Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Egész pofás cucc ez a meld, már régóta keresek hasonlót... THX

Visszatérve a fenti problémádra, a példákat nézegetve rájöttem, hogy ez támogatja a 0x.*?, formátumot, a * után a ? jelzi, hogy a * ne legyen "greedy".
Failure is the default option

Kvikveg

:facepalm:
Ok igy mar ertheto. Azert nem ertettem a .* problemat igy elsore, mert pl vimnel ertelemszeruen "akarmi a sorban elofordulo utolso vesszoig, ha egyaltalan nincs vesszo akkor toll a fuledbe" a menet.
Koszi. :)

Ja: Windowson meg a Beyond Compare tud hasonlokat.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

TurboK

Moduláris táphoz lehetséges valahonnan extra kábelt venni? Corsair típusú, és kevéslem a Sata tápkábelt.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Member

Valaki meg tudná tippelni, hogy miért néz ki így az Operában az indamail? A fórumon sincsenek ábrák, csak fehérség és betűk. Azóta ilyen, hogy szavaztam egy webpoll-on és lefagyott, aztán csak reset után volt hajlandó ismét betölteni.
Újraraktam, de semmi hatás.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Member

Quote from: Selmo on 2010-06-25, 21:40:50
Cache ürítés?
Semmi hatás. :/

EDIT: Na, megint jó.

Fazék

nu. így pár hónap után sikerült felülkerekednem lustaságomon, és visszaraktam a pánikban kivett, hibásnak vélt vinyót.
jelenleg hibátlanul üzemel. főbb adatokat lementettem róla egy másik vinyóra, amit fölraktam a polcra és most ez megy folyamatosan.
HD Sentinel ennyit ír róla hibaként: "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák."
a program folyamatosan fut, szóval gondolom szól, ha újból bármi hibát észlelne.
ti ezen túl mit tennétek még a biztonság kedvéért?

Cobra

Ha a lemez hardverhibája, akkor nem tudsz mit tenni. Ha esetleg kábelhiba volt, akkor másik kábel segíthet, az nem nagy összeg. Ha az alaplappal lenne gond, akkor már másik lemeznél is kijött volna a hiba. Szoftver meg valószínűleg nem okoz katasztrófális hibát, de attól függően okozhat hibás működést.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Windows 7-nél hogy megy a drivertelepítés? Ha a grafikus kártyához beállítottam a Catalyst Control Centert, kell még valamihez drivert telepíteni?

Selmo

Elvileg egyszer felrakod és onnantól a win update szól, ha van belőle újabb verzió.

A tökéletesség unalmas.

SaiyaGin

Quote from: Selmo on 2010-07-01, 15:12:16
Elvileg egyszer felrakod és onnantól a win update szól, ha van belőle újabb verzió.

:merci:

Moha

Mp3 fileok tömeges átkódolására (kisebb bitráta, hordozható mp3 lejátszóra) milyen progit javasoltok? Olyan kellene, ami a tageket meghagyja.
Lame? Mencoder?

Xipe

Audacity es van hozza batch plugin alapbol ha jol emlekszem, de en anno meg Winampal csinaltam hasonlot.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: Xipe on 2010-07-03, 19:25:44
Audacity es van hozza batch plugin alapbol ha jol emlekszem, de en anno meg Winampal csinaltam hasonlot.
Köszi... Nem túl gyors sajna, de legalább normalizálja is közben a zenéket, ami nem hátrány.

Xipe

Quote from: Moha on 2010-07-03, 20:11:18
Quote from: Xipe on 2010-07-03, 19:25:44
Köszi... Nem túl gyors sajna, de legalább normalizálja is közben a zenéket, ami nem hátrány.

Orulok hogy segithettem.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

TurboK

Quote from: Moha on 2010-07-03, 18:57:22
Mp3 fileok tömeges átkódolására (kisebb bitráta, hordozható mp3 lejátszóra) milyen progit javasoltok? Olyan kellene, ami a tageket meghagyja.
Lame? Mencoder?
Foobar2000.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

szokásos kérdés: jóbarátnak gép köll, milyet?
keret: bruttó 120e Ft
szükségletek:
játék: TF2, CS:S jól fussanak, vagyis kb bármi jó lesz neki

alaplap - procival egymástól függnek és fogalmam sincs, hogy jelenleg mi az ami megéri, amd vagy intel inkább
processzor - ld alaplap
videókártya - szintén ötletem sincs
memória - 2GB ~11e
dvd-író  ~5e (ha jól sejtem kb tök mindegy melyik márkát veszi)
winchester ~7e (átpasszolok neki egy WD5000AAKS vinyót, sztem ennyiért viszonylag korrekt ajánlat és ezzel meglehet egy ideig)
ház ~9e (vmi viszonylag normális kialakítású, ilyen árkategóriájú házat ha tudnátok ajánlani, azt is megköszönném.
táp ~15e (ha nem is egy vx450-es táp, de valami normális, csendesebb fajta legyen)

nem fontos maximálisan kihasználni a keretet, ha van egy sztetek értelmes proci/alaplap/videók. konfig, ami olcsóbb, sztem az is jó lesz neki.
előre is köszi a tippeket.

TurboK

120e alatt szerintem AMD jobban megéri.

Alaplap: Gigabyte.

vidkártya: radeon 5670 vagy 5750 vagy 5770, nemtom mennyibe kerülnek most.

Cobra

táp: FSP400-60GHN 14K
processzor: valami AMD 2 magos (pl X2 250 - 17K)
alaplap Gigabyte AMD 770-es chipsettel (GA-MA770-ES3) 20k

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2010-07-05, 20:18:02
nem fontos maximálisan kihasználni a keretet, ha van egy sztetek értelmes proci/alaplap/videók. konfig, ami olcsóbb, sztem az is jó lesz neki.

Ha az "olcsó" és a "legalább css menjen" a lényeg,
akkor E5200 15k + vmi mATX G31 vagy G41 lap,
kb 10-11k, GDDR3-as 4650 15k vagy GT240 18k.

Ha tovább is akarja használni, akkor A II X3 435
17-18k, vmi mATX/ATX 760G/770/785G lap 15-18k,
videókártya meg ha 1GB GDDR5-ös 5750 belefér,
akkor az.

Raggie

Házra a CoolerMaster Elite 335 elég jó alapfeltszereltségű és csak 8-9k.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

szerk&repost

Quote from: Cobra on 2010-07-05, 21:05:40
táp: FSP400-60GHN 14K
olvasgatom a ph teszteket és szimpatikusnak tűnik a Corsair CX400-as 15k-ért. második vélemény?

videókártya: ugyan csak HD2900-asom volt, de az kb turbinatesztre emlékeztetett a hangjával. ezek az ajánlott radeon-ok tisztességes hűtéssel vannak megáldva, nem fűtőtesként funkcionálnak? csak mert a srác inkább kicsit kisebb teljesítménnyel, de halkabb hűtő mellett tenné le a voksát

proci, alaplap tippeket is köszi, vszleg amd lesz költséghatékonyság címén, de még nem volt időm átnézni a kínálatot és az ajánlottakat.

Quote from: Raggie on 2010-07-06, 12:26:06
Házra a CoolerMaster Elite 335 elég jó alapfeltszereltségű és csak 8-9k.
ez a ház korrektnek tűnik, ph teszt is meggyőző, elmentve. thx. :)

szerk: memória: DDR2 v. DDR3, ill tök mindegy, amelyik olcsóbb Kingmax?

szerk2: ehhez az 5750-eshez mit szóltok? teszt alapján korrektnek tűnik, csak nem tudom, hogy megéri-e +7k-ért a halkabb üzemelés a legolcsóbb Sapphire kártyához képest. majd megkérdezem a vevőt :)

szerk3: ez az alaplap jó lehet, vagy usb3 jó dolog, de a lap nem az igazi?

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-07-05, 21:24:35
Quote from: Fazék on 2010-07-05, 20:18:02

Ha az "olcsó" és a "legalább css menjen" a lényeg,
akkor E5200 15k + vmi mATX G31 vagy G41 lap,
kb 10-11k, GDDR3-as 4650 15k vagy GT240 18k.

Ha tovább is akarja használni, akkor A II X3 435
17-18k, vmi mATX/ATX 760G/770/785G lap 15-18k,
videókártya meg ha 1GB GDDR5-ös 5750 belefér,
akkor az.
ha hasraütéssel meg kéne mondanod egy %-os játékbeli teljesítménykülönbséget a két gép között, mit mondanál? (azon túl, hogy menjek már a búsba :D)

Selmo

Quote from: Fazék on 2010-07-07, 01:13:15

Tök.

ha hasraütéssel meg kéne mondanod egy %-os játékbeli teljesítménykülönbséget a két gép között, mit mondanál? (azon túl, hogy menjek már a búsba :D)
X3-ban 3 mag van, játékban ugyan nem nagyon fogja észrevenni, de máshol igen.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Attól függ, melyik játék. GTA4 pl szereti a 2nél több magot.
[reserved]

Fazék

Quote from: Selmo on 2010-07-07, 01:19:57
X3-ban 3 mag van, játékban ugyan nem nagyon fogja észrevenni, de máshol igen.
ezt kb sejtettem, inkább a videókártya-különbség miatt tettem föl a kérdést, hogy megéri-é 2-3x annyit költeni rá?

szerk: ahogy nézegetem tom's hardware-en a benchmark értékeket, GT240-nek durva becsléssel a kétszeresét nyújtja fps-ben az 5750-es és ugyebár egyéb +okat is hoz magával a kártya

NLZ

5750 az a tavalyi felső-közép kategóriával egyenlő, vagyis a 4850 környékén, 4650 az pedig a tavalyi közép-alsó kategória. GT240 meg 9800 GT-vel egyenlő, kb a kettő között helyezkedik el. Összehasonlítást így hirtelen nem találtam, de a két radeon között egy kétszeres szorzó van legalább.
[reserved]

Selmo

Megéri, persze.

Ninjaed.

A tökéletesség unalmas.

TurboK

olvasgatom a ph teszteket és szimpatikusnak tűnik a Corsair CX400-as 15k-ért. második vélemény?
Corsair/Seasonic táp csúcsminőség, prémium áron. Ha van rá pénzed, akkor bőven megéri az árát. Az én gépemben Corsair HX520 van, csak annyi hibát tudok emliteni hogy kevés a 2x2 sata tápcsati. Áramingadozás/zivatar miatt még egyszer nem indult ujra a gépem (volt mostanában egykét extrém vihar ami gallyra vágta a szobalámpám és majdnem a monitort is - de a gépem ujraindulás nélkül vitte végig a hónapot).

Quotevideókártya: ugyan csak HD2900-asom volt, de az kb turbinatesztre emlékeztetett a hangjával. ezek az ajánlott radeon-ok tisztességes hűtéssel vannak megáldva, nem fűtőtesként funkcionálnak? csak mert a srác inkább kicsit kisebb teljesítménnyel, de halkabb hűtő mellett tenné le a voksát
Porszívó helyet szúnyog hangja lehet.
Ha nagyon halk kártyát akar, tegyen rá egy passzív bordát, ha az nem hűt eléggé, szereljen rá egy 12 centis ventit 5 vagy 7 voltra állítva (molex vagdosással vagy potis szabályzóval). Ugy nem halk, hanem hangtalan lesz, ha eltalálja az optimum sebességet a ventihez.

Quoteszerk2: ehhez az 5750-eshez mit szóltok? teszt alapján korrektnek tűnik, csak nem tudom, hogy megéri-e +7k-ért a halkabb üzemelés a legolcsóbb Sapphire kártyához képest. majd megkérdezem a vevőt :)
kb. 5000 egy Arctic Cooler Accelero S1v2 passzív borda, plusz egy ezres egy 12 centis venti (ha szükség van rá egyáltalán - nem tudom hogy a 5750 mennyi hőt ad le, középkategóriás kártyáknak gyakran elég csak a borda).

Quoteszerk3: ez az alaplap jó lehet, vagy usb3 jó dolog, de a lap nem az igazi?
Gigabyte alaplap = god tier.
ennek max annyi baja lehet hogy még a régebbi, 700-as szériás chipsetet használja, de valoszinű hogy azt észre se veszed. Én is csak azért említem mert beszoptam az olcsóbbik intel chipsettel (ICH9), ami bugosan kezelte az AHCI módot, és tönkreverte lemezsebességet. De nálam ez szervert idéző lemezhasználat közben jött elő, ugyhogy tényleg ne legyen emiatt álmatlan éjszakád.

Cobra

Egész kellemes ára maradt a CX400-nak (vagy csak az FSP túl drága?). Jó táp, bár mostanában PH fórumon többen is panaszkodtak, hogy ciripelt vagy kerregett a ventillátoruk.
5750 kb negyed annyi hőt termel, mint a 2900-as, szóval nem lesz hangos, még gyári hűtővel sem.
DDR2/3 : AM3-as lapban már csak DDR3 megy, Intel i3/5/7 szintén DDR3-at használ, csak az Intel Core2-k mennek DDR2-vel. Árban már alig van különbség a DDR2 és 3 között.

Kuroi Tenshi

szimpatikusnak tűnik a Corsair CX400-as 15k-ért. második vélemény?

videókártya:

a cx400-at is írtam már régebben, erősebb konfighoz az
olcsóbb (105 helyett 85 fokos kondik) alkatrészek miatt
kevésbé ajánlott, alacsonyabb fogyasztású gépekhez jó.
Házat is már n-szer írtam, semmi extra, olcsó és jó.

HD2900 óta sok idő telt el, az új kártyák már túl halkak
a hőmérséklet rovására: a 4850-em inkább felment 100+
fokra, mint hangosabbra tegye a kis egyslotos hűtőjét.
HD2900-hoz képest meg sem hallod az 57xx-t.

DDR2 már kezd eltűnni és drágulni.

hasraütéssel: egyik itt, másik ott jobb. C2D még mindig
gyorsabb azonos órajelen, viszont az Athlonnak ott a
harmadik mag, ami néhány már megjelent vagy a jövőben
megjelenő játéknál jól jöhet.

Quote from: TurboK on 2010-07-07, 02:06:29
Corsair/Seasonic táp csúcsminőség, prémium áron.

(ha szükség van rá egyáltalán - nem tudom hogy a 5750 mennyi hőt ad le, középkategóriás kártyáknak gyakran elég csak a borda).

Gigabyte alaplap = god tier.
ennek max annyi baja lehet hogy még a régebbi, 700-as szériás chipsetet használja, de valoszinű hogy azt észre se veszed.

Erős túlzás: vannak jobb tápok is, és a prémium ár pont
nem, amikor az elsők megjelentek, csak pislogtam, hogy
sokkal olcsóbban adják Corsairék, mint a SeaSonic maga...

Max alsókategóriás kártyák mennek el full passzív hűtővel,
középkategóriánál már a memók, fesszab túlságosan fel-
forrósodik légáramlás nélkül.

Újabb túlzás: Gigának olcsók között a többiekhez képest
jobb, korrekt lapjaik vannak, de a felsőkategóriában vannak
náluk jobbak is.
7xx-széria pont jó, 8xx-széria semmi újdonságot nem
tartalmaz az újabb, SATA-6Gbps-ot is kezelő déli hidat
leszámítva (NB gyakorlatilag ugyanaz), az abból fakadó
különbséget pedig csak a most kapható leggyorsabb
SSD-kkel lehetne épphogycsak észrevenni (Micron C300
355MBps olvasást tud, SATA-3Gbps pedig csak ˇ285-ig