Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Manitu

Quote from: Soldier on 2007-07-25, 22:18:30
ha optikai elöfodulhat hogy koszos .. nekem volt ilyen, lehet csak ennyi a baj nem?
Akár az egérpad vagy annak hiánya is okozhatja optikai egérnél. Az egyszinű textilborításos a legjobb, a mintás meg műanyag borítású nem mindig úgy veri vissza a fényt, ahogy kéne. A hiper-szuper hologrammos egérpadokról meg ne is beszéljünk :D

Ja, és ha már áthoztok egy témát egy megfelelőbb topicba, azt az eredetiben is jelezzétek légyszives, megint folytattam az eredeti helyén, csak mert még nem jutottam eddig a topicig az olvasásban. Postjacking, egy folytassuk itt bejegyzés, vagy valami. Köszönöm.

kikuchiyo

Quote from: Darkstar on 2007-07-25, 22:43:45
Felmerült benenm egy kérdés, amit leginkább a share használók tudnak megválaszolni: a dbt nem lehet valahogy "karbantartani", pl hogy automatikusan törölje belőle az 1-2 hónapnál régebbi  bejegyzéseket?

Nem tudok ilyen beállításról, én a Ctrl-A, Shift-Del kombót szoktam használni :)
Failure is the default option

Soldier

Quote from: Selmo on 2007-07-25, 22:27:12
Az az egérmutató és nem a kurzor, a kurzor az, ami a sor végén villog. :P

ups :redface: telleg , de angolul cursor ugye ?

Darkstar

Quote from: kikuchiyo on 2007-07-25, 23:22:12
Nem tudok ilyen beállításról, én a Ctrl-A, Shift-Del kombót szoktam használni :)
Akkor marad ez, rendezem időpont alapján és törlöm. Thx. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Quote from: Soldier on 2007-07-25, 23:48:05
Nem, a cursor a korzor. Az egérmutató a pointer.

Soldier

Quote from: Manitu on 2007-07-26, 00:07:30
Quote from: Soldier on 2007-07-25, 23:48:05

éhh  :grrr: igy igaz  :lul:

noriko

Quote from: Manitu on 2007-07-26, 00:07:30
ooooh akkor azért találtam csak szövegbeírós problémákat, amikor kurzorra kerestem! i see! :)
Amúgy nem tisztogatás a probléma, mert ez még mechanikus egér, nem optikai.
"I wish I could, but I don't want to."

Kuroi Tenshi

Golyós? Akkor meg méginkább... a golyókkal érintkező tengelyeken elég szép
por-, kosz- és egyéb-kupac szokott összegyűlni.
Húzd ki az egeret és dugd be újra; esetleg fújj rá a csatlakozókra.
A javaslat megoldotta a problémát?
[]Igen
[]Nem, a probléma továbbra is fennáll
[]Inkább kihagynám ezt a lépést

Selmo

Ugrál a golyós egér? Hát az vagy kontaktos vezeték, vagy ha pihenő állapotában nem csinálja, akkor alaposan szét kell szedni és megnézni a belsejét, lehet, hogy valami szösz került az érzékelőkhöz és bezavar.

A tökéletesség unalmas.

gr33n

Hi!

Tudna nekem valaki ajánlani egy olyan programot ami tudja kezelni az 5.1-s hangokat úgy hogy a 2.1-s hangfallal tökéletesen menjen? Eddig VLC media playert használtam ami idáig egész jónak bizonyult de most egy kicsit csalódtam benne. A ROD TV-t néztem rajta és vannak bizonyos részek ahol megakad egy kis időre a film a hang megy tovább aztán a film behozza magát a hanghoz. Szóval olyan hogy 1 picit megáll a kép a hang megy és aztán megint megy normálisan csak így olyan mintha azt átugrotta volna. Ha classic media playerrel játszom le akkor ilyen nincs, ott megy normálisan csakhát ott meg a hanggal van a gond mert szinte csak akkor a zenét hallom mert 5.1.
Kérem valaki segítsen

Zsiga

Quote from: gr33n on 2007-07-27, 01:55:01
Hi!

Tudna nekem valaki ajánlani egy olyan programot ami tudja kezelni az 5.1-s hangokat úgy hogy a 2.1-s hangfallal tökéletesen menjen? Eddig VLC media playert használtam ami idáig egész jónak bizonyult de most egy kicsit csalódtam benne. A ROD TV-t néztem rajta és vannak bizonyos részek ahol megakad egy kis időre a film a hang megy tovább aztán a film behozza magát a hanghoz. Szóval olyan hogy 1 picit megáll a kép a hang megy és aztán megint megy normálisan csak így olyan mintha azt átugrotta volna. Ha classic media playerrel játszom le akkor ilyen nincs, ott megy normálisan csakhát ott meg a hanggal van a gond mert szinte csak akkor a zenét hallom mert 5.1.
Kérem valaki segítsen
A MediaPlayerClassic nem beépített codecet használ mint a VLC, hanem valószínűleg ffdshow audio-t. Nyisd meg vele a filmet, aztán a menüből válaszd ki a Play/Filters/ffdshow audio decoder-t, ott pedig a Mixer-t, és állítsd be az Output speaker configuration-t 2.1-re (2/0 + LFE).

gr33n

Máris kipróbáltam és tökéletesen működik!  :D Nagyon szépen köszönöm.  :haha:

Kvikveg

Valaki mondja el nekem hogy lehet leszedni az Outsiders-t innen: http://www.myspace.com/franzferdinand
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2007-07-27, 23:40:13
Valaki mondja el nekem hogy lehet leszedni az Outsiders-t innen: http://www.myspace.com/franzferdinand
Onnan sehogy, innen viszont nagyon egyszerűen. :)

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2007-07-28, 00:02:40
Quote from: Kvikveg on 2007-07-27, 23:40:13
Onnan sehogy, innen viszont nagyon egyszerűen. :)
Mmmm, a lusta megoldas utan ez volt a masodik gondolatom. Koszi!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Weird problem:

Újabban más IP-címeket kapok a Matávtól (T-online, vagy most épp hogy hívják), mint eddig, és az a furcsaság, hogy ebből az új tartományból (78.92.x.x) nem tudok belépni a fórumra.
Most addig nyomogattam a router kezelőfelületén a Disconnectet, amíg nem adott egy 84.2.x.x-et, ezzel már bejött a fórum, de azért jó lenne, ha egy hozzáértő (zsozso?) ránézne a problémára.
Failure is the default option

Fazék

hogyan szerezhetem vissza az "and" (altgr+c) jelemet a drágalátos catalyst control center-től?
csak mert hiába álltottam át, hogy csak a ctrl+shift+alt+j-re reagáljon, illetve arra se, mert legyenek kikapcsolva a hotkey-k, egyszerűen nem adja vissza az "and" jelemet... és ez egy kicsikét bosszantó...

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-07-30, 01:15:03
hogyan szerezhetem vissza az "and" (altgr+c) jelemet a drágalátos catalyst control center-től?
csak mert hiába álltottam át, hogy csak a ctrl+shift+alt+j-re reagáljon, illetve arra se, mert legyenek kikapcsolva a hotkey-k, egyszerűen nem adja vissza az "and" jelemet... és ez egy kicsikét bosszantó...
Adok egyet kölcsönbe, azt másolgathatod. De vigyázz rá.
Tessék: &

:D

Szerk.: Egyébként Alt+38.

Fazék

igazán köszönöm nagylelkűségedet :haha:

de azért mégiscsak jobban örülnék, ha a billentyűzetemről a "38" megjegyzése nélkül is tudnék & jelet írni :)

Kuroi Tenshi

Töröld a CCC-t és tegyél fel Omega drivest :D
(Amúgy vissza lehet tőle szerezni, emlékszem, hogy én is találkoztam ezzel, de
nekem hagyta a hotkeyk kikapcsolását és utána működött rendesen...)

Draconire

Újraindítottad azóta a gépet? Csak mert anélkül nem biztos hogy hajlandó lesz ténylegesen is változtatni a hotkey-en.

Fazék

sajnos notebook-ról van szó és az omega-val művelt pár furcsaságot, akárhányszor adtam neki egy-egy újabb esélyt, szóval inkább maradnék még tetülassúsága ellenére is a hivatalos ati driver mellett... :(

Quote from: Gmer on 2007-07-30, 01:35:07
Újraindítottad azóta a gépet? Csak mert anélkül nem biztos hogy hajlandó lesz ténylegesen is változtatni a hotkey-en.
hmm ez jó kérdés. őszintén szólva fogalmam sincs, pár napja állítottam át, de csak ma használtam volna annyiszor az & jelet, hogy elkezdett komolyan zavarni, nem emlékszem hogy újraindítottam-e azóta a gépet... na majd meglátom, remélem ez tényleg megoldja majd, köszi a tippet :)

Selmo

[spoiler=súgás]AltGr = Alt + Ctrl.[/spoiler]
Használd a másik Alttal, hacsak nincs az is lefoglalva.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Egyébként (csak hogy megnyugtassalak  :__devil:) minden gépnek vannak ilyen kis megoldhatatlan problémái. Én pl. nem bírom rávenni az XP-met (sokadszori újratelepítés után sem) hogy a Zene könyvtár elérési útját megváltoztassa 'D:/Zene'-re. A Dokumentumokat simán át tudtam állítani 'D:/Dokumentumok'-ra, a Videók-at is (asszem 'E:/Filmek'-re mutat), a zenét meg az istennek nem engedi. Próbáltam vagy háromféle segédprogrammal, közvetlenül átírtam a registryben (jó, csak regedittel, hexaeditorral még nem estem neki... :D), de egyszerűen nem. Azóta feladtam. :)

Fazék

Quote from: Selmo on 2007-07-30, 01:39:13
[spoiler=súgás]AltGr = Alt + Ctrl.[/spoiler]
Használd a másik Alttal, hacsak nincs az is lefoglalva.
igen tudom, de ha egyszer altgr + c = alt + ctrl + c, akkor miért is működne másik alt-tal, ezt most nem teljesen értem :) :redface:
mondjuk mióta átállítottam ccc-ben, már nem dobja föl rá a menüt, de vszleg tényleg kéne neki az az újraindítás, hogy újból működőképes legyen az a billentyűkombináció :) majd pár nap múlva, ha esetleg lefagy egy usb csatlakoztatás miatt a gép, akkor újraindítom :haha:

Selmo

Pedig egyszerű, ha nem megy a jobb alttal, akkor használod a bal alt + ctrl + c kombinációt. +1 bill, de ugyanaz a hatása. :)

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2007-07-30, 01:49:16
Pedig egyszerű, ha nem megy a jobb alttal, akkor használod a bal alt + ctrl + c kombinációt. +1 bill, de ugyanaz a hatása. :)
gyanús hogy félreérted a problémát :) igen, ugyanaz a hatása, de még mindig nem értem, hogy ez miben segítene? :haha: nem az altgr billentyűm a rossz, hanem egyszerűen arra a billentyűkombinációra (altgr+c=alt+ctrl+c) jelenleg nem reagál semmit, mióta elállítottam róla a ccc indítását. :) szerk: de remélhetőleg majd egy újraindítás segít rajta.

Selmo

Oh, akkor tényleg félreértettem, azt hittem, hogy a program a billentyűt, mint jobb altot azonosítja, de akkor nem. Ez esetben tényleg le kell lőnöd valahogy.

Zsiga problémája meg tényleg weird kategória... :eek: Én TuneUppal simán átállítottam őket, de ha a registryátírás sem segít...

A tökéletesség unalmas.

Kazenokizu

A tőlem már oly megszokott módon újabb lame kérdésem lenne.  :D Leszedtem ugyanis egy 7.6 gigás .iso fájlt (egy filmet), ami ugyebár nem fér rá egy dvd-lemezre. Namármost. Mit kellene tennem vele, hogy nézhető legyen? (Esetleg az megoldható, hogy mondjuk teszem azt 2 lemezre menjen fel, vagy ilyesmi?  :redface: )

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Zsiga

Quote from: Kazenokizu on 2007-07-30, 12:36:49
A tőlem már oly megszokott módon újabb lame kérdésem lenne.  :D Leszedtem ugyanis egy 7.6 gigás .iso fájlt (egy filmet), ami ugyebár nem fér rá egy dvd-lemezre. Namármost. Mit kellene tennem vele, hogy nézhető legyen? (Esetleg az megoldható, hogy mondjuk teszem azt 2 lemezre menjen fel, vagy ilyesmi?  :redface: )
De, ráfér, DL lemezre. :)
Ha gépen akarod nézni akkor valami virtual drive programmal nyisd meg (pl. Daemon-Tools) és már le is tudod játszani, ha asztali DVD-játékossal szeretnéd megetetni akkor vagy vegyél egy DL lemezt (6-700Ft egy jobb minőségű a netről beszerezve, boltban 1000 körül lehet), vagy konvertáld át sima DVD-re, pl. DVD Shrink-kel.