Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

TurboK

QuoteErős túlzás: vannak jobb tápok is, és a prémium ár pont
nem, amikor az elsők megjelentek, csak pislogtam, hogy
sokkal olcsóbban adják Corsairék, mint a SeaSonic maga...

Max alsókategóriás kártyák mennek el full passzív hűtővel,
középkategóriánál már a memók, fesszab túlságosan fel-
forrósodik légáramlás nélkül.
Nekem több helyen mondták hogy a Corsair nagyon jó, de lehet ugyanolyan jót kapni olcsóbban. Amit elhiszek, mert a régi gépemben egy 450 wattos Asus táp van, és annak se volt soha semmi baja (azon kívül hogy maxon pörög a ventije).

A régi Radeon 4670 kártyám minimális légáramlással hibátlanul futott egy Accelero S2-vel, sőt, alacsonyabb hőfokon tartotta a kártyát mint a gyári hűtő. (egy 8cm fujta a vinyókat, meg a táp és a proci venti, ennyi volt az egész házban)

58xx kártyáknál tényleg probléma a feszszabályzó hűtése, de a 57xx vagy pláne a 56xx szériánál nem hiszem hogy akkora nagy gondot okozna.

QuoteÚjabb túlzás: Gigának olcsók között a többiekhez képest
jobb, korrekt lapjaik vannak, de a felsőkategóriában vannak
náluk jobbak is.
120 ezres gépbe minek felsőkategóriás alaplap?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2010-07-08, 01:49:03
Nekem több helyen mondták hogy a Corsair nagyon jó, de lehet ugyanolyan jót kapni olcsóbban.

A régi Radeon 4670 kártyám minimális légáramlással hibátlanul futott egy Accelero S2-vel
58xx kártyáknál tényleg probléma a feszszabályzó hűtése, de a 57xx vagy pláne a 56xx szériánál nem hiszem hogy akkora nagy gondot okozna.

Pl? Ez engem is érdekelne, bár vannak kételyeim.
Asus Deltákat használt sokat, abból is régebbi topológiát,
tehát messze nem jobb. A hangos venti meg főleg, nem is
egy kategória.

A 4670 alsó-középkategória volt, alacsony fogyasztású
kártya. Már az x7xx-szériánál is aggódnék a fesszab miatt
egy olyan házban, ahol semmilyen venti nincs.

Flaser

Valakinek van bármi dunsztja arról, hogy a "Rosszindulatú Szoftvert Eltávolító Eszköz"-t, (AKA mrt.exe, AKA Malicious Software Removal Tool), hogy a fenébe lehet konfigurálni?

Baromira idegesít, hogy élből kitörli nekem az iroffer-t (ami a híresztelésekkel ellentétben DCC bot, nem trójai, habár a kódját 1^6+1 dologra felhasználták). Szeretnék hozzáadni egy kivételt, hogy spec. azt az egy file-t ne törölje.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Fazék

QuoteTeljesítmény: 100%
Kondíció 57%

A lemez felületén található 29 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
ez egy régi pata 40 GB-os vinyó.
jól sejtem, hogy cserére érett?
nincs valakinek elfekvőben egy 30-40GB körüli vinyója véletlenül? :D

NLZ

Attól függ, hogy változik-e ez az érték. Mentés mindenképp ajánlott, meg esetleg egy lemezfelület frissítés is, de ha nem nő meg a hibás szektorok száma, és a többi hibamutató is stabil, akkor még menni fog. Akkor van gáz, ha folyamatosan nő a hibás szektorok száma.
[reserved]

Selmo

Haver most telefonált, hogy kéne neki egy új gép, mert kihalt a laptopja. Miután leginkább zenehallgatásra, netre és olvasásra - PDF - fogja használni, egy minimálgép elég. Monitor van. Dobjatok össze neki valami IGP-t, vagy jobban jár ha inkább rábeszélem egy használt P4-re?

A tökéletesség unalmas.

Raggie

Minden kell a monitoron kívül(tehát lemezolvasó, ház, táp, stb..) vagy csak a fő dolgok(lap, proci, mem, hdd)?

EDIT:
mondjuk itt egy olcsó budzsé összeállítás, amiben minden van:
ház: Cooler Master Elite 335 - 8k ( http://www.argep.hu/product_856974.html )
lap: ASRock M3A785GM-LE (IGP-vel HD-t is lejátszik elvileg) - 16k ( http://www.argep.hu/product_1158483.html )
proci: Athlon II x2 240 vagy x3 440 - 14k vagy 20k ( http://www.argep.hu/product_1070491.html vagy http://www.argep.hu/product_1192596.html )
táp: Corshair CX400W - 15k ( http://www.argep.hu/product_853618.html )
mem: Kingmax DDR3 2GB 1333MHz 13k - ( http://www.argep.hu/product_1161963.html )
HDD: Western Digital Caviar Green 1TB - 18k - ( http://www.argep.hu/product_1161163.html )
Bill+egér: Microsoft Wired Desktop - 5k ( http://www.argep.hu/product_738097.html )
DVD: Asus DRW-24B1 - 5k - ( http://www.argep.hu/product_1047148.html )

Össz: 94k vagy 100k a procitól függően
(csak akkor érdemes a nagyobbikat belevenni, ha később akar bele rendes VGA-t vagy kicsit komolyabb programokkal akar majd dolgozni a gépen)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: NLZ on 2010-07-09, 12:24:55
Attól függ, hogy változik-e ez az érték. Mentés mindenképp ajánlott, meg esetleg egy lemezfelület frissítés is, de ha nem nő meg a hibás szektorok száma, és a többi hibamutató is stabil, akkor még menni fog. Akkor van gáz, ha folyamatosan nő a hibás szektorok száma.
már csak ezért is írtam ide be, hogy vissza tudjam keresni, hogy változott-é az érték ^^"

amúgy a vinyó 49-51 fokos alaphelyzetben.
terhelve HD sentinel-el még nem néztem.
onnan lett kurva gyanús a dolog, hogy tetümód be tud lassulni mostanában a gép, bármilyen valós szoftver ok nélkül, szóval adta magát, hogy rászabadítsam a hd sentinel-t

Selmo

Minden kell, csak monitor van.
Van itt occó konfig a helyi boltban, ezek mennyire gázak?

Alap:
KINGMAX 1GB 800MHz DDR2
WD 250GB 16MB SATA
LG H24NS50 SATA DVD ÍRÓ
HKC-3011NS ATX 400W
Genius KB-600

Választható motorok:
ASROCK N68-GS
AMD Sempron 140, 2.7GHz, AM3

ASROCK G31M-S
Intel Celeron Dual Core E1400, 2GHz, LGA775

GIGABYTE GA-G31M-ES2L
Intel Celeron Dual Core E3300, 2.5GHz, LGA775

GIGABYTE GA-M68M-S2P
AMD Athlon64 X2 245, 2.9GHz AM3

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Quote from: Fazék on 2010-07-09, 16:06:55
már csak ezért is írtam ide be, hogy vissza tudjam keresni, hogy változott-é az érték ^^"

onnan lett kurva gyanús a dolog, hogy tetümód be tud lassulni mostanában a gép, bármilyen valós szoftver ok nélkül, szóval adta magát, hogy rászabadítsam a hd sentinel-t
Uhhh, ez a hőfok valós, vagy pedig belső hőmérő van ennyire elkalibrálva? Ha hozzáérsz, érzed, hogy kurva forró? Mert az nem jó, nagyon nem, emiatt (is) mehetett tönkre, legalábbis könnyebben meghibáshat, ha tartósan olyan meleg, hogy az emberfia elkapja az ujját, ha hozzáér.
HDSentinel pedig jobban tenné, ha folyamatosan futna, mert az azonnal kicsipog, ha gáz van, és percre pontosan rögzíti, hogy mikor mely kritikus smart érték változott.
A lassulás betudható annak, hogy épp néhány használatban lévő szektorról kiderült, hogy gyenge, így át lettek helyezve. De ha már ilyenek vannak rendszeresen, akkor adja magát a dolog, hogy lehet az utolsókat rúgja. Szal az épp aktív torrenteken kívül minden mást menekíts át egy új vinyóra.
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2010-07-09, 18:41:21
Quote from: Fazék on 2010-07-09, 16:06:55

Uhhh, ez a hőfok valós, vagy pedig belső hőmérő van ennyire elkalibrálva? Ha hozzáérsz, érzed, hogy kurva forró? Mert az nem jó, nagyon nem, emiatt (is) mehetett tönkre, legalábbis könnyebben meghibáshat, ha tartósan olyan meleg, hogy az emberfia elkapja az ujját, ha hozzáér.
HDSentinel pedig jobban tenné, ha folyamatosan futna, mert az azonnal kicsipog, ha gáz van, és percre pontosan rögzíti, hogy mikor mely kritikus smart érték változott.
A lassulás betudható annak, hogy épp néhány használatban lévő szektorról kiderült, hogy gyenge, így át lettek helyezve. De ha már ilyenek vannak rendszeresen, akkor adja magát a dolog, hogy lehet az utolsókat rúgja. Szal az épp aktív torrenteken kívül minden mást menekíts át egy új vinyóra.
céges gépben van, és a szerveren megvan minden fontosabb dolog róla, szóval nem fogok semmit se megsiratni, ha ebben a pillanatban elszállna a vinyó.
de nem teljesen értem, hogy mitől melegedhet ennyire. ibm egybegép, korrekt hűtéssel, elől-hátul sima légjárással. fura.

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2010-07-09, 16:08:14

A két inteles bőven sok, ha tényleg csak net - mp3 - pdf.
net - zene - film-re nekem atom-ionos gépem van (ill. most
net hiányában csak áll), az is elég.

Xipe

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-07-09, 23:05:50
Quote from: Selmo on 2010-07-09, 16:08:14

A két inteles bőven sok, ha tényleg csak net - mp3 - pdf.
net - zene - film-re nekem atom-ionos gépem van (ill. most
net hiányában csak áll), az is elég.

Ezekre egy netbook is boven eleg. :D
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Kuroi Tenshi

A fullHD-s filmekhez már kell az ION, és a második
atommag (heh) is jól jön, hogy a rendszer ne legyen
annyira lassú. Ha tényleg csak annyit csinál, akkor
el lehet vele lenni; de hacsak nem bizonyos célokra
rakja össze a gépet (pl. kis méret, alacsony fogyasz-
tás, vagy ionnál fullHD), akkor desktopnál inkább
érdemes normál procit venni, ha már egy kicsit többre
is akarja használni a gépet, atom kevés lesz.

Fazék

irodai vinyón 29 szektorhiba? bakfitty!

néha "klattyan" egyet a netbook vinyóm, ma reggel csak úgy kíváncsiságból fölraktam a HD Sentinel-t.

vinyó kondíció: 9%
hibás szektorok száma: 3572
becsült hátralévő élettartam: 13 nap

hát kicsit elkerekedett a szemem :haha:

egyelőre azt írja rá, hogy garanciális cseréhez ez még nem elegendő, de 13 nap még simán belefér a garanciaidőbe :haha:

kérdés: ssd vinyó. kingston ssdnow legoccsóbb vinyók mennyire felelnek meg egy sima torrent-es folyamatos üzemű használatnak? mondjuk marha kevés az a 64GB, de ha cserébe halkabb, még kevésbé melegszik és sokáig bírja, akkor lehet hogy kidobnék rá 30-40e Ft-ot

Cobra

Egy jó 2,5"-osnak sincs hangja és alig melegszik.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Ramiz

Joomla! oldal (vagy bármilyen más tartalomkezelő motor által "épített" oldal) címlapján hogyan lehet kényelmesen megnézni, hogy egy adott menü betűtípusa vagy háttérszíne (vagy éppen az egész oldal háttérszíne) melyik css fájlban van megadva és milyen néven? Van erre valami kényelmes megoldás a forrás böngészésén kívül?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

szerk&repost
Quote from: Cobra on 2010-07-12, 10:58:55
Egy jó 2,5"-osnak sincs hangja és alig melegszik.
akkor ajánljatok egy "jó" 120+ GB-os noti vinyót  :D

szerk: bár mondjuk, hogy ha garanciálisan kicserélik, akkor vannak kétségeim, hogy van-é bármi beleszólásom a cserébe, de azért egy próbát megér

szerk2: egyelőre ezt néztem: Western Digital Scorpio Black 320GB (WD3200BJKT) - szabadesés érzékelővel szerelt változat (nem tervezem leejteni a netbook-omat, de a telefonomat se terveztem sose, mégis össze tudtam hozni jópárszor)

szerk3: ja igen. szóval az én netbookomban az "alig melegszik" sem éppen nyerő, mert így is elérheti folyamatos használat mellett a 40 fokot, ugyanis teljesen passzív hűtésű a gép, szóval továbbra is elgondolkodtató egy "occó" 64GB-os kingston ssdnow vinyó...

szerk4: csak továbbra sem tudom, hogy a folyamatos használat, illetve a torrent-ezésből fakadó folyamatos írás-olvasás vajon mennyire rövidítik le az élettartamát egy normál hdd-hez képest

motifator

Nem Joomla specifikus megoldás, de ha webfejlesztéssel foglalkozol, még ha csak amatőr szinten is, akkor nélkülözhetetlen a Firebug firefox add-on.
Azzal simán nyomsz egy "Inspect Element"-et az oldal bármelyik részére, és már látod is lent a HTML-t (nem a forrást, hanem a browser memóriájában élő DOM-ot), jobb oldalt meg ott a CSS, amit realtime változtatgathatsz, stílusokat ki- és bekapcsolhatsz, és persze látod azt is, hogy melyik css fáljból jön az adott style.
Emellett még ezer más dologra jó, pl. javascript futtatás/debugolás, egyszóval kötelező darab.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

TurboK

Quote from: Ramiz on 2010-07-13, 01:12:22
Joomla! oldal (vagy bármilyen más tartalomkezelő motor által "épített" oldal) címlapján hogyan lehet kényelmesen megnézni, hogy egy adott menü betűtípusa vagy háttérszíne (vagy éppen az egész oldal háttérszíne) melyik css fájlban van megadva és milyen néven? Van erre valami kényelmes megoldás a forrás böngészésén kívül?
IE, Chrome és asszem Operában is, van olyan hogy Developer Tools, azzal meg tudod nézni. Firefox alatt ugyanezt a fent emlitett Firebug tudja.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Raggie

Quote from: Fazék on 2010-07-13, 01:28:39
szerk4: csak továbbra sem tudom, hogy a folyamatos használat, illetve a torrent-ezésből fakadó folyamatos írás-olvasás vajon mennyire rövidítik le az élettartamát egy normál hdd-hez képest
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/bevezetes_ssd-alapok.html
:D
Pont nemrég jött le a cikk.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Tierce

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a Tune Up Utilities progival kapcsolatban.
Lefuttatom benne a "Free Up Disc Space" részt és az "Unnecessary files and backups (803)"-nál azt írja ki, hogy 21,60 GB used.
Rákattintva a részletekre pedig azt írja, hogy ez a 21,60 GB a "Restrore Points" foglalja el.

A kérdésem az lenne, hogy nem sok ez egy kicsit?  :haha:
Mit csináljak vele? Nyugodtan törölhetem? Nem lesz ezáltal semmi gond a géppel?
21 GB az mégiscsak 21 GB  :morci:

Köszi előre is.
Tierce

Fazék

Quote from: Raggie on 2010-07-13, 03:23:28
Quote from: Fazék on 2010-07-13, 01:28:39
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/bevezetes_ssd-alapok.html
:D
Pont nemrég jött le a cikk.
thx. jó cikk, de gecihosszú  :zomg:
így munka közben még csak a 4. oldalnál tartok, mert folyton megzavarnak... :ejj:

Ramiz

Quote from: motifator on 2010-07-13, 01:33:10
Nem Joomla specifikus megoldás, de ha webfejlesztéssel foglalkozol, még ha csak amatőr szinten is, akkor nélkülözhetetlen a Firebug firefox add-on.
Azzal simán nyomsz egy "Inspect Element"-et az oldal bármelyik részére, és már látod is lent a HTML-t (nem a forrást, hanem a browser memóriájában élő DOM-ot), jobb oldalt meg ott a CSS, amit realtime változtatgathatsz, stílusokat ki- és bekapcsolhatsz, és persze látod azt is, hogy melyik css fáljból jön az adott style.
Emellett még ezer más dologra jó, pl. javascript futtatás/debugolás, egyszóval kötelező darab.

:merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Selmo

Quote from: Tierce on 2010-07-13, 12:31:47
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a Tune Up Utilities progival kapcsolatban.
Lefuttatom benne a "Free Up Disc Space" részt és az "Unnecessary files and backups (803)"-nál azt írja ki, hogy 21,60 GB used.
Rákattintva a részletekre pedig azt írja, hogy ez a 21,60 GB a "Restrore Points" foglalja el.

A kérdésem az lenne, hogy nem sok ez egy kicsit?  :haha:
Mit csináljak vele? Nyugodtan törölhetem? Nem lesz ezáltal semmi gond a géppel?
21 GB az mégiscsak 21 GB  :morci:

Köszi előre is.
Tierce
Nyugodtan törölheted, a legutolsó pontot mindig meghagyja, ha valami gond lenne, tudod használni. Ha meg soknak érzed, vedd lejebb a használható méretet. Nálam 12gigában van limitálva.

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: Fazék on 2010-07-09, 11:27:01
Nekem éppenséggel van egy 20GB-os Quantum, ha érdekel. :)

Fazék

Quote from: Moha on 2010-07-13, 18:43:40
Quote from: Fazék on 2010-07-09, 11:27:01
Nekem éppenséggel van egy 20GB-os Quantum, ha érdekel. :)
hmm. hát ha éppenséggel vmikor az év során Bp-en jársz, akkor lehet hogy hozzámvághatnád egy sörért :D

Member

Tudtok valamit javasolni arra, hogy Operában amint betöltődik megauploadnál a reklám, fagy az egész opera és negyedjére tudom csak task managerben bezárni? Már az Operát és a Flash Playert is újraraktam, mégis csinálja tovább. IEben is próbáltam, de ott meg a javascript akad ki és be sem lép a gombra kattintva.

NLZ

Nincs AdBlock Opera alá? Vagy NoScript?
[reserved]