Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Kozben updateltem
edit: Najo, ennel tobbet en nem tudok kihozni belole. Johet valaki aki tanulta is valaha. :D
Vagy a Google. Hatha.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Kviki: az elejéről a hegesztéssel szó hiányzik :)
"hegesztéssel az elemekből kiálló kapcsolóelemeket egymáshoz rögzítik." legalábbis én annak látom

edit: az ábrát viszont hanyagolnám, ha nem gond ^^'

Kvikveg

Quote from: Lythis on 2008-10-01, 21:14:57
"hegesztéssel az elemekből kiálló kapcsolóelemeket egymáshoz rögzítik." legalábbis én annak látom

En is kb annak lattam, csak olyan furcsa volt.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: Kvikveg on 2008-10-01, 21:15:32
Quote from: Lythis on 2008-10-01, 21:14:57

En is kb annak lattam, csak olyan furcsa volt.
nekem logikus, valahol össze kell kapcsolni :D

Kvikveg

"födémpanel" lesz alulról a második. Vagy nem.
Ok, csak a másik is hegesztéses volt, és azt a mondatot magyarul írta le, nem jegyzetül. :haha:

Draconire

Meh, látom mialatt szórakoztam az első két bekezdés meglett, ezzel gyakorlatilag az egész szöveg része.
De ha már megcsináltam, itt van egy megbuherált változat, ha másban nem, az ábrában még segíthet annak aki ért is hozzá.

Kvikveg

"homlokzati falpanel" a legalso meg legfolso! Jol buheraltal! :)
A masik ketto meg nyilvan valamilyen csavar.

Liquid Snake

Köszi nagyon mindenkinek végre teljes a szöveg és a rajz is kellett úgyis :)

Moha

Quote from: Liquid Snake on 2008-10-01, 20:08:52
Valaki nem tudná nekem ezt a képet valahogy kiolvashatóvá varázsolni pls nagyon kéne még most az este folyamán  :oops:

http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/SP_A0120.jpg
Ennyit tudtam kihozni belőle. Talán segít. Az a baj, hogy nagyon halvány az írás, és a sok árnyék miatt rendesen erősíteni sem lehet.

Moha

Szerintetek mennyire éri meg drágább, márkás switchet (nem routert) venni? Úgy értem, egy Linksys switch 10-ért vagy inkább egy egyszerűbb 3ezerért? Switchek nem szoktak elromlani/lefagyni tudtommal.
Tapasztalatok valakinek? (6 gép lenne egy 8 portos switchen)

Fazék

Quote from: Moha on 2008-10-03, 15:19:54
Szerintetek mennyire éri meg drágább, márkás switchet (nem routert) venni? Úgy értem, egy Linksys switch 10-ért vagy inkább egy egyszerűbb 3ezerért? Switchek nem szoktak elromlani/lefagyni tudtommal.
gigabit-es switch-et vegyél! :D olyan fain a 40-60 MB/s-es másolási sebesség, hogy csak na!  :whoah:
amúgy nem hiszem, hogy switch-nél annyira számítana a márka. egy dlink is simán elég lehet.
üzletben egy smc switch-ünk van, sokezredik éve működik korrektül, otthon pedig egy e-betűs akármink van, azzal sem volt bajunk a lanparty-n :)

Moha

Quote from: Fazék on 2008-10-03, 15:49:03
Quote from: Moha on 2008-10-03, 15:19:54
gigabit-es switch-et vegyél! :D olyan fain a 40-60 MB/s-es másolási sebesség, hogy csak na!  :whoah:
amúgy nem hiszem, hogy switch-nél annyira számítana a márka. egy dlink is simán elég lehet.
üzletben egy smc switch-ünk van, sokezredik éve működik korrektül, otthon pedig egy e-betűs akármink van, azzal sem volt bajunk a lanparty-n :)
Gigabitesben 13-ért mutattak egy D-linket. Az igaz, hogy a 6 gépből 5-ben gigabites kártya van, de jelenleg olyan sokat nem másolunk a gépek között, a probléma inkább az, hogy a mostani 10Mbites hub még a net teljes sávszélességét sem tudja kiszolgálni. Igen, múltkor mondjuk majd megőszültem, mire átnyomta azt a 4 gigát egyik gépről a másikra... :hopp:
Bár lehet, hogy érdemes meggondolni a dolgot, mert jövőre elvileg úgyis jönnek a 100Mbit-es otthoni netkapcsolatok, akkor pedig már jól jön a gigabites switch...

Fazék

Quote from: Moha on 2008-10-03, 15:59:52Gigabitesben 13-ért mutattak egy D-linket. Az igaz, hogy a 6 gépből 5-ben gigabites kártya van, de jelenleg olyan sokat nem másolunk a gépek között, a probléma inkább az, hogy a mostani 10Mbites hub még a net teljes sávszélességét sem tudja kiszolgálni. Igen, múltkor mondjuk majd megőszültem, mire átnyomta azt a 4 gigát egyik gépről a másikra... :hopp:
Bár lehet, hogy érdemes meggondolni a dolgot, mert jövőre elvileg úgyis jönnek a 100Mbit-es otthoni netkapcsolatok, akkor pedig már jól jön a gigabites switch...
13k??? én itt néztem őket, és kicsit barátságosabb árak jöttek szembe velem. ennyire lenyúlnak titeket ott? :ejj:
sztem még postai díjjal kombinálva is olcsóbban kijöhetnél Bp-ről rendelve...

Moha

A 8 portosak ahogy látom itt is 12-13 körül vannak, az 5 portos az olcsóbb. Sajna 5 port viszont nem elég, mert összesen 6 gép van!
Asszem még szétznézek azért több helyen, ma úgysincs mit csinálnom. :P

Fazék

Quote from: Moha on 2008-10-03, 16:27:25
A 8 portosak ahogy látom itt is 12-13 körül vannak, az 5 portos az olcsóbb. Sajna 5 port viszont nem elég, mert összesen 6 gép van!
szerk. félrenéztem
pár külső szövegben gigabit-esnek hazudja magát, de a tulajdonságaira ránézve már csak 100Mbit-et írnak... jófejek a hirdetők. sorry.
szerk2: bár mondjuk ennek az elnevezése alapján ténylegesen gigabit-esnek kéne lennie és 8 port-os, csak nem értem, hogy a leírásában miért csak 100Mbit van írva...
szerk3: dlink oldalán is 1000Mbit-esnek írják, csak annyi, hogy ez már egy régebbi termékük szóval itt van kavarodás rendesen. de sztem érdemes kicsit utánajárni depo.hu illetve argep.hu oldalakon, hogy ne húzzanak le nagyon a boltban
br 13k-ért már 8port-os linksys gigabit-es switch-et kapni pl

de persze én tuti beérném a 9k-s kevésbé márkással :)

Moha

Quote from: Fazék on 2008-10-03, 16:29:06
szerk2: bár mondjuk ennek az elnevezése alapján ténylegesen gigabit-esnek kéne lennie és 8 port-os, csak nem értem, hogy a leírásában miért csak 100Mbit van írva...
Ja, ez a darab ennyiért nem is lenne rossz, ha tényleg gigabites.

Kvikveg

Valaki mondjon egy olyan Firefox extensionos oldalt aminek mukodik is a peldaja.  :falba:
Csoda tortent. Latom az extensionjeimet... aaa...  :punny:

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2008-10-04, 01:49:11
Valaki mondjon egy olyan Firefox extensionos oldalt aminek mukodik is a peldaja.  :falba:
Ezt most magyarul is, légyszíves ???
https://addons.mozilla.org/
Nem tudom, hogy működik-e a példája, vagy hogy egyáltalán mit értesz ezen.
Ha a Tools / Add-ons alatt látod a kiterjesztéseket, az nem akkora csoda.

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2008-10-04, 10:55:11
Quote from: Kvikveg on 2008-10-04, 01:49:11
Ezt most magyarul is, légyszíves ???
https://addons.mozilla.org/
Nem tudom, hogy működik-e a példája, vagy hogy egyáltalán mit értesz ezen.
Ha a Tools / Add-ons alatt látod a kiterjesztéseket, az nem akkora csoda.
Nem letolteni szeretnek, irni.  :haha:
Most sikerult innen: http://developer.mozilla.org/en/Building_an_Extension leszedni vegre egy peldat. A profilkonyvtarba betevesnel szurtam el a dolgot. Meg azon, hogy a Firefox ujrainditasa nem azt jelenti, hogy inditasz egy uj Ff-t, hanem lelovod az osszes Ff-t - a tutorialos ablakot is hehe - es elinditod megint.
De meg messze van az az ido, amikor sittysutty megirok valamit. Megyek kodot nezegetni...

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2008-10-04, 11:18:36
Nem letolteni szeretnek, irni.  :haha:
Akkor nyilván csak a zavar fokozása érdekében írtad ide, és nem a programozós topikba  :haha:

Quote from: Kvikveg on 2008-10-04, 11:18:36
Most sikerult innen: http://developer.mozilla.org/en/Building_an_Extension leszedni vegre egy peldat. A profilkonyvtarba betevesnel szurtam el a dolgot. Meg azon, hogy a Firefox ujrainditasa nem azt jelenti, hogy inditasz egy uj Ff-t, hanem lelovod az osszes Ff-t - a tutorialos ablakot is hehe - es elinditod megint.
De meg messze van az az ido, amikor sittysutty megirok valamit. Megyek kodot nezegetni...
HINT: nézz körül a firefox parancssori kapcsolói között. A tesztváltozatot más profillal és külön alkalmazás példánnyal indítva nem oldja meg a problémádat?

QuoteThe browser window is: chrome://browser/content/browser.xul. Try typing this URL into the location bar in Firefox!
:lol:

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2008-10-04, 11:31:33
...
QuoteThe browser window is: chrome://browser/content/browser.xul. Try typing this URL into the location bar in Firefox!
:lol:
Mmm, programozos topic. Going there...
Ja, akartam is irni azt a cimet. Kegyetlen.  :lul:

Damnatus

A mediaplayer classicnál hogyan is állíthatom a feliratméretet?   ^^"

Cobra

Subtitles/default style alatt, már ha a MPC saját feliratozóját használod. De jobban jársz a VSFilterrel.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Damnatus

És ott melyik pontosan? :lame:

Cobra

Ráklikkelsz a betűtípusra és alatta beállítod, vagy a Scale-t állítod alatta. Nem tudom melyik hogy működik, mert sose használtam a feliratozóját és VsFilterrel se kellett még átméreteznem (de ahogy most nézem ugyanaz a felület).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Damnatus

:lol: ma vakegér vagyok. kösz :D

Dreamcleaver

Segítség kéne!

Rohadtul belassult a gépem. Ma reggel kezdődött. Ami fura, hogy task managerben a cpu usage folyamatosan ugrál 5-57% között, de a processek között nem ír semmit, ami használná. Közben hallom, hogy a vinyó folyamatosan pörög, tölt valamit, de én semmilyen progit nem indítottam el. A rendszer rohadt lassan áll fel, és a folyamatos cpu usage ugrálások miatt már egy vacak divx SD moviet is akadozva játszik le a gép.

Konfig:
Intel E6550 C2Duo & 2,33Ghz, 2gb ram, Win XP Prof SP2

Spyware, vírusírtó etc lefutatva és semmi.

Ötletek? Töredezettségmentesítés? Reinstall?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

Security Task Manager? Megnézni, mi fut valóban a háttérben.

motifator

A vinyód biztos DMA módban van?
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Dreamcleaver

Quote from: motifator on 2008-10-06, 16:02:36
A vinyód biztos DMA módban van?

Persze. Valami nagy gáz van itt. Megpróbáltam lejátszani egy 720p-s filmet. Ennél durvábbat is simán lejátszik, sőt ezeket már a régebbi gépem is tudta futtatni. Most meg kurva sokáig tölti, és szaggat. Aztán egy idő után beállt, de ha beletekertem,akkor megint istentelenül elkezdett szaggatni. Ami zavar, hogy folyamatosan ugrál a CPU usage miközben a task manager mást mutat.

Ha fut pl egy uTorrent, akkor teljesen belassul a rendszer. Task managerben az írja, hogy alig használ 01-03 CPU-t, de a CPU usage-nél felugrik 50% fölé.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS