Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

NLZ

Firefox Csökkentett Módjában se jó? Ott még olyat is felajánl, hogy minden beállítást resetel, az is segíthet.
[reserved]

Bishop

Kicsit segítek, én nem érteni ezt a masinát annyira, szóval kicsit szájbarágósabban ha lehet :D

NLZ

:D Először is mentsél ki minden fontosat, gondolok itt pl a könyvjelzőkre, meg leírni a kiegészítők listáját, ha nem tudod fejből. Felül Könyvjelzők - Könyvjelzők kezelése... - Iportálás és mentés - Mentés...
Aztán futtatásból indítsd a firefox -safe-mode -ot. Vagy a start menüben van egy Firefox (Csökkentett mód) parancsikon, az is ugyanaz.
Bejön ablak, először nyomjad alul a folytatás csökkentett módban -t.
Ha így jó, akkor indítsd újra ezzel a móddal, de ne nyomd alul, hanem előbb pöcköld be az utolsó előtti pontot, a minden felhasználói beállítás visszaállítása alapértelmezetését, és alul a változtatások végrehajtása és újraindítás.
Ha így nem jó, akkor jöhet a fejvakarás. :D
[reserved]

Bishop

Probéma megoldva, köszi  ^^ :merci:

kikuchiyo

Followup a tegnapi régi laptopos kérdéshez:

Végül a lehető legigénytelenebb módon beletosztam egy XP SP2 telepítőlemezt és rátelepítettem a régi, elcsesződött rendszerre. Feltelepült, elindult, karaj. A boot ugyan eltart vagy 3 percig, de utána a rendszer gyors, reszponzív a 64 MB memória ellenére is, pedig nem is vacakoltam a felesleges szolgáltatások kikapcsolásával.

Azért ezek tudtak valamit az IBM-nél. Ez a Thinkpad A21e még >10 év után is számítógép, ami sok fiatalabb társáról nem mondható el. Halkabb, mint a mostani laptopom, és ami a lényeg, tudom arra használni, amire kell.

Feltettem rá a Labview 5.1-et, ami ugyanúgy agyhalott foshalom, mint minden Labview, de legalább nem olyan szar bloatware, mint a 8.6, és az a vacak DAQ kártya is működik vele. 100 kHz-cel tudok mintavételezni vele, ki se néztem volna belőle.

tl;dr: shit noone cares about
Failure is the default option

NLZ

Quote from: Bishop on 2011-02-02, 23:55:59
Probéma megoldva, köszi  ^^ :merci:
Végülis ez a safe mode reset oldotta meg?
[reserved]

Bishop

TurboK

Quote from: Selmo on 2011-02-02, 19:39:08
Quote from: Ymir on 2011-02-02, 18:44:11
Quote from: TurboK on 2011-02-02, 16:15:02
Quote from: Ymir on 2011-02-02, 13:55:44
... 512 MB videokártya...
:facepalm: :falba:
Valami baj van vele? :confused:
Kb. annyira egyértelmű, mint az, hogy négyajtós autód van. :)
Nem is az a baj. Eszembe jut róla a volt főnököm, aki szerint a videokártya mértékegysége a memória (úgy mint ahogy a processzoré a gigaherz, a számítógép meg csak és kizárólag azért lehet lassú mert nincs benne elég RAM).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

TurboK

Az egy dolog, de ő főnök, tehát megsértődik ha valamit jobban tudunk nála. És most akkor magyarázzam el hogy miért lassúak a gépek az irodában (northwood pentium 4 2.8ghz).

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Member

Még mindig jobb, mint azon ismerőseim, akik a gépet egy önálló egésznek tekintik, nem pedig alkatrészek halmazának. Tehát ha elromlik a hálókártya (vagy a windows nem megy), az egészet cserélik.

chilip

Quote from: Member on 2011-02-03, 16:22:56
Még mindig jobb, mint azon ismerőseim, akik a gépet egy önálló egésznek tekintik, nem pedig alkatrészek halmazának. Tehát ha elromlik a hálókártya (vagy a windows nem megy), az egészet cserélik.

:D

Cloud

Quote from: chilip on 2011-02-03, 16:24:28
Quote from: Member on 2011-02-03, 16:22:56

:D

Régi melóhelyemen nálunk is volt ilyen. FIllérekért megvettem két gépet amiben a ramok mentek tönkre, aztán jó áron továbbadtam őket. (ilyen régebbi Dell asztali gépek voltak. :D )

Moha

Korábbi melóhelyről én is hoztam el pár alaplapot ingyen. Többnyire annyi gondjuk volt, hogy a serial (RS232) port nem ment rajtuk. Csak azért lettek kiselejtezve, mert ahol mentek (benzinkút) ott kellett (modem, kútvezérlő és néha chipkártya olvasó), hogy mind működjön. :)
Egyik lomtalanítás alkalmával a főnök szólt, hogy "ami a raktárnak ezen a részén van, az holnap megy elektronikai hulladéknak, bárkinek bármi kell, vigye" - össze is szedtem csomó dolgot. :D

Amúgy a laikusokra jellemző, hogy ha valami nem működik úgy, mint korábban, akkor "elromlott a számítógép" és sokszor még olyan egyszerű dolgokra sem képesek válaszolni, hogy "megjelenik-e valami a képernyőn" vagy, hogy "elindul-e a rendszer". Elég sok embernek teljesen misztikus dolog a számítógép és nem is értik, hogy lehet az, hogy bár be tudják kapcsolni, mégsem megy, amit akarnak (pl. nem olvas a DVD egység)

Egyébként igen: főnöknek nem mondunk ellent, abból nem sok jó származik.

Próféta

Quote from: Moha on 2011-02-03, 20:34:46
Egyébként igen: főnöknek nem mondunk ellent, abból nem sok jó származik.
Alternatív javaslat: ha csak teheted, keress észérvekre hallgató főnököt.  :D

Fazék

adott egy ősrégi 7"-os asus eee netbook.
van benne egy 4GB-os SSD vinyó és egy (fixre szánt) 8GB-os SD kártyával meg van fejelve a rendszer

erre kéne nekem fölraknom egy lehető legkevesebb helyet foglaló Win XP Home-ot (ilyenhez van legális kulcs a gép alján)
egy legkevesebb helyet foglaló Word+Excel-t
+ satöbbi legkevesebb helyet foglaló böngészőt, videólejátszót, stb.

jelenleg fönt van rajta az összes említett program, de így maradt össz-vissz 500MB hely a C-n.
a WinXP egymagában terpeszkedik 2GB-on, stb

az ok: unokatesóm arra panaszkodik, hogy több program telepítője is olyan bénán van elkészítve, hogy ha a c-n nem talál elég helyet, akkor föl sem ajánlja, hogy másik vinyóra telepíthesd.
C-n fixen el kéne érni kb 1GB üres helyet.

vmi GPS-hez szükséges térképprogramot akar telepíteni rá, meg mittoménmit még, amiknek azért van helyigényük...

köszi előre is a tippeket

Selmo

Nem elég csak simán a TEMP változót átteni a több helyű meghajtóra? A legtöbb program oda tömöríti ki magát telepítés előtt.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2011-02-07, 17:33:33
Nem elég csak simán a TEMP változót átteni a több helyű meghajtóra? A legtöbb program oda tömöríti ki magát telepítés előtt.
ha ezzel az ellenőrzés is átkerül oda, akkor de elég lehet, jogos észrevétel, már csak a módját kell megtalálnom, mert ilyennel még nem próbálkoztam :)

szerk: simán sajátgép tulajdonságok rendszertulajdonságok környezeti változóknál kell más elérési utat megadni? ennyi az egész?

persze ettől függetlenül az SSD lehet, hogy hálás lenne, ha legalább a negyede szabad lenne folyamatosan :)

adobe reader helyzabáló szörny helyett pl hirtelen ezt találtam: http://webtrickz.com/slimpdf-reader-small-best-adobe-reader-alternative/

esetleg valakinek tapasztalata vele? tényleg 100%-osan jó helyette?

Cloud

Quote from: Fazék on 2011-02-07, 17:11:56
van benne egy 4GB-os SSD vinyó és egy (fixre szánt) 8GB-os SD kártyával meg van fejelve a rendszer

erre kéne nekem fölraknom egy lehető legkevesebb helyet foglaló Win XP Home-ot (ilyenhez van legális kulcs a gép alján)
egy legkevesebb helyet foglaló Word+Excel-t
+ satöbbi legkevesebb helyet foglaló böngészőt, videólejátszót, stb.

jelenleg fönt van rajta az összes említett program, de így maradt össz-vissz 500MB hely a C-n.
a WinXP egymagában terpeszkedik 2GB-on, stb

az ok: unokatesóm arra panaszkodik, hogy több program telepítője is olyan bénán van elkészítve, hogy ha a c-n nem talál elég helyet, akkor föl sem ajánlja, hogy másik vinyóra telepíthesd.
C-n fixen el kéne érni kb 1GB üres helyet.

vmi GPS-hez szükséges térképprogramot akar telepíteni rá, meg mittoménmit még, amiknek azért van helyigényük...

köszi előre is a tippeket

Office-ban ennyi tudok segíteni(saját feltöltés):

http://data.hu/get/3487880/Portable_Microsoft_Office_2003.exe

Selmo

Quote from: Fazék on 2011-02-07, 17:37:53
ha ezzel az ellenőrzés is átkerül oda, akkor de elég lehet, jogos észrevétel, már csak a módját kell megtalálnom, mert ilyennel még nem próbálkoztam :)
Szerintem igen, mert nálam is a ramdrive-ra van áttéve a TEMP és szokott szólni, ha nem elég neki a 2 giga, olyankor visszapakolom C-re és egyből jó. Én erre Powerpackot használok, de gondolom csak sima registry átírás kérdése a dolog, mert kijelentkezés/bejelentkezés után már működik is.
Mondjuk azt még meg kéne nézni, hogy nem-e lopja a helyet a sok feltett hotfix. Meg egy lemezkarbantartó sem ártana.

A tökéletesség unalmas.

TurboK

temp mappák átírása: winkey+pause -> Speciális rendszerbeállitások -> Környezeti változók.

Temp mappát hogyan teszel ramdrive-ra? Nálam inditáskor visszateszi egy másik meghajtóra ideiglenesen, mert előbb tölt be a windows mint a ramdrive kezelő program, és így a windows nem látja a ramdriveot inditáskor.

Selmo

http://memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk
Elmenti és betölti magát. Állandóan készít erről backupot, szóval viszonylag sok helyet foglalhat. Meg első beállítás és indítás után formázni kell, ha NTFS-t akarsz, mert alapból csak FAT32-t tud.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

adobe reader helyzabáló szörny helyett pl hirtelen ezt találtam: http://webtrickz.com/slimpdf-reader-small-best-adobe-reader-alternative/

Evvel ugyan nincs, de már egy jó ideje foxit readert használok
pdf-olvasásra, sokkal kisebb helyet és kevesebb ramot foglal,
és talán stabilabb is.

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-02-07, 21:20:40

Evvel ugyan nincs, de már egy jó ideje foxit readert használok
pdf-olvasásra, sokkal kisebb helyet és kevesebb ramot foglal,
és talán stabilabb is.
Ha csak olvasó kell akkor én is  a Foxit-ot ajánlom. Nagyon jó.

Cobra

Most néztem, a legújabb Foxit is már 10Mb-ot foglal. Mondjuk az még talán belefér.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Srácok, egy 2 terrás vinyó 20k. Most komolyan képesek vagytok megabyteokat nézni?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2011-02-07, 23:12:38
Srácok, egy 2 terrás vinyó 20k. Most komolyan képesek vagytok megabyteokat nézni?
javaslom a tisztelt úr figyelmébe a kiinduló hozzászólást:

...

Selmo

Ha nincs rá lehetőség akkor muszáj.
Nem mellesleg:
Terra: The planet Earth.
Tera: is a prefix in the metric system denoting 1012 or 1000000000000.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Sztem inkább párhuzamot próbálnak állítani a telepítő méret és a rendszer terhelés / működési sebesség között.
Ám én a 35 megás ReaderX-szel is elvagyok, bár tény, hogy több, mint 100 megát kitesz a prog filesban.
[reserved]

Darkstar

Quote from: Fazék on 2011-02-07, 23:16:50
javaslom a tisztelt úr figyelmébe a kiinduló hozzászólást:

...

Hoppá  :redface:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Tesóm üzenget a távolból, hogy valamiért állat módjára szaggat a laptopján minden videó. Először mondtam neki, nézze meg MPC-ben, milyen filtert állítottam be neki CCCPben, de default minden, nem azzal lesz a gond. Mondtam, cserélje le KLite-ra, ha ragaszkodik az MPC-hez, de ugyanaz. MPlayer-rel szintén, ami már azért kicsit erős.

WinXP SP3, asszem ebből a típusból.