Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-12, 20:39:52
Quote from: Zsiga on 2009-04-12, 20:20:35
Vélemény?

Mid van most?
Ha még bírja, akkor lehet megvárnám a 4magosok árcsökkenését vagy
a Core i5-öt valamikor ősszel, vagy annak áresését valamikor tavasszal --
ha hosszú távra tervezel, akkor a több mag és több szál jól fog jönni. Már
egy ideje vannak olyan játékok (pl. supcomm) és olyan programok (média-
en/dekódolók, videószerkesztők), amik kihasználják a 2+ magot. Ha viszont
csak 1-2 évre elég, akkor nem rossz konfig.
2Ghz-es S939 Manchester X2, nem épp mai csirke, kezd gyenge lenni, húzósabb 1080p már csak CoreAVC-vel megy.
Tisztességes vga (4830-4850 teljesítménykategóriája van tervbevéve kora nyárra) mellett meg már játékban is bőven limitálna.
Viszont most még pofátlanul jó ára van, hűtővel együtt kb. annyiért fog használtan elmenni amennyiért az új procit veszem majd. :D

1066-os ramot azért veszek mert konkrétan párszáz forinttal olcsóbb az ugyanolyan 800-asnál. :D Egyébként meg a 800-as processzort meghúzni hogy szinkronban menjen az 1066-os rammal nem egy nagy művészet. :) Meg a ramot levenni 800-ra sem (sőt, azt teljesen automatikusan megteszi helyettem a BIOS).
Időzítésekkel szarakodni szerintem felesleges, amit dob az spd azon fog menni, a stabilitás az elsődleges (7/24 megy a gép, néha akár hónapokig); meg amúgyis csak benchmarkokban látszik a különbség.
XP-t ha fizetnének se használnék, 64bites Win7 megy majd a gépre.
VGA direkt maradt ki, annál látom értelmét várni 1-2-3 hónapot.

Kuroi Tenshi

Quote from: katz on 2009-04-12, 20:45:38
Khmmm  :gyagya:

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-12, 20:39:52
...
Jah, sztem is varj vele az uborkaszezonig

Mostanában kb egy árban vannak, és ha nagyon tuningolna kezdene,
akkor utóbbi jobban bírja.

Quote from: katz on 2009-04-12, 21:01:31
5-5-5-18
6-6-6-21

vaktesztben fel sem ismernéd, hogy melyik...
csak benchekben látszik, játéknál is hibahatáron belül vannak.

Quote from: Zsiga on 2009-04-12, 21:05:33
2Ghz-es S939 Manchester X2, nem épp mai csirke, kezd gyenge lenni, húzósabb 1080p már csak CoreAVC-vel megy.
Viszont most még pofátlanul jó ára van, hűtővel együtt kb. annyiért fog használtan elmenni amennyiért az új procit veszem majd. :D

1066-os ramot azért veszek mert konkrétan párszáz forinttal olcsóbb az ugyanolyan 800-asnál. :D Egyébként meg a 800-as processzort meghúzni hogy szinkronban menjen az 1066-os rammal nem egy nagy művészet. :)

Aha. Ha jó áron el tudod adni, akkor rajta.

Btw. az még messze nem szinkron.
Az a 800 ugyanis 4×200, amihez a szinkron a 2×200=400MHz
RAM lenne. A 800-as RAM hozzá 1:2. Ha már 667-es RAMhoz
szinkronba húzod, az már 67% OC (200-->333) :D (mondjuk
az simán, akár még feszemelés nélkül is megvan. Nálam a
szintén 800/200-as 320-on még alulfeszelve is stabil, többet
csak azért nem próbáltam, mert szegény vén 945G alaplap
nem bírja sokkal magasabbat problémák nélkül...)

TurboK

Quote from: Zsiga on 2009-04-12, 21:05:33
Időzítésekkel szarakodni szerintem felesleges, amit dob az spd azon fog menni, a stabilitás az elsődleges (7/24 megy a gép, néha akár hónapokig); meg amúgyis csak benchmarkokban látszik a különbség.

Nem mindig az alap a legjobb érték, én manuális buherálással 0.3ghz-el nyomtam feljebb a procisebességet - jobb időzítéssel és alacsonyabb feszültséggel - mint amit a bios alapból kidobott (sőt, bios alapbeállitással ki is fagyott).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Help, már egy órája kínlódok, de nem sikerült megoldanom a problémámat. Egy ábrára kéne szöveget írnom, vagy gépen összehozni az ábrát is (pár háromszög meg benne körök, illetve pár vonal), de se Paint Shop Pro-val, se Openoffice-szal képtelen voltam összehozni. Beszkenneltem a képet, de Psp-vel nem tudok bele írni (pedig van text tool), OO writer meg draw meg szintén nem hajlandó a beillesztett képre szöveget rakni. Draw-ban már elkezdtem megrajzolni a háromszögeket, de ott meg kis méretben lehetetlen összehozni, hogy jó helyre kerüljenek a körök.
Ha valaki tud használható megoldást más sok száz Mb-os program letöltése nélkül, akkor megköszönném.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2009-04-15, 13:37:46
OO writer meg draw meg szintén nem hajlandó a beillesztett képre szöveget rakni.

még úgy sem, hogy szövegdobozt készítesz mellette,
majd föléhúzod, és sorrendben azt rakod felülre?

Bruce

Lassan a gépemre ráfért egy újratelepítés, majd' másfél éve még messziről se látott Windows CD-t, és ma végre (?) eljött az ideje, hogy ténylegesen is megtegyem, amit eddig csak tervezgettem.

Úgy tűnik hiba volt.

Mielőtt nekiláttam, kicsit döcögősen, de azért működött. Most meg elég egy ablakot arrébb húzni, hogy a CPU-használat 100%-ra ugorjon. Szétszedtem, összeraktam, újra újratelepítettem, de nem segített. Van valakinek épkézláb ötlete, hogy mi történt, és esetleg mit kezdhetek a dologgal?

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Kuroi Tenshi

Quote from: Bruce on 2009-04-15, 14:40:37

Telepítettél már videókártya-drivert?
Mert anélkül szoftveresen, a cpu számolja a guit is.

Quote from: Ymir on 2009-04-15, 15:11:03

én még ajánlanám a sony nwd-b105-öt, jó a
hangja, az enyém már két éve bírja; usb, tehát
közvetlenül be lehet dugni gépbe; viszont az akku
kicsi benne, nálam 1-1.5 hét munkába/munkából
utazás (napi 2*30-45p) közbeni zenehallgatást bír.

motifator

Quote from: Bruce on 2009-04-15, 14:40:37
Most meg elég egy ablakot arrébb húzni, hogy a CPU-használat 100%-ra ugorjon.
Idióta tipp, de: videokártya drivereket tettél már fel, vagy csak a windows beépített alap drivere van?

Edit: lol, megelőztél :D
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Bruce

1) Driver nélkül sem kéne ennyire visszazuhannia...
2) ...meg azért párszor telepítettem már vindózt, gondoltam én is erre, szóval jah, megvolt az is, de a probléma megmaradt.

Szerk.:
3) Oookéé, szóval most megint nekiestem, és a telepítéskor a területi és nyelvi beállításoknál van egy fül, ahol ugye több szövegbeviteli nyelvet is hozzá lehet pakolni... nos, ott amikor rámegyek a nyelvek listájára, még azt a vackot sem görgeti rendesen, csak valami bődületesen lassan... :comp:

kikuchiyo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-15, 13:40:34
OO writer meg draw meg szintén nem hajlandó a beillesztett képre szöveget rakni.

még úgy sem, hogy szövegdobozt készítesz mellette,
majd föléhúzod, és sorrendben azt rakod felülre?

Ez lehet még a járható út, de akármit is csinálsz, ez gány megoldás. Esélyes, hogy nem lesz kompatibilis se más Word/Writer/Whatever verziókkal, se saját magával a következő n. megnyitáskor.
Jobb lenne tisztességes vektoros rajzolóprogrammal újrarajzolni az egész ábrát, és azt beszúrni.

sok száz Mb-os program

Az Inkscape csak 30 MB :)

BTW nem értem, hogy egy Paint akármi miért nem tud szöveget írni képre. Akkor próbáld sima Paintben.
Failure is the default option

balu01

Ezek a mai szakemberek... Tegnap este óta nem volt rendesen net, szóltam a szolgáltatónak, azt mondták a városban csak nekem nincs net, nálam van a gond... Mondták mit nézzek meg(le van-e tiltva a hálózat, jó IP-cím stb... azért ennyire hülyének ne nézzenek már, ennyit magamtól is meg tudtam nézni, stimmelt minden), visszahívtam őket hogy még mindig nem jó, kijött egy ember, a regedittel akart kavarni valamit, de az nem jött be, csak a tálca meg az ikonok az asztalon egy pillanatra eltűntek... Azt mondta vagy valami vírustámadás, vagy valami nagyobb a baj(pl. az explorer.exe-vel), és hogy újra kell telepíteni a gépet... Jó én nem értek hozzá(tudom gáz :D) azt mondta akkor vigyem be holnap a boltba.
Na a lényeg hogy utána csináltam egy rendszervisszaállítást, és már jó a net is meg a regedit is bejön...(ennyit nem bírt tanácsolni az a híres szakember :rotfl:)
Na de bár megoldódott a probléma(lehet csak egyelőre...), kiváncsi lennék rá, hogy mi lehetett a gond?

Makos

Bruce

Eh... kicseréltem a gépem meg egy másik gép videókártyáját... és bár az én gépem megjavult, a kártyával együtt a hiba is átköltözött a másik gépre. Rossz érzés fogott el... (Egy mondatban négyszer ismételtem el ugyanazt a szót :zomg: Ilyen is rég fordult velem elő...)

bimanc

Quote from: Bruce on 2009-04-15, 15:21:49
1) Driver nélkül sem kéne ennyire visszazuhannia...
2) ...meg azért párszor telepítettem már vindózt, gondoltam én is erre, szóval jah, megvolt az is, de a probléma megmaradt.

Szerk.:
3) Oookéé, szóval most megint nekiestem, és a telepítéskor a területi és nyelvi beállításoknál van egy fül, ahol ugye több szövegbeviteli nyelvet is hozzá lehet pakolni... nos, ott amikor rámegyek a nyelvek listájára, még azt a vackot sem görgeti rendesen, csak valami bődületesen lassan... :comp:

Ez pont olyan, mint amikor a vezérlőpult>rendszer>speciális>teljesítmény menüben nem kapcsolsz ki semmi fölösleges vackot (Vetett árnyékon, megjelenítési stílusok használatán kívül kb mindent).

Cobra

Na Painttel sikerült megoldanom a szöveg rávitelét. OO3-ban viszont lehet én vagyok marha béna, de nem találtam szövegdobozt.

Cloud

Sima netes rádióhallgatáshoz WMP 11-et használok már régóta. Eddig mindig azt csináltam hogy letettem eszköztárba lejátszót így  nem zavart egyáltalán.
Most a napokban viszont nem tudom miért, de nem lehet letenni tálcára, eszköztárba a lejátszót. Hiába katt jobb  klikkel tálcára, ott eszköztáraknál nincs  ott  WMP. Hogy lehetne visszarakni oda?
^^"

Cobra

Tálcára jobb klikk és Toolbars alatt pipa a wmp-re (nem tudom mi magyarul)

NLZ

Igen, a Toolbars az Eszköztár. És azt írja, hogy nincs ott a felsorolásban a WMP. :facepalm:
[reserved]

Cobra

Jahogy. Esetleg WMP reinstall?

Cloud

Quote from: Cobra on 2009-04-16, 23:06:05
Jahogy. Esetleg WMP reinstall?

Próbálgattam  mindent.  Sima  reinstall megoldotta.   :comp:

Moha

Milyen nyersvágó szoftvert / H.264 codecet tudtok javasolni?
AMV-t szerkesztek és meggyűlt a bajom pár videóval. :P

A bűnös: mp4 container, H.264 codec

Virtualdub + mp4 plugin: megnyitná, de nincs fent natív H.264 codec (eddig nem kellett, hisz mplayer és MPC-HC simán lejátsza)
Avidemux: Széttárja a kezét, hogy ő biza nem ismeri az mp4 formátumot. (amúgyis szegény sokszor belefagy a H.264-be)

Cél csak annyi, hogy sima .avi containerbe ki tudjak szedni darabokat (egy-az-egyben, vagy huffyuv-ra áttömörítve), amit már oda tudok adni a video editornak.

Nakedape

nos, gépem behalt:ntoskrnl.exe file-t hiányolt,  Fazék + google segítségével, igyekeztünk, boot.ini jónak tűnt, teélepítőről felöülírtuk, most telepíteném felül a win-t újraindul:hal.dll hiány...

bármi más  tipp vagy ez vinyó halál már?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

ntoskrnl.exe-t hiányolta, de nem gond. majd ha befaltam ezt a pár palacsintát, beírom részletesen az esetet

Cobra

Javító telepítés megvolt?

Nakedape

ok, kiadott egy disk read errort, az újabb rátelepítésre

Fazék

Quote from: Cobra on 2009-04-18, 21:41:06
Javító telepítés megvolt?
előtte:
helyreállító konzol-ban újraindítássokkal közbeiktatva végre lettek hajtva:
1, expand paranccsal xp telepítő cd-ről ntoskrnl.exe frissítése - semmi hatás
2, bootcfg /rebuild parancs lejátszása - semmi hatás
3, chkdsk /r - kiírta a végén, hogy talált pár hibát, amiket kijavított

utána megpróbálkoztunk az xp javítással, annak az lett az eredménye, hogy onnantól amint elért a boot-ig, már újra is indult a gép.

ezután megpróbálkoztunk az xp újratelepítésével ugyanarra a partícióra, de az se járt semmi használható eredménnyel, mert most már a hal.dll-lel van gondja...

namármost én attól félek az eddigi leírások alapján, hogy a vinyó meghibásodhatott, mert több helyen is írják, hogy ez is okozhatja a problémát.
és mivel Nakedape beírta

Domi: a másik vinyón garantáltan nincs ennyi hely? nem ér meg egy próbát, hogy arra telepítsd az xp-t, hátha egyáltalán elindul végre a gép?

NLZ

Quote from: Moha on 2009-04-18, 21:14:39
Virtualdub + mp4 plugin: megnyitná, de nincs fent natív H.264 codec (eddig nem kellett, hisz mplayer és MPC-HC simán lejátsza)
x264-et próbáltad? Vagy asszem ffdshow VFW is tud h264et.
[reserved]

Selmo

x264 encoder. ::)

Fazék: Winyót megmozgattátok, kábeleket is?

Moha: pocketdivxencodert szokták használni h264 átkonvertálására.

A tökéletesség unalmas.

Nakedape

nem még, majd akkor átmozgatom, de gyanús..