Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Raggie

Mindkettő elég halk. A 3 ventis különösen halk és jűvös, de a sapphire is egyik leghalkabb a mezőnyben. Pont ezért merek egyáltalán vacilálni a kettő között(én sem akartam hangos kártyát).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Cobra

A 7870 valószínűleg a nagyobb gpu igényű játékoknál már kevés lesz a max grafikához, de szerintem nem éri meg a 7950 azt a felárat.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Márpedig ezt neked kell eldöntened, hogy melyik legyen :)
Én pl. a legdrágább kártya, amit eddig vettem, 31k volt (4850; utána
egy kishibás 4890-hez elég olcsón jutottam hozzá. Idén fogom lecserélni
valszeg 7850-re, de csak ha a 2GB-os ára 42-45k körülre csökken). S nem
haltam bele, hogy néhány beállítást lejjebb vegyek, ahol már bőven elég jól
megy az olcsóbb kártyán is.

Raggie

Persze. Leginkább csak szeretek rágódni ezen. :D
Aktualitása jövő hónap elején lesz, mert akkor kapok fizut. Hátha addig még változnak valamicskét az árak.

Btw: ha max grafikán a maximális AA és AF-et is érted, akkor azok nem fájnának ha nem kell bekapcsolnom őket. Kb max a 2x-es AA-nak van értelme szerintem, főleg fullHD-n. Af-nek is max 4x-esen van értelme talán.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kuroi Tenshi

Quote from: Raggie on 2013-01-15, 09:06:18
Btw: ha max grafikán a maximális AA és AF-et is érted, akkor azok nem fájnának ha nem kell bekapcsolnom őket. Kb max a 2x-es AA-nak van értelme szerintem, főleg fullHD-n. Af-nek is max 4x-esen van értelme talán.

Nem tudom, hogy belőlük mennyinek van vagy nincs értelme, nem használom
őket, mert annyira kártya-zabálók. Árnyékok minősége, víz jellemzők és
tükröződés, effektek intenzitása, ilyenekkel szoktam még játszani, ha csak
egy kicsi kell a 40-60 fps-hez. Ha ez sem elég, akkor jönnek a minőséget
látványosabban rontó megoldások...

Raggie

A van értelme kijelentést úgy értettem, hogy még látható eredménye van.

EDIT: Rájöttem, hogy a legjobb lenne egy Tahiti-LE alapú HD7870 XT, csak még nagyon gyéren beszerezhető. De hátha jövő hónapra már több lesz belőle.

Well, do ya, punk?"

.Attila

HDD-ből mit érdemes venni?
1-2TB kéne, nem vagyok sebességmániás, de azért valami standard sebességet tudjon. Ár fontosabb, de nem mindenképp.

Cobra

Kb mindegy. Ha csak tárolónak kell, akkor valami Green verzió 5400rpm-mel.

.Attila

Quote from: Cobra on 2013-01-18, 23:38:16
Kb mindegy. Ha csak tárolónak kell, akkor valami Green verzió 5400rpm-mel.

Nem, nem csak tárolónak kell. Lehet, hogy fog rá menni Linux.
De nem célom, hogy hiper-szuper gyorsan menjen, pl. eszem ágában sincs SSD-t venni.
Egy 7200as megteszi, csak nem tudom, melyiket érdemes venni, mert tudnak nagy különbségek lenni.

Ja, egy valami kimaradt: SATA2 kéne, ami meg ahogy látom, erősen kifutóban van, konkrétan eltűnt ipon.hu-ról a samsung sata2-es választék, seagate-ből is max. egy terrás van.

Cobra

A Sata3-as ugyanúgy működik Sata1 vagy 2 vezérlővel (na jó, régi Sata 1-gyel lehet kompatibilitási gond)
A Toshibák állítólag elég jók, most van 17-18k-ért több helyen. Hitachi is jó, bár az ha jól tudom a pici fileokkal nem boldogul olyan jól.

Kuroi Tenshi

Quote from: .Attila on 2013-01-18, 23:44:26
konkrétan eltűnt ipon.hu-ról a samsung sata2-es választék

Mivel a Samsung már nem gyárt HDD-ket.
A piac már csak kétszereplős, WD és Seagate (a távoli harmadik, Toshiba,
csak OEM piacra gyárt).
Kb tökmindegy. Egyiktől egy 7200-as.

.Attila

Samsung kiszállt? Nofene.
Hát jó, akkor nézelődöm. Mondjuk csak Seagate-en belül totál zavar, többféle modell, 2terrás árban ugyanannyi, mint az 1terrás, de valaminek mégis másnak kell lennie.

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2013-01-19, 00:17:35

csak OEM piacra gyárt).

Valami mintha rémlene is hogy átállnak SSD-re?

Amúgy most ph-n vannak egész olcsó 1terrás vinyók. (találtam egyet 7200rpm-el is)

http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/desktop_hdd_3_5/501gb-nagyobb_35/listaz.php

Cobra

Egerekben valaki otthon van? Max 10e-ért, de inkább alatta kellene valami jobb egér, amin van minimum 5 gomb.
És lehetőleg tenyeres legyen vagy karmos.

.Attila

Quote from: Cloud on 2013-01-19, 10:24:21
Quote from: Kuroi Tenshi on 2013-01-19, 00:17:35

csak OEM piacra gyárt).

Valami mintha rémlene is hogy átállnak SSD-re?

Amúgy most ph-n vannak egész olcsó 1terrás vinyók. (találtam egyet 7200rpm-el is)

http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/desktop_hdd_3_5/501gb-nagyobb_35/listaz.php

Cégként vesszük, ill. vinyót én használtan nem veszek.

Raggie

Van valakinek tapasztalata Razer Abyssus-ról?
Ezt az egeret néztem ki magamnak, mert elegem van abból, hogy 6-8 ezer Ft környékén nem lehet normális lézeres egeret kapni(volt egy giga M6900-am meg most egy Sharkoon Fireglider-em és mindkettővel volt/van gondom).

Nem kell semmi extra gomb, csak hogy minden felületen menjen és be lehessen állítani normálisan az érzékenységét.
Szóval az abyssus-t néztem és megoszlanak a vélemények, hogy a "hagyományos" matt razer burkolat a jobb-e vagy a fényes mirror burkolat.

Szerintetek?
btw: ha van valami más egér amit tudtok ajánlani hasonló árban az is jöhet (max 13k)

Well, do ya, punk?"

Cloud

Abban az árkategóriában best buy. Nekem ilyen volt, ha van hozzá egy rendes egérpad, pl egy Razer Goliathus, akkor tökéletes élmény lesz majd. Sajnos én nem figyeltem és mirror változatot vettem, gyűjtötte az újlenyomatokat ezerrel. Egyébként tökéletesen elégedett voltam vele. Crysis 2, Battlefield 3 meccsek alatt sokat segített. 
Viszont hátránya hogy tök alap, nincs plusz gomb rajta.

Cobra

Sharkoonal mi volt a gond? Én most egy Sharkoon Drakoniát néztem ki, ha nem jó, akkor nem dobnék ki rá 9e Ft-ot.

Raggie

A Giga egeremnek a lézerszenzora halt meg egy hónap alatt kb, a sharkoon-nak meg kontaktos a kábele(egy helyen meghajlítva és összeszigszalagozva használom... röhej).
Nem tudom, hogy minden sharkoon egérnél vannak-e hasonlók, de az az igazság, hogy elegem van akármilyen kis szarságokra figyelni, és a razer az a márka amiről rosszat még nem hallottam senkitől, szóval én nem reszkíroznék semmilyen más "gémer" egeret.

A plusz gombok hiánya nem fog a földhöz vágni... ezen a sharkoon-on is van plusz 4 gomb, de kb évente háromszor kattintok velük...

@Cloud: akkor te a matt burkolatút ajánlod? arra néhány helyen azt írták, hogy a koszt gyűjti és huzamosabb használat után hajlamos arra, hogy kis darabkákban elkezd lemállani(évekre gondolok persze). A mostani egerem is fényes burkolatú és engem nem annyira zavarnak rajta az ujjlenyomataim. :D

EDIT: Razer - Sphex egérpad nem jó? ezt néztem ki mert megtetszett, hogy olyan nagyon vékony. Eddig nem használtam egérpadot és zavar ha vastag.

Well, do ya, punk?"

Cloud

Végül is nekem annyira sok gondom nem volt vele, és igazad van, takarítani is egyszerűbb mert csak letörlöd és kész. :D Jó lesz neked a fényes akkor. :whoah:

Raggie

Na még egy nagy vélemény szűrést végzek:
van-e valakinek mindennapi használatbeli tapasztalata Windows 8-al.
Van win7 és win8 licence-em is, legális (még egyetemi :P ), és gondolkozom, hogy a win8-at tegyem-e fel majd az új gépre vagy maradjak a jól bevált win7-nél.

Nézegettem mindenféle performance összehasonlításokat, és mindenhol kb egyforma volt, a be/kikapcsban jobb a 8-as, de nincs start menüje. Mennyire használható ez a metro, meg mennyire fogom hiányolni a startmenüt, na ez itt a kérdés. Szerintetek?

Well, do ya, punk?"

.Attila

Windows gombbal előjön a startmenü.
Én még a teszt fázisban próbáltam ki a 8at, nagyon nem tetszett. A metro gui amúgy kikapcsolható, de nekem valahogy nem tetszett az egész. Win7 szerintem egész jó, amikor XP-ről álltam át, elég hamar megtetszett.
Ott van elcseszve az egész, hogy túlzottan egységesíteni akarták minden hardverre.

NLZ

Én áttértem, de nem vált hasznomra. Start menü helyett ott vannak a csemén az ikonok, de egyébként csak az asztalt használom. Belenéztem néhány metrós programba, de rosszul voltam tőlük.
[reserved]

Raggie

Hmm, akkor úgy tűnik, hogy maradok a hetesnél. Köszi a véleményeket!
(ha kell valakinek 32 vagy 64 bites win8 professional legális kód,akkor szóljon. Van belőlük egy-egy :D és nem fogom használni őket)

Well, do ya, punk?"

NLZ

Tényleg, szerintetek az jobb egy vinyónap, ha egész nap pörög, vagy pedig lekapcsol és naponta többször újraindul?
[reserved]

Raggie

Hát ha nem megy, akkor nem fogyaszt, nem melegszik(a saját motorjától nem, a házban levő meleg levegővel még persze ugyan úgy van hőátadás). Élettartam szempontjából jobb ha megáll. De persze, amikor szükség van valamilyen adatra róla, akkor meg kell várni amíg felpörög újra.

Well, do ya, punk?"

NLZ

Azt tudom, csak abban nem vagyok biztos, hogy a többszörös leállás-beindulás nem-e rosszabb.
[reserved]

Cobra

Define többször.
Napi 5-6 nem tűnik fel, de ha napi 30-szor kell felpörögnie, az mér jelentkezhet az élettartama alatt.

Raggie: tudod feltalálták a szappant meg a szivacsot, nagyon hasznos kellékek fogdosott dolgoknál :)

NLZ

[reserved]

Dirk

Quote from: Cobra on 2013-01-12, 17:40:16
Ez erősen kondenzátorhiba gyanús. De hogy most az alaplap vagy a táp, azt nem lehet így megmondani. Milyen táp, milyen lap?

És tényleg az volt! :D A táp kicsit megsütötte a alaplapot de attól még nagy nehezen elindult. Nem hozzáértő szemnek esélye nem volt ,kicsit meg volt púposodva 2 olyan bizbasz
új táp új alaplap kellett de legalább most már ddr3-as döcög benne :D