Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

Hát nem tettétek könnyebbé a dolgomat, de kösz az infoért. Cél: viszonylag jó minőségben hallgatni az mp3okat az utcán menetelve. iPod Nano vagy Meizu M6 gondolom akkor erre megfelel? Más threadben Turbok és T_K említettek valami Microsoft cuccot is, de az megszünt, MS-től valami más? Kösz előre is.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Ami megszűnt az Creative volt, nem MS. MS Zune-ja még csak mostanában kerül a piacra.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Liquid Snake

Heló! Ezt a topicot találtam a legmegfelelőbbnek úgyhogy itt kérem a segítségeteket. PS2-re kiírtam egy Rogue Galaxy nevezetű játékot. Alcohollal mindent úgy ahogy kell. Tökéletesen indul semmi baja, nem is szaggat be meg semmi. Ám mikor egy bizonyos helyre eljutottam onnan nem megy tovább. Van egy bejátszás és mikor vége van akkor töltené a következőt de akkor lefagy. A DVD-vel nem hiszem , hogy baj lenne mert már 2-re is kiírtam és ugyanaz a baj mind2-vel... Aki tud segítsen kérem mert nagyon jó ez a játék és szeretném folytatni. Arra is gondoltam , hogy a mentéssel van valami vagy a feltörőcsapat rosszul törte fel, de akkor indulnia sem kéne nem??? A Protocol-os verzió van meg amúgy. Mégegyszer nagyon, nagyon kérek mindenkit aki tud segítsen, itthon ülök lázasan és ez az egy elfoglaltságom van. ( a fórumozáson kívül :) ). Előre is köszönöm mindekinek a segítséget.

Szerk.: EZ POFÁTLANSÁG!!! Utánnanéztem és kiderült hogy a Dual Layeres DVD-ből csak az egyik Layert írták ki a szemetek... Ezért annak a Layernek mikor vége megáll a játék. Aki a 2 egész valahány gigás verziót töltené az ne tegye mert átverés. a 4 egész valahanyasakat kell. DVD9-es verzsönöket.

Alkyra

Hát ezek a bajok mindig megtalálnak:

A Meizumnak meghülyültek a gombjai...Állandóan felfelé megy mintha mindig húznám rajta az újjam...A gombok ettől függetlenül működnek. Valszeg hardwarehiba.
Vihetem javítattni, vagy van vlm megoldás rá?

Kuroi Tenshi

Quote from: Dreamcleaver on 2007-02-08, 05:09:34
Hát nem tettétek könnyebbé a dolgomat, de kösz az infoért. Cél: viszonylag jó minőségben hallgatni az mp3okat az utcán menetelve.
iRiver, iAudio, Meizu, Creative, újabb Sandisk mind ott vannak még az Apple
mellett. Ja és Meizunál sem csak az m6-os van, ott vannak a kisebbek is.

Ha még nem ismered: http://www.depo.hu/

Quote from: Cobra on 2007-02-08, 10:51:29
Ami megszűnt az Creative volt, nem MS. MS Zune-ja még csak mostanában kerül a piacra.
Mi szűnt meg?  :3x3:
A zune még csak mostanában kerül az amerikai piacra, és jelentős késéssel
(már olyat is hallottam, hogy 3. negyedév) kerül csak errefelé.

Dreamcleaver

Megint a segítségeteket kérném. Valami oknál fogva, ha egy rar file nevében kanji karakter van, a winrar nem hajlandó kicsomagolni, csak ha átnevezem. Nem ismeri fel a speciális karkatereket. Van erre megoldás, hogy felismerje pl a kanjikat?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2007-02-09, 04:39:45
Megint a segítségeteket kérném. Valami oknál fogva, ha egy rar file nevében kanji karakter van, a winrar nem hajlandó kicsomagolni, csak ha átnevezem. Nem ismeri fel a speciális karkatereket. Van erre megoldás, hogy felismerje pl a kanjikat?
Használj 7-Zipet. :)

Cobra

Vagy esetleg japán nyelvű WinRart :)

kikuchiyo

Indítsd el AppLocale-en keresztül a winrart, akkor még a csomagolt fájlban lévő Shift-JIS fájlnevű fosokat is kitömöríti neked.
Failure is the default option

Dreamcleaver

Hm 7zip is van, Applocal is van, csak menni fog. Hogy nekem ezek miért nem jutottak eszembe. Applocal= hentai game, a beidegződés ugye.  :rotfl: Köszönöm.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Alkyra

Nu. Megvettem azt amit Cobra ajánlott. Nagyon faszán műxik csak egy apró gondom:

Amikor el akarom índítani a Nine Dragonst(lásd Game topicban) akkor egyszerűen kék halál s asszondja, hogy
Stop bit nem igaz, meghogy kapcsoljam ki a bios árnyékolást(ezt kikapcsoltam már régóta) meg egyéb ilyen faszságokat mondogat nekem.(rakjak fel illesztőprogit az ismeretlen cuccokhoz meg hasonlók.)
De amint mondtam, a WoW maga s egyéb más játék gyönyörűen megy.^^
Vlk van vlm tippje h miért?

Gregory

Nekem ehhez hasonló problémám volt a Lineage II-vel. MEgszenvedtem vele(windows reinstall, meg hasonló nyalánkságok), aztán végül kiderült, h a Kerio tűzfalam összeakadt a GameGuarddal(asszem így hívják azt a progit), és ez okozta a kék halál szerű jelenséget.

Alkyra

Quote from: Gregory on 2007-02-11, 18:12:41
Nekem ehhez hasonló problémám volt a Lineage II-vel. MEgszenvedtem vele(windows reinstall, meg hasonló nyalánkságok), aztán végül kiderült, h a Kerio tűzfalam összeakadt a GameGuarddal(asszem így hívják azt a progit), és ez okozta a kék halál szerű jelenséget.

Lol, komoly? Nekem Keriom van...szal ki kell kapcsolnom, ha azzal akarok játszani. LOL.XD
Ok, thx Greg.

edit: lol. nos nem jött be. kikapcsoltam s ugyanúgy meghalt.:) Nod 32m van még meg deamon toolsom...
Btw, hol tom frissíteni a videokártya driverét?:) Melyik softwaret kell letölteni...(nvidia oldalán voltam de ott nem annyira egyértelm a dolog vlmrt.-.-)

Gregory

a kikapcsolás nem jött be nekem se, szal új tűzfalat választottam, a Sygate Personal Firewall nekem tökéletesen megfelelt ilyen(és más) szempontból is ;).

Kuroi Tenshi

Quote from: Alkyra on 2007-02-11, 17:53:02
Nu. Megvettem azt amit Cobra ajánlott. Nagyon faszán műxik csak egy apró gondom:
De mit? Legutóbb mp3-lejátszóknál tartottunk :p

Kicsit részletesebb jelentést...

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-02-11, 19:37:40
Quote from: Alkyra on 2007-02-11, 17:53:02
De mit? Legutóbb mp3-lejátszóknál tartottunk :p

Kicsit részletesebb jelentést...
7600GS-t, mp3-játékos Dreamcleavernek kellett.

Cobra

Ha XP-d van, akkor innen szedd le:http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.html
Alaplap legújabb drivere fent van? DirectX-et is frissítsd. Dxwebsetup

Alkyra

Quote from: Cobra on 2007-02-11, 20:20:06
Ha XP-d van, akkor innen szedd le:http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.html
Alaplap legújabb drivere fent van? DirectX-et is frissítsd. Dxwebsetup

Ez tuti? Minden drivert felraktam amit az alaplapmellé raktak.^^

edit.: uuuh de lassan jönn le a stuff....13kbalOo Biztos, hogy ezt kell neke mleszedni?

edit2.: OH. nekema z international kell!:) hehehe.

Cobra

Mármint az alaplap CD-jéről raktál fel drivereket? Mert ha igen, akkor add meg az alaplapod típusát és megadom miket kell leszedned és felraknod (gyári CD-n általában messze nem a legutolsó driver van fent).

Darkstar

Leszedtem a Winrart, feltettem a 7zip-et és az lenne a kérdésem, hogy hol tudnék valamilyen más ikont rendelni a rar filekhoz, mert így roppant rondán néznek ki...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

vezérlőpult -> mappabeállítások

Darkstar

Majd keresek valami hasonlót, thx. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Ráállsz a fájlra commanderben és fájl->hozzárenderlés->szerkeszt->ikoncsere. :)

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Quote from: Selmo on 2007-02-12, 00:43:24
Ráállsz a fájlra commanderben és fájl->hozzárenderlés->szerkeszt->ikoncsere. :)
:merci: így menni fog, már csak keresnem kell pár dekoratív ikont. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2007-02-12, 00:48:07
már csak keresnem kell pár dekoratív ikont. :)
hmm... :rolleyes:
loli icons ftw! :D

Alkyra

Quote from: Cobra on 2007-02-11, 21:46:54
Mármint az alaplap CD-jéről raktál fel drivereket? Mert ha igen, akkor add meg az alaplapod típusát és megadom miket kell leszedned és felraknod (gyári CD-n általában messze nem a legutolsó driver van fent).

Nem. A videókártya cdjéről.Az alaplapom típusát meg nem tom fejből.xD(most költözünk s nincsenek nálam a papírok...:))

szip.leszedtem minden drivert, felraktam mindent cuccot de még így se műxik(kikapcsolt tűzfal mellett..)...maradnom kell a WoWnál.szip.

edit.: Akkor most egy kicsit más kérdéssel is foglalkozzunk. Nem tudom, hogy kinek van playstaion2je, így nem tudom, hogy kihez forduljak segítségért.
A problémám az, hogy én régen vettem ps2öt s haverom nemrég vett egyet. Van-e különbség? Sajnos igen.
Az Ő driverei sokkal fejletebbek s olyan játékok melyek nállam szaggatnak mint az állat bizonyos jeleneteknél, nála meg se moccan.(Traptben pl mikor megöl vlkt s kiesnek belőle azok a kristályok nálam rohadtúl beszaggat nála meg semmi. de igaz ez pl egy rakat más játékra is)
S most jönn a kérdés: Kerestem a hivatalos oldalon, de semmi olyat nem találok, hogy frissiteni lehetne a drivekreket.Oo
Vlk esetleg tud erről vlmt, hogy miként is kéne csinálni? Mind2 ugyanott chippeltettük ki s én is csak nemrég csináltattam meg a gépem(előtte talán egy fél évvel).

A jelenlegi driverem a videókártyához: 1.1
Neki:2.0

Hogyan s hol tom updatelni?

Cobra

Ezekben nem olyan driver van, mint Windows alatt, nem lehet csak úgy cserélgetni. Talán egy firmware frissítés segítene, ha meg lehet egyáltalán csinálni. De van egy olyan gyanúm, hogy a hardver is más az újabb gépben.

Alaplap típusát meg mgtudod, ha ezt felrakod: http://www.cpuid.com/cpuz.php
Vagy keresel egy 2.20-as Everestet, esetleg egy crackelt 3.0-t.

Alkyra

Quote from: Cobra on 2007-02-12, 10:23:03
De van egy olyan gyanúm, hogy a hardver is más az újabb gépben.

Sajnos nekem is.:( Ez nem fer...én is akarok szaggatás mentesen játszani.szip.

edit: az alaplap azonsítója:

Chipset: Via K8T800
SouthBrigde(ezmi?:)):  VIA VT8237
Bios: Phoenix Tech, LTD Ver. 6.00 PG Date: 09/08/2004

kell még más adat?

ui.: köszi cobra ezt a remek kis progit. megtartom.^^

Zsiga