Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Yakumo

Quote from: Cobra on 2006-04-04, 10:59:59
Yak te is elírtad :ejnye:
affene, tényleg! *kussolt és csendben elvonult* azért javítottam.... :3x3:

Cobra

WS kicsit érthetőbbrn is kérdezhetted volna  :smile:
Ha arra gondolsz, hogy a felirat méretét, színét lehet-e állítani, akkor a válasz nem, illetve ha a firmware-t át tudod írni, akkor igen.
Ha meg se jelenik a felirat, akkor nem támogatja a formátumot, vagy ugyanannak kell a felirat file nevének lennie, mint a filmnek. A gyengébb lejátszók csak srt-t kezelnek.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cobra

Ha a ráégetett a felirat, akkor nem változhat meg a felirat, avi-ba meg nem lehet tudtommal feliratfile-t rakni, csak ogm-be vagy mkv-ba. Szóval nem értem.

Próféta

Quote from: White SeeD on 2006-04-07, 16:44:43
Nincsen külön feliratfájl. Benne van az aviba.
Aviba csak ráégetett felirat lehet, az meg mindenhol ugyanolyan.
Vagy nem avi, vagy külön feliratfájl van (amit az asztali DVD-k általában felismernek, de nem mutatnak meg a menüben, csak a videofájlokat).

Ha firmware-t akarsz hekkelni, vagy egyszerűen jobban megismerni/kihasználni a masinádat, ezt az oldalt (és a hozzá tartozó fórumokat) ajánlom: http://www.mpeg4-players.info/

noriko

help mí!
ez mit jelent: "Data error (cyclic redundancy check)" ? Akkor írja ki a gép, amikor egy bizonyos fájlt (ami egyébként egy kép) szeretnék kitörölni. Pontosabban két fájlal játsza ezt. Sehogy sem tudom kitörölni őket... ajjaj... Mondjuk mielőtt kiírja egy kis időre kiakad, és gondolkozik erősen, aztán feljön hogy tuti törölni akarom? yes, erre kapom az üzenetet.
Meg tudok szabadulni ezektől valahogy?
"I wish I could, but I don't want to."

Necrid^

Quote from: noriko on 2006-04-08, 00:15:51
help mí!
ez mit jelent: "Data error (cyclic redundancy check)" ? Akkor írja ki a gép, amikor egy bizonyos fájlt (ami egyébként egy kép) szeretnék kitörölni. Pontosabban két fájlal játsza ezt. Sehogy sem tudom kitörölni őket... ajjaj... Mondjuk mielőtt kiírja egy kis időre kiakad, és gondolkozik erősen, aztán feljön hogy tuti törölni akarom? yes, erre kapom az üzenetet.
Meg tudok szabadulni ezektől valahogy?

Lehet hogy spyware.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Member

Ha a net közben is furcsa dolgokat kreál (időnként "megkér", hogy ellenőrizd, van e spyware a gépeden, mert ugye az veszélyes, de ők persze tudják a megoldást), akkor nem árt gyanakodni.

noriko

Quote from: Member on 2006-04-08, 01:00:36
Ha a net közben is furcsa dolgokat kreál (időnként "megkér", hogy ellenőrizd, van e spyware a gépeden, mert ugye az veszélyes, de ők persze tudják a megoldást), akkor nem árt gyanakodni.
nem tett ilyet, de a furcsa viselkedése alapból gyanakvásra késztetett. már vagy egy hónapja viselkedik így talán ez a két fájl. régebben simán meg tudtam nyitni mindkét képet, mondjuk akkor még nem akartam törölni...
szóval asszondjátok spyware?

...átszkenneltem VirusScan--nel, de nem talált semmit. a yahoo-s Anti-Spy-al leszedtem amiket talált (csak a szokásos), de ez a két kép még mindig haldoklik. Már egy sima jobb-kattintásra is évekig gondolkodik és egy darabig lefagy. erre lehet megoldás? vagy csak hogy ehhh windows sux?  :confused:

Necrid^

Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Kyo-han

Quote from: noriko on 2006-04-08, 02:02:06
Quote from: Member on 2006-04-08, 01:00:36
nem tett ilyet, de a furcsa viselkedése alapból gyanakvásra késztetett. már vagy egy hónapja viselkedik így talán ez a két fájl. régebben simán meg tudtam nyitni mindkét képet, mondjuk akkor még nem akartam törölni...
szóval asszondjátok spyware?

...átszkenneltem VirusScan--nel, de nem talált semmit. a yahoo-s Anti-Spy-al leszedtem amiket talált (csak a szokásos), de ez a két kép még mindig haldoklik. Már egy sima jobb-kattintásra is évekig gondolkodik és egy darabig lefagy. erre lehet megoldás? vagy csak hogy ehhh windows sux?  :confused:

Ad-Aware-t, és SpyBot-ot próbáltad???
Igazából monnyuk sztem nem fognak segíteni, mert lefagyást már 200 feletti spyware mennyiség okoz, és ha már vmilyet lefuttattál, akkor annak le kellett szednie a nagy részét...
Bizony csúnya formázást kell csinálni azon a gépen, akkor jársz a legjobban, még mielőtt több file-od is megkattan...jah, és ez a leggyorsabb módszer még midnig arra, h helyreállítsd a dolgot...

kikuchiyo

Csökkentett módban próbáltad őket törölni?

Failure is the default option

Fazék

Mi lenne ha megpróbálnátok nem halálrarémiszteni szegény hölgyet?  :LolLolLolLol:

Most rajtam van a sor megrémiszteni :biggrin:

scandisk, chkdsk le lett már futtatva? mert én inkább arra tippelnék, hogy esetleg a vinyó sérült azon a részen. és ha mégse én akkor is mihamarabb nekiállnék, hogy kizárhassam a lehetőséget :smile:

végülis, ha megfogadtad a legutóbbi tanácsot és formáztad, akkor is ki kellett hogy derüljön a vinyóhiba, ha tényleg arról van szó, de sztem egyelőre nem kell nekiállni formázni :)

amúgy spyware-ek írtására tudtommal ezeket érdemes használni: Lavasoft Ad-Aware, Spybot Search & Destroy, SpywareBlaster (bár az utóbbi azt hiszem még sosem működött a gépemen, de mások mindig ajánlani szokták :biggrin: )

és igen, érdemes kikuchiyo által ajánlott csökkentett módban törlést is kipróbálni :smile:

Member

Nekem volt már olyan vírusom, amely a képekbe írta be magát, ill. a mappák formázásaiba (és amúgy CD-n jött a cucc :icon_eek: ), úgyhogy elképzelhető, hogy valami beírta magát bele.
De lehet, hogy tényleg csak megsérültek szegénykék (én a Duke Nukem 3D-t nem tudtam törölni egy idő után, azonnal fagyasztotta a gépet).

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rage

Quote from: noriko on 2006-04-08, 00:15:51
ez mit jelent: "Data error (cyclic redundancy check)" ?
Kozismertebb neven CRC (cyclical redundancy check egyebkent helyesen) error, a megnyitni kivant fileok tehat hibas ellenorzo osszeggel rendelkeznek. Probald csokkentett modban torolni.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Danhibiki

Hali!
Olyan problémám lenne,hogy a Windows Media Playerben nem tudok tekerni! :biggrin: De ez most komoly, szóval egy darab anime-be sem tudok tekerni és ez nagyon zavaró tud lenni!:( Combined Community Codec Pack van felrakva meg a Windows Media Player 10. Kérem vki segítsen!:)
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Hiei-sama

Quote from: Danhibiki on 2006-04-08, 16:37:28
Hali!
Olyan problémám lenne,hogy a Windows Media Playerben nem tudok tekerni! :biggrin: De ez most komoly, szóval egy darab anime-be sem tudok tekerni és ez nagyon zavaró tud lenni!:( Combined Community Codec Pack van felrakva meg a Windows Media Player 10. Kérem vki segítsen!:)

Nemtom Talan nem windows media playert kene hasznalni...Es a mindneki altal sokat mondogatott CCCP pack nem olyan jo...Inkabb meg probalnek mas lejatszot es nem felrakni ilyen packot...

Danhibiki

Quote from: Hiei-sama on 2006-04-08, 16:39:41
Nemtom Talan nem windows media playert kene hasznalni...Es a mindneki altal sokat mondogatott CCCP pack nem olyan jo...Inkabb meg probalnek mas lejatszot es nem felrakni ilyen packot...
Ezzel annyi a probléma, hogy régen tökéletesen működött...;) Akkor kérlek ajánlj vmi fain codec pack-et!;)

Cobra

ffdshow+VSFilter elvileg elég kell, hogy legyen. Ha ezekkel gondja lenne a WMP-nek mkv-val vagy ogm-mel, akkor mellé OggDS, illetve Haali Media Splitter (ez utóbbi lehet kezeli az ogm-et is).

Hiei-sama

Quote from: Danhibiki on 2006-04-08, 16:56:56
Quote from: Hiei-sama on 2006-04-08, 16:39:41
Ezzel annyi a probléma, hogy régen tökéletesen működött...;) Akkor kérlek ajánlj vmi fain codec pack-et!;)

Hat nemtom akkor vlmit feltettel ami elallitotta...En nem ajanlok codec packot nem erdemes oket hasznalni neha csak rontanak a helyzeten.

Danhibiki

Köszi a válaszokat!:) Na megpróbáltam letörölni és újra telepíteni azokat a progikat amiket Cobra ajánlott, de nem megy még mindig!:(

noriko

Quote from: Fazék on 2006-04-08, 12:30:29
chkdsk le lett már futtatva? mert én inkább arra tippelnék, hogy esetleg a vinyó sérült azon a részen. és ha mégse én akkor is mihamarabb nekiállnék, hogy kizárhassam a lehetőséget :smile:
köszi! chkdsk/f megoldotta a problémát, aztán a disk defragmenter végképp. :)
többieknek is köszi! a safe mode-os javaslatot is próbáltam előtte, a formázást szerencsére nem kellett! :)

Quote from: Rage on 2006-04-08, 14:25:31
(cyclical redundancy check egyebkent helyesen)
ezt a gépemnek mond...(már kezdtem égni magam előtt, hogy még ennyit sem tudok átmásolni! :biggrin:)

Nekem a Windows Media Player akkor nem tekert, amikor lejjebb vettem a videogyorsítást, az eszközök/beállítások/teljesítménynél. De nem magától váltott át rá, szóval ha nem állítottad el, akkor nem értek hozzá :p

Kyo-han

amilyen buta, képes az elállítódni magától is, ha feltelepítesz vmit...

Lazzaret

Valaki tudna nekem abban segíteni hogy tudom kiszedni ogm-es fájlokból a hang sávot?

www.arkangyalok.uw.hu

Alkyra

Quote from: Lazzaret on 2006-04-10, 17:19:31
Valaki tudna nekem abban segíteni hogy tudom kiszedni ogm-es fájlokból a hang sávot?

Esetleg Virtual Dub Mod-dal ki lehet szedni, de nem tudom pontosan. A Stream List-ben lehet elmenteni wavként.(save wav), ha jól emlékszem. Egy próbát megér. Sok sikert.

noriko

nekem úgy rémlik, a virtualDubMod nem fogta fel az ogm-eket...(persze lehet, hogy rosszul rémlik :smile:)

Az én (újabb) problémám a következő: nem tudok mkv-t lejátszani. :( Elmaradott vagyok, és Media Playert használok amióta csak animézek, és most eljutottam oda, hogy megtérek és leszedem az mplayert....DE akkor is szeretném tudni, hogy Media Playerrel miért nem viszi, ugyanis a másik gépen már sikerült mkv-kat lejátszanom korábban, szóval tudom, hogy elvileg megoldható!
Letöltöttem egy Matroska Pack-et, és van fenn egy csomó codec (arra gyanakszom, hogy codec-túltengés van :redface:).
Mi az ami ütközhet?
Amikor megnyitom, alul megjelenik az ffdshow audio, ffdshow video, a DirectVobSub, és a Haali akármicsoda. gyanítom, ez sok. mi nem kellene?
help?

Kuroi Tenshi

Quote from: noriko on 2006-04-10, 18:22:53
eljutottam oda, hogy megtérek és leszedem az mplayert....
Nyugi, azok között is van "felhasználóbarátabb" verzió, gui-szel

Hiei-sama

Quote from: noriko on 2006-04-10, 18:22:53
nekem úgy rémlik, a virtualDubMod nem fogta fel az ogm-eket...(persze lehet, hogy rosszul rémlik :smile:)

Az én (újabb) problémám a következő: nem tudok mkv-t lejátszani. :( Elmaradott vagyok, és Media Playert használok amióta csak animézek, és most eljutottam oda, hogy megtérek és leszedem az mplayert....DE akkor is szeretném tudni, hogy Media Playerrel miért nem viszi, ugyanis a másik gépen már sikerült mkv-kat lejátszanom korábban, szóval tudom, hogy elvileg megoldható!
Letöltöttem egy Matroska Pack-et, és van fenn egy csomó codec (arra gyanakszom, hogy codec-túltengés van :redface:).
Mi az ami ütközhet?
Amikor megnyitom, alul megjelenik az ffdshow audio, ffdshow video, a DirectVobSub, és a Haali akármicsoda. gyanítom, ez sok. mi nem kellene?
help?

Nem hiszem hogy az sok lenne,inkabb hianyzik vlmi codec ahhoz a bena media playerhez marha a windows media playerrol beszelunk...

noriko

Quote from: Hiei-sama on 2006-04-10, 18:26:39
Nem hiszem hogy az sok lenne,inkabb hianyzik vlmi codec ahhoz a bena media playerhez marha a windows media playerrol beszelunk...
jaja. WMP. akkor mi kellene még?

Hiei-sama

Fogalmam sincs lehet wmp sajat codecje is kell vagy mas mkv codec..Nem hasznalok wmp-t.