Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Kerdes: kene vmi javascript/php kod, hogy ha vki egy kep fole megy agy bizonyos szoveg jelenjen meg, ha elmegy folule tunjon el. Emlekeim szerint vmi hullaegyszeru megoldas van ra, de nem talalom.
edit: "alt" lenne a megoldas, de FF nem irja ki a kep fole.
edit2: megvan, title=lalala...

Mas: milyen jo tarhely van php sql tamogatassal, ami ingyenes, es ha tobb/nagyobb filet szedek le rola akkor nem szakad meg allandoan, mint az ultraweb?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2007-10-21, 20:27:42
Kerdes: kene vmi javascript/php kod, hogy ha vki egy kep fole megy agy bizonyos szoveg jelenjen meg, ha elmegy folule tunjon el. Emlekeim szerint vmi hullaegyszeru megoldas van ra, de nem talalom.
edit: "alt" lenne a megoldas, de FF nem irja ki a kep fole.
edit2: megvan, title=lalala...

Mas: milyen jo tarhely van php sql tamogatassal, ami ingyenes, es ha tobb/nagyobb filet szedek le rola akkor nem szakad meg allandoan, mint az ultraweb?
http://www.w3schools.com/jsref/jsref_onmouseover.asp

Dreamcleaver

Noob kérdés: Mi a tag arra, hogy a sigben (vagy akármelyik postban) az írás a kép mellé kerüljön, illetve, hogy egy kép két oszlop text között jelenjen meg?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2007-10-21, 23:58:13
Noob kérdés: Mi a tag arra, hogy a sigben (vagy akármelyik postban) az írás a kép mellé kerüljön, illetve, hogy egy kép két oszlop text között jelenjen meg?
speciel én táblázat tag-ekkel oldottam meg, máshogy nem tudom lehet-e

Darkstar

Én meg egyszerűen melléírtam az img tagnek :D
Meg asszem a jobbra/balra/középre formázásat is lehet használni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

[table][tr][td][/td][/tr][/table]
Az egész sing egy táblázat, abban a td-k a cellák és ha td-ket teszel egymás után, a tartalmak egymás mellett lesznek balról jobbra.
[spoiler=Így]
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
[/spoiler]

Dreamcleaver

Quote from: Member on 2007-10-22, 00:03:39
[table][tr][td][/td][/tr][/table]
Az egész sing egy táblázat, abban a td-k a cellák és ha td-ket teszel egymás után, a tartalmak egymás mellett lesznek balról jobbra.
[spoiler=Így]
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
Csirke
[/spoiler]

Oh kösz! Extra pont a szájbarágásért.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

nos lenne gey olyan kérdésem, hogy hogy lehet (ha lehet eggyáltalán) egy már meglévő mp3-ban az alaphangerőt felnyomni. pl.: egy animéből kivágtam egy zenét, és kurva halk lett (gondolom vmi codec miatt lett halk), míg egy másikban meg normál hangerőn hallani...

kikuchiyo

Persze, pl. az Audacity nevű ingyenes hangszerkesztő programmal.
Importálod a fájlt, kijelölöd az egészet, effects->erősítés, elmented.
Failure is the default option

Kvikveg

mp3gain, elvileg nem ront a minosegen, nem tudom hogy csinalja. Erre csinaltak gyakorlatilag.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

chilip

kösz srácok ;)

ed.: mp3gain télleg durván csinálja, semmi veszteség vagy torzulás

Darkstar

Rivatunerben miért nem tudom állítani a vidkártya ventijének fordulatszámát? 6600GT, Vista, Rivatuner 2.05. A megfelelő helyen egyszerűen hiányzik a fan tab. Kép
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2007-10-25, 19:13:46
Rivatunerben miért nem tudom állítani a vidkártya ventijének fordulatszámát? 6600GT, Vista, Rivatuner 2.05. A megfelelő helyen egyszerűen hiányzik a fan tab. Kép
7800GT-vel nálam ugyanez, pedig nagyon kéne...

Fazék

Mitől lehet hogy a 3DMark06 nem indul el a gépemen?
bejön a kezdőszöveg, hogy most szépen átnézi a gépemet, és itt meg is áll. magára hagytam 5 percre a gépet és továbbra is ugyanaz a kép fogadott. feladatkezelőben 50% procit zabál ebben az állapotában.
ötlet?

Cobra

Van egy patch, hogy felismerje az újabb hardvereket, lehet az kellene felraknod. 3DMark oldaláról lejön. Ha megy, kérün kmajd egy részletes eredményt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2007-10-26, 22:15:53
Van egy patch, hogy felismerje az újabb hardvereket, lehet az kellene felraknod. 3DMark oldaláról lejön. Ha megy, kérün kmajd egy részletes eredményt.
köszi, ezt a patch-et nem vettem észre, ezzel már elindult :)

és elég siralmas eredményt produkált :(
CPU tesztnél a frissítés ellenére vmi gondja lehetett vele, mert 0-1 FPS közötti értékeket produkált :eek:
eredmények:
01, 02, 03, 04

természetesen OC-vel még nem szórakoztam, szóval ezek az alapállapot értékei.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-10-26, 22:56:03
CPU tesztnél a frissítés ellenére vmi gondja lehetett vele, mert 0-1 FPS közötti értékeket produkált :eek:
eredmények:
01, 02, 03, 04

CPU-tesztet én még nem láttam 2 fps felett, ezen nem kell meglepődni. :)
De a 3DMark úgyse CPU-benchmark, felesleges szórakozni vele, a pontszámba nem számít bele.

Fazék

áhám. hát ez mindenesetre megnyugtató :)

amúgy nem tudom hogy 2006-os viszonylatban ez milyen kinézetnek számított, de a mostani demo-k után kifejezetten bűnrondának éreztem ezeket a tesztvideókat  :wtf:

az normális hogy nem volt hang a tesztek alatt?

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-10-26, 23:17:19
áhám. hát ez mindenesetre megnyugtató :)

amúgy nem tudom hogy 2006-os viszonylatban ez milyen kinézetnek számított, de a mostani demo-k után kifejezetten bűnrondának éreztem ezeket a tesztvideókat  :wtf:

az normális hogy nem volt hang a tesztek alatt?
Igen, nincs hang a teszteknél, az is csökkentené a teljesítményt. Az utolsó 3dMark ami felkerült a gépemre talán a 2k3 volt, így nem tudom hogy milyen a mostani, de általában úgy szokott lenni hogy addig csorog a nyálunk amíg nem kezd el 30+fps-t produkálni, onnantól már nem is olyan szép. :)

Cobra

Az első 2 teszt ugyanaz, mint a 05-ben lévő, a 3. az a hajós SM3-asított verziója, egyedül a 4. új, de az meg nem ad semmi komoly látványt. A processzorteszt meg tényleg vicc. Egyébként irígy vagyok, minden tesztben több, mint a dupláját érted el a tesztekben :(

Fazék

videókártya hőmérsékletének kiderítésére/folyamatos figyelésére milyen programot javasoltok? vagy szimplán nézzek körül a telepítőlemezén? (na majd otthon) :redface:

Cobra

Ati Tray Tools pl. Lesz valószínűleg gyári is hozzá, csak az általában khm...szóval felejtős.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-10-27, 15:43:44
videókártya hőmérsékletének kiderítésére/folyamatos figyelésére milyen programot javasoltok? vagy szimplán nézzek körül a telepítőlemezén? (na majd otthon) :redface:
Szerintem ne fáraszd magad vele. Egyrészt tökmindegy, ha kezdene megsülni a hővédelem úgyis lekapcsolja, másrészt szívrohamot kapnál amikor meglátnál egy 80-90°C-os értéket. :D

Fazék

Milyen programot érdemes használni a videókártya bemenetéről fogadott jel fölvételéhez?
Van olyan, amit lehet időzíteni a videómagnókhoz hasonlóan?
Mindjárt nekiállok google-lal a feladatnak, de hátha ti gyorsabban tudjátok a legjobb megoldást :)

/csak mert miután anyu megtudta, hogy a kártyám képes videójelet fogadni is, és jelenleg egyetlen működő egyéb felvevőegység sem létezik a lakásban és kedvenc sorozatát áttették lehetetlen időpontba, innentől nem tehetek mást, mint megpróbálom én fölvenni.../

Rage

Quote from: Fazék on 2007-10-26, 22:56:03
Quote from: Cobra on 2007-10-26, 22:15:53
köszi, ezt a patch-et nem vettem észre, ezzel már elindult :)

és elég siralmas eredményt produkált :(
eredmények:
01, 02, 03, 04

I lol'd @ "siralmas eredmény".
http://sysonline.hu/rage/3DMark2006_default_01.png
http://sysonline.hu/rage/3DMark2006_default_02.png

Mindezt egy Q6600, 2G DDR2-800, 8800GTS konfiggal, szal... nagyon is jó eredmény a tied. Itt is minden alapórajelen ment.

Edit: offtopic content removed
痛みを感じる方向に、出口がある!

Fazék

Rage: a siralmas eredményt a proci miatt írtam, akkor még nem tudtam, hogy az az érték a normális :)

újabb (régi) probléma: DVI bemenet használatakor a monitorom letiltja a positioning, image settings, és auto adjust funkciókat. csak a color settings, brightness, osd settings, language, factory reset érhetőek el.
szóval így a monitor irányából nincs lehetőségem korrigálni ha nem 16:10 aspect ratio-s képet jelenítene meg. ellenben ati ccc-ben találtam egy olyan opciót a Digital Panel (DVI) 3 / Attributes menüpontnál, hogy Image Scaling - Use Centered Timings, ami elméletileg azt lenne hivatott produkálni, hogy egyéb arányoknál szépen kipakol fekete csíkokat. de pl Warcraft III-ban nem csinál semmit, PoP2-WW-ben 1024x768-ban sem csinál semmit, 1280x960-nál meg kirak 1-1 fekete csíkot alulra és felülre, ezzel még jobban összenyomva szerencsétlen kedvenc hercegünket...
ötlet? program amivel tudnék ezen segíteni? danke :)

szerk:
sajnos itt is azt írják, hogy ez a probléma a mai napig fennáll és amd/ati nem igazán tud/akar kezdeni a problémával bármit is...

Fazék

teljesen más:
Civ4: BtS-ből kilépve fogta magát a gépem és az asztal 1 pillanatra fölvillantása után újraindult... mi lehet a probléma?

szerk: amúgy a videókártya rádobott egy bő 15 fokot a system hőmérsékletre... 51 alapból

Cobra

Milyen felbontáson ment a Civ4? Más játéknál olvastam azt, hogy valamiért ha más felbontáson ment, mint az asztal, akkor előidézhetett ilyet.

Fazék

Quote from: Cobra on 2007-10-28, 22:02:40
Milyen felbontáson ment a Civ4? Más játéknál olvastam azt, hogy valamiért ha más felbontáson ment, mint az asztal, akkor előidézhetett ilyet.
ugyanúgy 1680x1050 mint a desktop
örülnék, ha csak játékspecifikus lenne ez az újraindulás, mert akkor végülis nem annyira nagy gond, csak félek, nehogy esetleg a géppel legyen a probléma...

chilip

mi az az irc?  :confused: eszik vagy isszák?  :confused: