Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Damnatus on 2009-12-11, 14:18:31
Köszönöm a segítséget, a samsung 3 terméke között vacilálok:
http://www.ipon.hu/dodiff/items/37135,117605,37407
Ötletek? Melyiknek legjobb az ár/érték aránya?
kérdések:
HDMI csatlakozóra igényt tartasz-é?
monitorforgatásra igényt tartasz-é?
mennyi egy töketlen fecske maximális repülési sebessége?

Kuroi Tenshi

Quote from: Damnatus on 2009-12-11, 14:18:31
ár/érték arány

Ár/érték arányban továbbra is a fentebb linkelt 22" FullHD
monitort mondanám, az a 2" szerintem kisebb érvágás, mint a
14-28k-val alacsonyabb ár. Ha pedig mindenképp ragaszkodsz
a 24"-hez, akkor meg neked kell eldöntened, ott az össze-
hasonlítás. HDMI, ha HDMI-csatlakozós kábel/szatelit-beltérid
van, vagy konzolod, és azokkal is használnád; DVI, ha csak
PC.
Ja és keress teszteket.

Raggie

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-12-11, 02:11:51
...
akkor a napokban bejelentett 10 000 000 : 1 kontraszt-arányú
TN-es monitor pont neked való...
Wow, az tényleg nekem való! Megyek is a boltba, hol is adják?!

Quote from: Ramiz on 2009-12-11, 13:27:00
EVEREST szerint 75-80 fok között van az Asus EEE 1005HA-H netbookom CPU hőmérséklete(...)

Ilyen buherált fan-control cuccokat meg nem merek feltelepíteni.
Bios-t nézd először(mint ahogy K_T mondta) de erősen kétlem, hogy bármi ilyesmit tudj állítani ott.

EDIT: Buherált Fan-Controlok nem mind szarok ám, de nekem még egyet sem sikerült normálisan beüzemelnem notebook-on... :S Egyébként a 70-75 fok még nem olyan vészes, és a 80 sem életveszélyes, főleg hogy tudom 3D-s játékokat is tolsz a kicsikén úgyhogy én nem paráznék ennyit(bár igaz, hogy atom procikhoz még nem volt szerencsém, uh nem tudom mennyire bírják a gyűrődést). Az én notim 85-95 fokos volt játék terhelés alatt amíg nem vettem hűtést alá.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

kikuchiyo

Quote from: Raggie on 2009-12-11, 16:31:11
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-12-11, 02:11:51
...
akkor a napokban bejelentett 10 000 000 : 1 kontraszt-arányú
TN-es monitor pont neked való...
Wow, az tényleg nekem való! Megyek is a boltba, hol is adják?!

Úgy látom, nem érezted ki a facepalmot a mester szavaiból...
Az ilyen "10000000:1" kontrasztarányok tisztán parasztvakításnak tekinthetők: ez onnan jön ki nekik, hogy a lehető legkisebb fényerősségnél (amikor még épp nincs kikapcsolva a fénycső) megmérik a fekete pixelek fényességét, és összehasonlítják azzal a fényességgel, ami a fehér képnél van a "még éppen nem robban fel az alatt a pár másodperc alatt, amíg megmérjük" beállításnál.
Nézz utána megbízható tesztoldalakon a "dinamikus kontraszt" kifejezés jelentésének.

Gyakorlati szempontból azonban a TN monitoroknak ált. még mindig szar a feketéje.
(bár láttam olyan tesztet, ahol egy-két új modellnek egész jó volt, de azok nyilván nem a legolcsóbbak lesznek.)
Failure is the default option

Raggie

Quote from: TurboK on 2009-12-10, 21:56:12
Quote from: Raggie on 2009-12-09, 19:44:40
Nna én még mindíg a PC vételes ügyemen dolgozom, így hát gondoltam megosztom veletek a dilemmám hátha okosabb leszek tanácsaitktól...  :hehe:

Én annyit tudok mondani, mi az úristennek a HD5870? Három monitoron akarod tolni a Crysist, 5760x1080 felbontásban, 16-szoros élsimitással? Megértem én hogy bika gépet akarsz, de 80 ezres videokártya az túlzás. HD5770 kevesebb mint feleannyiba kerül, és olyan erős mint egy mostani 4870-es kártya (ami csak akkor riceg be, ha leterheled élsimítással).

Persze, ha nyáron veszed, akkor már van egy jó ellenérved, addigra (TALÁN) kijön a gt300 és érezhetően lejjebb nyomja a radeonok árát.

Talán még azt ajánlanám, hogy boot vinyónak nézzél egy 32 gigás SSD-t. Már meglepően olcsón lehet találni jobb teljesítményűeket. 200+mb olvasási sebesség kicsit megdobná a gépedet munka közben. Ha már ennyit akarsz gépre költeni, akkor szerintem még belefér.
Csak azért gondoltam a 5870-et mert ha a nagyobb konfig mellett döntök, akkor már úgyis mindegy a lé és legyen teljesen top cucc. (meg ha húzom a karit akkor azért talén jobban kijön a több shader/textúrázó ereje, vagy nem?! ??? )

És azért ez valszeg egy jó három-nlgy évig lesz majd a PC-m tehát nem a crysis jó futtatása csak a cél hanem a majdani játékoké is (legalább egy darabig :D ).

Az SSD-re én is gondoltam, de nem találtam jókat olcsón(meg nem is értek hozzá)... tudnátok ajánlani??

Quote from: kikuchiyo on 2009-12-11, 16:42:10
Úgy látom te nem érezted ki a szarkazmust az enyéimből... :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kuroi Tenshi

(amikor még épp nincs kikapcsolva a fénycső)

De, újabban evvel trükköznek, hogy "dynamic backlight switching",
és így már akkora számokat írhatnak rá, amihez pofájuk van...

Quote from: Raggie on 2009-12-11, 16:44:56
ha a nagyobb konfig mellett döntök, akkor már úgyis mindegy a lé és legyen teljesen top cucc

Most az még pár hónapig, max fél évig lesz top. Illetve úgy igazán
már most se top, mert nem i7 4GHz-en és nem CF 5870 vagy 5970
vagy netalán CF 5970. Aztán jövőre jön az 5890, majd a Ferni, stb.
Az ilyen drága vasak pedig jó gyorsan értékcsökkennek, ld. 4870
még egy éve 70-80k és afölött is volt, most meg a feléért is kapható.

Lapot is hiába nézel most, amikor jövő év elején már jönnek a 8xx-
szériásak, az SB már natívan támogatja a SATA-6Gbps-ot. SSD-knek
szerintem még mindig csak kéőbb, pár generáció múlva lesz értelme:
még mindig túl drágák általános tároláshoz, a boot 5-10mp-cel
lerövidítése és az os kicsit reszponzívvabbá tétele sztem nem ér
annyit. Mondjuk ha nagyon szórni akarod a pénzt, akkor Intel
X25M 2. gen 80GB. Kingston SSDNow 40GB néven fut a kisebb
kapacitású verziója, de annak az írási sebességét is lefelezték, meg
a teljesítményéből is túl sokat vesztett, így azt nem érdemes.

Ramiz

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-12-11, 13:42:10
Milyen mérnök vagy te? ::)
Ez még mindig téma? Azt hittem már az egész fórum tudja, hogy szar mérnök vagyok, utálom az egyetemem és minden zéhán csak átcsusszantam, minden vizsgát csak kibekkeltem és mire rájöttek, hogy miféle ember vagyok, már nem mertek meghúzni a záróvizsgán. :__devil:

A BIOS-t egyelőre még elő sem sikerült csalnom amúgy a gépből (rögtön bejön a Windows XP képernyő és nem reagál a DEL-re meg F8-ra, most olvastam Esc+F2-ről, majd kipróbálom a vécén, mert itt a melóhelyen nem merek nyíltan laptopozni :D ). És nem játékokat futtattam, csak 2 letöltés futott (össz kb 2 MB/s sebességgel) meg egy böngésző... ez volt a fura.

Úgy látom te nem érezted ki a szarkazmust az enyéimből...

:lol:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-12-11, 17:16:55
(...)
Azt tudom, hogy nem lesz sokáig top, de hát ez nyilvánvaló. Lehetetlen olyan gépet csinálni ami megmarad top-nak, mert mindíg fejlődik valami. Csak azt akarom, hogy a játékok még legalább két évig fussanak maxon. Ennyi. Erre azért csak jók a "pillanatnyilag top" konfigok. (ja és azér nem lesz 5970 és i7, mert csak ez a kettő majdnem annyiba kerül mint most az egész jobbik konfigurációm[300+ ezer]... ennyi pénzem azér nincsen...)

SSD: hmm... Igazából a 320 Gigás Hitachi-t szántam boot vinyónak... Nemtom, majd ha lesz valami értelmes SSD alternatíva nyár végéig, akkor megfontolom(minimum 50-60 GB-ot szeretnék azért rendszervinyónak).

Well, do ya, punk?"

Moha

Szerintem játék gépet nem lehet évekre venni. Ha mást nem, a videókártyát úgyis cseréli az ember. Szerintem totál értelmetlen a drága VGA-t megvenni, sokkal jobban jössz ki, ha évente egy középkategóriásra cseréled...

Btw, én azért nem vagyok ebben mérvadó, mert nem szoktam játszani. Nekem előző gépem is 5 évig ment, a mostanit sem akarom még pár évig lecserélni.

Selmo

Én is hosszútávra vettem, mégis elég jó lett a win7 szerint. :D Kivéve persze az IGP-t de, én kivárom amíg normál áron kapok 5750-et.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Úgy látom te nem érezted ki a szarkazmust az enyéimből... :D

Hát ezt akkor beszoptam. Engedélyt kérek meghunyászkodni!
Failure is the default option

Cobra

Az 1950pro-m azért 2 évig elég jó kártya volt, pedig amikor vettem is már csak erős középkategóriának számított. Most már azért érezni, hogy kevés, pl SupComnál egyértelműen kevés a 256mb videoram (Everest logolás szerint). Crysis Demo meg 1024-ben is elég akadozós volt (igaz akkor még csak az 1 magos 3700+ volt a gépben). Szóval egy felső közép kategóriás kártya kihúzza 3 évig, főleg hogy mostanában eléggé belassult a gépigény növekedése (mondjuk a hardverek gyorsulása is).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Quote from: Cobra on 2009-12-11, 19:20:39
Az 1950pro-m azért 2 évig elég jó kártya volt, pedig amikor vettem is már csak erős középkategóriának számított. Most már azért érezni, hogy kevés, pl SupComnál egyértelműen kevés a 256mb videoram (Everest logolás szerint). Crysis Demo meg 1024-ben is elég akadozós volt (igaz akkor még csak az 1 magos 3700+ volt a gépben). Szóval egy felső közép kategóriás kártya kihúzza 3 évig, főleg hogy mostanában eléggé belassult a gépigény növekedése (mondjuk a hardverek gyorsulása is).
Nem arról van szó hogy ki lehet-e húzni vele 2-3 évig, hanem hogy 2 év múlva is lehet-e vele maxon játszani, amire a válasz egyértelműen nem.

Selmo

Tud valaki olyan tervezőprogramot, amivel egyszerűbb dolgokat - asztal, szék, szekrény - össze lehet állítani? Marhára nincs kedvem most papíron rajzolgatni.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2009-12-11, 19:20:39
egy felső közép kategóriás kártya kihúzza 3 évig, főleg hogy mostanában eléggé belassult a gépigény növekedése (mondjuk a hardverek gyorsulása is).

Kihúzni sokminden kihúzza, csak hogy milyen minőségben futnak
utána a dolgok rajta, az már más kérdés. Sztem 2 év múlva már
csak alsó-középkategóriává degradálódik egy felső-közép
kártya. A másfél éves 4850-em még egész jó kártya, de egyes
tesztekben már egyre jobban látszik, hogy középkategóriába
süllyedt vissza; mindegy, 31k-ért jó vásár volt, már annak is
örülök, hogy eddig ilyen jól bírta.

A hardverek azért továbbra is gyorsulnak elég rendesen. Nézd
csak meg az Ati kártyákat, az utóbbi három generációban sorra
megduplázódott a sp-k száma a 8xx-szériában (320->800->1600).
Inkább a gépigény ragadt egy időre be a sok konzol-porttal.

NLZ

Azért most az 5800as széria nagyon megszaladt a teljesítménnyel, nem véletlenül jönnek ezzel a marketingdumával, hogy túlszárnyalták a Moore-törvényt.
[reserved]

Raggie

Quote from: Zsiga on 2009-12-11, 19:58:16
Nem arról van szó hogy ki lehet-e húzni vele 2-3 évig, hanem hogy 2 év múlva is lehet-e vele maxon játszani, amire a válasz egyértelműen nem.
Hát nemtom... azért mindig is kicsit túl volt lihegve az hogy a PC-n mennyire a legújabb hardverek kellenek a játékok maxon futtatásához. Énnekem most a gépemben 4200+os athon és GF8600GT van mindkettő meghúzva rendesen(a proci 2,5 Ghz-en van, a kártya meg 710/1050-en) és még mindíg majdnem maxon(AA és AF nincs maxra tolva) megy minden a crysis-t kivéve. Persze nem fullHD-ben hanem 1280x1024-ben de azért sztem ez teljesen jó.

EDIT: Ráadásul ez a konfig amikor vettem két éve akkor sem fullos volt... bőven nem.

Well, do ya, punk?"

Zsiga

Quote from: Raggie on 2009-12-12, 01:07:19
Quote from: Zsiga on 2009-12-11, 19:58:16
Hát nemtom... azért mindig is kicsit túl volt lihegve az hogy a PC-n mennyire a legújabb hardverek kellenek a játékok maxon futtatásához. Énnekem most a gépemben 4200+os athon és GF8600GT van mindkettő meghúzva rendesen(a proci 2,5 Ghz-en van, a kártya meg 710/1050-en) és még mindíg majdnem maxon(AA és AF nincs maxra tolva) megy minden a crysis-t kivéve. Persze nem fullHD-ben hanem 1280x1024-ben de azért sztem ez teljesen jó.

EDIT: Ráadásul ez a konfig amikor vettem két éve akkor sem fullos volt... bőven nem.
Mintha az olcsóbb konfigodban is 1920x1200 monitort láttam volna...
Abban igazad van hogy ha nem kell tényleg minden max akkor egy középkategóriával is el lehet lenni sokáig. Btw. a FullHD meg az 1280x1024 között legalább 2x különbség van számításigényben, és a majdnem max - tényleg max közt is simán elférhet egy kettes szorzó.

Raggie

Persze, hogy 1920x1200-as monitort veszek, azt azért írtam csak hogy a régi gépemen is minden eldöcög 1280-ban már két éve.

Azt elhiszem, hogy az 1024 és a 1920 között elfér a kettes szorzó, de azt hogy a közé is elférne hogy az AA-t és az AF-et nem maxon vagy maxon használom azt azért kétlem. Ráadásul írtam, hogy nem az a célom, hogy 2 évig minden maxon menjen, hanem csak majdnem maxon. Mindenesetre a Gf8600 és a HD5850 között meg kicsivel jobb szorzó van, mint 4...(128.64 GFlops és 2088 GFlops és itt az 5850-es még alapórajelen van) :rolleyes: :D

Szóval sztem belefér ez a két év...

Well, do ya, punk?"

TurboK

Quote from: NLZ on 2009-12-11, 22:57:34
Azért most az 5800as széria nagyon megszaladt a teljesítménnyel, nem véletlenül jönnek ezzel a marketingdumával, hogy túlszárnyalták a Moore-törvényt.
Erre gondoltam én is. Sok tesztben csak akkor sikerult lefogni a kártyát, ha 3 vagy 6 monitorral toltak valamit. És ez még csak az első revízió.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cloud

Teljes komplett weblap lementéséhez milyen programot ajánlotok?

Egy olyan oldal amin nincsenek mondjuk zenék, videó, csili vili flash animok, csak képek meg sok szöveg, azt kb mennyi idő alatt lehet lementeni vinyóra? A másik meg hogy kb mennyi helyet foglalhat egy komplett weboldal?  ^^

(erről az oldalról lenne szó:    http://blackwaterse.hu/portal.php   )

NLZ

Offline Explorer? Bár a php oldalak nem könnyű esetek, néha minden szirszarra rátéved, meg a regisztációt igénylő helyekkel nem lehet mit kezdeni, de egy kis figyelmes állítgatással le lehet szedni amit kell. Ha fél óra múlva többszáz megánál tartasz és még mindig nem fejezte be, akkor érdemes elgondolkozni, hogy valamit nem kóser. :D
[reserved]

TurboK

Quote from: Cloud on 2009-12-12, 17:32:22
Teljes komplett weblap lementéséhez milyen programot ajánlotok?

Egy olyan oldal amin nincsenek mondjuk zenék, videó, csili vili flash animok, csak képek meg sok szöveg, azt kb mennyi idő alatt lehet lementeni vinyóra? A másik meg hogy kb mennyi helyet foglalhat egy komplett weboldal?  ^^

(erről az oldalról lenne szó:    http://blackwaterse.hu/portal.php   )

Én Firefox DownThemAll plugint használok, be kell állitani hogy minden fájlt lementsen és hogy megtartsa az eredeti könyvtárszerkezetet, de utána szó szerint leklónozza az oldalt. De php-t még nem próbáltam menteni vele, szerintem azt nem is lehet.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Raggie

Egyébként visszatérve egy kicsit a netbookra XP vagy Win7 kérdésre:
http://www.tomshardware.com/reviews/windows-7-performance,2476-10.html

A végén az értékelésben azt írják, hogy a win7-el kevesebb akadozás volt még az Atom-os netbook-oknál is, mint XP-vel vagy Vistá-val...

Well, do ya, punk?"

Raggie

Doublepost!

Ezt le tudja valakinek a laptopja játszani normálisan?? >>> http://prohardver.hu/dl/cnt/2009-09/50715/video/x264_killa_sample.mkv
( H.264 MKV -1080p - AVC High@L5.1 48,0 KHz, 6 csatorna AC-3 és 33,8 Mbps)

Csak mert az enyém nem és nemtom, hogy a hardverem nem elég-e már ilyen nagy felbontás+bitrátához vagy csak szar codec-ek vannak a gépemen.

Well, do ya, punk?"

Zsiga

Quote from: Raggie on 2009-12-14, 16:52:14
Doublepost!

Ezt le tudja valakinek a laptopja játszani normálisan?? >>> http://prohardver.hu/dl/cnt/2009-09/50715/video/x264_killa_sample.mkv
( H.264 MKV -1080p - AVC High@L5.1 48,0 KHz, 6 csatorna AC-3 és 33,8 Mbps)

Csak mert az enyém nem és nemtom, hogy a hardverem nem elég-e már ilyen nagy felbontás+bitrátához vagy csak szar codec-ek vannak a gépemen.
Ezt a legtöbb asztali se tudja lejátszani, épp ez a lényege.

Raggie

Quote from: Zsiga on 2009-12-14, 18:14:45
Ezt a legtöbb asztali se tudja lejátszani, épp ez a lényege.
Áhh.. konisoá!

Akkor értem. Kösz!

Well, do ya, punk?"

Selmo

Nálam is beszaggatott MPlayer alatt. :(

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Kipróbáltam az új géppel, és viszi. :Kiraly: