Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

NLZ

Adatkábel is volt már cserélve?
[reserved]

balu01

Fatal

IE megint produkálja magát: szó és hibaüzenet nélkül kilép, vagy for the lulz, vagy ha rákattintok valamire, vagy ha bezárnék egy ablakot. Nem gyakran, de napi 1-2x legalább. Halp?
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

kikuchiyo

Kvikveg: nyiss egy ablakot (igazit, amin a külvilágnak nevezett dologra lehet rájátni), fogd meg a laptopot, és hajítsd ki. Vagy ha céges, akkor menj be a főnökhöz, és csapd le az asztalára.

Member: OMGWTF... ha összegyűjtenéd az eddigi szenvedéseidet és kiadnád őket könyvként, lehet, meggazdagodnál, és akkor lenne pénzed egy működő számítógépre.

Fatal: használj rendes böngészőt.
Failure is the default option

Fatal

Here I am, all excited thinking this would be a helpful post, and all I get is some very cheap trolling.
Ezt szeretem, nálam nem volt eddig baja.
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some even shout it out

Kuroi Tenshi

Pedig annál jobbat, hogy víruskeresés, win update - malicious
software removal tool, nem nagyon tudunk mondani, és
gondoljuk az már megvolt. Használj rendes böngészőt --
FF vagy O/A.

Fatal

Some people like to kiss
Some people like to hug
Some even shout it out

Próféta

Quote from: Fatal on 2009-02-22, 14:20:52
Ezt szeretem, nálam nem volt eddig baja.
Ha valamilyen okból nagyon ragaszkodsz az IE-hez, kipróbálhatod a nyolcast, hátha. A hírek szerint sokkal kevesebb szempontból lesz FAIL, mint az elődei (ugyanúgy, ahogy ez a 7-esre is igaz volt a megjelenésekor).

Mivel IE-t nem használok, sok okosat nem, tudok mondani, ha mindenképpen hőn szeretett programod berkein belül szeretnél maradni; de Firefox-tapasztalatokkal felvértezve azt mondanám, hogy a nem túl stabil kiegészítők sok galibát okozhatnak -> az IE7 Safe módját is próbáld ki.

Fatal

Nyolcasról még nem is tudtam :eek: iFail... Felrakom azt.
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some even shout it out

Moha

Fatal... akármennyire is szereted az IE-t, garantálom, hogy ha felrakod a Firefox-ot és használod egy pár hétig, utána már eszedbe sem fog jutni az IE! Klasszisokkal jobb, nem csak stabilitás és biztonság szempontjából, de sokkal jobban testre is szabható. És abszolút könnyű átállni rá. Ha az IE-t tudod kezelni, a FF is simán menni fog.
Ha a fateromat át tudtam rá szokatni, akkor bárkit! :)

Selmo

Lassan ideje lesz új tápot vennem, a hatásfok jobban érdekel, mint a hangerő. Ezeket néztem:

• OCZ ModXStream Pro Power Supply 400W
  • Corsair Power CX400W
  • Chieftec GPS-400AA-101A

Melyiket éri meg jobban, vagy egyéb javaslat?

A tökéletesség unalmas.

Fatal

O gad... Felraktam a 8-ast, jó meg minden, de nem tudom eltüntetni ezt az információs sávból: Az IE jelenleg letiltott bővítményekkel fut. Kattintson a bővítmények kezeléséhez, letiltásához vagy eltávolításához. Megnéztem, és nincsenek letiltott bővítmények, de akkor wait wat?
Lehet tényleg ideje lenne kipróbálni valami mást is :haha:
ED: megoldottam, egy RegCure nevű program segített. :)
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some even shout it out

Kvikveg

Ja, ez nem az en laptopom, de per pill nincs mas, es az itthoni gepre nem teszek ceges anyagot.
Altalaban bedugunk bele egy masik monitort azt jolvan.
De azert kosz az otletet.
Ha vegkepp leselejtezik, kiprobalhatjuk vele a laptop-curlinget.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2009-02-22, 15:07:23
Vagy csinálhatsz belőle céges / házi projektort, a részleteket Nakedapétől érdeklődd meg :)

Zsiga

Quote from: Selmo on 2009-02-22, 15:03:16
Lassan ideje lesz új tápot vennem, a hatásfok jobban érdekel, mint a hangerő. Ezeket néztem:

• OCZ ModXStream Pro Power Supply 400W
  • Corsair Power CX400W
  • Chieftec GPS-400AA-101A

Melyiket éri meg jobban, vagy egyéb javaslat?
A 400as Corsairt a Seasonic gyártja, = WIN. :)

Nakedape

Quote from: Próféta on 2009-02-22, 15:12:43
Vagy csinálhatsz belőle céges / házi projektort, a részleteket Nakedapétől érdeklődd meg :)
igen ha a háttérvilágítás a rossz csak , akkor arra pont jó, mondjuk laptotból tippre, nehéz kiszedni csak monitort, így magáról arról a laptopról kéne futtatni a filmeket is, de persze  mindet meg lehet próbálni. sportra utána is alkalmas:)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2009-02-22, 15:03:16

Chieftec GPS régi Delta konstrukció (jó, megbízható, de
a hatásfoka és a halksága nem éri el a maiakat), az
OCZ belét már nem emlékszem ki gyártja, de a Corsairt
a Seasonic készíti, tehát egész magas hatásfok és
halkabb, mint a többi.

Hmm.. volt valami ilyesmi videó, asszem offline-dayre
készítették... csak erős idegzetűeknek, brutális és
könyörtelen laptopkínzásról szól az egész videó  :zomg:

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-22, 15:43:58
...

Hmm.. volt valami ilyesmi videó, asszem offline-dayre
készítették... csak erős idegzetűeknek, brutális és
könyörtelen laptopkínzásról szól az egész videó  :zomg:
Szerinted honnan jott az otlet?  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Quote from: Nakedape on 2009-02-22, 15:39:16
Quote from: Próféta on 2009-02-22, 15:12:43
igen ha a háttérvilágítás a rossz csak , akkor arra pont jó, mondjuk laptotból tippre, nehéz kiszedni csak monitort, így magáról arról a laptopról kéne futtatni a filmeket is, de persze  mindet meg lehet próbálni. sportra utána is alkalmas:)

Nem hülyeség nem csak a monitorvezérlő panelt, hanem a laptop alaplapot is beépíteni a projektorba.

Moha

Én már egy ideje fontolgatom, hogy csinálnék egy ilyen házi projektort, csak egyrészt a szobám kicsi hozzá, másrészt nem tudom, honnan lehet normális áron írásvetítőt szerezni hozzá. Ötletek esetleg?

Selmo: Corsair CX400-as jó! Nekem az van a gépben, nagyon halk és elvileg 80+ a hatásfoka.

kikuchiyo

Miért csinálja azt a Rapidshare és a többi hasonló ócskaság, hogy nem folyamatos a letöltés, hanem néhány másodpercenként le-leesik a sebesség nullára? Néha meg is szakad, ami azt jelenti, hogy az addig lejött részt is cseszhetem.

bimanc

Quote from: kikuchiyo on 2009-02-22, 17:16:43
Miért csinálja azt a Rapidshare és a többi hasonló ócskaság, hogy nem folyamatos a letöltés, hanem néhány másodpercenként le-leesik a sebesség nullára? Néha meg is szakad, ami azt jelenti, hogy az addig lejött részt is cseszhetem.

Nemtom, nekem Rs-ről és Mu-ról is enged Flashget-el tölteni. :)
Talán próbáld ki te is.

TurboK

Quote from: kikuchiyo on 2009-02-22, 17:16:43
Mert ócska és szar. Néha nekem is előadja hogy megszakad.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kvikveg

http://cgi.ebay.co.uk/HP-Compaq-ZE4000-ZE5200-NX9000-LCD-Inverter-AS023170139_W0QQitemZ160317229148QQcmdZViewItemQQimsxZ20090221?IMSfp=TL090221173001r12214
Ilyet lehet itthon kapni hasonlo aron?
Acer Travelmate-be LCD inverter AS023170139
Nem biztos, hogy ez a rossz, de ha igen, akkor: :)

Kuroi Tenshi

Nézz körül ph aprón.

Mielőtt megvennéd, miből gondolod, hogy ez a rossz?
Másrészt, milyen modell? Az utóbbi évek acerjeit javítani
kb olyan, mint a szarnak adni egy pofont, egyáltalán
örülj, hogy eddig működött. Ha meg régebbi, azt meg
duplán felesleges javítani, mert egyre több dolog fog
csak benne tönkremenni.

Dreamcleaver

n00b kérdés laptoppal kapcsolatban, mivel nekem még soha kezembe se volt, de most egy ismerős kapott egyet:

Laptophoz usb-n keresztül csatlakoztatható bármilyen PC-s egér mint touchpad alternatíva? Vagy ezeknek valami külön laptopos egeret kell nézni?
És működik a touchpaddal egyszerre? vagy kell neki valami külön driver? esetleg le kell tiltani a tuchpadot winben?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

motifator

Gond nélkül működik bármilyen USBs egér, touchpaddal egyszerre, külön-külön, ahogy csak szeretnéd :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Moha

Ja, USB-s cuccból gond nélkül rá tudsz kötni bármennyit. :) Egyszer poénból kipróbáltam egy USB-s egér plusz USB-PS2 átalakítóban egy PS2-es egér kombót és mindkettő ment a touchpaddal együtt. :)
Az asztali gépemen meg egy ideig két billencs volt, mert mikor megvettem az új USB-set, lusta voltam kikapcsolni a gépet és lehúzni a PS2-est, aztán pár napig úgy is maradt. :haha:

Az, hogy "laptop egér" annyiban merül ki, hogy azok általában egész kicsik, vékony kábellel vagy kábel nélkül, hogy könnyen elférjenek a noti mellett a táskában. Ezzel együtt általában drágábbak is, de amúgy csatlakozásra/működésre semmiben nem különböznek a normál egértől. De simán visz a noti is bármilyen USB-s rágcsálót. :)

Dreamcleaver

Köszönöm.  :smile:

Más: Open Office-hoz ért valaki?

Az miért van, hogy egy dokumentumot nem enged editálni? Olyan mintha read only lenne a fájl, nem enged beleírni, kitörölni, változtatni a betűk méretén etc. Windowsból megnéztem, és a fájl írható. Ez valami feature az OF-ben? Hol lehet kikapcsolni?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Quote from: Dreamcleaver on 2009-02-24, 23:33:35
Windowsból megnéztem, és a fájl írható.

Mármint MS Office-ban, ugye? (OO van windows alá is)
Mintha hallottam volna ilyesmit, hogy licenszelési/engedélyezési
bonyodalmak (MS ::) ) miatt az új OO alapból csak olvasni
tudja a MS Office-formátumokat; szerkesztéshez meg valami
külön szürke-kiegészítőt kell letölteni hozzá.

Ha nem ez, akkor mondjuk Engedélyezés vagy milyen menüpont
tud még ilyeneket csinálni (csak olvashatóvá tenni); vagy
esetleg nem volt nyitva MSO-ban is akkor, amikor OO-ban
nézted, és amiatt nem engedte?