ADSL-nél is él-e az ár, de Enternetnél havi 9e a 2mbit, egyetlen hátrány, hogy csak 20Mb webtárat kapsz. (levél 50Mb)
Mint írtam azt hittem gond nélkül átvettek externet-ék, vagyis a náluk választott azonosítóval léptem föl, az õ levelezésüket használtam, az õ web-tárhelyüket. vagyis joggal lehettem meggyõzõdve róla, hogy nincs semmi gond. egyedül a számla késése ébresztette föl bennem a gyanút. ki tudja, még az is elképzelhetõ, hogy ha nem szólok nekik, akkor az idõk végeztéig tudtam volna ingyen net-ezni... :haha: na jó ez nem túl valószínû :)

Cobra

Akkor viszont az Externetnél kevertek el valamit nagyon. Szóval velük kell egyezkedned.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

noriko

a leírtakból nekem is úgy tûnik, hogy externet-nél a hiba. (mondjuk nem világos, hogy miért lenne érvénytelen a szerzõdés, ha egyszer annak alapján már tudtad is használni a kapcsolatot...vagy szerzõdés nélkül is adnak már hozzáférést?:confused: ha meg hozzájuk megérkeztek a papírok, csak simán elkeverték, az az õ hibájuk..)

mindenesetre én is a balhézást javasolom (persze csak ha még érdekel az externet :D)

amúgy meg ilyen esetekben szerintem nyugodtan kérhetsz tanácsot a hozzáértõktõl is: õk azok, elvégre ezért vannak és elvileg tényleg értenek hozzá... :)
"I wish I could, but I don't want to."

Fazék

Quote from: norikoa leírtakból nekem is úgy tûnik, hogy externet-nél a hiba. (mondjuk nem világos, hogy miért lenne érvénytelen a szerzõdés, ha egyszer annak alapján már tudtad is használni a kapcsolatot...vagy szerzõdés nélkül is adnak már hozzáférést?:confused: ha meg hozzájuk megérkeztek a papírok, csak simán elkeverték, az az õ hibájuk..)

mindenesetre én is a balhézást javasolom (persze csak ha még érdekel az externet :D)

amúgy meg ilyen esetekben szerintem nyugodtan kérhetsz tanácsot a hozzáértõktõl is: õk azok, elvégre ezért vannak és elvileg tényleg értenek hozzá... :)
oh, köszönöm :) õk valamiért eszembe se jutottak... már egy másik fórumon pár hozzáértõ ember segített, de nem árthat ha megkérdezem FVF-éket is :)

az externet, ha nem adja a régi árat, akkor abszolút nem érdekel, mert kritikán aluli, amilyen az ADSL-em mostanában... :(

deaththief

Help me!Nem tudja valaki,hogy honnan tudnám megrendelni a Vampire the Masquarade címû könyvet?
 


Fazék

Quote from: deaththiefHelp me!Nem tudja valaki,hogy honnan tudnám megrendelni a Vampire the Masquarade címû könyvet?
pl itt. legalábbis azt mutatja hogy meg lehet rendelni. :)
vagy megpróbálhatod még rpg.hu-n, vatera-n, és satöbbi oldalakon keres-kínál rovatban olcsóbban használtan beszerezni akár.

deaththief

Quote from: Fazékpl itt. legalábbis azt mutatja hogy meg lehet rendelni. :)
vagy megpróbálhatod még rpg.hu-n, vatera-n, és satöbbi oldalakon keres-kínál rovatban olcsóbban használtan beszerezni akár.
thx
 


rozo

Nem tudna valamelyikõtök egy jó tankönyvet a FREE PASCAL 2.0 -hoz?
Lehetõleg magyar kéne!
Elõre is köszönet érte!
Ikki-Tosen - Legendary Fighter
Kanu Uncho:It's just an arm! Because I am a fighter.

Ryxus

Hali!
Lenne egy kérdésem. Leszedtem az ftp-rõl az elsõ InuYasha movie-t, BSPlayer viszi is meg minden, de képtelen vagyok tekerni, mivel azt jelzi, hogy a film 0 mp-s bár lejátsza az egészet, szal' könyörgök segítsetek.
Fullmetal Alchemist and Bleach 4ever

"If you get close to the sun you just get yourself burnt" - Edward Elric

"Under the mask there is another mask" - Hatake Kakashi

"All of your opinions are rejected!" - Kurosaki Ichigo

Ready2

nemtud vki plugint amivel mplayer classiccal meglehetne etetni az flv file-okat?

Cobra

Ryxus próbáld meg Windows Media Playerrel, ha az kifagy tõle, akkor hibásan jött le neked a file. Nézd még meg, hogy a szerveren lévõ file és a tiéd mérete egyezik-e (byte-ra pontosan).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Alkyra

IGEN! Fél év után rájöttem, hogy mi volt a hibája!!(ugye írtam a fórumon errõl a problémámról...a pspn nem lehetett rendesen használni, mert nem volt hajlandó felfogni a windows, hogy az egy memoriakártya s nem lehtet rá másolni s könyvtárat létrehozni)

A megoldás nagyon egyszerû volt:
Nem driver probléma, nem windows probléma, nem is a pspvel voltak gondok, sõt
nem is hardware hiba volt.Nem is hiba túl képpen.
A gép egyszerûen túl "okos" akart lenni.
Az elezõ tulajdonosa a gépnek(egy rendszergazda) usb egeret használt hozzá.
Mivel már nekem van egy jó kis ps2es egerem, nem volt rá szükségem.
Nahmost. Az alaplapnak -elvileg- szólni kell, hogy usb keresztül akarok használni
egeret vagy billet.
A pali gondolom bekapcsolta s úgyhagyta a biosban eme beállítást.
Vagyis az USB 2.0 Emulation be volt kapcsolva.^^
(emulálja az usb portot, hogy lehessen rajta használni usb-s cuccokat)
Nahmost ez annyira jól emulálta, hogy a normál usbs háttereket már nem is fogadta el.:)
Egyszerûen ki kellett kapcsolnom s voilá: minden hibátlanul mûködik.:)
(ne tudjátok meg mennyire boldog voltam.xD fél évig szenvedtem ezzel:))

Ezt csak figyelmeztetésnek írom, hátha vlknek hasonló problémája akadt volna. (láttam sok embernek van hasonól baja a neten ezért írtam most ezt le)

Egyb. ez vonatkozik az Ipodokra is!Ugyanaz a probléma merül fel, ha ez be van kapcsolva s az ipod használhatatlan lesz.
(kölcsönkértem egy haveromét tesztelésre.^^)

Ramiz

Használ valaki Panda Platinum Internet Security-t? Nem engedi a BitCometet torrentezni! Mit kell átállítani? Nektek is jelentkezett ez a hiba? Nagyon idegesítõ... :(
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Hory--

Üdv mindenkinek.

Az Aoi Animét szerettem volna elérni és ez fogadott:
"Az oldal bizonytalan ideig nem üzemel.

A szerkesztõség úgy érzi, hogy bár rengeteg idõt és energiát (talán túl sokat is) fektet az oldal fejlesztésébe (annak ellenére is, hogy nekünk ebbõl semmiféle anyagi vagy egyéb hasznunk nem származik), a visszajelzés sajnos nagyon sok esetben elégedetlen, rosszindulatú, primitív, sértõ, és korlátolt megnyilvánulásokból áll.
Ez elszomorító, és elveszi a kedvünket attól, hogy tovább csináljuk, ezért határozatlan idõre elment a kedvünk az egésztõl."

Nos én többször jártam ezen az oldalon is, mivel elég szépen, sõt gyönyörûen -ez nem az usteam oldal negatív kritikája,de tényleg értékelni kell- összegyûjtöttek rengeteg ismertetõt és egyébb információkat is, mint pl.: egy-egy sorozat részeinek száma, mikor jelent meg, hány évadból áll, várható-e újabb megjelenés... Torrent és egyébb segédleteket, lexikonokat...

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem egy olyan társulat, - bárkik is legyenek, akár konkurens oldal akár nem - akik ingyen és bérmentve, idejét nem sajnálva segít az információ gyûjtésben, képeket, feliratokat meg minden mást lehet letölteni, szerintem megérdemli, hogy ne csak szapulásokat kapjon, hanem néhány elégedett és kedves szót is.
És ezt bármeik oldalért megtenném.
Ezért szeretnék úgymondd egy pedíciót indítani és összeírni, hogy hány embernek tetszett az az oldal is, hogy ne érezzék az adminok feleslegesnek a kemény munkájukat, ezt a pedíciót valamien útonmódon eljuttatni hozzájuk.
Szerintem az itteni tagok között is akad néhány aki látogatta azt az oldalt is.
Ezért szeretnélek titeket megkérni, hogy írjatok néhány keresetlen szót, hogy ha nem is újítják meg az oldalt, de legalább ne keserû szívvel váljanak el a nettõl és az animekedvelõk világától.
Remélem lesztek egy páran, akik egyetértenek a nézetemmel.

Hogyha igen, akkor kérlek titeket, írjatok egy pár kerestlen szót az AA oldalra, amit a linkre kattintva érhettek el.
Elõre is köszönöm, és nagyon hálás lennék, ha más topicokban is felvetnétek a témát, mert nem mindenki olvassa a help topicot.
[COLOR="Red"]Íme a link[/COLOR]

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizHasznál valaki Panda Platinum Internet Security-t? Nem engedi a BitCometet torrentezni! Mit kell átállítani? Nektek is jelentkezett ez a hiba? Nagyon idegesítõ... :(
Sztem keress rá portforwardingra wikipediában, ott szépen le van írva, linkekkel.

Komplikato

Írtam én is a peticióba, de nem vagyok benne biztos, hogy lesz foganata ...
Ha kis dolgok okán ilyen hamar bedobták a törülközõt odadobva többévnyi munkájukat ... nem lehet, hogy ez csak kifogás? Ha azt írnák, hogy nincs idejük, kedvük, energiájuk, az hihetõbb lenne.
Remélem tévedek az üggyel kapcsolatban, sajnálnám a szuper EVA oldalukat vagy a fórumot.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Kuroi Tenshi

Quote from: KomplikatoHa kis dolgok okán ilyen hamar bedobták a törülközõt odadobva többévnyi munkájukat ...
Több évnyi kis dolgok is el tudják az ember kedvét venni...

Cobra

Csak attól, hogy nem akarnak vele foglakozni, miért törlik az oldalt? De ez már nagyon offtopic, hagyjuk a témát.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Ramiz

Quote from: Kuro_TenshiSztem keress rá portforwardingra wikipediában, ott szépen le van írva, linkekkel.
Kösz a tippet. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!